Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Ewciaa
Jola30
Ewciaa
a to moja zuzia najnowsze zdięcia:smile_move:

Ewcia wygladacie slicznie a tu co spanie na podusi?Zuzka tak lubi:smile_move:

Lekarka mówiła żeby Zuzie kłaść na boku na ukośnym podłożu więc ją kłade na podusi chodz nie wiem czy to takie dobre. a jak u was ???? a w wózku macie poduszki??

ja nie mam poduszki, ale dziwi mnie dlaczego kazala ci tak kłasc Zuzinkę?

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

gunia43
pat-k
gunia43

Coz moge rzec? Wspolczuje Katja Tobie i Majeczce tych kolek i zycze, zeby to sie jak najszybciej skonczylo. A co do spacerow to zastanawialmy sie wlasnei czy nie kupic fotelika samochodowego i w tym wozic. Maly tez niecierpi wozka a w foteliku w domu siedzi tak wiec moze na spacery by mu spasowalo cos takiego. Nosidelko nam tylko pozostaje od 8 tygodnia bo inaczej lato musialabym przesiedziec z Maskem w domu. Chyba bedziemy robic tak jak juz dwa razy. Wkladamy do nosidla, Maks po 5 minutach zasypia ladnie, bo kocha nosidlo i przekladamy do wozka.
Jakies rady moze, jak zwalczyc u dzeicka awersje do wozka?????

Gunia a moze Maksowi duszno pod budka, probowalas ja zlozyc? albo nie lubi byc daleko od Ciebie i tyle. nic z tym nie zrobisz. chociaz gdzies czytalam, ze mozna polozyc noszona bluzke mamy i dziecko bedzie czulo jej zapach. sprobuj, a nuz
Buda juz dawno odsunieta. NIby polezy chwile jak jest fit i nawet jest ok,a potem jak chce zasnac to ryk. Chyba serio problem w tym, ze on do snu potrzebuje sie napic cyca. Nawet nie przytulic bo zasami go przechytrze i jak lezy w foteliku do podaje mu przegotowana wode do picia.
Tez juz probowalam pieluche klasc pachnaca mlekiem i nic :-) Ale dziekuje za rady. A noz cos zaskoczy.
No a teraz siedzi juz pol godziny bez me ani be w foteliku i gapi sie na zabawki. Szkoda ze nie poszlam na spacer bo pewnie akurat by moze polezal z godzinke jak taki ma nastroj.

Gunia Maksio pewnie ma nastrój na przemyślenia w fotelu wiesz zyciowe plany te sprawy...w wózku wszystko by go rozpraszało...:) my nasza myche wczoraj spiąca ubralismy i do wózka i na spacer jak po godzinie sie obudzila to tak plakala ze az psy na osiedlu sie za nami ogladały ale spacerek zaliczony:smile_jump::lup:

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

mama2
katja79
mama2
on mnie dzis wykonczy , bujam go na rekach odłoze za 2minuty płacz biore na rece juz po 5 sekundach spokoj , odkładam płacz i tak wkołko od rana

Katja przerazilas mnie z tymi kolkami ...jesli mowisz ze tak sie u Mai zaczynało top pewnie jemu tez sie zaczyna..no chyba ze to po kotlecie smazonym ktory zjadłam wczoraj

no mam nadzieje ze to ten kotlet ale jezeli sie uspokaja na rączkach to chyba nie jest kolka jak brzuszek boli to dziecko placze czy na rekacz jest czy nie nie ma dla niego róznicy

no wlasnie za nic w swiecie nie uspokajał sie na rekach (mowie o wieczorze) bo wciagu dnia uspoaja sie na rekach

no to chyba ból brzuszka u nas tez tak jest jak juz ja cos boli to niczym nie mozna uspokoic ani raczki ani cyc poprostu sie prezy i placze, a jak u Maksia z prykaniem?

Maja

Gunia, mama2 wiecie ja sie tak zastanawiam nad zakupem chusty skoro moje dziecko ma taka alergie na wózek bo w koncu wogóle z domu nie wyjde...moze to jest jakies wyjscie...jak myslicie?

CHUSTA NATI - KILKANAŚCIE SPOSOBÓW NOSZENIA (663251587) - Aukcje internetowe Allegro

te mi sie podobaja boje sie tylko ze ja kupie a Maja zrobi bunt:lup: i dwie stówki pójda sie ....ale co to jest przy cenie wózka:lup:

Maja

katja79
Gunia, mama2 wiecie ja sie tak zastanawiam nad zakupem chusty skoro moje dziecko ma taka alergie na wózek bo w koncu wogóle z domu nie wyjde...moze to jest jakies wyjscie...jak myslicie?

CHUSTA NATI - KILKANAŚCIE SPOSOBÓW NOSZENIA (663251587) - Aukcje internetowe Allegro

te mi sie podobaja boje sie tylko ze ja kupie a Maja zrobi bunt:lup: i dwie stówki pójda sie ....ale co to jest przy cenie wózka:lup:

ja nie kupuje bo mam nosidełko chicco i w tym bede go nosi juz za miesiac ale faktycznie jest to ryzyko wydac 200 i jak sie Mai nie spodoba??? sama nie wiem co ci doradzic. a co do prykania to przed kupka troche ..teraz wiecej (bo daje mu wode koperkowa, ktorej bardzo nie lubi:((ale jeszcze pare dni temu to bardzo rzadko prykał

katja79
gunia43
pat-k

Gunia a moze Maksowi duszno pod budka, probowalas ja zlozyc? albo nie lubi byc daleko od Ciebie i tyle. nic z tym nie zrobisz. chociaz gdzies czytalam, ze mozna polozyc noszona bluzke mamy i dziecko bedzie czulo jej zapach. sprobuj, a nuz
Buda juz dawno odsunieta. NIby polezy chwile jak jest fit i nawet jest ok,a potem jak chce zasnac to ryk. Chyba serio problem w tym, ze on do snu potrzebuje sie napic cyca. Nawet nie przytulic bo zasami go przechytrze i jak lezy w foteliku do podaje mu przegotowana wode do picia.
Tez juz probowalam pieluche klasc pachnaca mlekiem i nic :-) Ale dziekuje za rady. A noz cos zaskoczy.
No a teraz siedzi juz pol godziny bez me ani be w foteliku i gapi sie na zabawki. Szkoda ze nie poszlam na spacer bo pewnie akurat by moze polezal z godzinke jak taki ma nastroj.

Gunia Maksio pewnie ma nastrój na przemyślenia w fotelu wiesz zyciowe plany te sprawy...w wózku wszystko by go rozpraszało...:) my nasza myche wczoraj spiąca ubralismy i do wózka i na spacer jak po godzinie sie obudzila to tak plakala ze az psy na osiedlu sie za nami ogladały ale spacerek zaliczony:smile_jump::lup:

wciaz sie smieje jak czytam te wasze przygody z Maja na spacerze:))) macie tak jak my:smile_move:

Jola30
Ewcia jak to u Was jest z ta butla zuzia ile wpija na raz i co tak bez problemu smakuje jej:smile_move:ile karmien sie robi na butli :smile_move:
a bo ja wczoraj nie kupilam tej butelki ale dzis kupie pytam z ciekawosci bo moj m. wczoraj poiwdzial ze z tym cycem ja sie mecze i maly i zebym odpocila i ze dzis sprobujemy na noc podac butle nio i zobaczymy co z tego wyjdzie:smile_move:
A teraz spi :angel_l:no aniol wkoncu dal odedchnac:smile_move:

jolcia u mnie jest różnie czasami wypija 40ml czasami 60ml, 90ml a czasami nawet 120ml na raz to mleko jej troche nie smakuje (śmierdzi strasznie) BEBILON PEPTI to co mieliśmy wcześniej bardziej jej smakowało (NAN ACTIV ) ale lekarka nam zmieniła bo zuzia była niespokojna...JOlcia jak masz się męczyć i nikuś też to lepiej przejść na butle nic nie poradzimy na to że nie mozemy karmić naszych maleństw

zanim mała się przyzwyczaiła do modyfikowanego mleka troche trwało ale teraz super cycka już nie szuka

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

katja79
Ewciaa
Jola30

Lekarka mówiła żeby Zuzie kłaść na boku na ukośnym podłożu więc ją kłade na podusi chodz nie wiem czy to takie dobre. a jak u was ???? a w wózku macie poduszki??

podobno tak dziecią lepiej spać i jak po jedzeniu jest to jakby miało jej się ulać to się nie zaksztusi
a Ty jak kładziesz Maję?

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

jola22
No to ja w końcu się witam kobietki.

Dzień jak co dzień - nic ekstra jak mawiała moja koleżanka z Czech.
Julcia była grzeczna, teraz już śpi nasz chrząkacz.
Nauczyła się ostatnio ssać cyca - ponownie bo ten cyc który ssała wcześniej powodował u niej odruchy wymiotne, ale znalazłam innego i działa - i tak mi się z tym cycem podoba że hej.

Ewcia ja myślę że nie powinnaś się smucić że karmisz Zuzię butlą - czasami tak bywa że mimo chęci nie można czegoś zrobić.
W ogóle ja myślę że nagonka na karmienie piersią to coś okropnego - każda matka chce dla swojego dziecka jak najlepiej i jeśli nie karmi piersią to nie dlatego że nie chce tylko dlatego ze nie może.
Ja karmię piersią, ale powiem wam że nigdy przed porodem nie zastanawiałam się jak chce karmić moje dziecko - to ono wybrało, bo mlekiem modyfikowanym pluje i rzyga na kilometr.
Zamieszczam pare nowych fotek mojego chrząkacza.
Jola22 - fotki extra! A ma pierwszym to Jola i jej malutka kopia doslownie :-)

Daffodil
jola22
Daffodil

Skaza białkowa objawia się wysypką na buźce i w okolicach uszek, więc to chyba raczej nie mleko. A jadłaś coś nowego?

Gulasz z kaszą - ale tylko troszkę.

Eee, to nie powinno uczulać. Może to potówki. U nas na takie dziwne pryszczyki sprawdza się kąpiel w Oilatum lub babcinym sposobem w krochmalu.
A jak sie robi te kapiel. Malego cos obsypalo wczoraj na buzce. Nie mam pojecia od zcego. Jadlam to co zwykle. No chyba ze skaza tak nagle moze wystapic.

Wiecie cos o tym ?

Jola30
jola22
Jola30
Jola22 pytanie dotyczace pszportu-a jak to jest z tym ja mam nazwisko panienskie gdzie jest ni a napisali n czy tez moga sie przyczepic chodzi tylko o panienskie nazwisko o dziecka nie i imie nie.
Isc i prosic o nowy akt urodzenia czy co?

Jola30 ja ci napisze jak było z nami- ja mam nazwisko panieńskie KRASOŃ a w akcie urodzenia Julki wpisali mi KRASON.
Pani w ambasadzie powiedziała że misi być z Ń bo inaczej nie dostaniemy paszportu.
Ten głupi przepis że w angielskim akcie urodzenia muszą być polskie znaki wszedł od zeszłego poniedziałku.
Ja pojechałam do urzędu i teraz czekam na telefon - maja mi ten akt wypisać ręcznie ale procedury trochę trwają więc czekam.

Jola22 wiec sytuacja ta sama co u mnie ja pierdziele wiec sprawa jasna musze poprawiac dorze wiedzec DZIEKUJE JOLCIA.
A co poprawiaja to recznie czy co ze piszesz ze akt bedzie recznie wypisany .

Jola30 mi powiedziano ze akt bedzie wypisany ręcznie.

http://s3.suwaczek.com/200905294980.png http://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a0.png?7187
http://s5.suwaczek.com/201202255180.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a1.png?829

mama2
Jola piekna ta Twoja ksiezniczka, ale ja stroisz!!!

dziewczyny mam pytanie co to moze byc? wczoraj Maks tak strasznie płakał bez chwili przerwy ze wygladało na kolki ale przeszło po 20 minutach..tak krotko chyba kolki nie trwaja dzien wczesniej wieczorem byl nieznosny przez godzine ale to z przerwami , a wczoraj to byl horror , pierwszy raz cos takiego przezylam,i na sama mysl ze to sie dzis powtorzy drze:rentgen: podalam mu grippe water ale nie widzialam poprawy , chyba wroce do swoich zupek na ryzu
Moze to byly poprostu gazy mocniejsze. MOj tez tak mial pare razy. Na szczescie juz sie od tygodnia nie powtorzylo i oby tak zostalo. Tego i Wam zycze.

mama2
wogole to witam sie niewyspna bo od 4 rano Maks stekal i prezyl sie i nie moglam usnac
a w ciagu dnia spi na rekach a jak sie go odłozy odrazu sie budzi lub drzemie po 10 minut:((((
juz mu sie chyba utrwalily nocne pobudki zasze o 1.00 potem 3.30 pote, 6.00 i 8.00 albo juz od 6.00 nie spi wogole

Troche przewalone z tym, ze od 6.00 nie spi. Moze to sie jednak zmieni.

Ewciaa
katja79
Ewciaa

podobno tak dziecią lepiej spać i jak po jedzeniu jest to jakby miało jej się ulać to się nie zaksztusi
a Ty jak kładziesz Maję?

ja tez klade wyzej Maksia zeby sie nie zaksztusil jakby mu sie ulało

Jola30
witam kobialki
Tak dramatuzujecie przy tych szczepionkach ze juz sama spanikowalm mamy 26 wiec chyba w piatek :smile_move: jakas 1/6:smile_move:
A i musze przyznac ze moj maly obidzil sie o 23 i do rana nie spal z malymi przerwami ale nie plakal cos dziwnego :smile_move:chcial sie bawic:wireless:

Moze poprostu on jest spokojnym dzieciatkiem jak go nic nie boli, ot co.

katja79
mama2
on mnie dzis wykonczy , bujam go na rekach odłoze za 2minuty płacz biore na rece juz po 5 sekundach spokoj , odkładam płacz i tak wkołko od rana

Katja przerazilas mnie z tymi kolkami ...jesli mowisz ze tak sie u Mai zaczynało top pewnie jemu tez sie zaczyna..no chyba ze to po kotlecie smazonym ktory zjadłam wczoraj

no mam nadzieje ze to ten kotlet ale jezeli sie uspokaja na rączkach to chyba nie jest kolka jak brzuszek boli to dziecko placze czy na rekacz jest czy nie nie ma dla niego róznicy
Racja. MOj jak mial gazy to wyl jak syrena i na rekach.

Ewciaa
Jola30
Ewciaa
a to moja zuzia najnowsze zdięcia:smile_move:

Ja malego czasami klade na mojej poduszce. Jak karmie go na lezaco to przewaznie razem tak zasniemy i juz go nie przekladam, bo sama pierwsza zasypiam :-) Mysle ze to nie szkodzi bo przeciez wiele mam to normalnie spi z dziecmi w swoim lozku i jest ok. Chyba ze sie myle to napiszcie.

mama2
U nas pogoda paskudna !!!! 10 stopni !!!!!!!!! to juz jest przesada , na spacerze z małym bylam na jednej rece policzyc od kiedy sie urodzil!

My prawie codziennei chodzimy na spacery, dziś jest chlodno, pochwmurno i lekko mży ale tez poszliśmy, nie na długo bo jakies 30 min ale jednak. Niech sie młody hartuje, tak ze mama2 moze nie warto rezygnowac z wycieczek w chłodniejsze dni? Choć Ty na penwo boisz się zeby znów nie złapał kataru :/

Jola
pieknie stroisz Julcię, i cudnie razem wyglądacie, a główkę przeciez juz unosi:smile_move: