Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Ewciaa
lutka
Ewciaa
lutka ja też mam wizyte dopiero w przyszły poniedziałek i nie wiem czy zrobić tak jak TY i pojechać wcześniej do niego :36_19_1:

no ja liczę na to z emnei przyjmie, dzwoniłąm do niej w pt, kazała zapytać dziś ok 19 - jakoś na tym etapie miesięczna przerwa to troszkę dużo.

u mnie z wizytami nie ma problemu jade do gabinetu i czekam na swoją kolej ale nie wiem czy jechać ,mama mówi że napewno wszytsko jest dobrze że ja tylko panikuje:36_19_1:

Ewcia ja się czuję świetnie, na nic nie narzekam, a jednak całkiem dobrze nie jest... Gdyby nie częste wizyty, to nawet bym o tym nie miała pojęcia... Lepiej dmuchać na zimne.

Jola30
Jestem i od razu sie melduje.
A wiec Niku$$ jest w pozycji glowka w dol a wszystko reszta z tego bogo co go czujewiec troche w poprzek ale powiedzial ze OK.
Brzuszek mi sporo urusl od ostatniego razu ok 5 cm wiec ona stwierdzila ze dziecko moze miec juz 3kg sporo hura!!!!
Mam wizyte za tyg. w szpitalu u jakiegos specjalisty poniewaz on ustali ze mna plan porodu ze wzgledu na moje oko poniewaz 10 lat temu miala tz.kurza slepote odklejla mi sie siatkowka i musza posprawdzac wszystko i czy moga mi podac epidural.
Nastepna wizyta 11 maja u poloznej jak nie wczesniej na porodowce!!!
Ogolnie jestem zadowolona chodz to rzecz jasna nie odzwierciedla wizyt + usg.

Jola czyli wieści dobre :36_7_8: Super.

lutka
u mnie też nie ma problemu jak jestem zapisana, a zapisana jestem na 27, tylko chcę wcześniej bo w 3 tyg dużo mogło się wydarzyć, zwłaszcza ze szyjke miałam dość mocno skróconą.

Daffodil idzie dziś na KTG a ja w życiu nie miałam tego robionego :/

Lutka wiem, że duża część lekarzy zaleca to badanie dopiero po terminie. W sumie wszystko od lekarza zależy.

Daffodil
A ja już wróciłam ze spacerku :) Dostałam dwa porządne skurcze i jeszcze mi się tel rozładował, więc stwierdziłam, że wracam, bo już sobie wyobraziłam następujący scenariusz: zaraz mi chlusną wody i nawet nie mam jak po męża albo taksówkę zadzwonić i będę zapylać dwa km w mokrych portkach :hahaha:

no to dziewczyny ,ładujemy telefony i trzymamy w gotowości!!!:36_2_39:

http://s2.pierwszezabki.pl/020/020364980.png?7448
http://s4.suwaczek.com/200905221562.png

Ewciaa
amelcia to daj i będziemy mieć pierwsze majowe słoneczko :36_7_8:

a pierogi niestety robie z mamą bo też nie umiem :36_19_1:
Ewciaa - popros mame zeby podala przepis na ciasto, bo ma pewnie jakis sprawdzony. Chetnie skorzystam i nagotuje troche pierogow. Przyjezdza do mnie siostra a ona nie je miesa wiec bedzie w sam raz jak zrobie ruskie :-))

Jola30
dorciaa25
lutka
u mnie też nie ma problemu jak jestem zapisana, a zapisana jestem na 27, tylko chcę wcześniej bo w 3 tyg dużo mogło się wydarzyć, zwłaszcza ze szyjke miałam dość mocno skróconą.

Daffodil idzie dziś na KTG a ja w życiu nie miałam tego robionego :/

Lutka daffodil wyszło na usg ze ma zwapnienia na łozysku dlatego bedzie miała ktg,normalnie jesli wszystko jest ok to nie robia tego rutynowo, dopiero w 40 tyg . U mnie tez bym, nie miała, gdyby nie to ze nie czółam Filipka kilka godzin i lekarz zdecydował sie zrobic...

Ja chyba dobrze rozumiem ze KTG to taka maszyna co podlanczaja ciezarna i bicie serdusza dziecka sie slucha i zaznaczasz ruchy tak bo juz zgupialam ?:11_2_114:

Tak, leży się jakieś pół godziny. Masz przypięte przewody do brzucha i na wykresie zaznaczona jest szybkość bicia serducha i na drugim ewentualne skurcze macicy. Oprócz tego masz jeszcze taki guziczek, który wciskasz, kiedy dzidziuś się rusza, bo przy nadmiernej ruchliwości ten wykres z pracą serducha może ulec lekkim zaburzeniom :)

lutka
Ewciaa
lutka ja też mam wizyte dopiero w przyszły poniedziałek i nie wiem czy zrobić tak jak TY i pojechać wcześniej do niego :36_19_1:

no ja liczę na to z emnei przyjmie, dzwoniłąm do niej w pt, kazała zapytać dziś ok 19 - jakoś na tym etapie miesięczna przerwa to troszkę dużo.
Lutka - troszke to malo powiedziane. Trzymam kciuki, zeby sie udalo. NO i ogolnie za wizyte.

dorciaa25
lutka
Isabela o celulicie to ja już nie chcę nawet myśleć - jest wszędzie :/ i parę fotek sobie porobiliśmy wczoraj - bo przyjechała moja tesciowa - wyglądam na twarzy jak księżyc w pełni. Wiem z etak musi być, ale kurde bez przesady :/

Lutka ja to celelitu obecnie nie mam chyba tylko pod oczami, a ostatnio m robił mi zdięcie, fakt nie wyszłam najlepiej, a aparat miał funkcję doskonałe poprawki czy jakos tak i wiecie co się stało jak ustawiliśmy ta funkcję...USUNEŁO MNIE ZE ZDIĘCIA. Płakaliśmy ze smiechu.
NIezle :-)

isabela
jola22
isabela

:sofunny::sofunny::sofunny::sofunny::sofunny: posikam sie zaraz buhahhahahha
ja juz leze jak stonka hehhehhehhe

Isabela ja normalnie mam pietra jak Amelcia - takie wiadomości od samego rana
Dziś w nocy śniło mi się że leciało mi mleko z piersi - ciurkiem, a w ogóle to od jakiegoś czasu co noc mam sny związane z porodem.

ja tez prawie co noc rodze w snach, wiec licze na to, ze porod bedzie latwy, tyle juz sie wycierpialam pdczas tych snow, ze nie wiem.

Ostatnio snilo mi sie, ze urodzilam Mie, a na urodzenie lozyska musialam czekac na wlasciwy termin, chodzilam z mala na rekach i wciaz mialam pepowine miedzy nogami, jak kabel jakis... to byl horror dopierooooo
HI, hi. Przypominalas pozytywnke na lozeczko dla mojego synka. Taki misiu z ogromnym brzuchem i linka miedzy nogami. Jak si pociagnie to gra!!!!!

gunia43
isabela
jola22

Isabela ja normalnie mam pietra jak Amelcia - takie wiadomości od samego rana
Dziś w nocy śniło mi się że leciało mi mleko z piersi - ciurkiem, a w ogóle to od jakiegoś czasu co noc mam sny związane z porodem.

ja tez prawie co noc rodze w snach, wiec licze na to, ze porod bedzie latwy, tyle juz sie wycierpialam pdczas tych snow, ze nie wiem.

Ostatnio snilo mi sie, ze urodzilam Mie, a na urodzenie lozyska musialam czekac na wlasciwy termin, chodzilam z mala na rekach i wciaz mialam pepowine miedzy nogami, jak kabel jakis... to byl horror dopierooooo
HI, hi. Przypominalas pozytywnke na lozeczko dla mojego synka. Taki misiu z ogromnym brzuchem i linka miedzy nogami. Jak si pociagnie to gra!!!!!

:sofunny::sofunny::sofunny:

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png

Jola30
Jestem i od razu sie melduje.
A wiec Niku$$ jest w pozycji glowka w dol a wszystko reszta z tego bogo co go czujewiec troche w poprzek ale powiedzial ze OK.
Brzuszek mi sporo urusl od ostatniego razu ok 5 cm wiec ona stwierdzila ze dziecko moze miec juz 3kg sporo hura!!!!
Mam wizyte za tyg. w szpitalu u jakiegos specjalisty poniewaz on ustali ze mna plan porodu ze wzgledu na moje oko poniewaz 10 lat temu miala tz.kurza slepote odklejla mi sie siatkowka i musza posprawdzac wszystko i czy moga mi podac epidural.
Nastepna wizyta 11 maja u poloznej jak nie wczesniej na porodowce!!!
Ogolnie jestem zadowolona chodz to rzecz jasna nie odzwierciedla wizyt + usg.

JolaG- moje gratulcje. Wszystko fajnie sie uklada jak widze. A na oczy to uwazaj, zeby ci czegos nie zawalili. Jak sa powazne problemy z oczami to kwalifikujesz sie na cesarke. Trzymam kciuki, zeby bylo ok i zebys mogla naturalnie rodzic i najlepiej ze znieczuleniem, bo mowilas z strasznie sie bolu boisz.