Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Kira89
gunia43
Kira89
witajcie kochane :) jaka jestem zła... pojechałam rano na uczelnie do dziekanatu z zaświadczeniem o ciązy, a tam babki mi mówią, że to musiałby widzieć każdy prowdzący z osobna, dziekanat tego za mnie nie zrobi, a do nich nikt przecież nie dzwoni aby sie zapytać czy ktoś ma zwolnienie. Jak powiedziałam, że nie dam rady, bo źle sie czuje i zaczęły mi sie skurcze to dopiero postanowiły pomyśleć. Ale nic nie wymyśliły, mam jutro rano zadzwonić do pani prodziekan i z nią porozmawiać. Coś mnie chyba trafi, zero jakiejkolwiek pomocy...

Kira - ale bez sensu. To terza masz czekac na kazde zajecia i lazic od prowadzacego do prowadzacego ii pokazywac to zaswiadczenie. Rownie dobrze mozesz juz pojsc na te zajecia.
Moze pokseruj je i daj ludziom z grupy, zeby wsyzstkim pokazali a oryginal niech bedzie do wgladu w dziekanacie.

dzwoniłam przed chwilą do pani prodziekan. Po całej rozmowie poryczałam sie teraz brzuch mnie pobolewa. Pani mi powiedziała, że podstawą do zliczenia ćwiczeń są obecności na nich i robienie wszystkiego na bieżąco. Inaczej moge być skreślona z listy. Coś potem powiedziała, że będę w tym układzie urlopowna... ale ja urlop chce od 2 roku, a nie teraz. Jak kiedyś u niej byłam to powiedziała, ze zaświadczenie lekarskie jest usprawiedliwieniem godzin, a co do zaliczeń to musze sie umówić z prowadzącymi... teraz mówi coś innego. Jestem po prostu załamana, już nic z tego nie rozumiem :( ja teraz tylko chciałam aby prowadzący wiedzieli dlaczego nie chodze, bo mam z nimi wszystko ustalone, a tu coś takiego :cry:

Kira skoro ustaliłaś wszystko z prowadzącymi, to może aż tak źle nie będzie. Trzymam kciuki, żeby okazali się bardziej ludzcy niż pani prodziekan.

lutka
Wczoraj wracając od fryzjera wydawalo mi się, że posączyły mi się wody płodowe. I wiecie co? Byłam totalnie spokojna, poszłam do apteki dokupić resztę rzeczy dla Młodego, i kilka dla siebie do szpitala. W domu spakowałam się już na cacy, i ani przez chwile nie czułam sie spięta. Myślę, ze samo oczekiwanie na jakieś zwiastuny jest dużo bardziej stresujące, niż jak już coś zaczyna się dziać. Oczywiscie to chyba nie były te wody, bo od tej pory cisz :)

a to ja w nowym wcieleniu. JAk widać zapuszczanie włosów nie idzie mi zupełnie :P Mozecie udac ze nie widac syfów. No i jedna fotka z weekendowego spacerku, szukajcie mnie :P

Lutka fryzurka cudna, ślicznie wyglądasz. A to zdjęcie z Szymusiem wyglądającym zza drzewa rewelacyjne.

Jola30
Ewciaa
a ja właśnie się dowiedziałam że dziś urodziła sąsiadka dziewczynke a miała termin na ok.8 maja ja tez juz chce:o_master::o_master::o_master:

Ewcia tu juz mozesz w karzdej chwili ?
Ja tez juz sie ciesze ze dotarlam do 9 miesiaca bo to najwazniejsze a reszta niech sie dzieje co ma byc.
Moja torba jednak nie do konca spakowana:36_11_23:
boje sie ze jak zakoncze ja to juz pojade.Ale powoli ja musze jeszcze pare rzeczy dokupic
i co najwazniejsze lozeczko malemu.
A wasze lozeczka sa na 120cm czy na 140cm

Ja mam 120/60.

lutka
jolcia mamy 120/60, tez długo zastanawiałam się nad tym większym, ale ostatecznie stwierdzilismy że jak dziekco podrośnie to kupimy nowe - ceny nie są aż takie straszne znowu, a małe zostanie dla 2 dziecka :D
faktycznie, kto wie moze Daffodil rodzi własnie?

Ale z Was Sherlocki :) A my ciągle w dwupaku, nic się nie działo i raczej szybko nie zacznie :)

Ewciaa
ja mam takie pytanie może nie zbyt mądre : ale czy poród wywoływany jest niebezpieczny ?? wiecie coś na ten temat

Na pewno lepiej jak akcja sama się rozkręca, ale nie sądzę, żeby był niebezpieczny, bo jednak dość często lekarze go stosują. Czasem zupełnie bez powodu, po prostu dlatego, że pacjentka ma taki kaprys. Ale na pewno jest bardziej bolesny.

Jola30
isabela
Jola30
Witam
Ja tez juz mam dosyc w nocy jak szlam na sisiu wypieprzlam sie ale jakos tak ladowalm ze nic sie nie stalo brzuch bolal maly fikal ale wszystko ustalo.
Pozniej mialm sny horrory zwiazane porodem i juz urodzilam ciezko bylo,obudzailam sie zlana zimnym potem i zgupialm czy to prawda czy nie.

Uwazaj kochana wieczorem wszystkie rzeczy spod nog usuwaj bys sie nie potknela znow. Ja czasami trafiam na kota w nocy, ale juz go nauczylam, ze ma spieprzac jak idzie TARAN!
No i pale wszedzie swiatla jak ide do toalety

Isabella- u mnie chyba przez te kule i nogi mam jak bezwladne i raczej je ciagne niz chodze
Jola30 - jeszcze tylko troszke. Ja juz nie narzekam na moje opuchliki, jak tak slysze jak Ty masz, to az mi glupio.

Ale zescie sie rozpisaly aja nie mam nawet czasu doczytac. maz juz jedzie razem z kolega i jedziemy wreszcie do tej Ikei. W koncu w sypilani bedzie jako tako wygladalo.
Ale wsyzstkiego i tak nie kupimy bo kasy nie mamy zbytnio. Ale podtsawowe rzeczy do sypilani i dla malego beda. Jak sie ciesze!!!
Posprzatalam dzisiaj duzo ale i tak nie skonczylam. Nie wiem jak ja ten dom dzis do konca mam ogranac. Chya zwale czesc na mezulka, choc wole sama niektore rzeczy bo ona ma tempo zolwia!!!!
Pa Majoweczki!!!

dorciaa25
A jak to jest u Was, jesli nie urodzi się do 40 tygodnia i nic by sie nie zapowiadało to kiedy by wywoływali?

u mni eczekją tydzień a pózniej raczej (choć nie zawsze kładą w szpitalu), ja jeśli do 15 nie urodze idę do szpitala, bo przypadki z przeszłości wiszą nade mną i wole dmuchac na zimne.

Daffodil
dorciaa25
A jak to jest u Was, jesli nie urodzi się do 40 tygodnia i nic by sie nie zapowiadało to kiedy by wywoływali?

U mnie w szpitalu standardowo wywołują 10 dni po terminie. Ale podobno przy nadciśnieniu czeka się tylko do terminu, więc nie mam pojęcia, jak to u mnie będzie.

U mnie tez podejrzewali nadciśnienie , ale uspokoiło się a teraz jak napuchłam jak balon to znów mam zalecane mierzyć ale tylko tyle...a jakie miałas gdy cie skierowali do szpitala?

http://s2.pierwszezabki.pl/020/020364980.png?7448
http://s4.suwaczek.com/200905221562.png