Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Daffodil
lutka
Ewciaa

ciekawe czy wtedy nasze forum będzie produkowało 20 stron dziennie :)

Hehe - raczej nie. JA raczej będę wylewac morze łez z niewyspania bo kocham spać.:36_1_4:

To tak jak ja :) Ale szczerze mówiąc to nie wyobrażam sobie spania na jednym boku całą noc. Zaczęłam ostatnio próbować i budzę się ze zdrętwiałym udem. I kończy się tak, że oszukuję i się kładę na plecach :) Można jeszcze w piątym miesiącu czy już nie bardzo?

ja też czsami spie na plecach ale szybko się przewracam na któryś bok bo już czuje jak ktoś tam mnie uciska na moje narządy

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

lutka
A są jakieś powody dla których nie powinno się spać na plecach?

W późniejszej ciąży nie można, bo dzidziuś coś tam ugniata swoim ciężarem i może być niedotleniony. Najlepiej spać na lewym boku, bo na prawym też coś się tam dzieje. Ale i tak lepiej spać na prawym boku niż na plecach.
Jak poszperasz trochę w wątku Eksperckim, to na pewno znajdziesz dokładniejsze wyjaśnienie, bo ja tylko pamiętam, że nie można, ale dlaczego to już mi wyleciało z głowy :)

hej kochane o poranku.
Weszlam na wage - przytyam 3,5 kg :) Ale ostatnio wciaz mam ochote cos przegryzac... hmmm ... Dziwactwa typu duszona kapusta zagryziona lodami czekoladowymi to dla mnie rozkosz...
Brzuch mi rosnie jak na drozdzach. Dzis w nocy pierwszy raz obudzilam sie bo dostalalm kopa w pecherz, to nie bylo delikatne ruszenie sie tylko wielki kopniak, zrozumialam to tak "mamo idz sie zalatwic bo nie mam miejsca"...
:):):)

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png

isabela
hej kochane o poranku.
Weszlam na wage - przytyam 3,5 kg :) Ale ostatnio wciaz mam ochote cos przegryzac... hmmm ... Dziwactwa typu duszona kapusta zagryziona lodami czekoladowymi to dla mnie rozkosz...
Brzuch mi rosnie jak na drozdzach. Dzis w nocy pierwszy raz obudzilam sie bo dostalalm kopa w pecherz, to nie bylo delikatne ruszenie sie tylko wielki kopniak, zrozumialam to tak "mamo idz sie zalatwic bo nie mam miejsca"...

No proszę, takie to jeszcze malutkie, a już się dopomina o swoje :) Mój maluszek na razie jest bardziej subtelny :)

Czesc dziewczyny. Ja juz po kawie i po lekturze forum. Z rana, jak zwykle aktywnie!

isabela - przykro mi z powodu pieska. :le:Sciskam Cie mocno.
pat-k - moze bobrze, ze zmienilam lekarza na miejscowego. Ci z warszawy sa czesto przereklamowani i maja w glowach poprzewracane. Bole brzucha tez mam czesto.
lutka - super, ze dzidzia zdrowa. Jakas inwazja dziewczynek :-) na tym naszym forum. Moze tak byc wmaju, ze niektore okaza sie chlopcami.:smile_move:
mama2 - piekne zdjecie Twoje i coreczki z pieskiem. Cala trojka jak z reklamy!

Przede mna znow caly dzien czekania..... Jakos sobie z tym radze :joga: w ciagu dnia,ale stresy wychodza mi w snach.
Nawet nie bede pisala co mi sie snilo!

Daffodil
isabela
hej kochane o poranku.

No proszę, takie to jeszcze malutkie, a już się dopomina o swoje :) Mój maluszek na razie jest bardziej subtelny :)
Kochana, wczesnie zaczelam czuc subtelne ruchy. Wciaz delikatnie mnie kopie. Dzisiejsza noc to bylo - "CHCE WIECEJ MIEJSCA!!!". Zobaczysz jak szybko dostaniesz swojego pierwszego, mocnego kopniaka ;)

Ewciaa
dziewczyny jakie macie plany na sylwestra mam iść z mężem na mały bal, mam nadzieje że tańce nie zaszkodzą Zuśce, a zresztą nie bede szaleć tylko będe tańczyć wolne piosenki

Ja chyba sobie dorobie opieka, kolezanka mojej znajomej szuka kogos do swojego rocznego synka. A noc sylwestrowa to calkiem niezla kasa, choc nie wiem ile. Musialabym podzwonic po agencjach.

ale Ewuniu taniec tylko pomaga ;) 2 tygodnie przed urodzeniem mojej pierwszej corki wywijalam kankana na weselu ;):yuppi:

Ewciaa
dziewczyny jakie macie plany na sylwestra mam iść z mężem na mały bal, mam nadzieje że tańce nie zaszkodzą Zuśce, a zresztą nie bede szaleć tylko będe tańczyć wolne piosenki

My jedziemy ze znajomymi (w sumie 8 osób) na parę dni do domku na wsi w takie lekko pagórkowate rejony :) Mnie i tak ominie tam większość przyjemności, bo oni planują kuligi itp, a ja na pewno nie zamierzam szaleć na jakimś odludziu :)

isabela
Ewciaa

Ja chyba sobie dorobie opieka, kolezanka mojej znajomej szuka kogos do swojego rocznego synka. A noc sylwestrowa to calkiem niezla kasa, choc nie wiem ile. Musialabym podzwonic po agencjach.

ale Ewuniu taniec tylko pomaga ;) 2 tygodnie przed urodzeniem mojej pierwszej corki wywijalam kankana na weselu ;):yuppi:
No to sie nazywa kondycja!

Ewciaa
to bardzo fajnie że można bo się martwiłam :) teraz się martwie o ubranko :(

Ewcia ostatnio widziałam dużo fajnych sukienek sylwestrowych odcinanych pod biustem, więc na pewno coś znajdziesz. Aż żałowałam, że nie idziemy na jakiś bal, tylko w chatce będziemy siedzieć, gdzie sukienka z całą pewnością się nie przyda :)

Witam Was wszystkie, w koncu odzywam sie dopiero dzisiaj bo kolezanka pojechala dzis rano, no ale Wy jak zwykle nie próznowalyscie...:36_3_15:
Lutka WIELKIE GRATULACJE dla mamy malej Hani najwazniejsze ze wzystko w porzadku ze dzidzia zdrowiutka:36_4_11:
Ja sie wczoraj niezle nakrecilam dzisiaj obudzilam sie o 6 rano jak maz wychodzil do pracy i juz z nerwów nie moglam zasnac wiec zaczelam sie modlic...ale mam nadzieje ze temu na górze wyczerpaly sie zle wiadomosci dla mojej osoby i ze wszystko bedzie dobrze...za dwa tygodnie znów mam usg takie normalne, bo wczoraj to byly doslownie trzy minuty taka kontrola po amnio wiec ta lekarka nawet nie chciala ze mna gadac...:ehhhhhh:

Gunia a wyniki mam za trzy tygodnie jak dobrze pójdzie... mam zamiar okupowac Instytut Genetyki po 2 tyg moze mi podadza wynik z pierwszej hodowli...chociaz pani mi powiedziala ze oni tam nie lubia telefonów i ze mam czekac na list ( bo oni wyniki wysylaja poczta), ale mam to w nosie oni chyba nie wyobrazaja sobie co przezywa kobieta czekajaca na wyniki...

Zastanawiam sie jeszcze czy jestem juz jedyna osoba która nie czuje ruchów swojego malenstwa???czy jest ktos jeszcze?

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

Ewcia spokojnie mozesz potanczyc a dzidzius bedzie sie kołysał i bedzie mu bardzo miło. W góry juz nigdy sie nie wybiore w ciąży (dobrze Daffodil ze to lekko pagórkowate tereny) bo jak była w 1 ciązy to zaczełam krwawic a lekarz mnie opieprzył ze w ciąży kobiety z nizin nie przyjezdzaja w góry. Maluszek to przezył kiepsko bo na 3 dni przestał brykac (to był 6 miesiac):36_2_21:

Daffodil
Ewciaa

Ewcia ostatnio widziałam dużo fajnych sukienek sylwestrowych odcinanych pod biustem, więc na pewno coś znajdziesz. Aż żałowałam, że nie idziemy na jakiś bal, tylko w chatce będziemy siedzieć, gdzie sukienka z całą pewnością się nie przyda :)

tylko mam nadzieje że dużo nie wydam bo sama impreza 300zł i jeszcze ciuchy, a pozatym te ciuchy to na raz

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

Daffodil
Ewciaa

Fajnie, ze teraz moda nam sprzyja, nie musi to byc sukienka ciazowa, bo wiekszosc jest z karczkiem - luzne pod biustem. Ja ostatnio na e-bayu ogladalam super ciuchy, ale na razie finansowo cienko stoje. Musze troche poczekac na zakupy :)

mama2
Ewcia spokojnie mozesz potanczyc a dzidzius bedzie sie kołysał i bedzie mu bardzo miło. W góry juz nigdy sie nie wybiore w ciąży (dobrze Daffodil ze to lekko pagórkowate tereny) bo jak była w 1 ciązy to zaczełam krwawic a lekarz mnie opieprzył ze w ciąży kobiety z nizin nie przyjezdzaja w góry. Maluszek to przezył kiepsko bo na 3 dni przestał brykac (to był 6 miesiac):36_2_21:

No właśnie słyszałam, że zmiana ciśnienia bardzo źle wpływa na takie maleństwa. Ale my jedziemy tylko jakieś 100 km od Krakowa, więc to praktycznie tak jakbym u siebie była :) Z tą tylko różnicą, że dokoła tylko lasy :)

katja79
Witam Was wszystkie, w koncu odzywam sie dopiero dzisiaj bo kolezanka pojechala dzis rano, no ale Wy jak zwykle nie próznowalyscie...:36_3_15:
Lutka WIELKIE GRATULACJE dla mamy malej Hani najwazniejsze ze wzystko w porzadku ze dzidzia zdrowiutka:36_4_11:
Ja sie wczoraj niezle nakrecilam dzisiaj obudzilam sie o 6 rano jak maz wychodzil do pracy i juz z nerwów nie moglam zasnac wiec zaczelam sie modlic...ale mam nadzieje ze temu na górze wyczerpaly sie zle wiadomosci dla mojej osoby i ze wszystko bedzie dobrze...za dwa tygodnie znów mam usg takie normalne, bo wczoraj to byly doslownie trzy minuty taka kontrola po amnio wiec ta lekarka nawet nie chciala ze mna gadac...:ehhhhhh:

Gunia a wyniki mam za trzy tygodnie jak dobrze pójdzie... mam zamiar okupowac Instytut Genetyki po 2 tyg moze mi podadza wynik z pierwszej hodowli...chociaz pani mi powiedziala ze oni tam nie lubia telefonów i ze mam czekac na list ( bo oni wyniki wysylaja poczta), ale mam to w nosie oni chyba nie wyobrazaja sobie co przezywa kobieta czekajaca na wyniki...

Zastanawiam sie jeszcze czy jestem juz jedyna osoba która nie czuje ruchów swojego malenstwa???czy jest ktos jeszcze?

Katja
Ty masz na suwaczku 16 tydz i 3 dni ja poczułam ruchy jak miałam 16 tydz. i 2 dni a to juz moja druga ciąża wiec Ty musisz sie jeszcze uzbroic w cierpliwosc kochana. wszystko bedzie dobrze:nana_bobo:

Ewciaa
Daffodil
Ewciaa

tylko mam nadzieje że dużo nie wydam bo sama impreza 300zł i jeszcze ciuchy, a pozatym te ciuchy to na raz

To może znajdziesz u siebie w szafie coś co się będzie nadawało. Wiem jak to jest, też nie lubię wydawać grubej kasy na coś co założę tylko raz.
W styczniu idę na weselę i już znalazłam sukienkę, która będzie w sam raz :) Kupiłam ją jak jeszcze ciąży nie było w planach, ale ma taki właśnie wyższy stan i będzie jak znalazł :)