Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

mama2 nawet mnie nie dobijaj, moje odchudzanie wyglada tak, ze przytyłam kilo :/ celowo zalozyłam suwak, zeby się wstydzic jak za miesiąc czy 2 ciagle waga bedzie stała w miejscu - moze to mnie zmobilizuje :/

na głód dobra woda - kuźwa, świetna rada tylko czemu sama sie do niej nie stosuje????

szymek walczy ze snem od 1,5 h, zaraz pewnie w koncu zasnie a i tak musz ego budzic o 11 na antybiotyk.

Mykam sluchac wywiadu radiowego z Grocholą :D
Majowe czerwcówki nie przynudzacie bez obaw :)

Agut
hej majóweczki!
oczywiscie bez bicia sie przyznaje ze ciagle Was podczytuje moze to dlatego ze jakos jesteście mi tez bliskie bo ja majowa czerwcówka :)

Jola30
mam pytanko do Ciebie bo Ty zdaje sie od 2 dni nie karmisz. powiedz mi czy juz Ci pokarm zaczął ginąc??

ja własnie powoli tez dorastam do decyzji zaprzestania karmienia. od poczatku mam strasznie mało pokarmu a dodatkowo moj szkrab nie bardzo ma siłe wyciągac mleczko. Na chwile obecną odciagam ciagle pokarm i z obu cyców mam razem max 60 ml. wiec tyle co kot naplakał noo i chyba juz powoli mam dośc tego :( od piatku dodatkowo mam straszne poranione bropdawki bo próbowałam małego na cycu przytrzymac- noo ale nie za dobrze to sie skonczyło.

aaa i jesli chodzi o dawkowanie i porcje to nasze dzieciaki powiny jeść 6 razy na dobe po około 130 ml mleczka. Dodatkowo trzeba dopajac i mozna podawać wieksze ilośc np. 50 ml dwa razy na dobe lub przed kazdym karmieniem mozesz podac małemu butle z woda lub herbatke. Wówczas niechaj wypije tak około 20-30 ml max. To powinno w zupełnosci wystarczyć.
aaa i jak mały skonczy 2 msc to wtedy sie ilosc melczka zwiększa tak do 150-160 ml.

Pozdrawiam Was wszystkie gorąco!
aaaaa i powiedzcie mi prosze bo ja nie bardzo wiem ile czasu po CC mozna zacząć ćwiczyc brzuch??? cholera ja na razie nie mieszcze sie w nic sprzed ciazy i powoli mam tego dość!!!!!!!!!

Moje dziecko jakieś strasznie żarłoczne, bo 150 ml to on na luzie wciąga.

A co do cesarki i ćwiczeń to mam ten sam problem. Na razie nie ćwiczę, bo jak np wstaję z łóżka i napnę mięśnie, to jednak jeszcze mnie brzuch boli.

mama2
usg serduszka wyszło dobrze .:smile_move:
spacerek zaliczony bo pogoda super , Maksiu byl bez czapeczki a i tak spocila mu sie głowka , troszke odsapniemy i znowu idziemy

wspaniala nowina :))

my dzisiaj na usg glowki bylismy i wszystko w porzadku :)

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

mama2
a i Maks wazył dzisiaj 5600 :smile_move:

hmm... Tosia ze swoim 4700 wyglada skromnie przy wagach waszych dzieciaczkow... dojrzewam do decyzji, zeby przestac ja dokarmiac i sprobowac karmic tylko moim mlekiem (przestraszylam sie tej alergii), ale boje sie, ze nawet z dokarmianiem nie przybiera wcale rewelacyjnie na wadze i nie wiem czy uda mi sie wystarczajaco rozkrecic laktacje. Jak histeryzowalam, ze nie wychodzi mi karmienie piersia to mialam duzo mleka a teraz jak chce karmic, to mleka coraz mniej. Mam za kare teraz

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

lutka
Jola30
lutka
Jola30 dopaja się albo herbatkami albo czystą pzregotowaną wodą, ja to robie 2x dziennie po ok 50 ml, albo jak młody chce to od razu 100. Plantex to raczej lekopodobna herbatka która stosuje się po jedzeniu.

Daffodil tak mam zamiarz robić. Maści, nieszczęsny antybiotyk i stare mleko. CO prawda otworzyłam już Pepti ale moze przez tydz nic się nei stanie - tyle czasu ma trwac kuracja antybiotykowa i leczenie ciemieniuchy. Jeśli będzie znaczna roznica wówczas nie zmienie mleka, jeśli nic sie nie poprawi wówczas przejde na Pepti - choć Szymonowi wyraźnie sie nie podoba to mleko, je nerwowo, cały dzień jest niespokojny. Ok zmykam czytac ulotki.

Gunia Maksik usmiecha się tak ze serce rośnie :)

AMelcia ale Kuba jest juz wielki. A mi lekarz pwoiedzial ze Szymek bardzo dużo urosl i dlatego powinien jednak dostac wit D, zwlaszcza ze pzreciez dzieci nie wolno opalać wiec niby jak ma lapac promienie SŁońca.

Lutka a ja juz glupia jestem wiec twoj ma ciemieniuche i antybiotyk moj mil ciemieniuche ale wyczeywalam nie wiem czy sukcesywnie bo dzs mi rano to nie fadnie wygladalo jakis taki plaskaty i rozowe luski i lpami sie zaczely ribic czz by z mleka sztucznego nie wiem.
Zmienilam dzis mleko za namowa Pani angielki mowi ze najlepsze w Anglii no zobaczymy.
a tak po zatym moj Niko juz taki opalony ze szok jego lubi slneczko ma karncie po tacie.

antybiotyk dostal na grzybka, ta ranka wokół odbytu to taki gzrybiczy stan spowodowany wilgocią - moja wina :lup: nie suszyłam tak bardzo dokładnie młodego po kapieli bo mialam w glowie to co mówili w SR - zeby nie trzec dziecka tylko tak uciskac bardziej - no to mam teraz.

Na ciemieniuche: 30 min przed kapiela nasmarowac oliwką, później wyczesać i umyc głowkę a na koniec wetrzec krople do oczu i uszu - taka, tak - w glowe. One maja dzialanie bakteriobójcze. Po tyg ma nie być sladu- zobaczymy.

Lutka poczytaj o grzybicy jelit. Objawy m.in.: zaczerwienienie okolic odbytu i zmiany skorne. Wczoraj wieczorem czytalam duzo o alergiach i natknelam sie na info, ze to czesta przypadlosc u niemowlat i bywa mylona z alergia

mama2
Gunia ale czy to mozliwe zeby tak sie dziecko strasznie wydzierało tylko poto zeby je nosic i to w takich okreslonych pozycjach? bo jakby mu chodzilo o wziecie na rece to odrazu sie powinien uspokoic a ja go nieraz nosze 15 minut a on sie drze.Z drugiej strony jakby bolało to czy tak szybko (około 20 minut) by przeszło???
Dzis moj synek jest jak zaczarowany , cały dzien sie smieje , gaworzy i zero płaczu :smile_move:

Katja jak podajesz ten sab simplex? i z tego co pisałas bylo pogorszenie ..ile to trwało i po jakim czasie byla poprawa???
Mama2 - hi, hi. Z moich obserwacji wlasnego dziecka wynika, ze wszystko jest mozliwe :-)
Wspolczuje tej historii z nerka. A co do USG serduszka - bedzie ok.

Ja mam wdomu od 5 dni aniolka. I na spacerze bylismy dzisiaj 3 godziny. I do sklepow wlazilam i w kawiarni z siostra bylam i nic Obudzil sie tylko lekko pokwekal ale to mial prawo bo juz glodny sie zrobil. Teraz znow spi moj skarb i dzisiaj tylko raz ryczal - po kapieli, ale to juz norma. Nie cierpi jak sie go z wody wyciaga.

Znikam jestem wykonczona i zmeczona glowa mi peka i kaszel dusi maly tez nie spi ale lezy grzecznie w koszyku co nigy mu sie na mojej piersi nie zdarzalo lezec i czekac na sen :smile_move:dostrzegam plusy mleka sztucznego.No nie ma orkiestry:orchestra: moze przez to ze kaszle no coz meczy sie.
Zobaczymy jutro co powie na doktor.
Lutka ile wyciaga Szymo z butli na raz?:smile_move:

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

Jola30 srednio 130, czasem mniej czasem więcej, ale przewaznie 130.

Patka dzieki za info o jelitkach :*

Co do tycia to norma miesięczna to od 650 - 1 kg, wiadomo moga być lekkie odchylenia, tak więc nic się nie martw, to ze niektóre z dzieci tyją duzo nie znaczy ze Tosia nie jest w normie. Mnie Młody przestraszył jak w 2 tyg walnął sobie 1 kg!!! Ale wczoraj np wazył 4800 podczas gdy tydzień temu w czw. 4700. Tak więc Tosia nie musi tyc 1 kg lub wiecej na miesiąc zeby zdrowo pzrybywać :)

lutka
jestem totalnier skołowana. Pediatra powiedział ze to jednak ciemieniucha, ranka w okolicach odbytu jets efektem wilgoci i trzeba porz adnie osuszyc to meijsce zanim się ubierze dziecko, poodbnie ma się sprawa z czerwonymi plamkami pod brodą i pod paszkami (grzybek, na ktrego dał antybiotyk) i mam smarować clotrimazolem. CO do alergii pokarmowej twierdzi ze młody musialby mieć liszaje na ciałku a nie ma więc to nie to.Skąd więc czerwone krosteczki.

Dziewczyny nie wiem co robić :/ Kazdy mówi co innego :/ A Mleko mlodemu nie bardzo podchodzi :/
Tez tak myslalam, ale nigdy nic nie wiadomo. Nie zawsze polozne maja racje a tamta jej czarna wiza jakos mi niepodpasowala.
Ja dzisiaj walczylam z ciemieniucha. Wyczesalam tony tego swinstwa i jeszcze duzo zostalo ale mam nadzieje ze dwa dni i zejdzie. Moj maly tez ma krostki ale jutro kapie w krochmalu to mam nadzieje ze znikna. Wcale ich nie widac tak ani go nie swedza , najbardziej widac pod slonce. Lekarz powidzial, ze na skorze dziecka nie takie cuda sie moga jeszcze pojawic ale to nic niepokojacego. Ma dobra opinie wiec ja wierze i nie panikuje (na razie).

A ja dzisiaj ostatni dzień u rodziców. Jutro wracam do Krakowa, cieszę się, bo już się za mężusiem strasznie stęskniłam :smile_move: Rodzice nas odwożą i zostają na weekend z Kubą, bo my idziemy na wesele.
Kubutek strasznie grzeczny, bardzo mało płacze, sam potrafi się sobą zająć. Strasznie ciekawski się zrobił ostatnio, na spacerach praktycznie nie śpi, tylko się rozgląda przez 3 godziny :)

Daffodil
mama2
a moj synek ma jakis skok rozwojowy bo caly dzien glodny jest ssie piąstki jak szalony i cycek co godzine..wydaje mi sie ze on bedzie palucha ssał:(

Moje dziecko też własne ręce odkryło i pcha do ryjka. Tylko jeszcze ich nie kontroluje do końca i jeździ nimi po całej buzi, zanim trafi. Kiedyś sobie uszy urwie, bo z taką siłą to robi.
U nas to samo.

hej kochane, alez Wy tworzycie!!!!! Normalnie nie nadarzam z czytaniem.
Melduje sie kochane, ze wciaz zyje ;)
W Londku upal taki, ze ocipiec mozna, jutro wyjmuje z szafy klimatyzator bo prawie nago po chalupie chodzimy.
U nas generalnie bez zmian, czekam z utesknieniem na trzeci miesiac Mia, bo pewnie wtedy mala zacznie dluzej sypiac. Poki co jest jak zegarek - 3 godziny i jesc!

Ide dalej Was czytac.

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png

Jola30
mama2
Jola30
A teraz wam powiem ze ja i dziecko chore maly kaszle ze szok ja mam goraczke wiec znikam nie wiem co to bedzie w nocy placze kaszle i meksyk znikam pa moze do jutra

Jola nalezalo by isc do lekarza. Co planujesz? Mocno kaszle?

Boze ja sie zalmie na dobre maly kaszle strasznie nie ma temperatury ,zwraca mi mleko ,placze i sie denerwuje ,nawet jak placze slychac inny glosik.
Jutro mam wizyte u lekarza i szczepionke chyba nic beda przeloza termin mam nadzieje zobaczymy.
Nie wspomnie o mnie bo padam mam goraczke ledwo mowie i jeszcze dostalam okres na dobre mnie zalalo po 2 dniach nie karmienia:smile_move:
Wszystko przez ta dziewczynke co pilnuje bo ona mi ja chra przyprowadza i tak sie wk... teraz ze chyba cos jej powiem do sluchu :orchestra:
Przesrane. Miejm tylko nadzieje ze Nikus sie nie rozlozy na dobre. Moj Maks tezchrypil 2 dni i przeszlo. Napisz potem co na to lekarz.

gunia43
Daffodil
mama2
a moj synek ma jakis skok rozwojowy bo caly dzien glodny jest ssie piąstki jak szalony i cycek co godzine..wydaje mi sie ze on bedzie palucha ssał:(

Moje dziecko też własne ręce odkryło i pcha do ryjka. Tylko jeszcze ich nie kontroluje do końca i jeździ nimi po całej buzi, zanim trafi. Kiedyś sobie uszy urwie, bo z taką siłą to robi.
U nas to samo.

Tosia dzisiaj ponad minute probowala trafic piastka do buzi i w koncu rozbeczala sie ze zlosci :)) komicznie to wygladalo

lutka
Wiki20pl
mama2
A i wczoraj jak byl taki grzeczny to doszłam do wniosku ze jednak musiało go cos bolec ze tak sie darł bo wkoncu nie moze chyba jednego dnia wymuszac noszenia a drugiego lezec cichutko prawie godzine w łozeczku ani razu nie dopominajac sie mojej obecnosci

Moja Majka wczoraj płakała chyba z godzine. Była bardzo spiąca i nie mogła usnąć, a jak już usnęła o 21 to obudziła się dopiero o 6. Ona też jest bardzo grzeczna i z pozoru nie histeryzuje, ale wczoraj to pobiła wszystko pierwszy raz taki mi w domu płakała. Jeszcze największa histeria to była na szczepieniu to był koszmar :(((

odpukać mlody jeszcze nidgy tak długo nie plakal. CO do snu. Zasnął o 22:30 , o 3:30 nakarmilam go na spiocha i spał (tym razem stękając) do 7 :) no ale jak już wstalam w nocy to nie spałam pzrez 2 h. Jakos wydaje mi się ze takie male dziecko nie powinno miec tak długich przerw w jedzeniu. Moze się myle.
MOj jak mial spicha to mial rzerwe i 8 godzin sie zdarzylo, a 5 i 6 to nawet czeso u nas bywa. A co najdziwnejsze wcale jakos sie nie darl po tych 8 o cyca jak sie obudzil, tylko humorek jak rzadko.

isabela
hej kochane, alez Wy tworzycie!!!!! Normalnie nie nadarzam z czytaniem.
Melduje sie kochane, ze wciaz zyje ;)
W Londku upal taki, ze ocipiec mozna, jutro wyjmuje z szafy klimatyzator bo prawie nago po chalupie chodzimy.
U nas generalnie bez zmian, czekam z utesknieniem na trzeci miesiac Mia, bo pewnie wtedy mala zacznie dluzej sypiac. Poki co jest jak zegarek - 3 godziny i jesc!

Ide dalej Was czytac.

hm... cztery pieknosci paraduja nago po mieszkaniu? :)) jedna pewnie w pampersie :)))

Jola30
A ja sie dzis zdolowalm na maksa paszlam a miasto i spotkalam dziewczyne co rodzila ze mna i prosze usmiechnieta,wlosy paznokcje zrobine :smile_move:a ja przy niej jak kuchta domowa wkurwiona i niewyspana :smile_move:az sama siebie porzalowalam.
Karmi juz butla od miesiaca i mowi ze odzyla ze miala to samo i nawet gorzej mowi ze jeszcze z jednego cycka na dobe sciaga pokarm i dolewa do mieszanki ale juz je wszystko i nic malemu nie jest:smile_move:Wiec i ja tez tak bede robic :smile_move:
Wiec jak to kiedys Isabela napisala z gowna bata nie ukrecisz i tyle treba sobie dac siana i nie walczyc z wiatrakami i nie miec wyrzutow sumienia co mnie i tak drecza caly czas.

Precz z wyrzutami. Wreszcie wszyscy bedziecie zadoloweni na flaszce!!!!!
Jola30 - uwielbiam czytac twoje wypociny. Z tego posta to niezle sie usmialam :-)

mama2
Agut , wspolczuje tej trudnej walki o karmienie piersia ..ja wlasnie wygralam i karmie piersia ale moj chenie ciągnał cyca i zwiekszyl mi produkcje tak ze teraz mam nadprodukcje:smile_move:.Jesli Twoj synek tylko by chciał i sał piers to jestem pewna ze zwiekszyl by sie pokarm

Moj ciagnie jak diabli a mleka mi nie starcza dla mojego glodomora i dokarmiam raz dziennie mieszanka. Sama juz nie wiem. Chyba ze ma okres jakiegos gloda, ze nie nadazam od paru dni z produkcja....