Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

figgga
czesc mamusie
dawno sie nie odzywałam ale mam nadzieje, ze jeszcze mnie pamietacie.
moja niunka niestety nie załapała sie na majowe słoneczka bo zrobiła mi niespodziankę przychodzac na swiat 29 kwietnia.
urodziła sie piekna i zdrowa 52 cm, 3240 waga, 10 w skali.
niestety ostatnio ma straszne kolki i moje noce sa nieprzespane

ooooo witaj!! piekna coreczka

figgga
czesc mamusie
moja niunka niestety nie załapała sie na majowe słoneczka bo zrobiła mi niespodziankę przychodzac na swiat 29 kwietnia.

Śliczna :Śmiech:
Moja miała podobne wymiary bo 53 cm i 3260 g też 10 pkt i urodziła się 27 kwietnia:Śmiech:

http://maja2009.aguagu.pl/suwaczek/suwak4/a.png
http://www.suwaczek.pl/cache/29414a2d3e.png
http://www.suwaczki.com/tickers/ckai3e3kyvu8eal1.png

mama2
Patka jestem taak przemeczona ze nie chce ani mamy ani tesciowej do pomocy bo jak słucham ich to mi sie slabo robi a z niewyspania mogłabym byc bardziej dla nich niemila niz na to zasługuja. one takie glupoty wygaduja ze matko!!! np. czy smaruje dziecku kregosłup mydlem??????:o_noo:bo to na wzmocnienie:36_2_43:
czy mu codziennie fioletem czyszcze buzie , ze płacze bo mam niewartosciowy pokarm...i przyznam ze głównie tesciowa to mowi a mama , "zle go trzymasz, uwarzaj, nie tak..."
kurwicy mozna dostac , dziekuje wole ziemniaki suche jesc na obiad niz je wysłuchiwac

kregoslup mydlem??:o_noo:

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

Daffodil
pat-k
i witam sie srodowo,
Tosia po tym jak dala nam popalic wczoraj przez caly dzien, zasnela o 23 i spi do teraz (czyli do okolo 5.00), bede ja zaraz budzic na karmienie, bo spala by pewnie dalej. ja juz nic nie rozumiem z tym jej spaniem. Potrzebuje tego dlugiego snu, czy raczej jej to szkodzi? ma juz miesiac, wiec moze wolno jej juz pospac dluzej? zawsze jest bardzo rozdrazniona, kiedy ja przebudzam, ale tez glodna.

Pat-k wydaje mi się, że jeśli przybiera prawidłowo na wadze, to nie ma sensu jej wybudzać. W szpitalu nam mówili, że wybudzać trzeba dzieci z żółtaczką do trzeciego tygodnia ze względu na zagrożenie śpiączką. Tak się właśnie zastanawiam czy coś takiego nie miało miejsca u Julki...

dzieki Daffodil, ja wlasnie nie wiedzialam do kiedy trzeba obowiazkowo wybudzac dzieci. Bede dawala malej pospac w takim razie a wybudzac bede jak juz na prawde bedzie dlugo bez jedzonka. malutka z reszta zazwyczaj nadrabia taki dlugi przespany czas i potem robi jedzeniowo-zabawowa, wiec chyba pozwole jej na wlasny rytm

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

a to kilka zabawnych foteczek (na jednej nasze dziecko po spacerze, nie mam pojecia jak ona przekrecila ta czapke :)) a na drugiej spryciula nauczyla sie przytrzymywac sobie smoczek :) a trzecia foteczka to po prostu Tosia

pat-k
mama2
Patka jestem taak przemeczona ze nie chce ani mamy ani tesciowej do pomocy bo jak słucham ich to mi sie slabo robi a z niewyspania mogłabym byc bardziej dla nich niemila niz na to zasługuja. one takie glupoty wygaduja ze matko!!! np. czy smaruje dziecku kregosłup mydlem??????:o_noo:bo to na wzmocnienie:36_2_43:
czy mu codziennie fioletem czyszcze buzie , ze płacze bo mam niewartosciowy pokarm...i przyznam ze głównie tesciowa to mowi a mama , "zle go trzymasz, uwarzaj, nie tak..."
kurwicy mozna dostac , dziekuje wole ziemniaki suche jesc na obiad niz je wysłuchiwac

A ja wczoraj rozmawialm z tesciowa co prawda przez telefon ale i tak sie nasluchalm ze mam nie wartosciowy pokarm i po co sie tak mecze najlepiej przyzwyczjc na butli i zglowy i wiele jeszcze innych pierdul mi kladla do glowy i pomyslec ze ja chcilam aby przyjechala do mnie za nic na swiecie dziekuje jeszcze bym ja udosila o ile sama by tego nie zrobia swojm wlasnym jadem.
Po tym jej , telefonie bylam wsciekla :36_2_43:i tak sie kurzylam ze jej powiedzialm ze nie tego od niej wymagalam rozmawiajc z nia a pozatym zadna filozofia dac butle i miec to w dupie i niech spi po 3 godz.
Widocznie mam takie dziecko co lubi jesc po 1,5 godziny i juz i jak naprawde nie bede dawac rady podkarmie butla o ile polubi smoczek.

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

Daffodil
katja79
Daffodil

U mnie już spokój od dwóch dni, nawet mnie na amory naszło :) Myślicie, że trzeba czekać do kontroli? :)

mama2corun przyznam, że ta świeża krew mi się nie podoba, chyba nie powinno się coś takiego pojawić teraz.
A nie możesz wizyty przełożyć?

Daffodil
ja tam bym poczekała na kontrole ale swoja droga podziwiam ja jak narazie na sama mysl zawiazuje nogi na supel no ale po cesarce to w sumie nic Cie tam nie boli, u mnie szew boli i to niezle czasami az krzywo siadam no i jeszcze jakies cos leci juz nie krew co prawda ale takie zółte cos...ehhh

No wcale się nie dziwię, pewnie też by mi się wcale nie śpieszyło w takim wypadku.
To akurat jest chyba jedyny plus cesarki :)

zgadzam sie :) jest to jakis plus ;)

figgga
czesc mamusie

Figa witaj, już się o Ciebie martwiłyśmy.
Córunia jest przepiękna :36_1_11:
A kwietniowych dzieciaczków mamy tu trochę więcej :)

Daffodil
katja79
dziewczyny jecie słodycze?? ja po tej cukrzycy ciazowej nie moge sie odkleic od czegos słodkiego ciagle cos podzeram dzisiaj kupilam super wafelki i poprostu az sie boje bo w nich jest biala czekolada nie wiecie czy ona tez uczula?

Ja miałam nie jeść, ale M. łotr przyniósł wczoraj do domu pyszne pierniczki i wpierdzieliłam całą pakę!! :36_2_43: I to by było na tyle tego mojego odchudzania :lup: Ale od razu mi się humor poprawił :)
A co do białej czekolady, to nie wiem, ale na pewno ciemna też nie każde dziecko uczuli. Po prostu trzeba przetestować, a jeśli będzie trzeba, to odstawić. Katja Ty to masz pełne prawo poszaleć :)

dziewczyny, aw lasnie a'propos alergii: po jakim czasie od zjedzenia nowego produktu ujawnia sie alergia i w jaki sposob? tzn na drugi dzien, czy trzeba dluzej czekac? i w kupce jakos czy tylko na skorze?

mama2
Katja musisz zawsze potrochu próbowac i jak nic malutkiej nie vbedzie to wcinaj smiało

Gunia Maks jest narawde bardzo ładnym bobasem i widze ze go porzadnie zabezpieczasz:))

dziewczyny trzymajcie kciuki za mojego synka bo mi coraz wiecej kaszle i...boje sie o niego jak cholera...juztro albo w piatek wizyta
teraz zasnał na brzuszku (oczywiscie patrze na niego co chwile)

kciuki zacisniete i Maksiu bedzie zdrowiutki!

katja79
Daffodil
Moje dziecko wytrzymało dzisiaj na brzuszku 10 minut, rewelacyjny wynik jak na niego :) Tylko biedaka główka na bok pociągnęła i wylądował na pleckach. Strasznie był po tym wypadku ucieszony, banan na twarzy :)

Wow to naprawde długo moja wytrzymuje minute i wrzask ze az sie bordowa robi:what:

Kuba z reguły też, dzisiaj był wyjątkowo łaskawy :)
A wzięłam się za niego, bo jak tak patrzę na niektóre Wasze zdjęcie, to jest daleko w tyle z tym trzymaniem głowy. Więc teraz nie ma litości, trenujemy :)

figgga
czesc mamusie

Figga witaj! wieki Ciebie nie bylo u nas! i gratuluje coreczki! a z kolkami tez walczymy

pat-k
a to kilka zabawnych foteczek (na jednej nasze dziecko po spacerze, nie mam pojecia jak ona przekrecila ta czapke :)) a na drugiej spryciula nauczyla sie przytrzymywac sobie smoczek :) a trzecia foteczka to po prostu Tosia

:hahaha: Rewelacja z tą czapką :)
A tej sztuczki ze smoczkiem muszę Kubę nauczyć :) Na razie to tylko delikatnie podpieram smoczek pieluchą, ale niestety nie zawsze działa :)

Jola30
pat-k
mama2

A ja wczoraj rozmawialm z tesciowa co prawda przez telefon ale i tak sie nasluchalm ze mam nie wartosciowy pokarm i po co sie tak mecze najlepiej przyzwyczjc na butli i zglowy i wiele jeszcze innych pierdul mi kladla do glowy i pomyslec ze ja chcilam aby przyjechala do mnie za nic na swiecie dziekuje jeszcze bym ja udosila o ile sama by tego nie zrobia swojm wlasnym jadem.
Po tym jej , telefonie bylam wsciekla :36_2_43:i tak sie kurzylam ze jej powiedzialm ze nie tego od niej wymagalam rozmawiajc z nia a pozatym zadna filozofia dac butle i miec to w dupie i niech spi po 3 godz.
Widocznie mam takie dziecko co lubi jesc po 1,5 godziny i juz i jak naprawde nie bede dawac rady podkarmie butla o ile polubi smoczek.

Uwielbiam kuźwa takie rady :36_2_43:
Nie ma czegoś takiego jak niewartościowy pokarm. To że jest rzadszy od sztucznego wie każdy. Nie mam nic przeciwko karmieniu sztucznym, ale po prostu masakrycznie mnie wkurza, jak kobieta chce karmić piersią, a wszyscy ją do tego zniechęcają.

pat-k
Daffodil
katja79
dziewczyny jecie słodycze?? ja po tej cukrzycy ciazowej nie moge sie odkleic od czegos słodkiego ciagle cos podzeram dzisiaj kupilam super wafelki i poprostu az sie boje bo w nich jest biala czekolada nie wiecie czy ona tez uczula?

Ja miałam nie jeść, ale M. łotr przyniósł wczoraj do domu pyszne pierniczki i wpierdzieliłam całą pakę!! :36_2_43: I to by było na tyle tego mojego odchudzania :lup: Ale od razu mi się humor poprawił :)
A co do białej czekolady, to nie wiem, ale na pewno ciemna też nie każde dziecko uczuli. Po prostu trzeba przetestować, a jeśli będzie trzeba, to odstawić. Katja Ty to masz pełne prawo poszaleć :)

dziewczyny, aw lasnie a'propos alergii: po jakim czasie od zjedzenia nowego produktu ujawnia sie alergia i w jaki sposob? tzn na drugi dzien, czy trzeba dluzej czekac? i w kupce jakos czy tylko na skorze?

Chyba na drugi dzień już się wysypka może pojawić. Ale żeby całkowicie usunąć alergen z mleka potrzeba aż dwóch tygodni!!
Z tego co pamiętam to śluz w kupce może też być oznaką alergii, ale nie zawsze musi się pojawić.

Patka super te fotki i slicznie mała ubrana na pierwszym zdjeciu:))

Jola nie przejmuj sie ja przechodze przez to samo pobudki w nocy co 1,5 godziny (jeszcze niedawno były co 2.5) je bardzo czesto ale niewiele ., ale to moja wina bo jest maruda z niego i jak tylko zapłacze to go do piersi przystawiam , moze jakbym go przytrzymała to zjadłby wiecej i dłuzej by wytrzymał

I nie ma czegos takiego jak niewartosciowy pokarm!!! mi tez tak tesciowa powiedziała "dajcie mu butle bo on jest głodny" tak powiedziała:36_2_43::36