Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Daffodil najpierw Kuba byl w gondoli a potem w foteliku?
ale sie namietnie całujecie ..hihi cos czuje ze Kuba szybko doczeka sie rodzenstwa:)))
Kubus wyglada na zadowolonego pomimo drastycznego potraktowania w bagazniku:whoot: mama nadzieje ze wam wybaczy:)) a ty jak zwykle slicznie wygladasz i powtorze ze kolorek wlosów masz piekny i do dupy z dieta , apetyczna jestes jak nie wiem

witam sie , dzis pochmuro ale ciepło zaraz idziemy na spacer.:36_1_22::36_1_22::36_1_22:
Wczoraj Maks pierwszy raz sie zaniosł:whoot: wlasnie bylam w ubikacji a M go nosil na rekach:tata: bo go cos bolało i nagle słysze jak wypuszcza powietrze i koniec nie łapie!! tak wystartowałam z łazienki ze gacie mialam na kostkach , prawie sie posikałam po nogach :36_11_1::36_11_1:
ale M dmuchnał mu w buzke i załapał, juz mial sine wokol ust
i wiecie juz ze Maks bedzie najbardziej rozpuszczonym dzieckiem ??:dzidzia_mis:
bo ja juz mu nie pozwole zapłakac , dziekuje bardzo , wiem ze dzieciom sie to czesto zdarza (synek mojej siostry bardzo czesto sie zanosil)ale ja juz nie chce tego przezywac:le::le:

mama2
Daffodil najpierw Kuba byl w gondoli a potem w foteliku?
ale sie namietnie całujecie ..hihi cos czuje ze Kuba szybko doczeka sie rodzenstwa:)))
Kubus wyglada na zadowolonego pomimo drastycznego potraktowania w bagazniku:whoot: mama nadzieje ze wam wybaczy:)) a ty jak zwykle slicznie wygladasz i powtorze ze kolorek wlosów masz piekny i do dupy z dieta , apetyczna jestes jak nie wiem

Mama wypluj to!!!! :whoot: He he słabo mi, jeszcze do Kubusiowego rodzeństwa nie dorosłam :hahaha:
W gondolce Kuba był na wcześniejszym spacerku tutaj w pobliżu, a z fotelikiem pojechaliśmy do parku.

hej kobietki!!!
Nawet nie probuje Was nadrobic... tyle tego, jak saga rodzinna kilkutomowa ;)

Ja od wczoraj juz sama. Tato byl ponad 3 tygodnie, moglby u mnie siedziec i rok mama dojechala na ostatnie 4 dni i tak nas wymeczyla, ze juz doczekac sie nie mogalam by pojechali. Matki - ksiezniczki sa utrapieniem!!!

A generalnie u nas ok. Mia ma okropny odczyn po szczepionce na gruzlice. Szczepienie dostala w szpitalu, zaraz po urodzeniu, a odczyn zrobil sie jej dopiero 10 dni temu. Lekarz twierdzi, ze to normalne. Ale gula rosnie, ma juz guz na cale ramie. W przyszlym tygodniu chyba pojde z nia do pediatry. Jole, czy Wasze dzieci tez byly na gruzlice szczepione i jak wyglada odczyn u Waszych pociech???

Ide polookac co tam naskrobalyscie, chociaz Was tak pobieznie "przelece" ;P

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png

Daffodil
Jola30
Wszystkie jestescie piekne na tych fotach ze szok normalnie ja tam na siebie patrzec nie moge oj nie wstawie swojch :nie_mam_pojecia:

Jola takie głupoty gadasz, że aż głowa boli! :nie_mam_pojecia:

tak zgadzam sie głowa boli, wstawiaj jolcia zdjecia ile wlezie i chwal sie . Jola Ty zawsze zadbana , a Nikus strojnis ze hej:8_5_13:

mama2
witam sie , dzis pochmuro ale ciepło zaraz idziemy na spacer.:36_1_22::36_1_22::36_1_22:
Wczoraj Maks pierwszy raz sie zaniosł:whoot: wlasnie bylam w ubikacji a M go nosil na rekach:tata: bo go cos bolało i nagle słysze jak wypuszcza powietrze i koniec nie łapie!! tak wystartowałam z łazienki ze gacie mialam na kostkach , prawie sie posikałam po nogach :36_11_1::36_11_1:
ale M dmuchnał mu w buzke i załapał, juz mial sine wokol ust
i wiecie juz ze Maks bedzie najbardziej rozpuszczonym dzieckiem ??:dzidzia_mis:
bo ja juz mu nie pozwole zapłakac , dziekuje bardzo , wiem ze dzieciom sie to czesto zdarza (synek mojej siostry bardzo czesto sie zanosil)ale ja juz nie chce tego przezywac:le::le:

Dobrze, że M wiedział co robić :whoot:
Ja się boję, że zupełnie bym w takiej sytuacji spanikowała :nie_mam_pojecia:

isabela
hej kobietki!!!

Ja od wczoraj juz sama. Tato byl ponad 3 tygodnie, moglby u mnie siedziec i rok mama dojechala na ostatnie 4 dni i tak nas wymeczyla, ze juz doczekac sie nie mogalam by pojechali. Matki - ksiezniczki sa utrapieniem!!!

A generalnie u nas ok. Mia ma okropny odczyn po szczepionce na gruzlice. Szczepienie dostala w szpitalu, zaraz po urodzeniu, a odczyn zrobil sie jej dopiero 10 dni temu. Lekarz twierdzi, ze to normalne. Ale gula rosnie, ma juz guz na cale ramie. W przyszlym tygodniu chyba pojde z nia do pediatry. Jole, czy Wasze dzieci tez byly na gruzlice szczepione i jak wyglada odczyn u Waszych pociech???

hehe kobieta mnie jeszcze nie przeleciala .. i to pobieznie:sofunny::sofunny::sofunny:

Ale zajebiste fotki :) wstawilyscie!!!
Kochane jestescie super - laski i maluszki piekne.
Ja cholera, odkad nie karmie piersia tyje jak swinia, juz przybralam ponad 2 kg. Wciaz jestem glodna, co sie cholera dzieje???!!!!

Mama, hmmmmm jak juz "przelatuje" to rzadko pobieznie, ale nigdy nie mialam doswiadczenia z kobietami - mamusiami ;) wiec zaczne z taka "pewna niesmialoscia"...hehhehe:sofunny:

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png

isabela
hej kobietki!!!

Isabela taki odczyn jest najzupełniej normalny. Kubie też dopiero parę tygodni po porodzie się zrobił. Pojawia się czerwony, twardy guzek, który później może podejść ropą. Złuszcza się i za jakiś czas ropa może pojawić się znowu.
Nawet wyczytałam gdzieś ostatnio, że jeśli guzek się nie pojawi, to znak, że szczepionka się nie przyjęła i trzeba powtarzać.

isabela
Dziekuje Daffo uspokoilas mnie no i zaoszczedzilam 50 funtow na pediatre :):):)

Chcialam zdjecie malej wrzucic, ale chyba jakis problem jest na forum bo wyswietla mi sie informacja, ze mam zmienic format zdjecia na JPEG, a wlasnie w tym formacie mam fote :0

No i wlasnie ja mam ten sam problem ze zdjeciami wiec nie bedzie hahaa

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

Jola30
Witam
Pozniej Was nadrobie a teraz Witam sie i znikam bo pogoda piekna i jedziemy na miasto moze uda mi sie nakrecic M.zeby skoczc do miasta obok i cos sobie kupie:smile_$:
Wlasnie a co te zdjecia zmniejszac czeba czy co?
kurka wodna?:36_1_15:

Nie trzeba zmniejszać, zdarzało mi się takie giganty wstawiać. Ale jak zmniejszysz, to szybciej się wczyta.

hej babeczki witam niedzielnie nawet nie wiem ile dni juz nie zaglądałam ojjjjjj duzo ale myslałam o Was codziennie mam siostre u siebie i jakos ciagle nie mam kiedy a wieczorem jestem jak kon po westernie i pedze zawsze do łóżka ile sił w nogach.ogólnie u mnie ok no moze oprócz tych masakrycznych spacerów na które juz mi sie nie chce wychodzic bo i tak za chwile wracam:lup::lup: nie wiem ile to jeszcze potrwa ale mam dosc siedzenia w domu.

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

Daffodil
elwira
Po takich nerwach jakie miałam ostatnio, nadeszła chwila radości (jak wszystko sie ułoży )
znalazłam bardzo tanie bilety do polski na sierpień i chyba jednak pojadę z dziećmi, M musi zostać ale przynajmniej zobaczę sie z siostra i jej córcie wezmę na ręce, dziecko ma już 6miesiecy i jeszcze jej nie przytuliłam..........
trzymajcie kciuki żeby mi biletów nie wykupili i żebym wszystko mogla załatwić w poniedziałek i wyjechać

Kciuki oczywiście są.

moje również:36_1_1:

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

katja ja tez czasem mam dosc tego placzu w wozku!! tyle zachodu zeby sie wybrac zawlec gondole z 2 pietra (nogi mam całe posiniaczone) a po 20 minutach wracam do domu:nie_mam_pojecia: dzis tez bylam pare minut a za godzine jak M wroci tez idziemy najgorsze to to ze klaudia tez nie lubi spacerowac i jeczy mi nad uchem cały spacer, nie wiem w kogo te dzieci sie wdały:36_1_15: