Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

czwarty miesiac - juz mam.
Cytat z forum ginekologicznego:
W pierwszych tygodniach ciąży zazwyczaj temperatura ciała wzrasta o ok. 0,5 stopnia. Jest to stan fizjologiczny i nie powinien wywoływać niepokoju. Utrzymująca się od momentu jajeczkowania temperatura ciała na poziomie ok. 37C – 37,5C jest jednym z objawów wczesnej ciąży. Podwyższona temperatura jest wynikiem zmian hormonalnych zachodzących w organizmie wywołanych ciążą.

Na skutek działania progesteronu podczas ciąży temperatura ciała najczęściej utrzymuje się na poziomie ok. 37C.

Tradycyjbie MAMA2 pierwsza na forum:)):36_15_9::36_15_9::36_15_9:
Witam was....

ja dzis rano bylam na badaniach z krwi i moczu bo w piątek moja dłuuuugo wyczekiwana wizyta . ZObacze maluszka:dzidzia: Powoli udziela mi sie radosc i sres zwiazany z wizyta. Nawet wstałam o 5.30 i spac mi sie nie chciało.

Moja córcia kszle, nie bardzo ale.....nie wiem czy nie bede musiała isc na L-4:36_7_8:

Ewcia co tam u Ciebie , jak maleństwo?

mama2
Tradycyjbie MAMA2 pierwsza na forum:)):36_15_9::36_15_9::36_15_9:
Witam was....

ja dzis rano bylam na badaniach z krwi i moczu bo w piątek moja dłuuuugo wyczekiwana wizyta . ZObacze maluszka:dzidzia: Powoli udziela mi sie radosc i sres zwiazany z wizyta. Nawet wstałam o 5.30 i spac mi sie nie chciało.

Moja córcia kszle, nie bardzo ale.....nie wiem czy nie bede musiała isc na L-4:36_7_8:

Ewcia co tam u Ciebie , jak maleństwo?

Mama witam wtorkowo :) Ja też dzisiaj wcześniej, bo również wybieram się na badania :) Wprawdzie wizytę mam dopiero w przyszłą środę, ale lekarz kazał mi zrobić posiew na różne bakterie i nie wiem czy to zrobią od razu czy będę się musiała na jakiś inny dzień umówić. I czy w ogóle zrobią w tej naszej przychodni.

A kaszel córci trzeba wykorzystać, koniecznie idź na L-4 :)

Daffodil
Ja mam 17 grudnia o 8 rano :) Już się nie mogę doczekać.

bedziesz w 19 tyg ,i własnie tu opinie lakarzy sa podzielone jedni robia miedzy 18 a 22 tyg a inny tylko w 22 tyg. Moj wlasanie tak uważa ze najlepiej 22 :Real mad: i musze TYLE czekac. A TY bedziesz miala piekny swiateczny prezent, zobaczysz maluszka i upewnisz sie co do płci.:dzidzia:

gunia43
Lutka - a ten przepis na likier z kukulek to jaki? Mam ochote zrobic. Ale to chyba z alkoholem.
Zreszta niewazne. Na swieta bedzie dla innych.

Jasne ze dla innych. Nawet nie skosztowałam jak smakuje, czekam jak mąż wróci i oceni.

300 g kukułek
250 ml mleka
5 zółtek
250 ml wódki

Kukułki rozdrobnić na proszek (trzeba mieć dobre urządzenie do tego).Moja babcia topiła je.
Dodać zółtka i mleko i gotowac przez 10 min w temp 65 stopni. Po 5 minutach wlac wódkę, i gotowac przez kolejne 5. Tyle.

lutka
gunia43
Lutka - a ten przepis na likier z kukulek to jaki? Mam ochote zrobic. Ale to chyba z alkoholem.
Zreszta niewazne. Na swieta bedzie dla innych.

Jasne ze dla innych. Nawet nie skosztowałam jak smakuje, czekam jak mąż wróci i oceni.

300 g kukułek
250 ml mleka
5 zółtek
250 ml wódki

Kukułki rozdrobnić na proszek (trzeba mieć dobre urządzenie do tego).Moja babcia topiła je.
Dodać zółtka i mleko i gotowac przez 10 min w temp 65 stopni. Po 5 minutach wlac wódkę, i gotowac przez kolejne 5. Tyle.

ale mi smaka zrobilas..:36_2_22:jak ja tesknie za winkiem czerwonym albo whisky z lodem....ahhh

czwarty tydzien
Hej kobietki u was zawsze szybciej dostane odpowiedz. Od dłuższego czasu mam 37,5 i tak ciagle. Czy to normalne jest 9 tydzień

na początku ciąży podwyższona temp to norma. Po tym poznałam, ze chyba się udało. Ale kiedy i czy wogóle wróciła do normy to nie wiem, bo jak tylko zobaczyłam 2 kreski momentalnie przestałam mierzyć :D

Daffodil
Lutka brzmi pysznie :)

Oj brzmi, brzmi, ale jak smakuje to już nie pamiętam:)

Połówkowe mam mieć 7 stycznia, czyli w 22 tc. Ale wydaje mi się, z eto nie ma więszego znaczenia kiedy będzie obione. Moze byc nawet około 23. Co się wtedy bada? Hihi własnie mnie niunia lekko poszturchuje :D