Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

lutka
pat-k
lutka

bo ja uwielbiam taki typ urody jaki masz, nie musisz miec makijazu zeby super wygladać - ja niestety zeby jakos wygladac musze miec pomalowane rzesy a najlepiej przypudrowane powieki bo mam bardzo widoczne żyłki więc wyglądam jakbym miała wiecznie czerwone oczy.

Lutka ale Ty masz delikatna, sliczna, dziewczeca urode! I na pewno nie wymaga tapety. a rzesy ja tez maluje, bo inaczej oczy mi "znikaja"

myslę ze kazda juz napatrzyła się na siebie w lustrzei ten widok juz znudził :D

a my nadal nie mamy lustra :))
moj M ostatnio delikatnie zasugerowal, ze brwi powinnam wyskubac :16_5_44:

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

pat-k
lutka
pat-k

Lutka ale Ty masz delikatna, sliczna, dziewczeca urode! I na pewno nie wymaga tapety. a rzesy ja tez maluje, bo inaczej oczy mi "znikaja"

myslę ze kazda juz napatrzyła się na siebie w lustrzei ten widok juz znudził :D

a my nadal nie mamy lustra :))
moj M ostatnio delikatnie zasugerowal, ze brwi powinnam wyskubac :16_5_44:

Mój nigdy by nie zauważył nawet jak bym miała krzaki że hej.......a to ze nie masz lustra to bardzo dobry pomysł - po co się stresować.
Ja mam duże lustro w pokoju w którym śpimy i uwierz mi że to nic dobrego - szczególnie po ciąży.

http://s3.suwaczek.com/200905294980.png http://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a0.png?7187
http://s5.suwaczek.com/201202255180.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a1.png?829

Jola30
Ewciaa
Jola30

Ewcia maz w pracy od 6 do 18 wiec caly dzien ja.
Powiem szczerze ze ja patrze jak on sie meczy to az srce sie kraje na male czasteczki :36_27_8::36_33_15::comp_ihate:i plakc sie chce!!!!

ojeje to współczuje...szkoda że nie masz tak nikogo z rodziny kto by Ci pomógł a może jakas koleżanka?

Ewcia z rodziny nie mam a z kolezankami nawet szkoda gadac karzda dobra jak nic sie nie dzieje a zreszta ja jestem taka ze mne sie za bardzo nie lubi z przyczyn ze mowie prosto z mostu i nie chce mi sie w glebsze dyskusie wdawac besensowne a takich ludzi sie nie lubi niestety.
A ty w Angli niestety nie ma sie znajomych pogon za kasa jest niesamowity i ludzie sie zmieniaja bo kasa kasa kasa
Ja tam Cie lubie.

Daffodil
Witam się wieczornie.

Zaliczyliśmy spacer, zakupy i znowu jestem padnięta. Poza tym Kuba wymyślił sobie nową zabawę :lup: Wystawia jęzor i się w niego wpatruje, robi przy tym takiego zeza, że oczy bolą jak się na niego patrzy. Nie mówiąc już o tym, że zbyt inteligentnie wtedy nie wygląda, wstyd się z nim gdzieś pokazać hehe. Na szczęście dość szybko można odwrócić jego uwagę i na chwilę zapomina o swoim nowym odkryciu, jakim jest język :o_noo:
Oj ten Kubutek. Przesmieszne :-)

pat-k
Jola30
{Patkaszukalam ale mi nie odpowiedzials ile karmisz mala piersia a ile butla w dzien i ile ci wypija butli?

oj, zgubilam tego posta widocznie. Juz sie chaotycznie zbieralismy na spacer.

z piersi nie wiem ile wypija i to mnie wlasnie niepokoi. jak ja przystawie do cyca to pije okolo pol godziny, z czego 5 minut aktywnie ssie a potem podsypia i przelyka od czasu do czasu. jak odciagalam mleko i dawalam jej z butli to mialam nad tym kontrole, ale tak dlugo bym nie pociagnela.
Teaz oprocz cyca daje jej 1 butle dziennie i wypija 100ml, czasami po cycu jak jest wyraznie glodna to tez dorabiam i wtedy dopija roznie 30ml, 50ml.
od jutra chce zrezygnowac z tych butli "po cycu" i tylko dokarmiac raz dziennie, przed poludniem.
Jesli za 2 tyg przy takim systemie zwaze Tosie i bedzie dobrze przybierala na wadze, to zaryzykuje i odstawie modyfikowane mleczko zupelnie.
Jesli bedzie slabo przybierala, to pewnie zwieksze dzienna dawke
Kurde Patka !!! Mysle, ze moze ma gloda. Z moich cyckow az kapie ostatnio. Jak szlam pod prysznic cala podloge poplamilam tak mi z cyckow lecialo pgodzine po karmieniu. A wieczorem musialam butli dorobic i dzisiaj wypil 90 ml, bo gloda dostal a cyce co godzine przeciez nie naprodukuja az tyle. Wiec wypil tyle co bylo po godzinie i sie szarpal wiec dalam z butli. Wpinkolil moj glodomor cala 90-tke i dopieo szczesliwy :-) Jakbym mu nie dala tej butli tobysmy normalnie mieli przewlone, tak sie domagal.

Jola30
pat-k
Jola30
{Patkaszukalam ale mi nie odpowiedzials ile karmisz mala piersia a ile butla w dzien i ile ci wypija butli?

oj, zgubilam tego posta widocznie. Juz sie chaotycznie zbieralismy na spacer.

z piersi nie wiem ile wypija i to mnie wlasnie niepokoi. jak ja przystawie do cyca to pije okolo pol godziny, z czego 5 minut aktywnie ssie a potem podsypia i przelyka od czasu do czasu. jak odciagalam mleko i dawalam jej z butli to mialam nad tym kontrole, ale tak dlugo bym nie pociagnela.
Teaz oprocz cyca daje jej 1 butle dziennie i wypija 100ml, czasami po cycu jak jest wyraznie glodna to tez dorabiam i wtedy dopija roznie 30ml, 50ml.
od jutra chce zrezygnowac z tych butli "po cycu" i tylko dokarmiac raz dziennie, przed poludniem.
Jesli za 2 tyg przy takim systemie zwaze Tosie i bedzie dobrze przybierala na wadze, to zaryzykuje i odstawie modyfikowane mleczko zupelnie.
Jesli bedzie slabo przybierala, to pewnie zwieksze dzienna dawke

Patka no to zupelnie nie zle wcina moze ma gloda 100ml :36_15_4:
Duzo je ja to juz glupia jestem na ta Tosie moze ona lubi po prostu to i to.
Powinna byc dobrze wypaniona?
No chyba sie powtorzylam.

Jola30
Witam
Maly tak kaszlal cala noc ze nie wiedzialm co sie dziej spal z nami a ja wylam.M. sie wk.... ze robie cyrk a ja ie moglam tak patrzec jao on sie meczy i serce mi sie kraje wiec wcale nie spalam.
Dzis z samego ran polecialm do przychodni na wazenie i do poloznej i ona zalatwila mi wizyte u lekarza zeby osluchal dziecko bo nie podoba jej sie ten kaszel.
Maly wazy 5300 wiec nie zawiele:36_15_5:

Jola30 -dobrze, ze ktos sie wreszcie dopatrzyl, ze dziecko sie meczy. iekawe...
U nas waga bedzie podobna. Ponad tydzien temu bylo 4700.

mama2
lutka
Dziewczyny "pierwszy drugi raz" mam za sobą. I prawie caly czas czułam dziwny ból, na poczatku mocny później słabszy ale stały :/ Takie tępe kłucie. Mam nadzieję ze kiedys przejdzie :/

moze bylas spieta za bardz???
Ja tez pirwszy raz tez mam za soba. Na poczytku bolalo i dziewnie wogole bylo. Jakym wszytko miala za nisko. Potem juz lepiej. Tez mam nadzieje ze minie za jakis czas , bo za mezem sie juz serio stesknilam. A on to dopiero za mna :-)

Dobra. Mimo najlepszych checi ja wysiadam. Natluklyscie tyle, ze ja nie moge. Juz nie daje rady i odpuszczam choc to nie w moim stylu. Nie czytam zaleglosci tylko od jutra bierzace posty.

Jeszcze tylko zyczenia Wszyszystkiego co naj wszystkim sloneczkom z okazji roznorakich rocznic :36_3_15::36_3_15::36_3_15:
Patka -Tosia jest slodziuchna!
Jola30 - zycze szybkiego uporania sie z chorobskami i duzo spokojnych i przespanych godzin!!!!

pat-k
jeszcze a'propos kota: Tosia ma ulubiona grzechotke i nma zmiane z M grzechoczemy jej i przesuwamy przed oczami w te i wewte, zeby oczka cwiczyla. i swobodnie juz sledzi ja wzrokiem, tylko jak nam sie nudzi i grzechoczemy jej bez ladu i skladu to sie wkurza. Wpadlismy wiec na pomysl, zeby przywiazac ta grzechotke kotu do ogona. Co sie bedzie opieprzal i machal bez celu ogonem :))
i juz ma ksywe: Grzechotnik

:sofunny::sofunny::sofunny::sofunny:

pat-k
jola22
lutka
Jola dokladnie tak samo miałam, a poniewaz mialam przyćmiony umysł lekami to myslalam ze lekarka z polozną mnie tam rozciągają :lup: dopóki kilkanascie sekund później nie położyly mi szymusia na brzuchu, i w szoku ze to juz i ze jest taki duzy mówiłam do niego ciiii kochanie, ciiiii chociaz on nie płakal :lup:

A teraz sobie myslę ze poród zaczal się w czw rano o 4 bo juz wtedy miałam regularne skurcze tylko pare h póxniej zelżały, Zeby znów zacząć sie o 21 więc w sumie to chyba około 30 h "rodziłam".

Lutka mój poród zaczął się o 22 w czwartek a Julcia urodziła się w piątek o 18-41 więc też dość długo - jednak kobieta to silne stworzenie bo taki ból wytrzymać przez tyle godzin!!!........ facet nigdy by nie dał rady

facet nawet jak ma sraczke, to zawsze "smiertelną" :36_6_2:

:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:umieram