Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

:

gunia43
Daffodil
lutka

rozumiem ze tacie tez juz nie skoczył :P znaczy ze zobaczyla mamę w akcjii???

:sofunny: :sofunny: Padłam po tym tekście :smile_move:
U nas wczoraj bylo tez niezle. Zaczelismy sie przytulac i bylöo fjnie dpuki moje dziecko nie zaczelo przez sen stekac, bo przypomnialo mu sie, ze kupy nie zrobil. Na poczatku zesmy sie zbytnio nie przejeli ale jak zaczal walic bai jak z armaty rozesmialismy sie okropnie a ja to nie moglam sie dlugo uspokoic. Takiej glupawki dostalam. M sie smial ze to maly zazdrosnik i robi akcje zawsze kiedy on sie tylko do mnie zblizy. Cos w tym jest, bo Maks koniec koncow, jak nigdy postanowil sie obudzic na karmienie. W rezultacie .... maz poszedl wyspany do pracy :-)

no nie ale sie usmiałam :hahaha::hahaha::hahaha:

Daffodil
lutka
jakby co, to do krakowa na sesje jeżdża ludzie z roznych miejscowości, nawet z Przemysla więc pamiętaj :D

a tak zachowuje się jak czekam na butlę na chwilę przed prawdziwym rozdarciem się :)

YouTube - szim on

Rewelacyjny jest :smile_move: Bo Kuba od razu michę drze :)
I świetnie ma włoski po boczkach powycierane :)
Filmik swietny. Moj Tez nalezy do tych cierpliwych ale satez wyjatki od tej reguly ;-)
Szymus slodziak i gatki ma fajne.

lutka
Daffodil super wiadomości :)

dziewczyny mam nadzieję ze żadna się nie obrazi, jesli któras uraże to wybaczcie nie to mam na mysli: czy nie uwazacie ze trochę przesadzacie z tymi badaniami ?

ja się nie gniewam...ale powiem Ci lutka że ja do neurologa i okulisty dostałam skierowanie od lekarza więć musiałam iść....zresztą moja niunia dostała tylko 6 ptk i wole mieć ją pod kontrolą....stram sie nie panikować za każdym razem i pożądnie przemyślec każdą wizyte u lekarza

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

Daffodil
lutka
aparatem fotograficznym, dlatego czasem gubi ostrość, ale generalnie filmiki robi niezle, a zdjęcia to juz takie sobie

patkamój gośc juz pojechał, Twoi jak długo zostaja??? Pamietaj, olac głupie rady!

Daffodil sluchaj dobrych rad i zaopatrz się w karm :) kawowe wyprobowane?

Wypróbowane i pokochane :smile_move:
Codziennie wieczorem chleję :hahaha:
U mnie nie ma karmi. :-( Jest jakies Vita Malz w tym stylu ale o smaku Coli. Dzisiaj wyprobuje, bo mleka wciaz malo, chociaz juz chyba generalnie ciut lepiej. Jak na razie wieczorem musze malego dokarmiac butla.

Daffodil
mama2
Daffodil Kubus cierpliwie czeka na wizyte , ładnych masz tych chłopaków...ale co ma Kubus na stópkach????:smile_move:

He he coś mu się do skarpetek przyczepiło :smile_move: Dostał od mojej siostry takie skarpety z głową żyrafy i jeszcze do tego dzwonią :)

tylko nie wiem czy nie wspolczuc Kubie no by gdyby mogł zadecydowac to czy ubrałby skarpetki z głowa zyrafy:hahaha::hahaha::hahaha:

mama2
dziewczyny mam do was pytanie jak nakarmicie malucha w nocy i odkadacie do lozeczka to na plecy czy na boczek ? bo mojemu bardzo rzadko sie odbija musiałabym pol nocy albo i cala z nim chodzic zeby mu sie odbilo , wiec boje sie gok klasc na plecy ale jak go poloze na boku i nawet poduszka podepre to i tak skubany ma tyle siły ze przepcha poduszke i zaraz lezy na plecach

staram sie na boczek kłaść bo mojej zuzi tez się nie odbija , chybaże śpi z mną w łóżku to wtedy na pleckach przeważnie

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

mama2
Dziewczyny o co chodzi ze maks wczoraj byl taki grzeczny ? ja juz nierozumiem tego dziecka...ale wiecie co tak sobie pomyslałam ze on jest chyba jedynym dzieciaczkiem na forum ktore spi z mama ...ale z 2 strony jest jedyny ktory budzi sie co 2 godziny lub nawet co 1.5 do jedzenia ...czy w takiej sytuacji mam sie wykonczyc i wstawac non stop do lozeczka karmic go z 20 minut i odkładac ..to przeciez wogole bym nie spała ...ale uczyc go spac z nami ..hm..niedlugo zrobi sie ciasno i nikt sie niewyspi , no ioprocz Maksa , co wy byscie zrobiły? jak dziecko spi 6 godzin naraz to mozna odkladac go do lozeczka a tak..eh...

Ja tu mogę tylko teoretyzować, bo pierwsza przerwa nocna Kuby coraz bardziej się wydłuża (20.30 do 4), ale ja bym pewnie wolała wstawać, bo dla mnie łoże małżeńskie to świętość :hahaha: Ale tak poważnie, to fajnie się do Kubutka przytulić, ale jednak nocną porą fajnie się też w męża wtulić :smile_move: No ale tak jak mówię dla mnie to tylko teoria. Może gdyby Kuba się co chwilę budził, to jednak bym się poddała? Mam nadzieję, że się nie dowiem :)

Daffodil
mama2
Dziewczyny o co chodzi ze maks wczoraj byl taki grzeczny ? ja juz nierozumiem tego dziecka...ale wiecie co tak sobie pomyslałam ze on jest chyba jedynym dzieciaczkiem na forum ktore spi z mama ...ale z 2 strony jest jedyny ktory budzi sie co 2 godziny lub nawet co 1.5 do jedzenia ...czy w takiej sytuacji mam sie wykonczyc i wstawac non stop do lozeczka karmic go z 20 minut i odkładac ..to przeciez wogole bym nie spała ...ale uczyc go spac z nami ..hm..niedlugo zrobi sie ciasno i nikt sie niewyspi , no ioprocz Maksa , co wy byscie zrobiły? jak dziecko spi 6 godzin naraz to mozna odkladac go do lozeczka a tak..eh...

Ja tu mogę tylko teoretyzować, bo pierwsza przerwa nocna Kuby coraz bardziej się wydłuża (20.30 do 4), ale ja bym pewnie wolała wstawać, bo dla mnie łoże małżeńskie to świętość :hahaha: Ale tak poważnie, to fajnie się do Kubutka przytulić, ale jednak nocną porą fajnie się też w męża wtulić :smile_move: No ale tak jak mówię dla mnie to tylko teoria. Może gdyby Kuba się co chwilę budził, to jednak bym się poddała? Mam nadzieję, że się nie dowiem :)

alez ja sie wtulam w meza :)) M z jednej strony a Maks z drugiej:))

mama2
:
gunia43
Daffodil

:sofunny: :sofunny: Padłam po tym tekście :smile_move:
U nas wczoraj bylo tez niezle. Zaczelismy sie przytulac i bylöo fjnie dpuki moje dziecko nie zaczelo przez sen stekac, bo przypomnialo mu sie, ze kupy nie zrobil. Na poczatku zesmy sie zbytnio nie przejeli ale jak zaczal walic bai jak z armaty rozesmialismy sie okropnie a ja to nie moglam sie dlugo uspokoic. Takiej glupawki dostalam. M sie smial ze to maly zazdrosnik i robi akcje zawsze kiedy on sie tylko do mnie zblizy. Cos w tym jest, bo Maks koniec koncow, jak nigdy postanowil sie obudzic na karmienie. W rezultacie .... maz poszedl wyspany do pracy :-)

no nie ale sie usmiałam :hahaha::hahaha::hahaha:

:sofunny::sofunny::sofunny::sofunny: niezle akcje, hehehhehe
oj dziewczyny :)

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png

isabela
mama2 uwazam, ze poki karmisz i maly tak czesto sie budzi nie ma sensu go klasc do lozeczka bo sie wykonczysz tym wstawaniem do niego. Sprobuj klasc go do lozeczka w dzien, zeby sie "obyl" z tym meblem ;)

oj dziekuje ci bardzo za te słowa bo tak sie miotam i nie wiem co robic a jak pojde do pracy i tez bedzie sie tak budzil a wstac trzeba bedzie o 5.45 a nie o 8.00 jak teraz
to bym sie wykonczyla odkladaja go po kazdym karmieniu

mama2

mama2 moj tez spi ze mna i jest nas dwie :smile_move: i tez wstaje co 1,5 godziny odkad go mam :smile_move:i czy cyc czy butla jak narazie nie ma roznicy:smile_move:

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

Jola30
mama2

mama2 moj tez spi ze mna i jest nas dwie :smile_move: i tez wstaje co 1,5 godziny odkad go mam :smile_move:i czy cyc czy butla jak narazie nie ma roznicy:smile_move:

o to nie jestem sama..z Klaudia tez tak mialam czyli taki urok moich dzieci

Witam sie w piatek to moj ulubiony dzien w tyg .bo M. ma wolny wekend i zajmuje sie malym a ja sobie oddychne :smile_move:a teraz jak juz karmie butla to mam ochote nawet wyskoczyc do pabu :smile_move:jak nigdy tego nie robilam i tu w Anglii jeszcze nie bylam no pomijajac impreze z pracy meza ale bylam w ciazy i to sie tak jak by nie liczy:smile_move:No ale suma sumarum nie mam z kim wyskoczyc :smile_move:
Daffodil narobila mi smaka ze ona idzie na wieczor panieski a ja nawet jak nie mialam dziecka nigdzie nie chcodzila:smile_move:
Wiec poczekam na kolezanke jak wpadnie z Pl.wprawdze to starsza pani ale tu to nie ma roznic i wyciagne ja na balety:smile_move: jeszcze poderwie kogos:smile_move:

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

Daffodil
mama2
bylismy na spacerze wzielam go w gondoli bo spał ale niestety za 10 minut sie obudził (wyczuł chyba) i w ryk...i pędem do domu
koło klatki jak juz pot po dupie mi spływał z tego biegu , zasnął w najlepsze :16_11_9:

Może on po prostu takie szaleńcze sprinty lubi :)

tak po , mamie lubi mocne wrazenia:))

mama2
wogole jak mysle o powrocie do pracy to ryczec mi sie chce juz kombinuje czy by nie isc troszke na wychowawczy..i tak sobie pisze z wami i wpierdzieliłam juz cała czekolade :rentgen:Ja wracam do pracy 26 pazdziernika !! a wy?

Ja nie wiem czy wroce zastanawiam sie moze w przyszlym roku na dwa dni w tyg :smile_move:i jak juz cos to na nocki:smile_move:

mama2
dziewczyny mam do was pytanie jak nakarmicie malucha w nocy i odkadacie do lozeczka to na plecy czy na boczek ? bo mojemu bardzo rzadko sie odbija musiałabym pol nocy albo i cala z nim chodzic zeby mu sie odbilo , wiec boje sie gok klasc na plecy ale jak go poloze na boku i nawet poduszka podepre to i tak skubany ma tyle siły ze przepcha poduszke i zaraz lezy na plecach

Na bok Kuby nie dam rady położyć, bo zaraz fik na plecy. I żadne podpieranie nic tu nie daje. Kładę go na plecach, ale z główką skręconą na boczek. Tylko niestety rzeczywistość jest taka, że za 5 minut i tak jest już w innej pozycji :lup:

mama2
a ja tez mialam dzis wydarzenie kupowe . przebierałam go rano na naszym łozku i tyle tego bylo ze bylam pewna ze to koniec , jak tylko sciaglam pieluche byla taki wystrzał ze zasrał posciel moje piersi i siebie:36_11_1::36_11_1::36_11_1:
a jak wszystko wytarłam i niemalo sie przy tym napocilam:uff:
to jeszcze raz pocisnał i obsrał mi reke i swoja poduszeczke ...:o_master::o_master:

Ciężki ten nasz żywot :smile_move:

mama2
wogole jak mysle o powrocie do pracy to ryczec mi sie chce juz kombinuje czy by nie isc troszke na wychowawczy..i tak sobie pisze z wami i wpierdzieliłam juz cała czekolade :rentgen:Ja wracam do pracy 26 pazdziernika !! a wy?

Mnie tez nie chce sie pracowac. Ale pewnie bede cos dorywczego robic - z domu. Nie dam sie namowic na regularna prace :) na razie do marca jestem na macierzynskim :):):)

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png