Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

mama2
Katja a Maja ma codziennie te kolki? i ile godzin? a w ciagu dnia jest spokojna? a w nocy spi?

no niestety codziennie na poczatku byla niespokojna w ciagu dnia prezyła sie podnosila nózki do baka i nic...a wieczorem zawsze po 19 zaczynal sie placz a własciwie krzyk i tak zawsze o tej samej porze plakala okolo godzine a potem padala zupelnie jak nieprzytomna ze zmeczenia od kiedy dajemy ten sab simplex pora kolki sie zmienila i jak spotegowalo to objawy tak pierwsze dwa dni mala plakala od 9 do 15 prawie bez przerwy jak juz padla ze zmeczenia przespala sie 30 min i znów budzila sie z krzykiem...ja potem cale popoludnie i wieczór i noc ok, ja sama tyle łez nad nia wylalam ze masakra juz nie wiedzialam jak ja nosic zeby troszke ulzyc i pomóc

a co do noszenia to nie wyobrazam sobie patrzec na takie malenswo krzyczace z bólu i nie wziasc go na rece nie przytulic, ktos kto bylby w stanie tak postepowac ma serce z kamienia i niech wsadzi sobie takie rady w dupe. Ja swoja niunie nosze i przytulam i nie wyobraam sobie inaczej.

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

Ewciaa
katja79
Ewciaa

Lekarka mówiła żeby Zuzie kłaść na boku na ukośnym podłożu więc ją kłade na podusi chodz nie wiem czy to takie dobre. a jak u was ???? a w wózku macie poduszki??

ja nie mam poduszki, ale dziwi mnie dlaczego kazala ci tak kłasc Zuzinkę?

podobno tak dziecią lepiej spać i jak po jedzeniu jest to jakby miało jej się ulać to się nie zaksztusi
a Ty jak kładziesz Maję?

ja zawsze na plasko co prawda ma ksiazke i to grubawa pod materacem w łózeczku ale w ciagu dnia najczesciej spi na kanapie w duzym pokoju przy mnie wole miec ja na oku i wtedy zupelnie na plasko. ja staram sie ja nosic po jedzeniu tak długo az sie odbije a jak nie da rady to zazwyczaj czekam az jej sie uleje i potem juz spi jak aniolek.

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

gunia43
katja79
Gunia, mama2 wiecie ja sie tak zastanawiam nad zakupem chusty skoro moje dziecko ma taka alergie na wózek bo w koncu wogóle z domu nie wyjde...moze to jest jakies wyjscie...jak myslicie?

CHUSTA NATI - KILKANAŚCIE SPOSOBÓW NOSZENIA (663251587) - Aukcje internetowe Allegro

te mi sie podobaja boje sie tylko ze ja kupie a Maja zrobi bunt:lup: i dwie stówki pójda sie ....ale co to jest przy cenie wózka:lup:
Ja tez sie zastanawiam.
Odgapilam tez na necie sposob i stosuje z nosidlem, bo kurat mam. Wychodzimy w nosidle i przekladamy spiacego malucha do wozka. Jak sie budzi jakos nawet wtedy nie ryczy tzn. nie od razu :-)

Gunia moja Maje i nosidlo w dupke parzy ostatnio musielismy pojechac do mnie do pracy pozawozic dokumenty i takie tam no i mala po wlozeniu do fotelika zaczela kwekac...no ale my nic zapielismy ja i idziemy do auta...zanim doszlismy( a parking mamy pod blokiem) mala juz byla bordowa od placzu ... wyjełam ja dalam cyca uspokoila sie włozylam ja spowrotem i po jakis 3-4 minutach bylo to samo zanim dojechalismy maz 5 razy stawal na awaryjnych albo wjezdzaj w dzikie uliczki zeby ja uspokoic poprostu masakra az strach sie z dzieckiem z domu ruszyc.

Maja

katja79
gunia43
katja79
Gunia, mama2 wiecie ja sie tak zastanawiam nad zakupem chusty skoro moje dziecko ma taka alergie na wózek bo w koncu wogóle z domu nie wyjde...moze to jest jakies wyjscie...jak myslicie?

CHUSTA NATI - KILKANAŚCIE SPOSOBÓW NOSZENIA (663251587) - Aukcje internetowe Allegro

te mi sie podobaja boje sie tylko ze ja kupie a Maja zrobi bunt:lup: i dwie stówki pójda sie ....ale co to jest przy cenie wózka:lup:
Ja tez sie zastanawiam.
Odgapilam tez na necie sposob i stosuje z nosidlem, bo kurat mam. Wychodzimy w nosidle i przekladamy spiacego malucha do wozka. Jak sie budzi jakos nawet wtedy nie ryczy tzn. nie od razu :-)

Gunia moja Maje i nosidlo w dupke parzy ostatnio musielismy pojechac do mnie do pracy pozawozic dokumenty i takie tam no i mala po wlozeniu do fotelika zaczela kwekac...no ale my nic zapielismy ja i idziemy do auta...zanim doszlismy( a parking mamy pod blokiem) mala juz byla bordowa od placzu ... wyjełam ja dalam cyca uspokoila sie włozylam ja spowrotem i po jakis 3-4 minutach bylo to samo zanim dojechalismy maz 5 razy stawal na awaryjnych albo wjezdzaj w dzikie uliczki zeby ja uspokoic poprostu masakra az strach sie z dzieckiem z domu ruszyc.

ojej to daje wam Maja popalic ..nie ma nic gorszeg niz takie wyjscia w stresie

mama2
wogole to witam sie niewyspna bo od 4 rano Maks stekal i prezyl sie i nie moglam usnac
a w ciagu dnia spi na rekach a jak sie go odłozy odrazu sie budzi lub drzemie po 10 minut:((((
juz mu sie chyba utrwalily nocne pobudki zasze o 1.00 potem 3.30 pote, 6.00 i 8.00 albo juz od 6.00 nie spi wogole

U nas też już się unormowało. Pobudka między 2 a 3, a wstajemy między 6 a 7. Jak Kuba będzie miał koło 3 miesięcy, to spróbuję jakoś tą pobudkę pomiędzy 2 a 3 wyeliminować :)

katja79
Ewciaa
katja79

ja nie mam poduszki, ale dziwi mnie dlaczego kazala ci tak kłasc Zuzinkę?

podobno tak dziecią lepiej spać i jak po jedzeniu jest to jakby miało jej się ulać to się nie zaksztusi
a Ty jak kładziesz Maję?

ja zawsze na plasko co prawda ma ksiazke i to grubawa pod materacem w łózeczku ale w ciagu dnia najczesciej spi na kanapie w duzym pokoju przy mnie wole miec ja na oku i wtedy zupelnie na plasko. ja staram sie ja nosic po jedzeniu tak długo az sie odbije a jak nie da rady to zazwyczaj czekam az jej sie uleje i potem juz spi jak aniolek.

katja ja też czekam aż się małej odbije...ale czasami nawet jak się odbije to może się ulać... nigdy nie wiadomo

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

Daffodil
mama2
wogole to witam sie niewyspna bo od 4 rano Maks stekal i prezyl sie i nie moglam usnac
a w ciagu dnia spi na rekach a jak sie go odłozy odrazu sie budzi lub drzemie po 10 minut:((((
juz mu sie chyba utrwalily nocne pobudki zasze o 1.00 potem 3.30 pote, 6.00 i 8.00 albo juz od 6.00 nie spi wogole

U nas też już się unormowało. Pobudka między 2 a 3, a wstajemy między 6 a 7. Jak Kuba będzie miał koło 3 miesięcy, to spróbuję jakoś tą pobudkę pomiędzy 2 a 3 wyeliminować :)

u nas jest podobnie pobudka między 2-3 w nocy a wstajemy między 7-8:smile_move: (jak narazie)

katja79
Jola30
witam kobialki
Tak dramatuzujecie przy tych szczepionkach ze juz sama spanikowalm mamy 26 wiec chyba w piatek :smile_move: jakas 1/6:smile_move:
A i musze przyznac ze moj maly obidzil sie o 23 i do rana nie spal z malymi przerwami ale nie plakal cos dziwnego :smile_move:chcial sie bawic:wireless:

mial ochotke na nocne igraszki :) moja Maja ostatnio od 2 do 6 rano tez miala oczka jak cebulki i nosilam ja po domu bo jak odłozylam to byl placz mysle ze juz coraz lepiej widza nasze skarby i chyba dlatego coraz bardziej lubia byc noszone bo wtedy wszystko widza moja mala kreci juz glowa na prawo i lewo najbardziej w domu podobaja jej sie futryny od drzwi:what:

A Kubie szafki kuchenne i lodówka, zaczaił gdzie jedzonko chowamy :smile_move:

Daffodil
katja79
Jola30
witam kobialki
Tak dramatuzujecie przy tych szczepionkach ze juz sama spanikowalm mamy 26 wiec chyba w piatek :smile_move: jakas 1/6:smile_move:
A i musze przyznac ze moj maly obidzil sie o 23 i do rana nie spal z malymi przerwami ale nie plakal cos dziwnego :smile_move:chcial sie bawic:wireless:

mial ochotke na nocne igraszki :) moja Maja ostatnio od 2 do 6 rano tez miala oczka jak cebulki i nosilam ja po domu bo jak odłozylam to byl placz mysle ze juz coraz lepiej widza nasze skarby i chyba dlatego coraz bardziej lubia byc noszone bo wtedy wszystko widza moja mala kreci juz glowa na prawo i lewo najbardziej w domu podobaja jej sie futryny od drzwi:what:

A Kubie szafki kuchenne i lodówka, zaczaił gdzie jedzonko chowamy :smile_move:

a Maksiowi czarna półka w duzym pokoju na scianie :smile_move:

gunia43
Daffodil
jola22

Gulasz z kaszą - ale tylko troszkę.

Eee, to nie powinno uczulać. Może to potówki. U nas na takie dziwne pryszczyki sprawdza się kąpiel w Oilatum lub babcinym sposobem w krochmalu.
A jak sie robi te kapiel. Malego cos obsypalo wczoraj na buzce. Nie mam pojecia od zcego. Jadlam to co zwykle. No chyba ze skaza tak nagle moze wystapic.

Wiecie cos o tym ?

Łyżkę mąki ziemniaczanej rozpuszczasz w szklance zimnej wody i wlewasz to do wrzątku. A potem z gara przelewasz do wanienki z wodą.

Takie dzieciaczki co chwilę są wysypane, nie ma co od razu na skazę zrzucać. Nie sądzę, żeby aż taki powód był.

pat-k
Ewciaa
pat-k
witam sie poniedzialkowo (jeszcze raz :)
bylismy dzisiaj na echo serduszka i malutka jest zdrowa. kariolog znalazl jakis niezamkniety przeswit aorty (czy jakos tak) ale podobno to sie zamyka jeszcze przez kilka tyg po porodzie a u dzieci urodzonych przez cc dluzej

to super że wszytsko dobrze, a dlaczego byliście u kardiologa???

pdiatra 2 razy rozpoznal tachykardie (czestoskurcz). nie potwierdzilo sie :) na szczescie

A co to jest i czym się objawia?

a co do pokramu to jestem zadziwiona ze tak mi znow wrocil pokarm..az za duzo maks jak zajada to prycha mleko na wszystkie strony i jeszcze zostaje w piersi jak sie naje:smile_move:
czywasze dzieci ksztusza sie mlekiem i co wtedy robicie? Moj sie czesto ksztusi bo jest łapczywy i wtedy mam wielkie oczy ze strachu zeby złapał powietrze

mama2
a co do pokramu to jestem zadziwiona ze tak mi znow wrpcil pokarm..az za duzo maks jak zajada to prycha mleko na wszystkie strony i jeszcze zostaje w piersi jak sie naje:smile_move:
czywasze dzieci ksztusza sie mlekiem i co wtedy robicie? Moj sie czesto ksztusi bo jest łapczywy i wtedy mam wielkie oczy ze strachu zeby złapał powietrze

mama moja zuzia ksztusi się bardzo często też je łapczywie i "kombinuje" podczas jedzenia, biore ją wtedy pionowo na boczek i delikatnie klepie po pleckach jakby to nie pomogło to lekarka kazała mi ją główką w dół i klepać po pleckach, ja wtedy nawet nie oddycham i mdle się by złapała oddech

Daffodil
gunia43
Daffodil

Eee, to nie powinno uczulać. Może to potówki. U nas na takie dziwne pryszczyki sprawdza się kąpiel w Oilatum lub babcinym sposobem w krochmalu.
A jak sie robi te kapiel. Malego cos obsypalo wczoraj na buzce. Nie mam pojecia od zcego. Jadlam to co zwykle. No chyba ze skaza tak nagle moze wystapic.

Wiecie cos o tym ?

Łyżkę mąki ziemniaczanej rozpuszczasz w szklance zimnej wody i wlewasz to do wrzątku. A potem z gara przelewasz do wanienki z wodą.

Takie dzieciaczki co chwilę są wysypane, nie ma co od razu na skazę zrzucać. Nie sądzę, żeby aż taki powód był.
Dzieki. Tez mam taka nadzieje, z to tylko taka niemowleca wysypka, ale wole sie upewnic.

mama2
a co do pokramu to jestem zadziwiona ze tak mi znow wrpcil pokarm..az za duzo maks jak zajada to prycha mleko na wszystkie strony i jeszcze zostaje w piersi jak sie naje:smile_move:

Moj sie czesto krztusi. Klepie po pleckach. Juz nie panikuje bo przywyklam ale wczesniej sie nieraz strachu najadlam.
Gratuluje pokarmu. Tak Ci zalezalo, wiec sie pewnie bardzo cieszysz. Super!

Ewciaa
w czym kąpiecie swoje maleństwa?? tyle tego jest na rynku że nie wiadomo co wybrać
i czy masujecie dziecko?? i co wtedy używacie???

czy jak jest ciepło wasze maluszki na polu mają krótkie rękawki?? czy długie ??
Ja mam plyn do mycia wloskow i cialka Bübchen i oliwke Hipp i nia nacieram po kapieli i masuje ale tylko wtedy kiedy Maksio jest spokojny po kapieli a to jest roznie. Generalnie on uwielbia kapiele i nie bardzo lubi jak sie go z wody wyciaga.

gunia43
Ewciaa
w czym kąpiecie swoje maleństwa?? tyle tego jest na rynku że nie wiadomo co wybrać
i czy masujecie dziecko?? i co wtedy używacie???

czy jak jest ciepło wasze maluszki na polu mają krótkie rękawki?? czy długie ??
Ja mam plyn do mycia wloskow i cialka Bübchen i oliwke Hipp i nia nacieram po kapieli i masuje ale tylko wtedy kiedy Maksio jest spokojny po kapieli a to jest roznie. Generalnie on uwielbia kapiele i nie bardzo lubi jak sie go z wody wyciaga.

ja mam to samo tak lubi kapiel ze jak sie go wyciagnie to drze sie w niebogłosy nie ma mowy o masarzu