Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

dorciaa25
jola22
Dziewczyny (te które wiedza że mają dzidzię główką do dołu) proszę napiszcie mi jak czujecie swoje dzieciaki - czy można wyczuć że dzidzia jest główką do dołu???
Ja mam wrażenie że Julka jest nadal główką do góry - a czuje ją tak że wypina mi coś na kształt dupki w okolicach pępka, gmera mi czasami w pachwinach.
Nigdy nie czułam żeby mi coś między żebra wkładała (no może raz).
Łapią mnie schizy ze będą chcieli mi ją przekręcać - a ja naprawdę tego nie chcę, o 1000%wolę cesarkę.

Witam:)

Daffodil ale nas zaskoczyłaś, powodzenia,ściskam:)
Jolu, ja mam tak że czuje kopanie w górnej części brzuszka, w dolnej cześci lżej czuje rączki i teZ mi sie pupka wypina w okolicach pępka, i jest ułożony główką w dół.

Kira, moje gratulacje, jeszcze tylko 20 dni, a co do tych "płynów " to ja tez czuje ostatnio zdecydoanie większą ilośći i białawe zabarwienie, mam wrażenie czesto że mam mokro,
ale nie wiem co to może być.

A ja jestem po usg .Filipek waży 3115 , ale stwierdzono u mnie wielowodzie, przekrocznie normy o 2 cm. Nastepna wizyta 7 maja, a jesli nie urodze do 18 maja (ostateczny termin)
to mam się zgłościc do mojej ginki.

Waga synusia imponująca, rosną nam dzieciaki jak na drożdżach :)

mama2corun
Dorcia gratuluje zdrowego i calkiem juz sporego Filipka
Daffodil a Kubus rosnie i rosnie super

a mi sie cos przypomnialo bo M niejest ojcem Oliw to wiecie a ja tysiace razy slyszalam od ludzi ze corcia to do meza podobna nie domnie...i M nieraz jak z nia gdzies idzie to ludzie mu mowia ze ale coreczka do Ciebie podobna a on nieskromnie odpowieda taktak wiem....
hihi ,on ma jeszcze syna ale Oliw zawsze przedstawia jako nasza corke :D to mile tak mi sie wspomnialo i sie chcwle bo taka zadowolnoa jestem hihi ze tak ta moja mysze kocha :)
Po prostu fajny z niego facet! A milosc do Ciebie udziela mu sie tez na dziecko.

a ja dzis mam fuche zarobie w jakies pol godz 100euro :D i jutro ta sama fucha i zarobie 200euro :D jupii!!ale sie ciesze bo odrazu po lece kupic Oliw ta lalke :D schowam u sasiada i bedzie czekac na dzien dziecka tzn M mowi zebym poczekala do sb on zemna pojedzie po nia bo to ciezkie ale ja sie boje ze ich juz niebedzie do soboty...ale sie ciesze i oczywiscie zalicze ciuszki dzis chyba hihi :D

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

mama2corun
a ja sie zdrzemnelam jeszcze chwilke przytulona do Oliw a ona bajki oglada :) nawet kochana przyciszyla bajke jak zobaczyla ze ja spie :D
M wyszedla na pol godz bo jakis znajomy mial podjechac oczywiscie niebylo go dluzej ale ja zasnelam i tak niezwrocilam uwagi a on przyszedl i mimo ze spalam pierwsze co zrobil to sie przytulil i mnie wycalowal...kochany

Dorcia a ja niby mam malo wod ale to stwierdzila pani na USG ze jest ich malo i ze ja to chyba nic niepije zebym pila wiecej i wogole troszke pomarudzila a moja polozna zobaczyla opis i mowi e tam mieszcze sie w granicy coprawda dolnej ale w granicy wiec mam sie nieprzejmowac ona mowi ze to tez tak jest ze ta ilosc dopasowuje sie do twojej postury ona mowi ze smiesznie by bylo jakbym miala taka sama ilosc wod co kobieta ze wzrostem 175 kiedy ja mam 162 a Ty dostalas taki opis z USG wydruk komputerowy bo mozesz sprawdzic czy masz faktycznie za duzo czy poprostu w gornej granicy.

Guniu ja z Oliw mialam tylko raz przepowiadajace skurcze tydzien przed porodem i spanikowalam i pojechclam do szpitala...i potrzymali mnie na patologi 3 dni a tydzien po wyjsciu ze szpitala poprostu mi wody odeszly no to wtedy juz wiedzialam ze to juz :)
Lutka dziekuje pozdrowie go :D
Jola twoj maz jak cos powie to naprawde sikac czasem ze smiechu:D
Katja mina sowy hehe to zeby oszukac ze niby juz w tym lesie jestes??

Isabela kciuki sa
Amelciu
to dobrze ze ona tam pracuje szybko i sprawnie sie Toba zajmie

Dostałam opis i jest ich 20,02 a góra granica wg mojej gin jest 18

http://s2.pierwszezabki.pl/020/020364980.png?7448
http://s4.suwaczek.com/200905221562.png

mama2corun
witam i ja srodowo oj u mnie nienajlepsza noc w nocy jakos taka niespokojna bylam co pol godz do WC nawet kilka bolesnych skurczy zaliczylam no i przeczucie mnie niemylilo ok 3 w nocy slysze ze Oliw cos mowi przez sen podchodze do niej a ona cala rozpalona...dzis kaszle brzydkim mokrym kaszlem ehh ja to wczoraj czulam ze cos niemrawa jest.

a tak po za tym moje mniejsze dzieciatko troszke swoja nocna pore zmienilo bo zawsze budzila sie ok 4.30 a teraz o 3 a o 3.45 juz spala znowu i w tym czasie byla zaliczona czkawka czyli tak mam o22.30 jedno karmienie o3 w nocy drugie takie nocne karmienie a w dzien to tak ok8-9 potem ok14 i 19.30 ma czkawke czyli jest po jedzeniu czyli beda karmienia w tych godzinach :D

mama2corun dużo zdrówka dla córci :zwyrazami_milosci: Oby szybko przeszło.

amelcia8
mama2corun
hahaLutka juz to widze kochanie a to moje znajome mama2 Daffodil Kira Gunia mama2 corun Katja etc a on pewnie o witam panie milo mi was poznac hahaha trzabylo mame2 na koncu pokazywac bo za to reszcie juz sie zadne kaplementy pewnie nieprzykleily...
szkoda ze z tym netem taka lipa kurcze....a ty znowu w pracy jeju kiedy na zwolnienie pojdziesz??

a ja wam powiem jedno są u nas chudsze i grubsze mamusie ale żadna nie jest przesadnie gruba!!! co więcej wydaje mi się iż my wszystkie jestesmy najpiękniejsze bo majowe:)))))))))))))))))))))))))))))))))):15_2_138::15_2_138:
I ja sie pod tym podpisuje. Dla mnie wszytkie jestescie sliczne majowe mamusie.
A poza tym to ja po pierwszym wrazeniu, zawsze potem patrze na ludzi poprzez pryzmat charakteru. Jakos tak mam, ze nie weim jaki przytojniak, albo jaka laska to jak charakter do kitu, to od razu mi ta osoba brzydnie w oczach.
Dla mnie tez jestescie wszystkie sliczne i kochane :-))))) bez wyjatku :-)

isabela
hej brzuchatki srodowo

Ja na chwile bo zaraz zmykam do lekarza :(
Kochane, ja juz stwierdzilam, ze chyba do porodu nasze noce nie beda wspaniale. Boli wszytsko, by przerzucic brzuch na drugi bok najlepiej chcialbybysmy dzwig i to sikanie....
mama2, szczesciaro 1 siku???? wow
mama2cor Oliv byla ostatnio chora chyba?! Jakies tabletki homeopatyczne chyba powinnas jej zapodac bo lapie wszystkie przeziebienia biedactwo w przedszkolu.
JolaG. ciesze sie, ze bedziesz miala najlepsza przyjaciolke przy sobie w tak waznych chwilach. Fajnie jak najblizsi sa z nami po porodzie :) a nieraz maz nie wystarcza, tym bardzej pracujacy maz :)
Lutka, przekaz Miskowi "witam, Izabela z soczku i kisses ;)"

zmykam kochane, trzymajcie kciuki, niby olewam, ale mysle co dzis wymysli moja pani doc.... Do pozniej
Buziaki papappa
Czekam na niusy!!! Powodzenia!

Daffodil
dorciaa25
jola22
Dziewczyny (te które wiedza że mają dzidzię główką do dołu) proszę napiszcie mi jak czujecie swoje dzieciaki - czy można wyczuć że dzidzia jest główką do dołu???
Ja mam wrażenie że Julka jest nadal główką do góry - a czuje ją tak że wypina mi coś na kształt dupki w okolicach pępka, gmera mi czasami w pachwinach.
Nigdy nie czułam żeby mi coś między żebra wkładała (no może raz).
Łapią mnie schizy ze będą chcieli mi ją przekręcać - a ja naprawdę tego nie chcę, o 1000%wolę cesarkę.

Witam:)

Daffodil ale nas zaskoczyłaś, powodzenia,ściskam:)
Jolu, ja mam tak że czuje kopanie w górnej części brzuszka, w dolnej cześci lżej czuje rączki i teZ mi sie pupka wypina w okolicach pępka, i jest ułożony główką w dół.

Kira, moje gratulacje, jeszcze tylko 20 dni, a co do tych "płynów " to ja tez czuje ostatnio zdecydoanie większą ilośći i białawe zabarwienie, mam wrażenie czesto że mam mokro,
ale nie wiem co to może być.

A ja jestem po usg .Filipek waży 3115 , ale stwierdzono u mnie wielowodzie, przekrocznie normy o 2 cm. Nastepna wizyta 7 maja, a jesli nie urodze do 18 maja (ostateczny termin)
to mam się zgłościc do mojej ginki.

Waga synusia imponująca, rosną nam dzieciaki jak na drożdżach :)

Daffodil największy to jest Twój Kubuś, Gratuluje:) I trzymaj się, najwazniejsze ze wszystko teraz masz pod kontrolą.

Guniu gratuluje 10 dni, a co do tych skurczy to moja koleżanka tez ich nie odczuwała, a odeszły jej wody, tak poprostu. A co jeszcze...rodziła i prawie nie czuła bóli!

Amelcia gratuluje 39 tygodnia!

Daffodil
isabela
hej laseczki,
ja po dlugiej, relaksujacej kapieli i goleniu :)
Ja stanik do karmienia kupilam w mothercare rozmiar 90 DD hmmmm miseczka lekko luzna.
Wymiona mi urosly niezle, mialam 80C, najlepiej beda nasze cycuszki wygladaly na 4 dobe po porodzie. Pamietam jak urodzilam Dage i wlasnie na 4 dobe obudzilam sie i az szczena mi opadla - prosto na piers. Odsunelam koszule i wpatrywalam sie bo nei moglam uwierzyc w to co widzialam, piersi mialam prawie od szyi, wielkie balony ;) Po Poli to samo, ale to podobno standard :)

Oj to coś mi się wydaje, że w te moje 80D to ja w czwartej dobie po porodzie nie wejdę :)

a ja w sumie łudze sieże te które mam na początku bedą pasować, a potem dopiero dokupie, ale z drugiej strony jak będą za bardzo mnie ściskać to mleko bedzie wyciekac chyba.

A jakie staniki kupujecie , te specjalistyczne do karmienia czy poprostu normalne a większe rozmiary?

isabela
hej brzuchatki srodowo

Ja na chwile bo zaraz zmykam do lekarza :(
Kochane, ja juz stwierdzilam, ze chyba do porodu nasze noce nie beda wspaniale. Boli wszytsko, by przerzucic brzuch na drugi bok najlepiej chcialbybysmy dzwig i to sikanie....
mama2, szczesciaro 1 siku???? wow
mama2cor Oliv byla ostatnio chora chyba?! Jakies tabletki homeopatyczne chyba powinnas jej zapodac bo lapie wszystkie przeziebienia biedactwo w przedszkolu.
JolaG. ciesze sie, ze bedziesz miala najlepsza przyjaciolke przy sobie w tak waznych chwilach. Fajnie jak najblizsi sa z nami po porodzie :) a nieraz maz nie wystarcza, tym bardzej pracujacy maz :)
Lutka, przekaz Miskowi "witam, Izabela z soczku i kisses ;)"

zmykam kochane, trzymajcie kciuki, niby olewam, ale mysle co dzis wymysli moja pani doc.... Do pozniej
Buziaki papappa

Isabelka to trzymamy kciuki za wizytę.

lutka
gunia43
Ewciaa
mama2 wydaje mi się że masz racje, ciekawe kto u nas będzie miał dzidzie w terminie albo po terminie....a co u Daffodil?? a amelcia?? no i elwirka jest jeszcze ??

ja już się niecierpiwie kto będzie pierwszy:yyy:

mama2 i mama2curon macie śliczne i kochane córeczki
Witam!!!
Ja tam mam ostatnio wrazenie, ze urodze po terminie. Wczoraj so prawda mialam caly czas twardy brzuch i stawiala mi sie macica, ale zadnego bolu okresowego nie zauwazylam.
Ciekawe co powie jutro moj gin.

z tego co pisały dziewczyny, i mówiła moja ginka, wcale nie trzeba odczuwac bóli przepowiadających. I ja ich nie mam.
No ale u mnie to dziwne bo ja cala czas je mialam od jakiegos miesiaca....
A moze moja macica doszla do wniosku, ze juz sobie niezle pocwiczyla i przyszedl czas na zasluzony odpoczynek...