Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

katja79
wiecie wlasnie obejzalam ten filmik który umiescila patk-a i przyszlo mi do glowy ze my dzisiaj tez moglybysmy odtanczyc taki taniec radosci a w role tego glównego tancerza wcielimy gunie co wy na to????:smile_move::smile_move::smile_move:
Bo ja sie pisze.....:smile_move::smile_move::ok:

:) no to tanczymy dzisiaj. tylko bez podskokow ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

pat-k
dziewczyny, wrocilam wlasnie od (kolejnego) lekarza. Ma b. dobry sprzet usg i przede wszystkim pierwszy raz od 3 tyg mialam usg dopochwowe, ktore jesli chodzi o szyjke daje najwiarygodniejsze rezultaty. I...moja szyjka ma 39mm!!!!! czyli jak najbardziej w normie! zamknieta, twarda, wszystko ok. Pijana jestem ze szczescia, choc po tych wszystkich koszmarnych diagnozach nie moge uwierzyc, ze jest ok.
I widzialam Tosie :) lekarz mowi, ze to dlugonoga dziewczynka ;) to chyba po tatusiu hhihihih

super wiadomości, gratuluję a nie mówiłam że będzie piękna dziewczyna, długie nogi to marzenie wielu dziewcząt :)

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

pat-k
dziewczyny, wrocilam wlasnie od (kolejnego) lekarza. Ma b. dobry sprzet usg i przede wszystkim pierwszy raz od 3 tyg mialam usg dopochwowe, ktore jesli chodzi o szyjke daje najwiarygodniejsze rezultaty. I...moja szyjka ma 39mm!!!!! czyli jak najbardziej w normie! zamknieta, twarda, wszystko ok. Pijana jestem ze szczescia, choc po tych wszystkich koszmarnych diagnozach nie moge uwierzyc, ze jest ok.
I widzialam Tosie :) lekarz mowi, ze to dlugonoga dziewczynka ;) to chyba po tatusiu hhihihih

pat-k strasznie się cieszę! Wreszcie możesz zacząć w pełni cieszyć się ciążą, bo do tej pory to kupę zmartwień miałaś. Ale teraz będzie już tylko lepiej.

katja79
Ewciaa ale Ci zazdroszcze tych kopniaczków...od dawna je czujesz ja dzisiaj maksymalnie sie wsluchuje ale oprócz burczenia w brzuchu nic nie czuje...:(

ja dokładnie poczułam w 17 tygodniu 3 dni nie byłam pewna ale na drugi dzień było to samo i do dziś się powtarzają :) napewno poczujesz czasami trzeba się wsłuchać

Daffodil
gunia43
NIespodzianka. Przewazylo to co mniej mozliwe bylo czyli...
CHLOPCZYK na 100%
Moj maly skarb:angel1:!

No to ładną Ci niespodziankę dzidziuś zrobił :) Ciekawe ile jeszcze majowych dziewuszek okaże się chłopczykami :)

no włąśnie też się zastanawiam :) zapytam na następnej wizycie czy mojej Zuzi nic nie urosło:36_2_49:
ale i tak będe szczęśliwa:36_1_1:

Daffodil
Dziewczyny jeśli na USG lekarz widzi chłopczyka, to szanse na to, że się pomylił są bardzo znikome. Bo przy dziewczynce to jest tak, że po prostu nie widzi siusiaka :) A to wcale nie musi oznaczać, że go tam nie ma, tylko że się trochę schował :)

a ja pozwole sobie sie wtracic ze i co do chlopaca moga sie pomylic... nawet lekarz mi o tym mowil bo to co wydaje sie siusiakiem moze byc pepowina....
(moja kuzynka miala urodzic teraz 2 chlopaka a jest 2 dziewuszka ) no i pare przypadkow takich znam....

no chyba ze wyraznie widac ze to siusiak :D

Daffodil
Dziewczyny jeśli na USG lekarz widzi chłopczyka, to szanse na to, że się pomylił są bardzo znikome. Bo przy dziewczynce to jest tak, że po prostu nie widzi siusiaka :) A to wcale nie musi oznaczać, że go tam nie ma, tylko że się trochę schował :)

wiemy wiemy :) ale te chłopaki robią nam niespodzianki :)

katja79
gunia43
Katja, kochana, co do twojego wczesniejszego pytania, dleczego mialam to badanie, to juz odpowiadam. Bo:
-bo poronilam dwa lata temu i nie badali mnie w Polsce dlaczego,
-mam niedoczynnosc tarczycy,
-bo mam 36 lat, wiec ryzyko wieksze,
-moj gin stwierdzil, ze bede po nim przez reszte ciazy spokojniejsza,
-tutaj proponuja wszystkim i robia dosc czesto - dla wiekszosci Niemek to normalne badanie ciazowe.
To tyle.

Oj bidulko to tez przeszlas co swoje i juz jednego aniolka w niebie masz...nie wiedzialam ale najwazniejsze ze szczescie do Ciebie wrócilo i teraz juz sie napewno zadomowi...
pat-k

Tak to jest z tymi lekarzami ale najwazniejsze ze Twoja dlugonoga córeczka zdrowa...no i moze modelka bedzie...:smile_move:

gunia43
Katja - Kurcze u mnie tez miala byc Maja!!!!!! A teraz to juz nie wiem . hyba Maks. Ale jakos do konca mi nie pasi. Ale takie problemy to moge miec!

Gunia wiem ze to niesamowite szczescie które Cie dzisiaj przepelnia i dodaje skrzydel jeszce troszke pounosi Cie nad ziemia ale jak juz emocje opadna to napewno bedziesz miala duzo pomyslów jak zastapic Maje...napewno cos wymyslicie z mezusiem a teraz nacieszcie sie poprostu ta wiadomoscia. :smile_move:( u mnie jezeli bylby chlopiec to mial byc Tobiasz albo Dawid)
jeszcze raz buziaki dla calej Waszej rodzinki a zwlaszcza malego figlarza:36_3_16::36_3_16::36_3_16:
Dziekujemy! A raczej malego leniuszka, bo mamy cos pokopac nie chce. Ale wybaczam mu. A jesli chodzi o ime to takich zmartwien jak najwiecej, byle nie innych:-)

NuSiAaa
Daffodil

a ja pozwole sobie sie wtracic ze i co do chlopaca moga sie pomylic... nawet lekarz mi o tym mowil bo to co wydaje sie siusiakiem moze byc pepowina....
(moja kuzynka miala urodzic teraz 2 chlopaka a jest 2 dziewuszka ) no i pare przypadkow takich znam....

no chyba ze wyraznie widac ze to siusiak :D

Nusiaa a u Ciebie będzie córcia czy synuś? :) Bo widzę, że termin już niedługo.
I jak się czujesz? Pewnie się już nie możesz doczekać rozpakowania :)

Daffodil
gunia43
NIespodzianka. Przewazylo to co mniej mozliwe bylo czyli...
CHLOPCZYK na 100%
Moj maly skarb:angel1:!

No to ładną Ci niespodziankę dzidziuś zrobił :) Ciekawe ile jeszcze majowych dziewuszek okaże się chłopczykami :)
No wlasnie! Ponoc po porodzie mozna sie zdziwic. Tak mial kolega z pracy mojego meza. Czelak na core a tu wychodzi ... synek! Te chlopaki to sie niezle kamufluja! :-)

gunia43
1cora2syn...??
moj dzidzius tez jakos strasznie aktywny dzisiaj juz nawet moja corci dzis dotykala brzusia bo poprostu mocno dzis kopie nasza rybka:)i cieszyla sie jak niewiem kiedy poczula delikatnego kopniaka:)

Jejku to bardzo wczesnie! Ja do teraz cos slabo czuje te sturchance. Fajnie masz!

U mnie też bardzo delikatne. Ostatnio tylko częstotliwość wzrosła, a siła taka jak była. Nie ma mowy, żeby ktoś przykładając rękę do brzuszka coś poczuł. Ale mam nadzieję, że to się zmieni niedługo, bo mężuś się strasznie niecierpliwi :)

Daffodil

U mnie bedzie chłopaczek... no i jestem pewna tego na 100% bo trzech różnych lekarzy to potwierdzilo więc jestem spokojna :uff:

Jak się czuje... szkoda gadać...ledwo chodze... wszystko boli.. brzuch się ciagle napina... a filip szaleje sobie w najlepsze kosztem dobrego samopoczucia mamusi :love: ale niech sobie szaleje jak mu tak dobrze :Nieśmiały:

A czy nie moge się doczekać...pewnie jak każda kobieta w ciąży.... moim małym cichym marzeniem jest wczesniej urodzić ale pewnie jak na złość fifi wyjdzie po terminie ... ;p chociaz tatuś mu powtarza... "synku bądz tak kochany i zrób prezent rodzicom na mikołajki" :Śmiech:

NuSiAaa
Daffodil

U mnie bedzie chłopaczek... no i jestem pewna tego na 100% bo trzech różnych lekarzy to potwierdzilo więc jestem spokojna :uff:

Jak się czuje... szkoda gadać...ledwo chodze... wszystko boli.. brzuch się ciagle napina... a filip szaleje sobie w najlepsze kosztem dobrego samopoczucia mamusi :love: ale niech sobie szaleje jak mu tak dobrze :Nieśmiały:

A czy nie moge się doczekać...pewnie jak każda kobieta w ciąży.... moim małym cichym marzeniem jest wczesniej urodzić ale pewnie jak na złość fifi wyjdzie po terminie ... ;p chociaz tatuś mu powtarza... "synku bądz tak kochany i zrób prezent rodzicom na mikołajki" :Śmiech:

A może akurat zrobi :) Czego Ci oczywiście z całego serca życzę :) I oczywiście szybkiego i w miarę bezbolesnego porodu :Kiss of love:

Daffodil
A może akurat zrobi :) Czego Ci oczywiście z całego serca życzę :) I oczywiście szybkiego i w miarę bezbolesnego porodu :Kiss of love:

A dziękuje....dziękuje... :23_30_126:

No a jak tam u ciebie samopoczucie... jejus nie pamietam już jak to bylo w 17 tygoniu.... czuje się jak bym chodzila z tym brzucholkiem od zawsze :D chodź nie tak dawno wyczekiwałam kiedy urosnie :D