Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Ewciaa
mama możmasz racje może było go mało i mała wciąż głodna chodziła aż mi było jej szkoda.... no cóż już za późno mała je mleko modyfikowane i nie ma co się rozwodzic na tym

lutka mała przytyła bo ją dokarmiałam od ostatniego tygodnia bo jak już pisałam wciąż głodna była więc dawałam jej NAN 1 a teraz mamy BEBILON PETIT

najwazniejsze za Zuzia najedzona a ty szczesliwa :wakacje!!!:

A WCZORAJ MOJ M. Z SASIADAMI ZROBIL SOBIE DZIEN OJCA.
WIEDZ DZIS SKONCZYLO SIE KLOTNIA I TRZASKANIE DZWIAMI.
JA PSCHYCHICZNIE WYSIADAM WSZYSCY PIJANI NO PRAWIE OPROCZ MNIE I MATKI POLKI KTORA KARMILA PIERSIA JUZ 14 MIESIECZNA CORECZKE I CO NASLUCHALAM SIE. JAK TO ZWYKLE ZE COS MAM ZROBIC Z JEGO KOLKAMI BO WRZESZCZY.
I SZYCY CHCIELI BYC MADRZEJSCI ODEMNIE BRALI GO NA RECE I TRZEPALI TAK MNIE TO WK... ZE KONIEC IMPREZY I DO DOMU JA NIE BEDE KRMIC W JAKIES KOMORCE NA TABORECIE I SLUCHALA .a M.SZCZESLIWY :smile_move:BO WYPIL PARE KIELONKOW.
WROCILISMY Z TEGO PODWORKA DO DOMU I MEKSYK DO 1 W NOCY.:orchestra:
:orchestra:

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

gunia43

Lutka - kilka minut??? MOj Maks jakby sie nim nie zajac, a cos mu nie pasuje, to darlby sie nawet poltorej godziny. Tak mialam kiedy go uczylam zasypiania w lozeczku. Po tygodniu nauki tyle sie wlasnei darl az usnal ... na 2 minuty. Dlatego zrezygnowalam bo ile mozna. Aniolek z tego Twojego Szymusia.

No fakt jest grzecznym dzieckiem, ale samo się sobą nie zajmie dłuzej niż 15 min, później marudzi, pewnie tez by sie darl jakbym go nie wzięla na ręce. Ale takich jazd jak Wy to nie mam (boze, zeby mnie nie pokarało za to pochwalenie się)

lutka
mama2
ja dzis maksiow kupilam pampersy rozmiar 3 . np wkoncu wazy juz ponad 5 kg a one sa od 4kg:smile_move:

tak???? Młody waży 4700 to moze warto przejśc na 3? hmm tylkko czy nie będa za duże? Dopiero kończymy pierwsze opakowanie 2 hmmm

moj smiga w 1 i jak sie skoncza to 2 juz sa kupione bo ostatnio jak M. jak mu zmienial to mu tak scisnal ze ten mial az czerwone bidulek.:smile_move:

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

Jola30
lutka
mama2
ja dzis maksiow kupilam pampersy rozmiar 3 . np wkoncu wazy juz ponad 5 kg a one sa od 4kg:smile_move:

tak???? Młody waży 4700 to moze warto przejśc na 3? hmm tylkko czy nie będa za duże? Dopiero kończymy pierwsze opakowanie 2 hmmm

moj smiga w 1 i jak sie skoncza to 2 juz sa kupione bo ostatnio jak M. jak mu zmienial to mu tak scisnal ze ten mial az czerwone bidulek.:smile_move:

Jolcia jak załozylam Mlodemu 2 to się zdziwiłam jakim cudem tak długo bylismy na 1!!! Dopiero wtedy zauwazyłam o ile 2 sa wygodniejsze.

ewciaa my jedziemy na bebiko, na poczatku mielismy bebilon1, ale spórowaliśmy bebiko i nie ma po nim klopotów większych, a jest tańsze o 8 zł. A Zuzia ma kolki ze dostala bebilon pepti?

Ewciaa
mama z tymi kg cieżko do dziś miałam ostrą dietę i dobrze szło ale dziś zjadłam pizze ....ale od lipca zaczynam aero i musze schudnąć bo wesele mam w sierpniu

lece bo niedługo kąpiel małej

ewcia lecisz bo masz kapiel a ja lece na spacer bo rwanie dupy jest i musiy sie przewietrzyc na chwilke:smile_move:
I chyba jednak skocze po te butelki tommee tippee z imitacia sutka matki bo zwarjue w nocy jak cyce wysiada.

lutka
Jola30
lutka

Jolcia jak załozylam Mlodemu 2 to się zdziwiłam jakim cudem tak długo bylismy na 1!!! Dopiero wtedy zauwazyłam o ile 2 sa wygodniejsze.

ewciaa my jedziemy na bebiko, na poczatku mielismy bebilon1, ale spórowaliśmy bebiko i nie ma po nim klopotów większych, a jest tańsze o 8 zł. A Zuzia ma kolki ze dostala bebilon pepti?

Lutka wiem bo juz ma te pampersy 2 ale jak glupia nakupowalam tych jedynek i nawet nie wiedzialm ze w szafie sie zaplataly 2 male paczki i koncze i koniec .

pat-k
lutka
Katja, Gunia a moze w wózku cos im nie pasuje? Spróbujcie dac inny kocyk, odsłonic bardziej budę ( moze mało widzą), powiesic zabawkę, lżej ubierac czy cos w tym stylu. Gunia Maks spi w kołysce, moze wózek kojarzy mu sie własnie z kołyską a sam ni elubi w niej lezeć.

Katja moze ktorys z leków podanych przez mnie pomoże. I pytanie dot. karmienia. Z tego co pamietam masz niewielki biust, jak sobie radzisz z karmieniem. Szymek nie chcial za bardzo chwytac więc to ja musiałam sie nachylać i wydziwiac zeby ytrafic sutkiem do jego buźki i stwierdzilam wtedy ze karmienie jest dla kobiet z większym biustem :/

Moje dziecko pierwszy raz dzisiaj wydało odglos śmiejąc się:11_9_16: cudowne, nie do opisania uczucie, i mimi ze robi to nieswiadomie ( przed chwila leząc na Misku i czekajac na odbicie znów to zrobil:D) to czekam na wiecej:11_9_16:

ok, znalazłam Ewcia na staraczkach, no a my??? :)

ja mam sredni, standardoey biust B i tez musze sie nad Tosia pochylac. juz pytalam dziewczyn czy karmia z poduszka... nie umiem znalezc siedzacej wygodnej pozycji, tak zeby mnie plecy po 10 min nie bolaly, wiec ostatnio karmie na lezaco i tak jest najfajniej.
i odkrylam dlaczego moja mala wije sie i gimnastykuje przy cycu... od kiedy podaje przed jedzeniem gripe water to gimnastykowanie konczy sie bakami i kupa :))
Ja tam nie musze sie nad Malym pochylac, ale dziekuje bardzo za takie balony jak moje obecnie :-) Wolalybym sie juz schylac!!!!!

katja79
pat-k
lutka
Katja, Gunia a moze w wózku cos im nie pasuje? Spróbujcie dac inny kocyk, odsłonic bardziej budę ( moze mało widzą), powiesic zabawkę, lżej ubierac czy cos w tym stylu. Gunia Maks spi w kołysce, moze wózek kojarzy mu sie własnie z kołyską a sam ni elubi w niej lezeć.

Katja moze ktorys z leków podanych przez mnie pomoże. I pytanie dot. karmienia. Z tego co pamietam masz niewielki biust, jak sobie radzisz z karmieniem. Szymek nie chcial za bardzo chwytac więc to ja musiałam sie nachylać i wydziwiac zeby ytrafic sutkiem do jego buźki i stwierdzilam wtedy ze karmienie jest dla kobiet z większym biustem :/

Moje dziecko pierwszy raz dzisiaj wydało odglos śmiejąc się:11_9_16: cudowne, nie do opisania uczucie, i mimi ze robi to nieswiadomie ( przed chwila leząc na Misku i czekajac na odbicie znów to zrobil:D) to czekam na wiecej:11_9_16:

ja mam sredni, standardoey biust B i tez musze sie nad Tosia pochylac. juz pytalam dziewczyn czy karmia z poduszka... nie umiem znalezc siedzacej wygodnej pozycji, tak zeby mnie plecy po 10 min nie bolaly, wiec ostatnio karmie na lezaco i tak jest najfajniej.
i odkrylam dlaczego moja mala wije sie i gimnastykuje przy cycu... od kiedy podaje przed jedzeniem gripe water to gimnastykowanie konczy sie bakami i kupa :))

Patka ja mam poduszke do karmienia ale coraz gorzej mi z nia bo im mala ciezsza tym bardziej mi sie w niej zapada i musze ja ciagle poprawiac a skolei bez niej zupelnie nie potrafie malej przystawic:what: a na lezaco tez lubie tylko mojej M

a to grip water tak szybko dziala????
Ja tez nie uzywam poduszki do karmienia. najbardziej przydala mi sie w ciazy i przy porodzie natomiast do karmienia to bez sensu. Ja uzywam zwyklej mojej pod glowe z poscieli zwnietej na pol. Super sie sprawdza. Moze ktoras wyprobuje i akurat ... ?

katja79
hej babeczki witam to ja cień....o losie ledwo zipie niby jest juz troszke lepiej ale co do cudownego dzialania tego Sab Simplex to powiem Wam ze jak dla Mai nie bardzo niby mala placze mniej i teraz typowe napady sa kolo poludnia a nie wieczorem ale ciagle ma wzdety brzuszek i co jakis czas najczesciej okolo 30 min po jedzeniu bulgocze jej w brzuszku spina sie i placze bidulka... juz naprawde sama nie wiem co robic, czy wrócic do Grip Water tylko zal mi tego co sie wycierpiala zaprzepascic( wiecie te dwa dni nasilonych objawów po sab simplex) no i ze grip water na nia nie zadziala...
oj naprawde te kolki to niezle pskudztwo a nasza pani dr tylko westchnela i stwierdzila ze nie ma dobrego leku na kolki i trzeba jakos to przetrwac...durna pinda poprostu baba bez serca juz nie wspomne o wiedzy lekarskiej jakiejkolwiek...

Coz moge rzec? Wspolczuje Katja Tobie i Majeczce tych kolek i zycze, zeby to sie jak najszybciej skonczylo. A co do spacerow to zastanawialmy sie wlasnei czy nie kupic fotelika samochodowego i w tym wozic. Maly tez niecierpi wozka a w foteliku w domu siedzi tak wiec moze na spacery by mu spasowalo cos takiego. Nosidelko nam tylko pozostaje od 8 tygodnia bo inaczej lato musialabym przesiedziec z Maskem w domu. Chyba bedziemy robic tak jak juz dwa razy. Wkladamy do nosidla, Maks po 5 minutach zasypia ladnie, bo kocha nosidlo i przekladamy do wozka.
Jakies rady moze, jak zwalczyc u dzeicka awersje do wozka?????

lutka
mama2 no własnie, dieta :/ szkoda gadać, nigdy nie przepadalam za słodkim, baton raz w tyg wystarczał, pod koniec ciąży zięło mnie wlasnie na słodkie i tak juz zostało :/
Jak Twój brzuch wygląda na 5 miesiąc to mój na 7!! masz rewelacyjny niebudyniowy brzuch więc nie narzekaj, ja ciagle nie zmusiłam się nawet do jednego brzuszka :/

Elwira skakanki i zbijany???? :smile_move::smile_move::smile_move: ale dzieciaki musiały miec miny:smile_move::smile_move::smile_move: a córcia w kapeluszu wyglada rewelacyjnie :)

Ewci
nie było chyba od 2 dni.
U mnie tak samo ze slodyczami. Przed ciaza zero, wolalym zjesc konkreta jakiegos. A w ciazy tylko slodkie i tak zostalo. Do teraz wiele rzeczy mi smierdzi albo rozne takie. Ryby tio juz w ogole nie tykam, nawet moejje ulubionej wczesniej wedzonej makreli. Kiedy to sie skonczy.....?

gunia43
katja79
hej babeczki witam to ja cień....o losie ledwo zipie niby jest juz troszke lepiej ale co do cudownego dzialania tego Sab Simplex to powiem Wam ze jak dla Mai nie bardzo niby mala placze mniej i teraz typowe napady sa kolo poludnia a nie wieczorem ale ciagle ma wzdety brzuszek i co jakis czas najczesciej okolo 30 min po jedzeniu bulgocze jej w brzuszku spina sie i placze bidulka... juz naprawde sama nie wiem co robic, czy wrócic do Grip Water tylko zal mi tego co sie wycierpiala zaprzepascic( wiecie te dwa dni nasilonych objawów po sab simplex) no i ze grip water na nia nie zadziala...
oj naprawde te kolki to niezle pskudztwo a nasza pani dr tylko westchnela i stwierdzila ze nie ma dobrego leku na kolki i trzeba jakos to przetrwac...durna pinda poprostu baba bez serca juz nie wspomne o wiedzy lekarskiej jakiejkolwiek...

Coz moge rzec? Wspolczuje Katja Tobie i Majeczce tych kolek i zycze, zeby to sie jak najszybciej skonczylo. A co do spacerow to zastanawialmy sie wlasnei czy nie kupic fotelika samochodowego i w tym wozic. Maly tez niecierpi wozka a w foteliku w domu siedzi tak wiec moze na spacery by mu spasowalo cos takiego. Nosidelko nam tylko pozostaje od 8 tygodnia bo inaczej lato musialabym przesiedziec z Maskem w domu. Chyba bedziemy robic tak jak juz dwa razy. Wkladamy do nosidla, Maks po 5 minutach zasypia ladnie, bo kocha nosidlo i przekladamy do wozka.
Jakies rady moze, jak zwalczyc u dzeicka awersje do wozka?????

sama chetnie skorzystam z takich rad

lutka

Elwira - dzieki za checi ale juz wszystko przerobione. Rozbieralam, ubieralam, zabawke wieszalam - chwile wytrzymal a potem jak zwykle wycie i szukanie cyca (co wyglad makabrycznie jak dla mnie) i tp itd. Generalnie w kolysce lezy w ciagu dnia (nop teraz) nawet chetnie i moze tam wytrzymac sam z pol godziny wiec to nie to. Kolyska ma szczebelki, przez ktore wszystko widac, a w wozku moze czuje sie za bardzo zamkniety - to chyba powod bo juz nie wiem....
Albo to ,ze nie umie inaczej zasnac jak przy cycku wiec jak sie robi zmeczony w wozku tio sie wscieka ze cyca nie ma w poblizu...? No ale nie wejde do wozka i sie kolo niego nie poloze zeby karmic.....

jola22
I ja się witam kobietki po 2 lub 3 dniowej nieobecności - sama już nie pamiętam.
Ciągle coś do roboty w domu - a to pranie, a to sprzątanie.............w efekcie nie mam czasu na forum.

W piątek byliśmy z mężem załatwić Juleczce paszport i tak się w.................am że nie ma słów.
Nasze polskie po........bane władze wymyśliły sobie że jeśli w nazwisku ma się polskie znaki takie jak ń, ś, ć to takie też muszą być na angielskim akcie urodzenia bo inaczej nie wydadzą paszportu.......i co, i musiałam jechać i pisać podanie o nowy akt urodzenia.
Musze na niego czekać kolejny tydzień, bo muszą wypisać go ręcznie i w efekcie pojadę do polski na koniec sierpnia.
Szkoda słów dosłownie.

Czy wasze dzieciaczki wydają przez sen takie dziwne okrzyki????
Ja się boję że Julci coś dolega bo ona zanim zaśnie to tyle się na chrząka że głowa mała.

I znowu mam schizy że jestem złą matką.
Jak widzę wasze dzieciaczki że tak ładnie już dźwigają główki to zastanawiam się kiedy Julcia tak swoja dźwignie – ona wytrzymuje na brzuszku najwyżej 5 minut i ciężko mi ją położyć bo ona większość dnia śpi.
A jeśli chodzi o czapkę to Julcia jej nie cierpi więc nie zakładam jej w ogóle.
Jola22 - moj na brzuszku wytrzymuje gora 5 minut i juz wtedy jest taki wscikly jak osa. A glowke Julka zacznie trzymac w swoim czasie. W koncu jest jedna z mlodszych Sloneczke. Powolutku. Poza tym dziecko dziecku nierowne i nie ma co porownywac. Co do okrzykow to moj maly tez tak ma - juz zdazylam przywyknac. Oprocz tego czsami we snie otwiera oczy i dziwbnie wywraca galy. To dopiero jest efekt!

lutka
Jola30
lutka

była taka niespokojna, płakała podczas jedzenia niemogła spać i lekarz stwierdził ze to będzie lepsze

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

chcialam sie z wami przywitac.
u mnie bez zmian tylko do rozpaczy doszedl taki agresor ze moglabym komus krzywde zrobic....
a tak to co rano wstaje bo musze dla dzieci .... staram sie byc jakos twardsza.i chyba nawet mi sie troszke udaje.widze ze z dnia na dzien bardziej silna w swoich dzialaniach.
dzis troszke was podczytalam alez te dzieci rosna mama2 Maksio sliczny i podobny do M.
moj M wczoraj mi przyniosl laptopa i mowi kochanie wejdz na forum.kochany....a ja poprostu niechce wam psuc nastrojow swoimi problemami.ale tak jak objecalam odwiedzac czasem bede.
wierze ze ktoregos dnia uda nam sie wrocic do normalnosci...i tej wiary sie trzymam zostawiam tysiac buziakow dla mamus i ich sloneczek.

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

cos na poprawę nastroju dla wszystkich smutasków:

Żona wraca do domu i widzi na drzwiach kartkę. Czyta:
"Na sprzedaż - żona. Ostatnio niewiele używana...
Cena 360 zł. Informacja - na miejscu."
Małżonka robi swojemu mężowi awanturę.
-Wcale nie chodzi mi o to, że chcesz mnie sprzedać,
ale dlaczego tak tanio? Skąd wziąłeś tą cenę?
-Już Ci wyjaśniam : 80 kg mięsa po 2 zł to daje 160 zł,
złota obrączka - 200 zł. Razem 360 zł. Gra?

Następnego dnia mąż wraca z pracy i widzi na drzwiach
kartkę napisaną przez żonę:
"Na sprzedaż - mąż. Ostatnio niewiele używany...
Cena 0,67 zł. Informacja - na miejscu."
Tym razem awanturę robi mąż.
-To ja cię wyceniłem na 360 zł, a ty mnie za takie
grosze chcesz opchnąć?
-Już Ci wyjaśniam : dwa jajka po 0,32 zł to daje 0,64 zł,
10 cm rurki giętkiej za 0,03 zł.
Razem 0,67 zł. Gra?

lutka
Jolcia nie świruj, przeciez Julka jest najmłodszym majowym słoneczkiem too po 1,a po 2 różnie dzieci sie rozwijają, mi przykładowo zęby szły w wieku około roku, a niektórym dzieciom ida juz w 4 czy 5 miesiącu, i to samo z chodzeniem, z unoszeniem głowki, z przekręcaniem sie na bok. Julcia rozwija się prawidłowo i jest zdrowa i sliczna dziewczynką mająca cudowna mamę :)

U nas pogoda do dupy, pada deszcz, szaro, Szymonkowi nie chce sie spać, no ale po szczepieniu spał mocno przez prawie 2 dni więc musi sobie odbic chłopak :)

A tu Szymuś śpiący w nieco rozwalonych ciuszkach no ale kazdy bał się go rozbierac zeby sie nie obudził ( a było goraco :D), dalej w przymałych spioszkach, i na końcu zainteresowany krabem ( tego mamy2 by sie przestraszył, ale pluszowy jest ciekawy :D)
Ostatnie zdjecie w przykrotkich sopiochach za z reklamy :-) Znow se bede powtarzac - cala mama!!!!