Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

gunia43
Katja - Ja palilam i to sporo. Jak sie dowiedzialam ze ejstem w ciazy o przesptalam ale mnie ciagnelo...
Do teraz nie zapalilam ale marzy mi sie dobre winko albo chlodne piwko i papierosek. Ale mam nadzieje ze na dobre nie zaczne juz palic, bo tu fajki koszmarnie drogie i w ogole szkoda!!!
Co do spacerow jest lepiej dlatego ze Maksio w ogole jest grzeczny ostatnio i jezeli nie ma dnia marudy akurat to lubi nawet polezec w wozku i bez spania i gapi sie na zawieszona na budzie zabawke i z pol godziny. A jak zaczyna marudzic to wkladam do nisidla (zawsze mam przy sobie) i po 10 minutach zasypia ladnie a ja znow przekadam do wozka, coby kregoslupka dziecku nie obciazac noszeniem.
Dzisiaj moje baejbi spi caly dzien z przerwami na jedzenie i male marudzenie - to chyba ta duchota... A teraz to padac zaczelo i juz chyba tak pare dni bedzie :-((
A oto zdjecia z dzisiejszego wypadu. Ja i M z Maksem oraz moj barciszek.
Najlepsze jest jak moj m. karmiac Maksa usilowal dokonczyc piwo na statku :-)
Ale smiechu bylo!!!!:cherli3:[ATTACH]9278[/ATTACH][ATTACH]9279[ATTACH]9280[/ATTACH][/ATTACH]

śliczne zięcie to tata i Maks :in_love:wyglądają uroczo:in_love:

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

isabela
hej kochane

Powoli Was nadrabiam, czytam biezace, a potem sie cofam i powoli do "archiwum" zagladam, ale tego jest!!!! Nie dziwota, ze dzieci sia nam udaly, Wy nie tylko w tym wzgledzie plodne... Naplodzilyscie tyle postow, ze nie sposob to ogarnac.

Ide czytac dalej

Isabela czy Twoje starsze corki tez byly takimi slicznymi niemowlakami? Ten usmiech slodziuchny i figielek w oczkach :))

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

Wiki20pl
Ewciaa
witam poniedziałkowo najpierw napisze co u nas i jak po chrzcinach a później spróbuje was nadrobić jak dam rade:nie_mam_pojecia:
ja maksymalnie zadowolona po imprezkce:8_5_13: wszystko się udało zaczne od tego że zuzia była bardzo grzeczna w kosciele wierciła się troche a sam chrzest przespała:36_2_25: po powrocie do domu oście jedli obiad było trocvhe zamieszania bo każdy chciał zdięcie ale wszytsko się udało super...goście byli aż do 21.30 od 13.00 :36_2_25:

zdiecia pokaże później albo jutro bo nie mam ich bo robił siostry chłopak i jeszcze nie zgrałam

troche z innej paczki to już dostałam becikowe i jednorazową zapomoge na dziecko i nawet rodzinne:36_1_22: czyli razem 2048 zł i co miesiac 48zł bede dostawać (niewiele ale coś ) i jeszcze moim mieście burmist daje (do wyboru) wózek, fotelik i wyprawke od dzieciom które urodziły się od 1 kwietnia to że ja nie wiedziałam o tym przed porodem i już kupiłam wózek i fotelik to wziełam wyprawke i włąśnie wczoraj ja dostaliśmy :smile_move::smile_move::smile_move: wskład której wchodziło: różne kosnetyki dla dziecka(oliwka, mydełko, żel do mycia, chusteczki, mleczko, krem nankażdą pogode), mata edukacyjna, kocyk, butelka, kubek niekapek, łyżka jakaś gumowa, pampersy, okrycie kąpielowe, proszek, pościel (poszekwa na kołdre i poduszke) zabawka edukacyjna i chyba wszytsko wymienilam :) wszytsko super sliczne a mata ekstra strasznie na nią czekałam i już kładłam zuzie na niej :)

fajnie że chrzciny sie udały :Śmiech:
Ja też troche dostałam 1000zł becikowego, 1400zł z ubezpieczenia z PZU za urodzenie dziecka (z pracy) i 2 paczki z pracy jedna za urodzenie dziecka a drugą na dzień dziecka.
Fajnie ze będziesz dostawała rodzinne - zawsze coś

a tak zapomiałam z PZU dostałam 940zł

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

gunia43
Katja - Ja palilam i to sporo. Jak sie dowiedzialam ze ejstem w ciazy o przesptalam ale mnie ciagnelo...
Do teraz nie zapalilam ale marzy mi sie dobre winko albo chlodne piwko i papierosek. Ale mam nadzieje ze na dobre nie zaczne juz palic, bo tu fajki koszmarnie drogie i w ogole szkoda!!!
Co do spacerow jest lepiej dlatego ze Maksio w ogole jest grzeczny ostatnio i jezeli nie ma dnia marudy akurat to lubi nawet polezec w wozku i bez spania i gapi sie na zawieszona na budzie zabawke i z pol godziny. A jak zaczyna marudzic to wkladam do nisidla (zawsze mam przy sobie) i po 10 minutach zasypia ladnie a ja znow przekadam do wozka, coby kregoslupka dziecku nie obciazac noszeniem.
Dzisiaj moje baejbi spi caly dzien z przerwami na jedzenie i male marudzenie - to chyba ta duchota... A teraz to padac zaczelo i juz chyba tak pare dni bedzie :-((
A oto zdjecia z dzisiejszego wypadu. Ja i M z Maksem oraz moj barciszek.
Najlepsze jest jak moj m. karmiac Maksa usilowal dokonczyc piwo na statku :-)
Ale smiechu bylo!!!!:cherli3:[ATTACH]9278[/ATTACH][ATTACH]9279[ATTACH]9280[/ATTACH][/ATTACH]

no tak to nosidlo swietna sprawa ja mam zamiar kupic sobie chuste tylko musze najpierw wypróbowac czy sie malej spodoba.a fotka Twojego M z Maksiem poprostu bombowa do rodzinnego albumu :D

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

no witam sie i ja
Jola30 nikus jak zawsze wystrojony piekniusi :D a Ty jak zawsze elegancka super mama
Gunia tata z Maksiem super niema to jak meski wypad na butelke :) hihi a twoj braciszek jest sliczny :)

Jola22 piekny filmik no i Julka faktycznie do taty tez podobna...przy wanience to widac na tym zdjeciu przy wanience
bo wy podobny typ urody macie poprostu.
Ewcia prezenty super!!!mata sliczna choc sliczniejsza Zuzia :11_6_204:

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

gunia43
mama2
Witam sie . My chyba zmienimy pory kąpania , wczoraj po kapieli tak sie wkurzyl i tak zaczał płakac (jakby go cos boalao ale dziwne ze tak po kapili nagle) odkurzacz pomogł ale mi w uszach dzwonilo wiec co chwile go wyłączałam skonczylo sie tak ze znow sie zaniosł :whoot: ja mam dosc tych akcji nie wiem co sie dzieje:nie_mam_pojecia:

Moze poprostu nerwusek z Maksia. Juz sama nie wiem co Ci doradzioc. Mojmyluch tez miewa takie nagle napady placzu, nie zdarza sie toczesto ale jest. A z tym zanoszeniem - wsolczuje! Dlatego przerwalam po t5ygodniu nauke spania bo juz tego nie moglam zniesc i sie zawsze niezle strachu najadlam. Ciekawe co na ten temat powidza inne mamy, bo saam jestem ciekawa.

Ja nic nie doradzę, bo Kubie na szczęście się to jeszcze nie zdarzyło. On w sumie nie płacze zbyt często, oczywiście oprócz wymuszonego płaczu, kiedy coś mu się nie podoba :36_1_15:
Histerycznie płakał tylko jak miał kolki w pierwszym miesiącu i wtedy to rzeczywiście się o niego bałam.

pat-k
witajcie w kolejnym tygodniu,
my dzisiaj jedziemy na wyprawe do Wawy, w planie mamy Łazienki i odwiedziny u znajomych.
Fajna pogoda jest bo slonecznie ale nie upalnie :) To bedzie fajny dzien :)
Moj M cos przebakuje o zliczeniu kawiarni, ale ja mam jeszcze w pamieci reakcje Tosi na poprzednia probe posiedzenia przy kawie :8_5_13:, wiec watpie...

No to życzę udanej wycieczki :) A po powrocie proszę jakieś zdjęcia wrzucić :36_1_15:

Ewciaa
witam poniedziałkowo najpierw napisze co u nas i jak po chrzcinach a później spróbuje was nadrobić jak dam rade:nie_mam_pojecia:
ja maksymalnie zadowolona po imprezkce:8_5_13: wszystko się udało zaczne od tego że zuzia była bardzo grzeczna w kosciele wierciła się troche a sam chrzest przespała:36_2_25: po powrocie do domu oście jedli obiad było trocvhe zamieszania bo każdy chciał zdięcie ale wszytsko się udało super...goście byli aż do 21.30 od 13.00 :36_2_25:

zdiecia pokaże później albo jutro bo nie mam ich bo robił siostry chłopak i jeszcze nie zgrałam

troche z innej paczki to już dostałam becikowe i jednorazową zapomoge na dziecko i nawet rodzinne:36_1_22: czyli razem 2048 zł i co miesiac 48zł bede dostawać (niewiele ale coś ) i jeszcze moim mieście burmist daje (do wyboru) wózek, fotelik i wyprawke od dzieciom które urodziły się od 1 kwietnia to że ja nie wiedziałam o tym przed porodem i już kupiłam wózek i fotelik to wziełam wyprawke i włąśnie wczoraj ja dostaliśmy :smile_move::smile_move::smile_move: wskład której wchodziło: różne kosnetyki dla dziecka(oliwka, mydełko, żel do mycia, chusteczki, mleczko, krem nankażdą pogode), mata edukacyjna, kocyk, butelka, kubek niekapek, łyżka jakaś gumowa, pampersy, okrycie kąpielowe, proszek, pościel (poszekwa na kołdre i poduszke) zabawka edukacyjna i chyba wszytsko wymienilam :) wszytsko super sliczne a mata ekstra strasznie na nią czekałam i już kładłam zuzie na niej :)

Brawa dla Zuzki za to, że taka grzeczna była.
A pomysł z wyprawką rzeczywiście bardzo fajny.

Wiki20pl
Witam !!!

Dawno mnie tu nie było, ale ostatnio nie miałam na nic czasu. Budujemy się i cały czas jesteśmy na budowie :Śmiech: Majeczka cały dzień na dworku sobie bryka.
Dziewczyny dzieciaczki wspaniałe :Śmiech:

isabela zazdroszcze tych uśmiechów moja Maja się nie uśmiecha ::(: choć już dawno powinna. Lekarz powiedział mi że z Mają jest wszystko w porzątku i że każde dziecko rozwija się w swoim tempie no i musze być cierpliwa, ale lada chwila Maja moze sie uśmiechać no więc czekam. Leciuko rozchyla usteczka do uśmiechania ale o jeszcze nie pełny usmiech. Pozostało mi czekać

Wiki a jak budowa idzie? Widać postępy?
I zaglądaj do nas częściej :)

Witam
mama2 moj tez sie zanosi i traci oddech i chyba raczej z nerow to sie dzieje bo jak chce cos wymusic np:raczki:nie_mam_pojecia:tez sie tym martwie bo moj M. nie bardzo sie tym przejmuje i jak mowie wez go bo bedzie kopara za chwile jak daje znaki ze juz cos nie ak to on czeka a pozniej niemozna go uspokojc.Wkurza mnie to ze tak male dziecko ma juz chisterie i pokazuje swoje.
Ewcia sliczne zdjecia czekam dalej!!!

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

pat-k
Daffodil
Jola30
[ATTACH]9285[/ATTACH]

[ATTACH]9286[/ATTACH]

[ATTACH]9287[/ATTACH]
A to z dzisiaj:in_love:
Wyszlam jak rozwora ale co tam trudno niech Wam bedzie.

A moim skromnym zdaniem super. Nikuś ma genialną czapeczkę.
Kuba wyje jakby go ze skóry obdzierali, jak mu coś na głowę zakładam :nie_mam_pojecia:

Tosia tez nie znosi czapeczek... a juz zwlaszcza tych wiazanych. Ciagnie za sznureczki i w koncu czapka laduje na oczach albo przekrzywia sie i uszka ma odsloniete :nie_mam_pojecia:
w cieplejsze dni w ogole nie zakladam jej czapeczki i dziecko cale szczesliwe :)

Ja też już z czapek zrezygnowałam, ale aż mnie ciary przechodzą jak pomyślę o zimie :)