Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

katja79
Ewciaa
ja właśnie tak na raty po wypłatach kupowałam bo chyba bym zbankrutowała i naszczęście prawie koniec zakupów .... jeszcze tylko położną chce mieć i jej trzeba zapłącić i już.....

ile u Ciebie polozna bierze? u mnie 1500( czasami mam po dziurki w nosie tej Warszawy)

ile????????????:36_11_23:1500zł:36_11_23::36_11_23::36_11_23: u mnie 300zł-400zł

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

katja79
Kira a powodzi stanikowych Ci zazdroszcze u mnie susza jak na pustyni i pewnie bede miala problem z pokarmem wszystkie moje ciotki lacznie z moja mama nie mialy pokarmu a przynajmniej kiedys nie bylo takiego nacisku na naturalne karmienie i nikt nie czekal az kobieta dostanie pokarm dawali dziecku butle i tyle.
moja przyjaciólka rok temu dwa dni nic nie miala i ciagle polozne kazaly jej sie "doic"laktatorem zeby wywolac laktacje mówi ze to koszmar no ale cóz:what:

co bedziesz robila z wloskami? ja tez musze jeszcze przed porodem wybrac sie do fryzjera bo potem bedzie problem a odrosty juz mam spore
Katja - u mnie tez susza. Ale polozna mi powiedziala, ze to o niczym nie swiadczy i po porodzie sie okaze.

gunia43
katja79
Kira a powodzi stanikowych Ci zazdroszcze u mnie susza jak na pustyni i pewnie bede miala problem z pokarmem wszystkie moje ciotki lacznie z moja mama nie mialy pokarmu a przynajmniej kiedys nie bylo takiego nacisku na naturalne karmienie i nikt nie czekal az kobieta dostanie pokarm dawali dziecku butle i tyle.
moja przyjaciólka rok temu dwa dni nic nie miala i ciagle polozne kazaly jej sie "doic"laktatorem zeby wywolac laktacje mówi ze to koszmar no ale cóz:what:

co bedziesz robila z wloskami? ja tez musze jeszcze przed porodem wybrac sie do fryzjera bo potem bedzie problem a odrosty juz mam spore
Katja - u mnie tez susza. Ale polozna mi powiedziala, ze to o niczym nie swiadczy i po porodzie sie okaze.

zgadzam sie u mnie susza byla a po 3 dobach w szpitalu taki nawał ze bym 5 dzieci wykarmiła:monkey:

mama2corun
kochane jestescie dziekuje za wsparcie!!!
melduje sie dalej w dwupaku diagnoza to zatrucie pokarmowe bo najpierw polozna powiedziala ze to ta grypa zoladkowo jelitowa ale potem mowi ze sie czyms strulam bo niedobrze mi bylo wczoraj i dzis jak juz pisalam sam suchy chleb dal sie tylko przelknac.
a to uczucie goraca oslabienia i zimne poty to oznaka wlasnie odwodnienia a ze ja w ciazy ostatnie dni to polozna mowi trzeba poprostu sie nawadniac ostroznie jesc narazie ryz chlebek woda herbaty zielona mietowa rumiankowa a leki sobie darujemy,i zbadala mnie ginekologicznie i mowi szyjka zamknieta sama byla zdziwiona...bo mowi byla przekonana ze bedzie sie cos dziac,ale mowi ze dobrze bo jak do terminu dojdzie mala nabierze jeszcze wagi mowi zeby sie oszczedzac lezec duzo bo widac ze jestem oslabiona a organizm musi teraz kumulowac sile.Jeszcze raz wam dziekuje za to ze jestescie :* :* :*
a moj M to to byl przekonany ze jedziemy juz rodzic jak wracalismy to sie poplakalam bo pediatra przepadl i naprawde mi szkoda M powiedzial zebym sie niemartwila ze on popyta wsrod znajomych jaki pediatra z tutejszych w Hadze jest najlepszy i tam pojdziemy z Oliwia.i mowi domnie Ty lez jedz poglaszcz sie po brzuchu i dalej lez.a teraz on sie na chwile polozyl i moglam wejsc na neta bo nawet tego mi niebardzo pozwala...

jak dobrze że jestes mama2curon i że to tylko zatrucie....to Olka zrobiła niespodzianke jeszcze na nią musisz poczekać :)

A u mnie po drodze z banku nie obylo sie bez przygod. Poszlam do knajpy greckiej siku, bo nie moglam wytrzymac. Wszystko pieknie bylo, dopuki nie chcialam z tego kibla wyjsc a tu drzwi sie zepsuly i klamka krecila sie wokol wlasnej osi i nie moglam wyjsc. Jak na zlosc zostawilam meza przed knajpa razem z moja torebka i komorka. Musialam czekam az sie sam skapnie ze cos nie tak. A potem wlasciciel musial rozwalac drzwi, bo nie dalo sie inaczej i tak walil, ze Maly w brzuchu ze strachu podskakiwal co chwila. Az ja sie sama przestraszylam.
A teraz tez mi jakos niedobrze sie robilo i nie jem z zwiazku z tym obiadu, bo nic mi nie wchodzi.

ja juz po zakupach, kupilam corce i sobie super japonki w sklepie adidasa, Pola sobie kupila bluze :)(mnie na nia nie bylo stac), a do Mia'sa pokoju kupilysmy super literke "M" powlekana pieknym materialem w liliowe kwietki. Dokupimy jeszcze "I" i "A" i powesimy nad drzwiami :)

Pod koniec jak juz szlysmy do samochodu tak fatalnie sie poczulam, ze myslalam, iz zemdleje. Nie chcialam straszyc dziewczyn wiec szybko usiadlam na jakims fotelu i dopiero poryczalam sie jak bobr, pierwszy raz w zyciu zachowalam sie jak histeryczka! Ale tak sie balam, ze im padne na srodku holu, ze nie wiem. Nie moglam sie po prostu powstrzymac od placzu. Matkoooo co te hormony z nami robia!!!

Mama2cor, ciesze sie, ze wszystko ok i uspokoilas sie. Lez, relaksuj sie i duzo pij kochana. Najwazniejsze, ze wszystko z Toba i maluszkiem ok. Caluje

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png

gunia43
Ewciaa
mamuśki przed chwilą cały brzuch miałam jak kamień, ból okresowy, brzuch ciężki jakbym nosiła kamienie, brak tchu i tak ok.10 min. w nocy miałam to samo:36_11_23: co to takiego???

9 miesiac Ewciaa poprostu!!!!

kurde ale to straszne uczucie , bolało jak cholera mąz się pyta czy jedziemy:36_11_23: czy to już, przestraszyłam się

gunia43
Ewciaa
mamuśki przed chwilą cały brzuch miałam jak kamień, ból okresowy, brzuch ciężki jakbym nosiła kamienie, brak tchu i tak ok.10 min. w nocy miałam to samo:36_11_23: co to takiego???

Ewunia, tak jak Gunia napisala, to ostatni miesiac.
Do tego jeszcze zimny pot na calym ciele, ja mam tak od ponad 2 tygodni. Nie przejmuj sie. Tak ma byc :)

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png

isabela
ja juz po zakupach, kupilam corce i sobie super japonki w sklepie adidasa, Pola sobie kupila bluze :)(mnie na nia nie bylo stac), a do Mia'sa pokoju kupilysmy super literke "M" powlekana pieknym materialem w liliowe kwietki. Dokupimy jeszcze "I" i "A" i powesimy nad drzwiami :)

Pod koniec jak juz szlysmy do samochodu tak fatalnie sie poczulam, ze myslalam, iz zemdleje. Nie chcialam straszyc dziewczyn wiec szybko usiadlam na jakims fotelu i poryczalam sie jak bobr, pierwszy raz w zyciu zachowalam sie jak histeryczka! Ale tak sie balam, ze im padne na srodku holu, ze nie wiem. Nie moglam sie po prostu powstrzymac od placzu. Matkoooo co te hormony z nami robia!!!

Mama2cor, ciesze sie, ze wszystko ok i uspokoilas sie. Lez, relaksuj sie i duzo pij kochana. Najwazniejsze, ze wszystko z Toba i maluszkiem ok. Caluje
Isabela -moze sie poloz i odpocznij. 9 miesiac nie jest najlatwiejszy ale dasz rade. Jeszcze ciut i bedzie po!

mama2corun
Ewciaa

ja tez tak mam czesto to macica cwiczy...przynajmniej u mnie tak jest :) a Ty Ewciu niemozesz przelozyc tej wizyty??bo ty sie zadreczysz...

to pewnie u mnie też tak jest, a z tą wizytą to nie wiem zostało 11 dni więc może jakoś przeboleje, może nie urodze do tej pory

Ewciaa
gunia43
Ewciaa

kurde ale to straszne uczucie , bolało jak cholera mąz się pyta czy jedziemy:36_11_23: czy to już, przestraszyłam się
Cos mi sie wydaje, ze teraz to co chwile bedzie jakis alarm!!!

isabela
gunia43
Ewciaa

Ewunia, tak jak Gunia napisala, to ostatni miesiac.
Do tego jeszcze zimny pot na calym ciele, ja mam tak od ponad 2 tygodni. Nie przejmuj sie. Tak ma byc :)

to dobrze, dziękuje