Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Jola30
Przy mojm rozdarciuch nie skleje zadnego filmu a przy mojm internecje nie otworze zadnego bop cos sie zwolnil do granic szybkosci:whoot:ale wierze ze wszystkie filmy sa super i dzieciaki sa rewelka.
A tu kilka zdjec Nikusia z dzis!!!
[ATTACH]9409[/ATTACH]

[ATTACH]9410[/ATTACH]

[ATTACH]9411[/ATTACH]

[ATTACH]9412[/ATTACH]

[ATTACH]9413[/ATTACH]

Cudny jest. I na zdjęciach wygląda na grzecznego :) Chociaż ma diablika w oczach :)
A ten krawat boski.

Jola30
Z kad te dzici maja tyle sily ja padam na twarz jak np dzis a on nic i dalej zaciesza sie i dalej jazda wykonczeniowa mame i mysli ciekawe ile wkoncu wytrzyma.
A ja jak juz nie daje sily a leje i wiem ze sie zmocze to no coz ubieram histeryka i folia na wozek i spadam na spacer dreptac w deszcze bo Niki ma ochote na spacerek no i zanim dojedo centrum ku rozrywki mojej to mokra jak kura jestem a on sobie slodko spi i po sklepach moge 5 godzin jezdic nic a do domu i bek i ryk i ja juz nie wiem moze ten dom tak na niego dziala moze tak samo jak ja nie chce tam mieszakc i wyssal to z mlekiem matki:36_1_15:

:sofunny: Tak fajnie piszesz, że zamiast współczuć, to ja się zaśmiewam :smile_move: Ale rzeczywiście nie za ciekawie masz, Nikuś dba o kondycję mamy :lup:

Daffodil
Jola30
Z kad te dzici maja tyle sily ja padam na twarz jak np dzis a on nic i dalej zaciesza sie i dalej jazda wykonczeniowa mame i mysli ciekawe ile wkoncu wytrzyma.
A ja jak juz nie daje sily a leje i wiem ze sie zmocze to no coz ubieram histeryka i folia na wozek i spadam na spacer dreptac w deszcze bo Niki ma ochote na spacerek no i zanim dojedo centrum ku rozrywki mojej to mokra jak kura jestem a on sobie slodko spi i po sklepach moge 5 godzin jezdic nic a do domu i bek i ryk i ja juz nie wiem moze ten dom tak na niego dziala moze tak samo jak ja nie chce tam mieszakc i wyssal to z mlekiem matki:36_1_15:

:sofunny: Tak fajnie piszesz, że zamiast współczuć, to ja się zaśmiewam :smile_move: Ale rzeczywiście nie za ciekawie masz, Nikuś dba o kondycję mamy :lup:

fakt Jola ma niezwykły styl pisania:smile_move:

gunia43
A ja dzisiaj karmilam malöego. mial na sobie same body i pieluche i jak to przy cycu czesto zaczal sie prezyl i walic kupsko. Tak sie postaral, ze wz pieluchy wylecialo i Maksik obfajdal swoje body, moje jeany i kanape, bo i na nia konkretnie skapnelo. Na koniec podczas zmiany tej zasranej odziezy i pieluchy siknal sikiem pieknym prosto lukiemna podloge z niezlym rozprysiem. Z tymi kupami to ostatnio niezle przegiecie!!!!
Ciekawe co jszcze sie wydarzy.
Nic ja spadam sie myc i budze malego na karmienie. Doszlam do wniosku, ze cycki puste z kuli tego, ze Myly noce przesypia i za dlugie przerwy ma wtedy w jedzeniu.
Nie mozna miec widac wszystkiego.
No i foty z dzisiaj nie ma to jak byc w centrum uwagi[ATTACH]9418[/ATTACH][ATTACH]9419[/ATTACH]

Dobrej nocy! Do jutra!:36_3_15:

Ale Maksiu zachwycony. Śliczny jest, ma niesamowicie wyrazistą buźkę.

A takie akcję z kupami też mamy ostatnio. Z racji tego, że robi rzadziej, to jak już walnie, to taką, że szok :smile_move: A body są mało wygodne w takich przypadkach, bo jak tu takie body z kupą przeciągnąć mu przez głowę :lup:

co do kup to tez mialam taka akcje jak karmilam go
i nagle słysze wystrzał i sekunde pozniej cos mi po rece kapało ktora miałam na jego pleckach a z reki na łozko ...wszystko bylo zafajdane kupą!!!

Moj maksio juz rzadziej robil kupki a teraz znow zaczał czesciej chyba poczuł ze ma lepsza pieluche na pupie :smile_move: w drozsza sie lepiej sra:smile_move:

mama2
Witam sie z wami
ale byscie sie usmialy jakbyscie zobaczyly jak z M walczymy wieczorem zeby nasz terrorist bandit sie nie rozryczał... Nagralam odkurzacz na tel i mu puszczałam i uniknelismy ryku i zanoszenia ale płacz byl , teraz wiem ze to nie kolki tylko odreagowywanie po dniu (wrazliwy jest:))
W nocy mało jadł i tez cyce miekkie mam :((mam nadzieje ze mu to minie:16_11_9:

U nas Kuba też bardziej marudzi wieczorem. Myślałam, że to może z niewyspania, bo w ciągu dnia prawie w ogóle nie śpi, ale nie. Zdarzyło mu się parę razy pospać porządnie po południu i to samo było. Tylko na szczęście u nas na marudzeniu się kończy i jak tylko nosimy go po domu i pokazujemy różne rzeczy, to w ryk się to nie przeradza.

A co do pokarmu, to dzisiaj jest chyba ciut lepiej. Przynajmniej na razie, ale to dopiero wieczorem zobaczę co i jak, bo wtedy mam największe braki. Wczoraj już się bałam, że skończy się dokarmianiem, ale na szczęście obeszło się bez i przespał 7 godzin, więc raczej zagłodzony nie był.

Daffodil
mama2
Witam sie z wami
ale byscie sie usmialy jakbyscie zobaczyly jak z M walczymy wieczorem zeby nasz terrorist bandit sie nie rozryczał... Nagralam odkurzacz na tel i mu puszczałam i uniknelismy ryku i zanoszenia ale płacz byl , teraz wiem ze to nie kolki tylko odreagowywanie po dniu (wrazliwy jest:))

U nas Kuba też bardziej marudzi wieczorem. Myślałam, że to może z niewyspania, bo w ciągu dnia prawie w ogóle nie śpi, ale nie. Zdarzyło mu się parę razy pospać porządnie po południu i to samo było. Tylko na szczęście u nas na marudzeniu się kończy i jak tylko nosimy go po domu i pokazujemy różne rzeczy, to w ryk się to nie przeradza.

A co do pokarmu, to dzisiaj jest chyba ciut lepiej. Przynajmniej na razie, ale to dopiero wieczorem zobaczę co i jak, bo wtedy mam największe braki. Wczoraj już się bałam, że skończy się dokarmianiem, ale na szczęście obeszło się bez i przespał 7 godzin, więc raczej zagłodzony nie był.

no ale z tegp co piszesz tez go nosicie po domu ehhh ..my tez
cały dzien sam soba sie zajmuje a wieczorem 1.5 godziny noszenia:rentgen:

mama2
co do kup to tez mialam taka akcje jak karmilam go
i nagle słysze wystrzał i sekunde pozniej cos mi po rece kapało ktora miałam na jego pleckach a z reki na łozko ...wszystko bylo zafajdane kupą!!!

Moj maksio juz rzadziej robil kupki a teraz znow zaczał czesciej chyba poczuł ze ma lepsza pieluche na pupie :smile_move: w drozsza sie lepiej sra:smile_move:

:sofunny: :sofunny:

mama2
Daffodil
mama2
Witam sie z wami

no ale z tegp co piszesz tez go nosicie po domu ehhh ..my tez
cały dzien sam soba sie zajmuje a wieczorem 1.5 godziny noszenia:rentgen:

No niestety, takie atrakcje wieczorne :smile_move:

dzikma
Cześć Dziewuszki ::):

jejciu, długo mnie tu nie było u Was, przepraszam, ale Michaśka nieźle nam w tyłek daje popalić, ledwie do Czerwcówek zaglądam.

Dziękuję za kciuki i gratulacje, jak się dokopię, to odczytam i podziękuję jeszcze raz.

To moja Michaśka, w niedzielę już miesiąc będzie miała :D

męczą nas kolki, marudzenia i płacze codzienne, nie chce sypiać w dzień, tylko na rączkach albo na cycu, masakra jakaś chwilami!!

mam prośbę o namiar na jakąś fajną matę edukacyjną, z której są zadowolone Wasze maluszki. Dziękuję z góry :Całus:
aaaa i jeszcze pytanie, jak to jest teraz z okresem? przy karmieniu piersią, ma się od razu czy nie??

aaa, dzieciaczki Wasze są śliczne i takie już duże!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ale ten czas leci....

słodzinka :11_9_16: i też ma takie długie włoski jak moja:smile_move:
ja mam od niedawa mate z babyono

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

Hej babeczki witam w ten paskudny dzionek u mnie pogoda jak w pażdzierniku:what:
moja mała dzisiaj spala od 24 do 8 rano myslałam ze mi cycki eksploduja kurcze takie przerwy chyba niezbyt robia na laktacje nie?no ale co zrobic.
No ale jak juz wstala to dala matce popalic tak ze kregosłup od noszenia jej mi peka a teraz padła mam nadzieje ze pospi dłuzej niz 15 min.

Dziewczyny jak zasypiaja Wasze dzieci bo moja ostatnio to juz tylko na rekach albo półprzytomna wkladam do łóżeczka i bujam tak ze całą lata bo inaczej skubana nie zasnie wykonczyc sie mozna tak sobie po wczorajszej wieczornej bonanzie pomyslałam ze jak jej zaczna zeby wychodzic to chyba zaczne klaskac uszami bo juz nie wiem jak wlasne dziecko zabawic jak ja wezmie na marudzenie to wszedzie zle nawet na rekach mi sie pręzy i wygina poprosu masakra a mój M co wieczór twierdzi ze tym razem to napewno kolka o losie rece mi juz opadaja...:lup:
no nic lece nadrobic zaległósci bo widze ze jakies filmiki nowe sie pojawiły...:smile_jump:

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

Daffodil
dzikma
Cześć Dziewuszki ::):

jejciu, długo mnie tu nie było u Was, przepraszam, ale Michaśka nieźle nam w tyłek daje popalić, ledwie do Czerwcówek zaglądam.

Dziękuję za kciuki i gratulacje, jak się dokopię, to odczytam i podziękuję jeszcze raz.

To moja Michaśka, w niedzielę już miesiąc będzie miała :D

męczą nas kolki, marudzenia i płacze codzienne, nie chce sypiać w dzień, tylko na rączkach albo na cycu, masakra jakaś chwilami!!

mam prośbę o namiar na jakąś fajną matę edukacyjną, z której są zadowolone Wasze maluszki. Dziękuję z góry :Całus:
aaaa i jeszcze pytanie, jak to jest teraz z okresem? przy karmieniu piersią, ma się od razu czy nie??

aaa, dzieciaczki Wasze są śliczne i takie już duże!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ale ten czas leci....

Ale cudna jest :in_love: I jaka strojnisia :)

Co do okresu, to ja przy karmieniu wyłącznie piersią dostałam po 7 tygodniach od porodu :whoot:

A jeśli chodzi o matę, to polecam taką:
ZABAWKA MATA PLAC ZABAW TINY LOVE WYSPA Wys.0zł$$ (671373785) - Aukcje internetowe Allegro

Tu parę zdjęć mojego szalejącego bąka, z maty na pewno zadowolony :)
[ATTACH]9404[/ATTACH] [ATTACH]9405[/ATTACH] [ATTACH]9406[/ATTACH] [ATTACH]9407[/ATTACH] [ATTACH]9408[/ATTACH]

widać że zadowolony na pewno,
chyba lubi w niej leżeć

Jola30
katja79
Jola30
Witam
Noc koszmarna budzil sie co godzina i plakal a pozniej zasypial i tak no-stop.Myslelismy ze glodny a tu nic tylko placz jadl po 10-20ml.
No straszne to jest jak tak co godzine pobudka i nie wiadomo o co chodzi:nie_mam_pojecia:
od 6 juz tez nie spi tylko sapie mi zauszami cos mu sie chyba poprzestawialo:nie_mam_pojecia:

ojej Jola współczuje moja mala spi od 24 do 6 rano jak susel potem cyc i do 10 chrapie ja bym chodzila jak ćma po domu po takiej nocy:lup:

Katja o i ja tak wlasnie chodze i wygladam boli mnie glowa i znowu mam krwawienie:whoot:
Oj dzis juz nawet sie zarzeklam ze nie chce wiecej dzieci taki mi w dupe dal.
Pije butle co godzinne po 30-50 i spi po 15 minut i wyje nie wiem co sie dzieje ?

Jola bidulko przydałby Ci sie porzadny odpoczynek, a co do dzieci to ja tez tak mam ze do poludnia póki mala w miare spokojna mysle sobie bońku jaka ona słodka chce wiecej a po wieczornej bonanzie zawsze mam mysli ze bedzie jedynaczka i w dupie!!!

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

Jola30
katja79
mama2

o chociaz Ty sie wysypiasz bo moj o 22.0 idzie spac i potem 24.00 2.00 4.00 6.00 pobudki

o losie co 2 godziny pobudka:whoot::whoot:masakra ale tak na pocieszenie Ci napisze ze moja Maja za to w dzien nie zmruzy oka na d łuzej niz 15 minut:lup: a ja w tym czasie nie wiem czy posiedziec na kiblu, zjesc cos czy sprzatac :lup: masakra a jeszcze czesto spi tylko wtedy jak jest na rekach bo kazde pochylenie nad łózeczkiem grozi otwarciem oczu i syrena na całe osiedle...normalnie wykonczyc sie mozna:what:

Katja moj spi tylko na spacerku to moze nawet i z 5 godzin spac i nie ma syreny ,kolek i nawet nie chce mu sie jesc .Tyle ze ja nie mam sily tak latac po sklepach tyle godzin.
A w domu to za chiny ludowe nie chce no zdarza sie ze spi po1- 1,5 godziny.
A na kiblu to z nim nawet chodze i wozek do lazienki wprowadzam oj cos czuje ze u mnie to meksyk nieskonczy sie po 3 miesiacach tylko sobie malego histeryka i egojste wychowuje.Bo ja juz glupia jestem na to dziecko a jak czytam ze Wasze tyle spiam to naprawde zla jestem ze ja mam tak od samego poczatku i czy byl na cycku czy na butli nie ma roznicy.U mnie nie ma spania i juz dla swietego spokoju spi z nami bo jet syrea i sie zanosi a pozniej to juz z 30 minut nie mozna go uspokojc wiec juz spi z nami .
Ale dzis sciagam rame z lozeczka i przysowam do lozka obnizam lozeczko i dzis w nocy do lozeczka a zeby czul sie bezpiecznie to nie bedzie ramy moze nie zakuma ze spi osobno.
Bo ja lubie jak si z nami ale mi ree i nogi drentwieja i wiemze jak tak dluzej potrwa nie oducze go juz nigdy.:36_1_15:

Jola no ciekawa jestem jak Wam nocka minęła z tą kombinacja łóżeczkową...Nikus sie pokapował????
oj mamy my z tymi naszymi dziecmi tez mam wrazenie ze mała terrorystke wychowuje i nawet próbowałam ja zaczac wychowywac .... kłasc dziecko do lózeczka zeby zasypialo w nim albo przetrzymywac w wózku ale konczylo sie takim rykiem ze masakra i potem tylko sie wiecej nalatac z mala na rekach musialam zeby ja uspokoic masakra:lup:

Maja

Jola30
Przy mojm rozdarciuch nie skleje zadnego filmu a przy mojm internecje nie otworze zadnego bop cos sie zwolnil do granic szybkosci:whoot:ale wierze ze wszystkie filmy sa super i dzieciaki sa rewelka.
A tu kilka zdjec Nikusia z dzis!!!
[ATTACH]9409[/ATTACH]

[ATTACH]9410[/ATTACH]

[ATTACH]9411[/ATTACH]

[ATTACH]9412[/ATTACH]

[ATTACH]9413[/ATTACH]

słodko się uśmiecha...i jak już duży chłop z NIKUSIA:smile_move:

mama2
bylismy na spacerze 2 godziny i Maks oczywiscie w foteliku caly spacer nie spał i ani razu sie nie skrzywił takze pozostaje mi tylko foteliknie ma rady:nie_mam_pojecia: pod koniec tylko odwrocil głowke w bok i zaczał jak rybka poruszac ryjkiem to juz wiedziałam ze bedzie cyc i do domu zawrocilismy.
wogole za dnia nasz synek jest przekochany i coraz grzeczniejszy ...za to wieczory brrr:36_1_15: mam nadzieje ze dzis bedzie tak jak wczoraj

szczesciara ze Maksio polubił fotelik moja i w nim usiedziec nie potrafi spokojnie:lup:

Maja