Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

lutka
a u mnie nie ma zimy tylko paskudna jesień - pada deszcz :/

dzieki za pamięć daffodil, na razie nie miałam nawet czasu zeby o wizycie pomysleć, taki młyn z rana.

gunia są wyniki?? Przepraszam ale nie mam czasu czytac wszystkiego co napisałyście :/

i czas na mój brzuszek :) z pomoca męża odkryłam jak przesyłac zdjęcia z komórki. Goły i w pierwszych ciażowych spodniach :d

taaadam:

piękny brzuszek widze:)

http://s2.pierwszezabki.pl/020/020364980.png?7448
http://s4.suwaczek.com/200905221562.png

Hej babeczki u Was tez taka dzis ponura pogoda???

Ja wlasnie wrócilam z usg kontrolnego po amniopunkcji i wiecie strasznie sie zmartwilam ta moja dzidzia tak malo sie rusza za kazdym razem jak jestem na usg mam nadzieje ze zacznie fikac a tu nic... myslicie ze to mozliwe zeby tak ciagle spala???jak to wyglada u Was, jak Wasze kruszynki???
ogólnie plyn w normie, tetno 156/ min, delikatne ruchy widoczne ale strasznie sie boje:ehhhhhh:

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

katja a co mówi lekarz? Jemu też się to wydaje niepokojące? U mnie dzidziuś spał tylko raz. Ja to jestem trochę takie nemo, jeśli chodzi o tematy ciążowe. Sama się uczę dopiero, więc nie mam pojęcia czy jest to powód do niepokoju czy nie. Może po prostu trafiasz z tym USG w drzemki maleństwa? :)

Wydaje mi się, że jeśli tętno jest w porządku, to nie ma się co martwić.

dorciaa25
daffodil
ok, kira w piątek, a dzisiaj lutka :) kciuki przygotowane :)

ja też mam jutro wizytę u swojej pani ginekolog:))) i ustalimy date połówkowego usg-na którym dowiem się płci,oby jeszcze w grudniu,ale pewnie bedzir to na poczatku stycznia

To jutro też kciuki będą :) A na USG połówkowe lekarze umawiają się między 18-20 tygodniem, więc możesz sobie wyliczyć, kiedy to wypadnie u Ciebie :)

Daffodil
dorciaa25
daffodil
ok, kira w piątek, a dzisiaj lutka :) kciuki przygotowane :)

ja też mam jutro wizytę u swojej pani ginekolog:))) i ustalimy date połówkowego usg-na którym dowiem się płci,oby jeszcze w grudniu,ale pewnie bedzir to na poczatku stycznia

To jutro też kciuki będą :) A na USG połówkowe lekarze umawiają się między 18-20 tygodniem, więc możesz sobie wyliczyć, kiedy to wypadnie u Ciebie :)

Mnie umówił na 22 tydz. bo mowi ze tak najlepiej. hmmm

katja79
Lekarka w sumie nic nie mówi jak zapytalam czy nie za malo sie rusza to mówia mi wlasnie ze moze spi...ale za kazdym razem???lekarz nie bardzo rozumie chyba te moje obawy:ehhhhhh:

Ja myślę, że rozumie, tylko po prostu uważa, że nie ma powodu do niepokoju. U mnie też podczas USG dzidziuś nie fikał jak szalony. Ruszał trochę łapkami, przekręcił się na boczek, ale żadnych ewolucji nie było.

mama2
Daffodil
dorciaa25

Mnie umówił na 22 tydz. bo mowi ze tak najlepiej. hmmm

Widocznie każdy ma inne preferencje :) Mój też wolał 20. tydzień niż te wcześniejsze.

Katja - trzymaj sie Mala. Bedzie dobrze. Ale rozumiem twoj strach. Mnie tez on towarzyszy, choc nie mam, az tak starsznych przezyc po poronieniu jak Ty ale zawsze. Ale staram sie nie dac. Myslmy pozytywnie. Ja sobie wymysilam, ze jak juz raz bylo zle to drugi raz bedzie dobrze.

Co do mojej dzidzi to albo ja jakos jej nie czuje, albo tak malo sie rusza. Czuje jakies tam lekkie ruchy ale zeby tak ajk dziewczyny opisuja to nie. Na ostanich dwoch USG tez spala a lekarz stwierdzil, ze jest ok.
Poza tym wsyzszkim to ostatnio mnie bardziej jakos bruch pobolewa. Mam nadzieje, ze dlatego, ze sie wszystko rozciaga a nie z innego powodu. Moje nerwy tez na pewno tu sie przyczyniaja.
Wiec staraj sie zrelaksowac i same pozytywne mysli!

Daffodil
Z tym brzuchem też tak mam. Taki dziwny ból, przypominający trochę ten okresowy, tylko dużo słabszy i czasem kłucie po bokach. Mam nadzieję, że to normalne rozciąganie macicy, a nie coś poważniejszego. Ostatnio mam obsesję i co chwilę sprawdzam czy macica czasem nie jest za twarda.

Ja tez to czesto sprawdzam albo biore nospe bo czasem sie boje