Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Witam
Nawet nie wiem od czego zaczac od 15 godziny latamy po lekarzach ,przychodniach i na koncu szpital w karzdym badz razie czekam na wynik badaniu krwi dziecka dzis maja dzwonic jak bedzie zly i wracamy do szpitala boze jak ja sie martwie juz sama nie wiem co sie dzieje zoltaczka jeszcze mu nie zeszla.
Maly na razie spi wymeczony biedaczek taki pokluty od tej igly plakal az sie zanosil ja mam juz dosyc nawet nie wiem jak sie to wszystko skonczy jakos wszystko mi po gorke.

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

mama2
U nas własnie byla połozna , wsio ok.
czy wy tez macie taki wilczy apetyt?? ja wiedziałam ze tak bedzie przy karmieniu piersia , mgłabym jesc na okragło....za chiny nie zrzuce dodatkych kg. dzis to nawet paczka wtrabilam a wczoraj ciastko francuskie..i pozne kolacje jem ..ehhh:karate::karate:

A ja znow niby na cos caly czas mam ochote a jak przychodzi do jedzenia to nie smakuje i czesto sobie odpuszczam posilki, czym moj maz sie martwi a ja jakos mniej. Wiem, ze nadrobie :-)
U mnie juz 11 i pol na minus.

mama2corun
mama2
Patka masz racje macierzynstwo to nie tylko milosc ale nieustanny lęk , obawy , troska , nie sa to łatwe uczucia , i tak juz bedzie zawsze nawet jak nasze dzieci beda dorosłe

podpisuje sie rekami i nogami

Isabelaprosze napisz po jakim czsie rozpuscic sie maja twije szwy??bo ja chyba mam te same.sa twarde i nieprzyjemne...
w pon bede dzwonic do poloznej i jade do niej bo wkurza mnie to.a w ndz bede miec dopiero to nieszczesne tantum rosa...wogole myle ze wlasnie(dopiero)teraz odezwala mi sie infekcja drug moczowych.
dziewczyny czy mozna wziasc furagin jesli karmie piersia??
Ja bym sie bala. Mysle, ze nie bardzo. Nie masz ulotki. Na necie moze sprawdz.
U mnie krocze juz pieknie zagojone ale odkrylam jak przestalo bolec, ze mam hemoroida w spadku porodzie. Jakos mnie tylke dziwnie bolal w szpitalu ale myslalam ze to promieniuje od krocza a terza juz wiem ze to inne hallo. Mam nadzieje ze mi przejdzie. Polozna dzis sprawdzala krocze i powiedziala, ze wyglada jakbym nie rodzila. Nic, musze jej wierzyc :-)
Aaaa no i maz sie bardzo ucieszyl, hi, hi!!!

Jola30
Witam
Nawet nie wiem od czego zaczac od 15 godziny latamy po lekarzach ,przychodniach i na koncu szpital w karzdym badz razie czekam na wynik badaniu krwi dziecka dzis maja dzwonic jak bedzie zly i wracamy do szpitala boze jak ja sie martwie juz sama nie wiem co sie dzieje zoltaczka jeszcze mu nie zeszla.
Maly na razie spi wymeczony biedaczek taki pokluty od tej igly plakal az sie zanosil ja mam juz dosyc nawet nie wiem jak sie to wszystko skonczy jakos wszystko mi po gorke.

Jola trzymaj sie kochana, bedzie dobrze. Trzymam kciuki za Twojego maluszka i za Ciebie bys byla silna! :36_1_67:

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png

lutka
pat-k
mama2
czy waszym dzieciaczkom reguluje sie juz rytm dnia ? tzn mniej spia w ciagu dnia a wiecej w nocy?

Toska ma ten sam rytm od urodzenia, czyli noce przesypia z jedna przerwa na jedzenie a w dzien bywa bardzo roznie, w zaleznosci pewnie od jej samopoczucia, stopnia najedzenia, pogody i mojego nastroju i od czegos tam jeszcze o czym nie mam pojecia na razie

ja się ciesze jak młody obudzi się 2-3 razy i od razu zasypia. 1 raz jak Tosia to moje marzenie. dzis o 6 powiedziałam do Miska: teraz Ty go karmisz i wyszłam do 2 pokoju zdrzemnąc się. Wyrodna matka :)
Ja tez bym tak zrobila gdyby moj M mial cyce pelne mleka :-)
Ale w przyszlosci to jedno karmienie sobie bede odpuszczac w nocy na rzecz butli. Maz mi powiedzial, ze jeden raz w nocy on wstaje i bedzie go karmil. Zobaczymy jak bedzie, bo jednak cyce mnie bola strasznie jak karmienie odpuszczam na rzecz flachy.

isabela
mama2corun
mama2
Patka masz racje macierzynstwo to nie tylko milosc ale nieustanny lęk , obawy , troska , nie sa to łatwe uczucia , i tak juz bedzie zawsze nawet jak nasze dzieci beda dorosłe

Isabelaprosze napisz po jakim czsie rozpuscic sie maja twije szwy??bo ja chyba mam te same.sa twarde i nieprzyjemne...
w pon bede dzwonic do poloznej i jade do niej bo wkurza mnie to.a w ndz bede miec dopiero to nieszczesne tantum rosa...wogole myle ze wlasnie(dopiero)teraz odezwala mi sie infekcja drug moczowych.

Mama2cor, u mnie zaczely odpadac kilka dni temu, ale nie do konca. Zrobily sie miekkie i te "wasy" odpadaja, ale wciaz jeszcze mam kilka, w pochwie i pierwsze z zewnatrz jeszcze sa cale.
Wlasnie sie szykuje do ginekologa. Dzis w nocy mialam takie bole podbrzusza, ze wole isc sie uspokoic. Mam nadzieje, ze to po prostu zmeczenie pllus duzo chodzenia bo bole mam takie, ze chwile pochodze i az slabo mi sie robi. Takze na 17 mam wizyte - TRZYMAJCIE KCIUKI!!!!
JUz za pozno na kciuki ale mam nadzije ze wsjo ok.

gunia43
isabela
mama2corun

Mama2cor, u mnie zaczely odpadac kilka dni temu, ale nie do konca. Zrobily sie miekkie i te "wasy" odpadaja, ale wciaz jeszcze mam kilka, w pochwie i pierwsze z zewnatrz jeszcze sa cale.
Wlasnie sie szykuje do ginekologa. Dzis w nocy mialam takie bole podbrzusza, ze wole isc sie uspokoic. Mam nadzieje, ze to po prostu zmeczenie pllus duzo chodzenia bo bole mam takie, ze chwile pochodze i az slabo mi sie robi. Takze na 17 mam wizyte - TRZYMAJCIE KCIUKI!!!!
JUz za pozno na kciuki ale mam nadzije ze wsjo ok.

Juz po wszystkim, jestem po lekarzu :)

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png

Daffodil
pat-k
witajcie piatkowo,

ja nocke mialam z glowy. mala spala prawie cala noc, ale wczoraj byla bardzo niespokojna cale popoludnie i wieczor, nerwowa jakas i zaczely jej dziwnie drzec nogi i raczki... chce isc z nia do neurologa, bo to nie wygladalo ok... moze wasze maluszki tez tak miewaja, jak sa przemeczone? cala noc spalam jak zajac pod miedza i nasluchiwalam czy u niej wszystko ok, koszmary senne jakies mialam... generalnie rano rozryczalam sie, ze macierzynstwo to dla mnie na razie mieszanka milosci, strachu i bolu... peklam generalnie.
A Tosia obudzila sie w dobrym humorze, wytrabila cyca, zadnego drzenia nozek. zasnela o 8 i spi slodko do teraz. Nie wiem co to bylo

pat-k nie wiem co to było, ale najważniejsze, że przeszło. Tosieńce na pewno nic nie jest, może to rzeczywiście z przemęczenia.
A ja tez po zakupach. Kupilam stanik do karmienia w Hm ale taki lepszy z fiszbinami a nie worek na ziemniaki. I bluzke w kropki oraz bluze biala w paski. No i jestem zadowolona. W stare ciuchy sie wbijam ale tylko dol, gory za Chiny nie pasuja w wiekszosci, bo w buscie jestem taaaaka wielka. Rozmiar stanika mam E !!!!!! Przesrane!

Ewciaa
witam wpadam na chwile powiedzieć że jestesmy już w domu, jak wiecie do szpitala pojechałam w środe 13 maja i tam kazano mi czekać na poród naturalny, miałam ktg 2razy dziennie,usg i mówili że z małą wszytsko dobrze wiec można czekać, i tak czekałam do wtorku, niby miałam mieć cesarke( mój lekarz mówił że we wtorek mi zrobi) ale okazało się że zrobił mi masarz szyjki ok.12 a o 14 pszyszły bolesne skórcze odeszły mi wody i zawieziono mnie na porodówke, ale mie maiałam rozwarcia tylko 1 palec podano mi kroplówke na przyspieszenie i do 17 godz. miałam bolesne skurcze bardzo bolesneeeeeee na dodatek nie jadłam dużo i nie miałam siły, wcześniej zrobiono mi lewatywę i czekałam na rozwarcie darłam się jak nigdyy po jakimś czasie rozwarcie było na 2 palce i znów mi położna zrobiła masarz szyjki bolało jak cholera...gdy było rozwarcie parłam ile miałam sił ok.1 h zuzia nie chciała wyjść....w koncu wyszła...dostała tylko 6 punktów po 3 min. 7 punktów.... a oto moja córcia

Pomeczylas sie, ale warto bylo. Zuzia jest cudna :-)

isabela
hej dziewczyny,

Wrocilam od gina. Mam stan zapalny macicy i dostalam antybiotyki - znow!
Ale dobrze, ze poszlam bo przynajmniej wiem co jest bo wkrecalam sobie juz rozne glupoty. Mam lezec bo macica sie nie kurczy. Lekarz powiedzial, ze mam szczescie, ze w po porodzie dostalam antybiotyk bo pomogl czesciowo zwalczyc najgorsza infekcje. :36_2_20:
Jestem ubozsza o 260 funciorow, ale wiem przynajmniej na czym stoje.
Dobrze, ze poszlas. Terza tylko trzeba czekac az lek zadziala. Zycze szybkiego powrotu do zdrowka. A swoja droga 260 funtow za gina - ja pingole !!!!!!

Ja zmykam. Do jutra i kolorowych, jesli ktokolwiek to jeszcze dzisiaj przeczyta. MOze Isabelka...
NIe wiem czy jutro bede bo z Maksia kolkami mamy ostatnio troszke bonanze!
Ewciaa - zapominialam dodac ze Zuzia to cala mamusia. Ma szczescie malutka!
Jolcia22 - zycze, zeby skurcze nadeszly jak najszybciej, zebys sie nie musiala juz meczyc z brzucholem i ujrzala juz Julcie :-)

Witam sobotnio.

Nadal w dwupaku, choć w nocy miałam ból brzucha i kręgosłupa - moja macica ostro ćwiczy. Mąż śpi już jak zająć - i tylko czeka na sygnał JEDZIEMY, ALBO ZACZEŁO SIE A TU NARAZIE D*****A.
W nocy, a dokładnie o 4-30 musiałam wstać i coś zjeść bo miałam takiego głoda że nie mogłam spać - wtrąbiłam 2 jogurty, plaster kiełbachy i miskę płatków z rodzynkami - dopiero wtedy mogłam zasnąć.

Jola30 co się stało że byłaś z małym w szpitalu - to przez to jego charczenie ???
Matko oby to tylko lekkie przeziębienie. Daj znać co i jak.

Isabela - 260 funi:karate:, no ale chociaż wiesz co i jak.
Swoja drogą ciekawe czy zajęli by się tobą jak byś poszła do szpitala - może tam by cie lekarz obejrzał.
Ślę buziaki.

Gunia i Tobie strasznie współczuję – wiem co oznacza mieć dzidzię z kolką bo mojej siostry syn miał do 6 msc życia – to jest horror.
Oby jak najszybciej się skończyły.

http://s3.suwaczek.com/200905294980.png http://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a0.png?7187
http://s5.suwaczek.com/201202255180.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a1.png?829

Witam was po fajnie przespanej nocy , tylko ze Klaudia mi znow zaczyna kaszlec:karate:
Od poniedzialku biore sie ostro za siebie bo dzis znowu na sniadanie rogal z serem a M jak poszedł o chleb kupił mi pączka:Real mad::Real mad:
Mi spadło tylko 6 kg a 6 zostało i nie zanosi sie zeby spadło tak sao z siebie

Jola30 mam nadzieje ze dzis lepiej u was, ty to sie nastresujesz biedna

Isabela jak przeczytałam ze u ciebie nie obkurcza sie macica to przypomniał mi sie moj horro ktory przezyłam :36_2_14:tylko ze u mnie musieli czyscic , tez miałam antybiotyk
Kochana zycze ci zeby to wszystkowróciło do normy jak najszybciej:36_3_15:
Gunia zazdroszcze ci braku apetytu , mni ewiecznie ssie w zoładku nawet po posiłku , dzis mam spagetii z pesto MNIAM

Mama2cor z checia bym sie z toba podzieliła piwkiem . Ja sie wczoraj przed snem napilam , prawie duszkiem wypiłam takie zimne z lodóweczki MNIAM

Patka własnie mi sie przypomniało ze ty walczysz o pokarm w piersiach to własnie piwo Karmi jest rewelacyjne (zwykłe tez ale ze wzgledu na alkohol trzeba sobie oduscic)

Witam !!!
Jaką mam dzisiaj paskudną pogode ::(: pada deszcz, wieje i do tego jest zimno ::(: wiec dzisiaj siedzimy z Majeczką w domu. Nocke miała przespaną (jak zwykle) :Śmiech:

Ja też słyszałam że piwo karmi dobrze działa na laktacje, ale nie wiem na ile to sie sprawdza bo u mnie sie nie sprawdziło. Pokarm miałam tylko 2 tygodnie i tez od czasu do czasu sobie karmi wypiłam.

http://maja2009.aguagu.pl/suwaczek/suwak4/a.png
http://www.suwaczek.pl/cache/29414a2d3e.png
http://www.suwaczki.com/tickers/ckai3e3kyvu8eal1.png

witam wczoraj szybko uciekłam bo jeszcze troche zmeczona jestem i jakoś to wszytsko do mnie nie dotarło jeszcze...z piersiami u mnie już lepiej mąż mi wyciska nadmiar mleka....ale krocze boli myślałam że będzie lepiej ale coś niebardzo...stosuje tantum rosse zobaczymy czy coś pomoże

bardzo dziękuje za wszytskie smski i kciuki bardzo mi pomogły miło jak ktoś mysli o nas :)

pewnie nie nadrobie tych wszytskich strona przez 11 dni postaram się zaglądać cześto ale jokoś niemoge się wyrobić z tym wszytskim

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

Ewciaa
witam wczoraj szybko uciekłam bo jeszcze troche zmeczona jestem i jakoś to wszytsko do mnie nie dotarło jeszcze...z piersiami u mnie już lepiej mąż mi wyciska nadmiar mleka....ale krocze boli myślałam że będzie lepiej ale coś niebardzo...stosuje tantum rosse zobaczymy czy coś pomoże

bardzo dziękuje za wszytskie smski i kciuki bardzo mi pomogły miło jak ktoś mysli o nas :)

pewnie nie nadrobie tych wszytskich strona przez 11 dni postaram się zaglądać cześto ale jokoś niemoge się wyrobić z tym wszytskim

Ewcia nie przejmuj się, mnie krocze na 5 i 6 dobe po porodzie tak bolała ze myslałam ze źle się goi. A na 7 nagle poprawa o 80 %.

isabela
hej dziewczyny,

Wrocilam od gina. Mam stan zapalny macicy i dostalam antybiotyki - znow!
Ale dobrze, ze poszlam bo przynajmniej wiem co jest bo wkrecalam sobie juz rozne glupoty. Mam lezec bo macica sie nie kurczy. Lekarz powiedzial, ze mam szczescie, ze w po porodzie dostalam antybiotyk bo pomogl czesciowo zwalczyc najgorsza infekcje. :36_2_20:
Jestem ubozsza o 260 funciorow, ale wiem przynajmniej na czym stoje.

cholera ale się nacierpisz! dobrze z eto skontrolowałaś. Mi tez się cos przypałętało bo swędzi :/

A Młody jadł wczoraj 12 razy!!!! Oszalec można w nocy!

witam i ja ja na chwilke bo my wycieczke robimy do Amsterdamu :)
wiec tak Guniu a co mozemy se porozpieszczac wkoncu nasze dzieci i jak cos my bedziemy klocuszki nosic :D a drugie jak 2 latka nawet wczesniej to bedzie "ja chcie siam"
Ewuniu dobrze ze juz po bo tyle co mysmy sie nadenerwowaly to jeju przetrzymali Cie konkretnie a i potwierdzam Zuzia to cala mamusia:D
mama2
moja Olenka dzis zlapala smoka :) ale to trwalo jakies 8 minut a teraz juz znowu odruch wymiotny ale bedziemy cwiczyc wiec Maksik tez moze zalapie ok 3 tyg zycia.
Isabela kurcze zdrowiej!!
Jola30 duuuzo sily kobietko bedzie dobrze!!
Jola22
no pomalutku sie rozkreca :D chyba Julcia na wtorek sie szykuje na dzien Matki :D
Dorcia wieeelkie gratulacje!!!

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png