Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

isabela
Jola, dzwon do mnie lub wyslij smsa, jesli chcesz wybrac sie do Londka na badania moge Ci zamowic wizyte itd. moj numer +447979270788
Moj gosc bedzie wieczorem takze zabralam sie za salatke. Mam ochote na mocno warzywna dobra salatke i nie chce mi sie czekac na swieta :)
Czekajac, az warzywa sie ugotuja porobie zdjecia moich zakupow dla maluszka i wrzuce zaraz :)

chyba sie skusze w koncu i tez cos kupie maluchowi :)
isabela ja tez czekam na foteczki

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

Daffodil
gunia43
Dzie dobry dziewczyny! Ja tylko tak sie witam i zmykamjesc sniadanie z mezem.
Ja juz po wizycie u lekarza. Bylam sprawdzic tarczyce, bo mam niedoczynnosc i guzy. Na szczescie jest ok i bardzo sie ciesze, bo to w ciazy bardzo wazne!

Gunia super, że wszystko w porządku. Bierzesz jakieś leki na tarczycę czy nie ma takiej potrzeby?
BIore tyroksyne i jod 150 mikrogram i wedlug zalecen dodatkowo - 200 mikrogram jodu codziennie w Centrum Materne.
Moj lekarz, zreszta bardzo mily pan (jakos mam szczescie), powiedzial, z od mniej wiecej 20 tygodnia dziecko zuzywa wiecej jodu, bo cos tam. Tego akurat nie zrozumialam.
Takze dziewczyny - polecam jedzenie ryb!

a tak apropo ciucszków dla naszych malenstw to ja nic jeszcze nie kupuje zaczne jak odbiore wyniki... ale namietnie ogladam takie cale zestawy uzywanych i nowych na allegro i nie moge sie nadziwic jakie sa piekne.... ogladalyscie moze???????sa zestawy i dla chlopców i dziewczynek wiekszosc firmowe ciuszki i naprawde jak nowe..

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

gunia43
Daffodil
gunia43
Dzie dobry dziewczyny! Ja tylko tak sie witam i zmykamjesc sniadanie z mezem.
Ja juz po wizycie u lekarza. Bylam sprawdzic tarczyce, bo mam niedoczynnosc i guzy. Na szczescie jest ok i bardzo sie ciesze, bo to w ciazy bardzo wazne!

Gunia super, że wszystko w porządku. Bierzesz jakieś leki na tarczycę czy nie ma takiej potrzeby?
BIore tyroksyne i jod 150 mikrogram i wedlug zalecen dodatkowo - 200 mikrogram jodu codziennie w Centrum Materne.
Moj lekarz, zreszta bardzo mily pan (jakos mam szczescie), powiedzial, z od mniej wiecej 20 tygodnia dziecko zuzywa wiecej jodu, bo cos tam. Tego akurat nie zrozumialam.

guniu ja tez lykam centrum materne, podobno duze dzieciaczki sie rodza po tym zestawie witamin :) zobaczymy

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

isabela
na 1 fotce nosidelko i bujaczek-lezaczek po 5 funcikow. Udalo mi sie upolowac, nosidelko nowka, bujaczek uzywany, ale nie widac. Ciuszki z wyprzedazy w mamas and papas, mothercare i tkmaxxie :). Na razie kupowalam to co mnie urzeklo :) kocham ten spioszek z motylkami i blekitny spioch z napisem "little monster" hehehhe

Ale cudeńka. Córunia już ma całą wyprawkę naszykowaną :)

isabela
na 1 fotce nosidelko i bujaczek-lezaczek po 5 funcikow. Udalo mi sie upolowac, nosidelko nowka, bujaczek uzywany, ale nie widac. Ciuszki z wyprzedazy w mamas and papas, mothercare i tkmaxxie :). Na razie kupowalam to co mnie urzeklo :) kocham ten spioszek z motylkami i blekitny spioch z napisem "little monster" hehehhe

ale poszalałas z zakupami. Słodkie , a te nosidełko super

isabela

jejuniu, jakie to slodziuchne wszystko! i mi tez najbardziej sie podoba ten w motylki. wesoly niesamowicie.

katja79
No i oczywiscie gratuluje kopniaczków Lutka:ok::smile_move::smile_move::smile_move:
juz teraz to chyba naprawde jestem jedyna osoba która nie czuje swojego malenstwa...ehh

Katja, nic sie nie martw. Masz jeszcze czas. Ja ostatnio dopiero co poczulam w sobote pierwsze kopniaczki i znow nic. Rozmawialm na ten temat z moja kolezanka, ktora w zeszlym roku w marcu urodzila i okazalo sie, ze ona poczula w I ciazy dopiero w ok. 22 tygodniu a w II ciazy dokladnie tak samo i to niezbyt czesto. Takze jest to kwestia subiektywna. Moze takie mniej czule jestesmy, bo dzidzia to na pewno sie rusza!

katja79
a tak apropo ciucszków dla naszych malenstw to ja nic jeszcze nie kupuje zaczne jak odbiore wyniki... ale namietnie ogladam takie cale zestawy uzywanych i nowych na allegro i nie moge sie nadziwic jakie sa piekne.... ogladalyscie moze???????sa zestawy i dla chlopców i dziewczynek wiekszosc firmowe ciuszki i naprawde jak nowe..

Ja na razie ubranek nie oglądałam. Czekam aż poznamy płeć i wtedy się zacznie :)

Do pelnej wyprawki jeszcze troche, ale wszystko bylo w super cenach. Teraz w grudniu czekam na swiateczne sales by kupic wozek. Wszystko to co kupilam bylo kompletnie spontaniczne i przewaznie cena decydowala o kupnie :)
Widzialam w mothercare super pieluszki tetrowe blekitne i rozowe. Chce kupic, ale tez czekam na 2 dzien swiat, wtedy sa wyprzedaze i 75%off na wszystko. Moje obie corki mialy problemy z bioderkami, dlatego chce przez pierwszy okres uzywac tetry by malutka miala szeroko nozki.
Moglabym na te szmatki patrzec godzinami :)

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png

gunia43
katja79
No i oczywiscie gratuluje kopniaczków Lutka:ok::smile_move::smile_move::smile_move:
juz teraz to chyba naprawde jestem jedyna osoba która nie czuje swojego malenstwa...ehh

Katja, nic sie nie martw. Masz jeszcze czas. Ja ostatnio dopiero co poczulam w sobote pierwsze kopniaczki i znow nic. Rozmawialm na ten temat z moja kolezanka, ktora w zeszlym roku w marcu urodzila i okazalo sie, ze ona poczula w I ciazy dopiero w ok. 22 tygodniu a w II ciazy dokladnie tak samo i to niezbyt czesto. Takze jest to kwestia subiektywna. Moze takie mniej czule jestesmy, bo dzidzia to na pewno sie rusza!

No tak takie z nas gruboskurne i nieczule baby:smile_jump::smile_jump:ehhh

Isabela cuda poprosu cudenka mnie tez powalil na kolana ten rampersik w motylki:smile_jump:

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

isabela
Do pelnej wyprawki jeszcze troche, ale wszystko bylo w super cenach. Teraz w grudniu czekam na swiateczne sales by kupic wozek.

W PL nie ma chyba wyprzedarzy na wózki - te to cały roK mają identyczną cenę, no chyba ze chcą upchnc starocia.

pat-k
hej dziewczynki! ale sobie dzisiaj pospalam. za oknem pochmurno, niskie cisnienie nie moglam sie zwlec z lozka. Tym bardziej, ze kot wtulil sie we mnie slodko i nie mialam sumienia go budzic.
Tutaj widze od rana wrze jak w ulu :)

pat - k - Przynajmniej sie moze wyspalas. To moze wina cisnienia. U nas sloneczko tak swiecilo, ze otworzylam okno na oscierz. Strasznie grzalo. Ja dzisiaj zerwalam sie rano z mezem do lekarza, przyszlam, zjadlam sniadanie i gdzies po 10 czy jakos tak padlam. Spalam tak do 12.00. Nigdy mi sie to przedtem nie zdazylo, bo nie lubie spac w dzien. Ale to bylo silniejsze. Potem moglam sie do konca dobudzic. Ale zrobilam mezowi awanture - bez powodu i potem przepraszalam - no i troche mnie to rozkrecilo ;-) Ale na krotko. Znow siedze przed kompem jak nacpana, mimo kawy.
Nie ma lekko!

pa-k - co do tegop twarogu to nie ma co sie zmuszac. Ponoc z nabialu najmniej wapnia ma ser bialy a najwiecej zolty ser, mleko, jogurt i kefir. Ja tam wszystko lubie ale nie w czystej postaci. Twarog tak jak Ty z dzemem, mleko pije z kakaem lub kawa zbozowa a jogurt i kefir w postaci koktaili z owocami lasu. Tak mi lepiej smakuje.

gunia43
pat-k
hej dziewczynki! ale sobie dzisiaj pospalam. za oknem pochmurno, niskie cisnienie nie moglam sie zwlec z lozka. Tym bardziej, ze kot wtulil sie we mnie slodko i nie mialam sumienia go budzic.
Tutaj widze od rana wrze jak w ulu :)

pat - k - Przynajmniej sie moze wyspalas. To moze wina cisnienia. U nas sloneczko tak swiecilo, ze otworzylam okno na oscierz. Strasznie grzalo. Ja dzisiaj zerwalam sie rano z mezem do lekarza, przyszlam, zjadlam sniadanie i gdzies po 10 czy jakos tak padlam. Spalam tak do 12.00. Nigdy mi sie to przedtem nie zdazylo, bo nie lubie spac w dzien. Ale to bylo silniejsze. Potem moglam sie do konca dobudzic. Ale zrobilam mezowi awanture - bez powodu i potem przepraszalam - no i troche mnie to rozkrecilo ;-) Ale na krotko. Znow siedze przed kompem jak nacpana, mimo kawy.
Nie ma lekko!

eh..ja tez ostatnio za czesto robie awantury,:36_8_6: o byle co.:36_1_10:

mama2
katja79
ja wlasnie wrócilam z zakupów nic nie mialam na obiadek ale przy okazji znów kupilam sobie sledzie:36_2_13: ostatnio w sobote mialam cale duze pudelko i wsunelam wszystko... a dzisiaj mam ochotke na salatke sledziowa ale przyznam sie szczerze ze nigdy sama nie robilam bo nigdy nie przepadalam za sledziami a tu teraz taki szal...ale mam do Was ogromna prosbe moze macie jakis sprawdzony przepis?????????please:smile_jump:

sledzie w kawałki na to cebulka drobno pokrojona na to starte na łezki ugotowane ziemniaki na to starta w lezki ugotowana marchewke na to jajko w kosteczke na to majonez. Wartstwowa , ładnie wygląda i jak dla mnie jest PYSZNA
Ja znam ta wersje, tylko, ze zamiest ziemniakow buraki czerwone. Ale pewnie obie pycha!

pat-k
gunia43
Daffodil

guniu ja tez lykam centrum materne, podobno duze dzieciaczki sie rodza po tym zestawie witamin :) zobaczymy
Fajnie, ze duze rosna. Moj maluch juz ostatnio nadrobil z terminem z 7 maja na 2 wedlug USG. Tylko, kurcze gorzej z tym porodem!!!!

Ja z kolei uwielbiam jogurty (ale nei takie bardzo gęste), maślanki, kefiry. Zawsze lubilam, i nic się nie zmieniło podczas ciąży. Ale skoro nie macie na nie ochoty to wychodze z załozenia, że organizm nie potrzebuje ich.

gunia43
pa-k - co do tegop twarogu to nie ma co sie zmuszac. Ponoc z nabialu najmniej wapnia ma ser bialy a najwiecej zolty ser, mleko, jogurt i kefir. Ja tam wszystko lubie ale nie w czystej postaci. Twarog tak jak Ty z dzemem, mleko pije z kakaem lub kawa zbozowa a jogurt i kefir w postaci koktaili z owocami lasu. Tak mi lepiej smakuje.

Jeśli chodzi o twarożek to polecam Serek wiejski, taki gruboziarnisty. Można troszkę posolić i wcinać łyżeczką, takie fajne kuleczki :) W innej postaci twarożek u mnie nie przejdzie.