Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Ewciaa
Myslałam że nie wytrwam do wizyty w poniedziałek ale pewnie wytrzymam i bede musiała jechać ciekawe co mi powie juz niemoge się doczekać

jolcia ja nie mam żądny objawów porodu tylko twardy brzuch ale żadnych bóli prawie i to mnie deerwuje bo pewnie jeszcze długooooooo do porodu:36_11_23:

Ewcia a naprawde malo Ci zostalo cos ta Zuzanka sie nie spiszy.
Ale nie masz co zalowac moze u Ciebie taka cisza przed burza wszystko na raz i juz mam coreczke.
A my ciagle cos mamy skurcze,bole okresowe, stukanie.
Ja tam bym chciala nic nie miec a pozniej wszystko w jeden dzien i juz.

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

kochane moje melduje sie po dlugiej nieobecnosci

nadal w dwupaku, po jednym falszywym alarmie (na ktg wyszly regularne skurcze) i juz w swoim mieszkanku. nadal troche w wrunkach polowych, ale nasza sypialnia i kacik Tosi w pelni juz gotowy :)

wczoraj dostalam smska od mamy2, ze Amelcia urodzila. ucieszylam sie niesamowicie i dostalam pietra od razu... bo to znaczy, ze zaczeo sie. bedziemy sie teraz po kolei wypakowywac :)

sprobuje nadrobic troche forumowych zaleglosci, bo wiem tylko o Amelci i ze Daffodil w szpitalu

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

dzikma
isabela
Jola30
Witam wieczorna pora
Wlasnie rozmawialm z tesciowa i odradzala mi kupna lozeczka ze jak sie maly urodzi to mam kupic no jakies zabobony cholerne i tak w amoku powtarzala kilka razy az mnie nastraszyla stara wiedzma.:36_11_23:

Jolu, Katja ma racje, nie sluchaj nikogo. Twoj brzuch, Twoja ciaza i wszystko bedzie dobrze. Jak mnie wqrw*** takie glupoty i straszenie sredniowieczne. Mia lozeczko ma juz od 2 miesiecy rozlozone bo ma swoj pokoik i nie przewiduje zadnych komplikacji, bo wiem, ze bedzie dobrze! 3maj sie Jolu i nie przejmuj. Twoj synus jest zdrowym, pikneym BYCZKIEM i juz niedlugo bedziesz go tulila do piersi :) i zadne przesady czy zabobony temu nie przeszkodza

że tak się wtrącę nieładnie :) bo nasze mamy i teściówki (nie wszystkie oczywiście) są przesądne niestety, że jak się kupi coś wcześniej, to pecha przyniesie.... ale tak to chyba tylko na temat dzieci myślą, bo np. jakoś nikt nie lata w dniu wesela za suknią ślubną albo w dniu wyjazdu na Karaiby :Oczko: za kostiumem kąpielowym itp.
No wkurzające niestety, ale co zrobić.
Jola, przynajmniej przez telefon możesz sobie miny głupie do słuchawki robić, bo oko w oko to by raczej nie przeszło... :Oczko:
Dzikma ja juz niewiem czy ona jest przesadna czy po prostu zlosliwa i tak po zlosci wymysla zebym sie denerwowala.Ona juz tak ma ja od niej dobrego slowa nie slyszalam .
Dlatego juz sie z tym przespalam 2 godziny hihihi i robie swoje.
A tak pozatym moze i ona nie kupowala bo byly inne czasy nic nie bylo to jak mieli kupowac kombinowali jak mogli sprowadzali z Czechoslowaci ,szyli sami a teraz masz racje co ja mam czekac na wypis ze szpitalna i z malym po sklepach latac i sie denerwowac.
Bo tesciow mi powiedziala zirytowala mnie troche i tyle bo ja nie nawidze takie czegos.

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

jola22
Aaaaaaa kobietki mam super nius - moja Julcia jest główką do dołu (na 99%).:water_fun:
Wczoraj po raz kolejny czułam czkawkę na dole brzucha, i na dodatek o 23-30 - coś czuję że moja córcia będzie wołać o tej godzinie jeść:36_11_15: bo już parę razy czkała o tej porze.

ooo jaka dobra wiadomosc! zuszek Juleczka, zdarzyla fiknac glowka w dol!

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

Jola30
pat-k witamy nareszcie super ze juz na swojm mieszkanku i ze Tosia ma juz swoj koncik przyszykowany.
No naprwde moze sie zaczac na calego ja to zazdroszcze Amelci ze juz ma synka przy sobie i ze wszytko OK.

ech... ja tez juz bym chciala... choc zaczynam bac sie porodu. ostatnio lekarz okreslil prawdopodobna wage malej na date porodu: 4 kg!

isabela
Jestem.
Lezalam w wannie i az sie dziwilam jak napina mi sie brzuch, regularnie co jakies 5-10 minut napinal sie i ciagnal w dol, az widac bylo pod skora jak sie spinal w wielka kulke, ale to mnie kompletnie nie boli!!! Nic juz nie kumam. Pewnie histeryzuje. Bo ten bol podbrzusza kompletnie nie jest zsynchronizowany z napinaniem sie brzucha. A kapiel nic nie zmienila, wciaz to mam.
Powiem tak, ide do lozka bo wydaje mi sie, ze wydziwiam jak stara baba. Obiecuje, ze jesli cokolwiek by sie dzialo to dam cynk, ale pewnie jutro zjawie sie na forum z bananem na ustach i napisze, ze wszystko ok i histeria a'la porod minela.

Isabella też robi mi sie taka twarda kóla z brzucha przy stawianiu się.

a ja zapadam ostatnio w jakas spiaczke spie po 12 godzin:36_11_23: ale wiecie co jak tak sie obudze w nocy i tak sie wygodnie rozwale w łozku to mysle jak mi dobrze i ze przez pare nastepnych lat tak dobrze mi nie bedzie ...i wtedy z checia bym jeszcze dlugo na maksia poczekała. Przy jednym dzieciatku noe jest tak zle bo jak da popalic qw nocy to zawsze mozna przesac sie z nim w dzien ale jak sie ma drugi ktore wymaga opieki to jak noc przewalona to juz wdzien sie nie odrobi:36_11_23:

Dzien dobry w piekny sobotni ranek!:flower2:

Ja wczoraj do 1.00 na nogach, bo przyjechalismy z Ikei, potem pogadalismy troche z mezem a nastepnie ja sie zabralam za prasowanie i podwijanie firan i zaslon a maz skladal komode. Potem to juz sama nie wiem co robilam ale, caly czas sie kszatalam i cos sprzatalam a jeszcze i tak jestesmy w lesie.
Malowanie nie wiem kiedy bedzie, bo dzisiaj przyjezdza siostra z mezem i corka i beda nocowac do niedzieli. Chyba moj m pomaluje jak ja bede w szpitalu, bop normalnie nie ma kiedy.
Sypialnia w kazdym badz razie wyglad juz lepeij ale i tak jeszcze musimy wsyzstko poprzestawiac a nie mamay za bardzo koncepcji i mozliwosci tez, bo nie ma gospodarza domu i nie mozemy sie do piwnicy dosac, zeby czesc starych rzeczy z niej wyniesc. Ech!

Zamieszczam zdjecia kolyski z nowym pledem i z zaslonkami w tle i lampki.

pat-k
jola22
Aaaaaaa kobietki mam super nius - moja Julcia jest główką do dołu (na 99%).:water_fun:
Wczoraj po raz kolejny czułam czkawkę na dole brzucha, i na dodatek o 23-30 - coś czuję że moja córcia będzie wołać o tej godzinie jeść:36_11_15: bo już parę razy czkała o tej porze.

ooo jaka dobra wiadomosc! zuszek Juleczka, zdarzyla fiknac glowka w dol!

no, że ja tego nie odczytałam - super wieści

Jola30
Isabella masz racje dziekuje robie swoje i juz i nie bede sluchac tesciowej bo jak by byla inna to by przyjechala pomoc mi w tak ciezkiej sytuacji a nie madrosci swoje przez telefon uskuteczniac .
Moja mama tez tak mowila ze bede miala zdrowego Byczka.

Jola30 - racja. Nie sluchaj kobiety, bo to jakies bzdury. I z tym, ze moglaby pomoc zamiast glupio gadac to tez racja. Ale po co Ci ona, z tymi swoimi pogladami u Ciebie w domu. Tylko bys sie wkurzala, ze Ci gledzi.

Ja nie mam za bardzo czasu czytac co tam. Ale dajrzalam kilka niusow.

Isabela - co u Ciebie kochana???
Patka - fajnie, ze jestes znow z nami. Tymi 4 kilo to si nie przejmuj. MOja kolezanka urodzila synka 4400 silami natury i miala jeden malutki szew w kroczu i w ogole powiedziala mi ostatnio, ze bylo spoko. Liczy sie tak naprawde rozmiar glowki, a nie tluszczyk.
Amelcia - czekam na wiesci o Twoim skarbie. Ile wazy i w ogole.
Jola22 - gratuluje, ze Mala sei odwrocila. Ja czujesz czkawke na dole to na pewno Mala tam jest :-)
Lutka - internet w domciu - super!
mama2corun - co u Ciebie kochana? Jak tam Ola, szykuje sie czy spokoj?

Jak ktos wie cos czego ja nie wiem to prosze o informacje.

Dzien dobry kochane moje "forumowe psycholozki i najwspanialsze podpory"

Melduje sie naczelna histeryczka w dwupaku!
Kochane do 3 w nocy sie meczylam i nie raz chcialam juz budzic corki. Stwierdzilam, ze nie jest tak zle bo potrafie to wytrzymac i wzielam 2 ospy. Kochane jak okolo 3 usnelam tak spalam do 7:30! Juz nie pamietam kiedy tak twardo spalam. Dzis jest lepiej. brzuch mam miekki, (jesli mozna tak napisac o brzuchu ciazowym, ale wiecie o co chodzi) Bol miesiaczkowy jest, ale nie jestem tym zaniepokojona, moze rzeczywiscie wszystko mi sie tam "uklada" i przystosowuje.
Takze kochane nie mam zamiaru wlazic bez kolejki, czekam na swoja kolej, tzn chcialabym wytrzymac do przyszlej niedzieli :):):)

Jeszcze raz Wam dziekuje kochane za to, ze jestescie!!!

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png

isabela
Dzien dobry kochane moje "forumowe psycholozki i najwspanialsze podpory"

Melduje sie naczelna histeryczka w dwupaku!
Kochane do 3 w nocy sie meczylam i nie raz chcialam juz budzic corki. Stwierdzilam, ze nie jest tak zle bo potrafie to wytrzymac i wzielam 2 ospy. Kochane jak okolo 3 usnelam tak spalam do 7:30! Juz nie pamietam kiedy tak twardo spalam. Dzis jest lepiej. brzuch mam miekki, (jesli mozna tak napisac o brzuchu ciazowym, ale wiecie o co chodzi) Bol miesiaczkowy jest, ale nie jestem tym zaniepokojona, moze rzeczywiscie wszystko mi sie tam "uklada" i przystosowuje.
Takze kochane nie mam zamiaru wlazic bez kolejki, czekam na swoja kolej, tzn chcialabym wytrzymac do przyszlej niedzieli :):):)

Jeszcze raz Wam dziekuje kochane za to, ze jestescie!!!

a ja jestem rzekonana ze zostało ci gora 2 dni !!! nie wytrzymasz to przyszłego wekeendu

pat-k
Jola30
pat-k witamy nareszcie super ze juz na swojm mieszkanku i ze Tosia ma juz swoj koncik przyszykowany.
No naprwde moze sie zaczac na calego ja to zazdroszcze Amelci ze juz ma synka przy sobie i ze wszytko OK.

ech... ja tez juz bym chciala... choc zaczynam bac sie porodu. ostatnio lekarz okreslil prawdopodobna wage malej na date porodu: 4 kg!

nie sugeruj się tym, Amelci synuś wazy 3300 a mał 3500 i to z USG.

lutka
pat-k
Jola30

nie sugeruj się tym, Amelci synuś wazy 3300 a mał 3500 i to z USG.

tak i to jakis czas temu bylo to usg