Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Jola30
A ja jak jestem nikogo nie ma jak zwykle?:monkey:
Dzis zrobilam kapiel Nikiemu po spacerku i co plakal i wkoncu usnal o 20:30 i spal do teraz a teraz juz znow mam meksyk nie wiem co mam zrobic zeby zakumal ze w nocy sie spi 8 godzin zjadl tylko 60 ml i jazda i nie bedzie spal chyba z 2 godziny?

Taki dość prosty sposób to zupełne zgaszenie światła po położeniu dziecka do łóżka, przyciszenie radia, telewizora itp. A znowu w dzień nawet jak dziecko śpi trzeba rozmawiać normalnym tonem, absolutnie nie szeptać, nie przysłaniać okien. U nas działa.

Witam się środowo :)
U nas piękna pogoda, aż się chce żyć :)
Przygotowania do chrzcin rozpoczęte. Właśnie robię dla M. listę naczyń, które ma od swojej mamy pożyczyć. Dobrze, że w sobotę rodzice przyjeżdżają, bo sama bym nie dała rady. Siadłabym w kącie i płakała :) Zrobi się trochę tłoczno, bo w sobotę przyjeżdża też moja siostra, więc będzie tłum ludzi w tym naszym niedużym mieszkanku. Ale jakoś damy radę :)

elwira
Daffodil miałam pytać czy ty już na 100% dostałaś miesiączki czy to plamienie było tylko po badani?

no i pytanie do Mamusiek chłopców, jak daleko odchyla/odciąga napletek waszych baków?
pytam bo ostatnio przy kąpieli tak delikatnie nic na sile odsłoniłam napletek a tu Adaś chciał siku i cały napletek zszedł( jeśli tak to moge nazwać) ja oczywiście przerażenia a moje dziecko radocha i zero reakcji poza śmiechem
Dzien dobry w srode!
MOje dziecko lezy w kolysce i bawi sie pajacykami i radosnia cos popiskuje. Skarb moj kochany!

Elwira - ja jeszcze nie probowalam prwie wacle. jedynie dzisiaj troszke, ale szczerze mowiac prawie wcale nie odciagnelam, bo sie boje. oja polozna powiedziala zeby nic nie ruszac do 6 miesiaca. Mowiala czemu ale zapomnialam a nie chce bzdur pisac. Ale jak Adaska nie bolalo to chyba ok.

witam

moja zuzia wczoraj usneła ok.22.30 i spała do 5 rano zjadła :o_master::36_1_21: i 9.00 zjadła i znów śpi jak ja się cieszę że mam taką inteligentną córeczkę:smile_move: ona wie że w dzień moze szaleć a w nocy trzeba spać

elwirka śliczne filmiki

daffodil no to teraz Twoja kolej na chrzciny czekamy na foty i recenzje z imprezki, powodzenia w przygotowaniach :)

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

Witam wszystkie :)

u nas tez dzisiaj słonko, aż milo i znów mnie czeka wędrówka po mieście, Daffodil i Ewcia wy tez tyle macie na głowie z tym chrztem ja juz zapomniałam ile tego wszystkiego trzeba ......... zorganizować, ustalić i w ogóle to niezły młyn a to tylko chrzest , za rok czeka mnie bierzmowanie, pierwsze urodzinki a za 2lata komunia to dopiero będzie czad ........ z Kinga jakoś mniej było latania albo mi się tak wydaje bo nie pamiętam

http://www.suwaczek.pl/cache/81f6d70ef3.png
http://www.suwaczek.pl/cache/b444194b7a.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/de95d1bd24.png

Elwira ale Adas silny !! a co do odciagania to mi tez lekarka troszke kazała a ja tez w kapieli za bardzo odsunelam i nie dalo sie z powrotem naciagnac bylam przerazona a Maks usmiechniety.
Gunia slicznie Maks sie podnosi juz cala klatke odrywa od podloza!!

Daffodil trzymam kciuki zeby wszystko pomyslnie poszło
Ja tez juz chrzciny zaplanowane na 13 wrzesnia , tyle ze mnie ominie caly ten ukrop bo ja w knajpie robie uf...

Bylam dzis na szczepieniu pneumokokami ale lekarki nie bylo i został tylko zwazony i....
6800!!!!!!!!!!!!!!!!!!matko!!!!!!!!!!!!!!!

matko wczoraj mialam taki kryzys z piersiami ze nie było na wieczor wiecej niz 30 ml w dwoch a mleko ktore mialam bylo juz niewazne i przygotowalam wode z glukoza ( bo M w pracy i kupil dopero o 23.00 mleko) naszczescie zasnał i jak obudzil sie o 1.00 to juz mleczka sie nazbieralo ale wciaz walcze o pokarm
Daffodil to u ciebie nie jest zle jak po karmieniu jeszcze cos ci sie udaje odciagnac:))

mama2
Elwira ale Adas silny !! a co do odciagania to mi tez lekarka troszke kazała a ja tez w kapieli za bardzo odsunelam i nie dalo sie z powrotem naciagnac bylam przerazona a Maks usmiechniety.

Ja tez juz chrzciny zaplanowane na 13 wrzesnia , tyle ze mnie ominie caly ten ukrop bo ja w knajpie robie uf...

Bylam dzis na szczepieniu pneumokokami ale lekarki nie bylo i został tylko zwazony i....

Wow!!!!! Jestem w szoku :) Ale cudnie Maksik rośnie.

Daffodil
mama2

Wow!!!!! Jestem w szoku :) Ale cudnie Maksik rośnie.

szczerze mowiac to ja tez ...z ciuchow na 68 juz wyrasta

mama2
matko wczoraj mialam taki kryzys z piersiami ze nie było na wieczor wiecej niz 30 ml w dwoch a mleko ktore mialam bylo juz niewazne i przygotowalam wode z glukoza ( bo M w pracy i kupil dopero o 23.00 mleko) naszczescie zasnał i jak obudzil sie o 1.00 to juz mleczka sie nazbieralo ale wciaz walcze o pokarm
Daffodil to u ciebie nie jest zle jak po karmieniu jeszcze cos ci sie udaje odciagnac:))

Odciągam niewiele, ale to już nawet nie o to chodzi, tylko o to, żeby im sygnał dostarczyć, żeby kurka produkcję zwiększyły. Dzisiaj ciut lepiej, ale dalej zaprzyjaźniam się z laktatorem.

Daffodil
mama2

Odciągam niewiele, ale to już nawet nie o to chodzi, tylko o to, żeby im sygnał dostarczyć, żeby kurka produkcję zwiększyły. Dzisiaj ciut lepiej, ale dalej zaprzyjaźniam się z laktatorem.

no wlasnie sie zastanawiam skad tak nagle mleczka zaczelo brakowac? masz jakas teorie?

Daffodil
Cześć dziewuszki wieczornie.

My już po badaniu neurologicznym i wszystko jest w porządku. Kubuś został przebadany od stóp do głów, umęczony był po tym wszystkim okropnie. Przyznam, że niektóre rzeczy, które lekarka z nim robiła wyglądały dość przerażająco. No ale najważniejsze, że wszystko w porządku. Lekarka rewelacyjna i aż żałuję, że nie jest zwykłym pediatrą, bo nawet chwili bym się nie zastanawiała do kogo chodzić. Kazała nam przyjść za dwa miesiące ze względu na ten obciążony wywiad okołoporodowy. Dopiero teraz do mnie dotarło, że jednak te 5 punktów w pierwszej minucie będzie się za nami ciągnąć. No trudno, będziemy łazić po lekarzach. Oby tylko wszystko było w porządku.

:36_2_25: no i świetnie ze wszytsko ok. Kubutek dzielny ze tak dobrze zniósł te 'męczarnie".

Jola30
co mam zrobic zeby zakumal ze w nocy sie spi 8 godzin zjadl tylko 60 ml i jazda i nie bedzie spal chyba z 2 godziny?

nie, no po prostu umarłam po tym tekście. Jak wytłumaczyc 2 miesiecznemu dziecku ze w nocy spoi się 8 h, buhaha :D