Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

witam kochane srodowo
Ewciu nareszcie gratuluje z calego serca!!
Lutka Szymus jest sliczny!!

u nas noc lojeju co godz cyc a ja o dziwo wyspana jestem...i wiecie jak moja laktacja reaguje momentalinie na takie co godzinne karmienie...bo mala od5do7 spala czyli zrobila 2 godz przerwe i cyce juz pelne i myslalam ze pekna....

Kira jeszcze raz gratulacje i duuuzo zdrowka dla Filipka jest sliczny takie sloneczko :D

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

gunia43
lutka
mama2
a my z mezem siedzimy i stwierdzilismy ze nie mamy dziecka cały dzien sie snujemy po domu i szczerze to nudzimy bo mały cały dzien spi:36_15_9:

moj nie dość ze w nocy nie spał to teraz od 12 tez nie spi - z mala przerwa na spacer: w wózku zasypia w mig.

I jest bardzo silny, glowke juz kilka razy uniósł.
Maksio juz unosi i to sporo potrafi ja tak uniesiopna trzymac :-) Smiejemy sie z mezem, ze wyglada wtedy jak te pieski, ktore kiedys stawiali na tylnej polce samochodu za szyba.

:sofunny: Guniu idealne skojarzenie :)
Mój Kuba wpada w szał jak go na brzuchu kładziemy. Ryk jest taki, że szkoda gadać :uff2: Ale jesteśmy bezlitośni i trzymamy go tak parę minut codziennie :)
Ale ładnie główkę podnosi jak jest trzymany na ramieniu do odbicia. Czasem tylko jak opadnie z sił i główka spada, to jest ryzyko, że mamie zęby wybije :)

lutka
a tak mój aniołek sie usmiecha :D ( co prawda nieswiadomie ale kto by na to zwracal uwagę )

wiecie ze od 12 prawie nie spi - mam nadzieję ze dziekie temu w nocy przespi choć 3-4 h pod rzad.
No pieknie. Ja tez uwielbiam usmiech mojego maluszka. Czekam na ten siwadomy z niecierpliwoscia. Chyba umre wtedy ze szczescia :-)
Wczoraj tez Maksio fikal caly dzien i stwierdzilam, ze to chyba przez te ulewania. Tak zasypial i budzil sie jakby mu cos dolegalo. Dzisiaj ogladalam w dzien dobry TVN o ulewaniach wlasnei. Mojemu dziecko potrafi sie ulac 3 godziny po karmieniu. Kupilam wczoraj taki srodek Sab Simplex na uczucie pelna w brzuszku i kolki. Maly jest jakby spokojniejszy. i teraz spi ale na podwyzszeniu (wedlug rady zaklinacza dzieci:-)) i jak na razie nie ma ulewania mleczka. Zobaczymy....

mama2corun
witam kochane srodowo

u nas noc lojeju co godz cyc a ja o dziwo wyspana jestem...i wiecie jak moja laktacja reaguje momentalinie na takie co godzinne karmienie...bo mala od5do7 spala czyli zrobila 2 godz przerwe i cyce juz pelne i myslalam ze pekna....

Kira jeszcze raz gratulacje i duuuzo zdrowka dla Filipka jest sliczny takie sloneczko :D

U nas noce na szczęście ładnie przespane. Pierwsza przerwa zawsze 4-5 godzinna, następne już krótsze 2,5-3 godziny. Za to w dzień Kuba tak mi daje w kość, że nie wiem jak się nazywam :) Na rękach ładnie śpi, a odłożony do łóżka wrzeszczy od razu. Albo oczy mu klapią, ziewa, widać, że już nie ma siły, ale tak się przed tym snem broni, że aż przekomicznie to wygląda :)

dorciaa25
A ja kończę własnie pisac moja pracę:)))

Dziewczyny a czym myjecie głowkę maluszkom, bo kupiłam szmpon z bambino ale tam jeat napisane ze mozne uzywac po 1 miesiącu a boje sie ze mydełko w kostce ,moze przesuszyć???
Ja myje tylko sama woda z oliwa z oliwek. Szampon mozna po miesiacu zycia - gdzies tak czytalam.

Kira89
witajcie kochane :* ja jestem już od wczoraj w domku niestety nadal bez mojego słoneczka :( drobne ogniska zapalne nadal sie nie cofnęły i do piątku nadal jest na antybiotyku, w piątek następny rentgen i zobaczymy, tak bardzo już bym chciała mieć go przy sobie...
niestety nie jestem w stanie nadrobić tej ilości postów która tutaj sie nagromadziła ^^' dlatego gratuluje wszystkim mamusiom i dziękuję wszystkim za gratulacje :*

Zycze Ci zeby Filipek byl jak najpredzej z mamusia.

Daffodil
dzikma
Dziewuszki, a jak ze spodniami po porodzie? wzięłyście ciążowe czy jakie? bo tak się zastanawiam...

no i jak teraz, po tych kilku dniach, tygodniach, wchodzicie już w spodenki może niekoniecznie sprzed ciąży, ale takie luźniejsze?

Na wyjście ze szpitala lepiej weź ciążowe, choćby po to, żeby się nie stresować niepotrzebnie :)
Ja wchodzę w takie materiałowe sprzed ciąży, dżinsy niestety muszą jeszcze trochę poczekać :)
Ja wchodze i w tykich wracalam ale chodze tez jeszcze w spudnicy ciazowej. Moze byc roznie, wiec moze lepiej wez 1 ciazowe i 1 normalne.

Daffodil
mama2corun
witam kochane srodowo

U nas noce na szczęście ładnie przespane. Pierwsza przerwa zawsze 4-5 godzinna, następne już krótsze 2,5-3 godziny. Za to w dzień Kuba tak mi daje w kość, że nie wiem jak się nazywam :) Na rękach ładnie śpi, a odłożony do łóżka wrzeszczy od razu. Albo oczy mu klapią, ziewa, widać, że już nie ma siły, ale tak się przed tym snem broni, że aż przekomicznie to wygląda :)
U mnie wczoraj w dzien bylo to samo a w nocy przedwczoraj co 2 godziny przerwa. Nakarmilam go wczoraj o 23.00 butla i przespal do 3.30 wiec chyba tak bede robic ze raz dziennie ostanie w nocy butelke. Zobaczymy jak to bedzie dzialalo.

dzikma
Lutka, jejciu, jak słodziutko się Szymuś uśmiecha :D cuuudny!! no i że sama kąpiesz, wow, jestem pod wrażeniem!!

a zanim pępki odpadły, to moczyłyście je w wodzie???? bo kurcze zawsze czytałam i słyszałam, że nie wolno moczyć, a w SR mówili, że wody się leje całą wanienkę i moczy pępek, bo potem i tak się przeciera spirytusem, który osuszy skórę... a poza tym, jak dzieciaczka się zanurzy całego w wodzie, to spokojniejszy jest.... ciągle coś innego słyszę, niż czytam i już nie wiem, co robić....

moczylismy calego bobasa- tyle ze u nas taka kąpiel to kwestia może 2-3 minut - młody nie lubi sie kąpać. A pępek odpadl po 4 dniach - w szpitalu był super wysuszony, a w domu przemywałam spirytusem na patyczku przy kazej zmianie pieluszki.

jola22
Dzikma ja też się zastanawiam nad pępkiem - no bo tu np. położne radzą żeby niczym nie przemywać tylko wodą z mydłem (więc trzeba go zamoczyć).
W Polsce znowu żeby spirytusem.............no i mam mętlik w głowie.

JOla spirytusem, w proporcjach 3:1 i szybko odpadnie :)

Kira cudny Synuś - a dolna warge zawija jak Szymek:)

dzikma
Dziewuszki, a jak ze spodniami po porodzie? wzięłyście ciążowe czy jakie? bo tak się zastanawiam...

no i jak teraz, po tych kilku dniach, tygodniach, wchodzicie już w spodenki może niekoniecznie sprzed ciąży, ale takie luźniejsze?

10 kg zeszlo ale wchodza tylko w spodnie ciążowe.

lutka
jola22
Dzikma ja też się zastanawiam nad pępkiem - no bo tu np. położne radzą żeby niczym nie przemywać tylko wodą z mydłem (więc trzeba go zamoczyć).
W Polsce znowu żeby spirytusem.............no i mam mętlik w głowie.

JOla spirytusem, w proporcjach 3:1 i szybko odpadnie :)

Kira cudny Synuś - a dolna warge zawija jak Szymek:)
Ja bym tam nie moczyla. Mnie tez tak polozna mowila. Ja zamiast spirutusu dostalam taki proszek wysuszajacy. Latwiejszy chyba w uzyciu. Tylko sie posypalo lekko pepus i gotowe.

gunia43
Mama2corun -nie wiem czy juz odczytalas ale jak Twoje krocze, Jest jakas zmiana, pytalas w ogole o to poloznej?
Umnie od wczoraj troche krwi i dzisiaj tez po nocy to samo.... Nic nie boli i juz nie piecze. Moze to przez te rozpuszczone szwy. Moze cos nie tak poszlo?

I u mnie czasem pojawia się krew - a dzis na podpasce znalazlam jakis jakby skrzep :/ Nie iwem co o tym mysleć. Nic nie boli - lozysko podobno całe urodziłam.

Mamy za soba pierwsza wizyte u lekarza. Młody darł się w niebogłosy, wogóle od kilku dni jest niespokojny - to chyba jelitowe sprawy, pręży się stęka. Kupke robi rzadko. W ciągu 10 dni przytył 300 g, więc przynajmniej z tym jest ok.

Ewcia napisała:

jestem strasznie zmęczona caly czas przy porodzie darlam się jak nigdy. Zuzia uroziła się o 18:35 byla troche niedotleniona i podali jejj tlen, jeszcze mi jej nie dali ale byłam u niej i jest sliczna. jestem bardzo szzcęsliwa choc trochę boje się jak sobie poradze.

lutka
Mamy za soba pierwsza wizyte u lekarza. Młody darł się w niebogłosy, wogóle od kilku dni jest niespokojny - to chyba jelitowe sprawy, pręży się stęka. Kupke robi rzadko. W ciągu 10 dni przytył 300 g, więc przynajmniej z tym jest ok.

Sprobuj moze to Gripe Water albo Espumisan. Jak sei prezy to raczej kolka.
Szkoda malego, zeby sie tak meczyl.

lutka
Ewcia napisała:

jestem strasznie zmęczona caly czas przy porodzie darlam się jak nigdy. Zuzia uroziła się o 18:35 byla troche niedotleniona i podali jejj tlen, jeszcze mi jej nie dali ale byłam u niej i jest sliczna. jestem bardzo szzcęsliwa choc trochę boje się jak sobie poradze.
Nie dziwie ze sie darla. Ja tez podczas skurczy i pomagalo. Przy partych tylko nie krzyczalam ale za to najeczalam sie za wszystkie czasy i wdech-wydech.
Lutka - przekaz Ewcii najserdeczniejsze gratulcje. Zuzia jest na pewno piekna. Po takiej maamie musi :-)

Witam się kobietki.

Trochę późno dziś ale pospałam oczywiście do 10-30 - szok.
Noc w miarę - parę skurczy i nic po za tym.

Biedna ta nasza Ewcia - tak wczoraj myślałam czemu Zuzia dostał tylko 6 punktów - no i już teraz wiem.
Wiecie co ten jej lekarz to chyba jakiś idiota - nie dość że przetrzymał dziewczynę równe 2tygodnie to jeszcze dopuścił żeby dziecko urodziło się niedotlenione...........brrrrrrrrr, coś czuję że Ewcia przeżyła koszmar.

http://s3.suwaczek.com/200905294980.png http://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a0.png?7187
http://s5.suwaczek.com/201202255180.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a1.png?829