Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

mama2
Jola30
mama2
Jola przytrzymaj go jak zgłodnieje to mu daj
a potem co 3 godzinki powinno sie udac Mo kocha cyca a z tommy tippe pije mleko bezproblemu

wypil 30 mil wiec nie jest zle :smile_move:
nauczy sie bo lapie a inne butelki nie chcial.

noi super , teraz powinno byc juz z gorki a ty sobie kochana kup dobre winko zrob cos dobrego do jedzenia i zaszalejcie wieczorem z mezem:)):smile_move:

mama2 marzy mi sie cos takiego :smile_move:
i psychicznie odpoczac i mam nadzieje ze za jakis czas napisze tak piekne posy jak
Isabela,Ewcia,Lutka i bede szczesliwa i rozwiaze sie problem kupkowy :smile_move:
A u mnie z dieta chyba bedzie tak jak u Isabeli w gore niz w dul bo ja soie lubie zjesc dobrze :smile_move:

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

Jola30
mama2
Jola30

wypil 30 mil wiec nie jest zle :smile_move:
nauczy sie bo lapie a inne butelki nie chcial.

noi super , teraz powinno byc juz z gorki a ty sobie kochana kup dobre winko zrob cos dobrego do jedzenia i zaszalejcie wieczorem z mezem:)):smile_move:

mama2 marzy mi sie cos takiego :smile_move:
i psychicznie odpoczac i mam nadzieje ze za jakis czas napisze tak piekne posy jak
Isabela,Ewcia,Lutka i bede szczesliwa i rozwiaze sie problem kupkowy :smile_move:
A u mnie z dieta chyba bedzie tak jak u Isabeli w gore niz w dul bo ja soie lubie zjesc dobrze :smile_move:

mi tez sie marzy włsokie danie i dobre wino i dobry seks :smile_move::smile_move:

Jola moim zdaniem podejmujesz słuszna decyzję. Pokarm matki jest najlepszą rzecza jaka mozna dac dziecku ale tylko pod warunkiem, ze jest go dużo, dziecko się najada i nie płacze non stop. Tak więc gratuluję podjęcia decyzji :)

Kira ale masz silnego synusia :)

Ja zaraz zmykam do sądu, dziś zeznaje w sprawie alimentacyjnej rodzicow :/ mam nadzieję ze to ostatni raz!!!!!!!!!

Była rano połozna, my oczywiście w szlafrokach, nie umyci przy kawie :D no i zwróciła uwagę na skórkę mlodego - juz moiwlam pediatrze ze jest taka lekko chropowata, a ona nic - natomiast położna zasugerowala alergię na mleko, zwlaszczza ze ma bardzo sucha skóre na głowce ( mysląlam ze to ciemieniucha), no i ta ranka na pupce ciągle nie che się goic :/ więc idziemy dzis prywatnie do dermatologa. I cos czuje ze prędzej czy póxniej zmienimy pediatrę :/

Buziaki

a ja wlasnie wrócilam z 20 minutowego spaceru kurde juz dzisiaj to jestem zla kolezanka przyjechala zeby pomóc mi z wózkiem uspilam swoja mala terrorystke wlozylam do wózka i co ...obudzila sie natychmiast po zniesieniu wózka z windy:what: potem polezala z 5 minut spokojnie i syrena za chiny nie mozna jej bylo uspokoic a po przekroczeniu progu domu padła no normalnie witki mi opadły na moje dziecko:lup::lup:

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

katja79
a ja wlasnie wrócilam z 20 minutowego spaceru kurde juz dzisiaj to jestem zla kolezanka przyjechala zeby pomóc mi z wózkiem uspilam swoja mala terrorystke wlozylam do wózka i co ...obudzila sie natychmiast po zniesieniu wózka z windy:what: potem polezala z 5 minut spokojnie i syrena za chiny nie mozna jej bylo uspokoic a po przekroczeniu progu domu padła no normalnie witki mi opadły na moje dziecko:lup::lup:

kurcze bardzo ci wspoczuje bo coz robic z takim malenstwem jak nie spacerowac i jeszcze raz spacerowac..kisic sie w domu?? nie ma nic gorszego jak dziecko nie lubi wozka , moze jej to minie jak przesiadzie sie na spacerowke. Katja a jak kolki???? u mnie wczoraj byl spokoj . Ja dzis w aptece kupie bobotic to polski odpowiednik sabsimplex

Daffodil
mama2
Kurcze podejrzana sprawa .Maks zasnał przed chwila i narazie spi twardo...jeszcze nigdy nie poszedł spac tak wczesnie wiec cos czuje ze zbiera sily ...bo tak bez płaczu zasnał ze to do niego az nie podobne

He he, biedny Maksiu taki grzeczny, a od razu go podejrzewają o najgorsze :smile_move:

Kubulo jest jak zaprogramowany. Kąpiel, cycuś, czułości i po włożeniu do łóżeczka i zgaszeniu światła zasypia w ciągu trzech minut. Rewelacyjne dziecko :smile_move:
Faktycznie aniolek, fajnie masz. u nas sie tak nie dalo maksia zaprogramowac. ale bede probowac jeszcze za jakis czas.

gunia43
Daffodil
mama2
Kurcze podejrzana sprawa .Maks zasnał przed chwila i narazie spi twardo...jeszcze nigdy nie poszedł spac tak wczesnie wiec cos czuje ze zbiera sily ...bo tak bez płaczu zasnał ze to do niego az nie podobne

He he, biedny Maksiu taki grzeczny, a od razu go podejrzewają o najgorsze :smile_move:

Kubulo jest jak zaprogramowany. Kąpiel, cycuś, czułości i po włożeniu do łóżeczka i zgaszeniu światła zasypia w ciągu trzech minut. Rewelacyjne dziecko :smile_move:
Faktycznie aniolek, fajnie masz. u nas sie tak nie dalo maksia zaprogramowac. ale bede probowac jeszcze za jakis czas.

gunia to nie tak
niektore dzieci sa grzeczne z natury jatez tak mialam z klaudia , kapiel cyc odłozyłam do łozeczka i zasypiala a teraz za chiny sie nie da zaprogramowac bo Maks jest juz inny , wymaga noszenia i tyle. nie rob nic na sile ,

No ładnie, Jola wpadla na słówko i uciekła, a co u Was kobietki????

mama2 ma swięta rację, wszytsko zalezy od charakteru dziecka. Misiek był aniolkiem, a jego siostra to już (nie przesadzę) potwor. jak była wieksza to darla sie leżąc na obloconej podłodze autobusu bo chciała frytki, a tesciowa z Miśkiem siedzieli z tylu zerkając czy sobei krzywdy nie zrobi. Albo jak miała 1,5 roku podczas sięcenia koszyczka tak się darla w kosciele ze chce jajko ze musieli z niego wyjść i jej dać: oczywiście ze szczęscia je zgniotła i sie zsikała :smile_move:

Juz po rozprawie, nic przyjemnego ale juz jej tak nie przeżylam jak rozwodowej.

Mój aniołek spi a niedługo trzeba iśc do dermatologa.

Co do podobieństwa: chyba jest taki pół na pół ( au face - ja, profil - tatuś ).

Ewciaa
Jola30
A co bedzie z tym pokarmem w cyckach on sie sam spali zreszta i tak go juz prawie nie ma jak to bylo u Was Ewcia i Isabela?

JOLCIA
u mnie wytarczyły 2 dni i nic już nie ma, napoczątku lało się z cycków i miałam takie twarde jak kamienie ale pomaga okład z kapusty wszytsko wyciągnie

No i jestesmy po spacerku 4 godzinnym nie obudzil sie i nie bylo sceny chodz ja bylam przygotowana po zeby z ta butla termosem mieszanka i sresem jak to bedzie:orchestra:
Teraz w domu podalam butle zjadl 90 ml ale byl glodny :smile_move:cycek mi nabral po 4 godzinach ale musze przyznac ze ja i tak karmilam jednym wiec moze spale te resztki i szybko pojdzie wyrzuty sumienia mam straszne ze jakos nie dalamrady z tym cyckiem i poszlam na latwizne chyba sma sobe na sile chcialam udowodnic ze dam rade a tu nic ale walczylam od 2 tyg a tak naprawde to od piatku jak calkiem zanikam.

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

witajcie kochane,
intensywny dzien za nami, juz zdaje relacje:

kupki wczoraj byly straszne. sluzu tyle, jakbym cale bialko jajka wylala do pieluchy i smrod okropny. zeschizowalam strasznie. rano na chlodny rozum zaczelismy z M kombinowac, jaka moze byc przyczyna i doszlismy do w niosku, ze albo infekcja jakas (czyli w te pedy do lekarza) albo zmiana mleka modyfikowanego (w niedziele popoludniu odkrylismy, ze skonczyl sie Enfamil i zonk, bo ja w cycach wieczorem mleka mam malo. W jedynej otwartej aptece byl tylko Nan w takim papierowym opakowaniu, wiec z oporami bo bez sensu zmieniac na chwile mleko, ale kupilismy) moj M stwierdzil, ze zrobi eksperyment i sam napil sie tego Nan... po godzinie mial straszne rozwolnienie (bez szczegolow)
Zadzwonilismy na infolinie nestle i moj M przekazal im nowine. I wiecie co? Pinda na infolinii stwierdzila, ze moze to nadwrazliwosc na zelazo w mleku... i zdziwila sie ze dorosly facet pije mleko dla niemowlat. i nic wiecej nie miala do powiedzenia!!!!!!
dzisiaj mala od rana jedzie na moim mleku (plus 100ml Enfamil) i kupki wrocily do normy.

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

pat-k
witajcie kochane,

kupki wczoraj byly straszne. sluzu tyle, jakbym cale bialko jajka wylala do pieluchy i smrod okropny. zeschizowalam strasznie. rano na chlodny rozum zaczelismy z M kombinowac, jaka moze byc przyczyna i doszlismy do w niosku, ze albo infekcja jakas (czyli w te pedy do lekarza) albo zmiana mleka modyfikowanego (w niedziele popoludniu odkrylismy, ze skonczyl sie Enfamil i zonk, bo ja w cycach wieczorem mleka mam malo. W jedynej otwartej aptece byl tylko Nan w takim papierowym opakowaniu, wiec z oporami bo bez sensu zmieniac na chwile mleko, ale kupilismy) moj M stwierdzil, ze zrobi eksperyment i sam napil sie tego Nan... po godzinie mial straszne rozwolnienie (bez szczegolow)
Zadzwonilismy na infolinie nestle i moj M przekazal im nowine. I wiecie co? Pinda na infolinii stwierdzila, ze moze to nadwrazliwosc na zelazo w mleku... i zdziwila sie ze dorosly facet pije mleko dla niemowlat. i nic wiecej nie miala do powiedzenia!!!!!!
dzisiaj mala od rana jedzie na moim mleku (plus 100ml Enfamil) i kupki wrocily do normy.
Patka ale sie z M. usmialam ze dorosly facet pije mleko dla niemowlat.
a tak pozatym to nie zaciekawa sytuacja.

Bylismy dzisiaj u neurologa (opowiadalam Wam, ze chcielismy zbadac malutka przed szczepieniami) i Tosia ma wzmozmone napiecie miesniowe. jednak :(
na szczescie nie jest to jakis duzy stopien napiecia i bedziemy to leczyc masazami.
dowiedzialam sie natomiast, ze to moze utrudniac karmienie piersia... mam malutka przystawiac tylko jesli jest spokojna. tzn najlepiej zanim na dobre zglodnieje.
No i od dzisiaj intensywnie cwiczymy lezenie na brzuszku i podnoszenie glowki, bo Tosia robi jednak foczke (tzn podnosi rownoczenie glowe i nozki).
Najwazniejsze jednak, ze poza tym mala ma wszystkie odruchy w porzadku i poza tym napieciem nic lekarza nie zaniepokoilo.
Mamy jeszcze skierowanie na usg glowki. na pewno wszystko bedzie ok nie dopuszczam innych mysli

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

Jola30
pat-k
witajcie kochane,

Patka ale sie z M. usmialam ze dorosly facet pije mleko dla niemowlat.
a tak pozatym to nie zaciekawa sytuacja.

no, ta babka z infolinii zapytala, czy on testuje wszystkie mleka naszej corki. a moj M na to, ze tylko te po ktorych corka robi tak cuchnace i brzydkie kupy. Serio, jak wynosilismy wieczorem worek z pieluchami na smietnik, to smrod ciagnal sie po klatce schodowej. cos strasznego. pobeczalam sie, ze dalismy malej taki syf. a przeciez to mleko generalnie ma dobre opinie. moze trafilismy na jakas trefna partie??

mama2
byl juz ten temat ale jeszcze raz zapytam gdzies jedziecie w tym roku na wakacje z maluszkami???

my chcemy wyskoczyc na jeden dzien do kazimierza Dolnego. a na wieksze wakacje raczej sie nie wybierzemy. Po tylu latach za granica nie mozemy sie nacieszyc swoim mieszkaniem i lasem za domem :))