Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

mama2corun
ehh a ja od wczorajszego wieczora znowu biegunke mam :36_11_23:
jak ja dojade do tego pediatry to niewiem...
ale juz nawet niemysle ze sie organizm oczyszcza jakos juz w to niewierze ze przed terminem sie cos ruszy.przynajmniej Olenka jeszcze nabierze wagi :D

ja wczoraj powyciagalam wszystkie swoje gazetki typu m jak mama i 9 miesiecy i przegladam je jak nowe bo te artykuly które teraz czytam z wielkim zainteresowaniem typu objawy porodu itp na poczatku jakos nie bardzo mnie interesowaly na poczatku ciazy ale tak apropo biegunki no wiec wczoraj przeczytalam ze "luzny stolec" zaczyna sie poojawiac na tydzien dwa przed samym porodem a jest to spowodowane tym ze lozysko zaczyna produkowac jakis hormon który ma na celu oczyszczenie organizmu wiec moje drogie a zwlaszcza mama2córun u Ciebie kochana to juz chyba naprawde blisko:whoot:

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

mama2corun
Isabelko raczke zlamala Klaudunia mamy2 moja Oliw spala jak zabita jak co noc kiedy wszystko gra rano tradycyjnie sciagania z lozka mimo ze chodzi wczesnie spac...ale taki spioszek z niej :D
Amelciu moze tak ale ja nigdy takich problemow niemialam....
Guniu a ja wyczytalam na opakowaniu ze wlasnie ta herbata dziala przeczyszczajaco i moze wlasnie to jest przyczyna....
wiesz ludzie roznie reaguja Isabela na zelazo tak ze ma luzno a ja znowu na odwrot.... a jakos przetrzymam strasznie sie ciesze ze do tego polskiego pediatry jedziemy :D wkoncu komus dokladnie wytlumacze co mnie niepokoi itp.

Kurcze widzisz. A ja wyczytalam, ze dziala sciagajaco na uklad pokarmowy. Ja to rozumiem, ze jak tak to przeciwbiegunkowo. W kazdym badz razie u mnie tak dziala a u Ciebie widac odwrotnie, hi, hi!!!!

isabela
Daffodil
mama2corun
Lutka co sie stalo??co on takiego zrobil?pamietaj kochana ze to jednak tylko mezczyzna jak kiedys zaznaczyla mama2 wiec za duzo wymagac niemozna....Ty lepiej sie odzywaj i mnie niestresuj...
Daffodil chyba naprawde bedzie pierwsza mamusia z naszego grona :D
a ja tez mam jutro wizyte na 13 :D a polozna mi wrozyla ze niedoczekam do wizyty...hmm zobaczymy...hehe ciekawa jestem co mi powie apropo tych wod plodowych...a ja dzis z samego rana pije herbatke z lisci malin Daffodil Ty tez moze zacznij juz pic...

No to jutro potrójne kciukasy :) Za mama2corun, Mamę i Amelcię, mam nadzieję, że nie pominęłam nikogo :)

no i moje badania serca, jade z samego rana :(
Trzymam za wszystkie kciukasy baaaaardzo mocno!!!!!

gunia43
Daffodil
Dobry wieczór kobietki,

Witam się dopiero teraz, bo było straszne opóźnienie u lekarza. Jedna z pacjentek miała bardzo zły zapis KTG i od razu z gabinetu pojechała do szpitala na cesarkę. Lekarz to załatwiał, umawiał ją i to niestety trochę trwało. A później jak już wróciłam, to wlazłam do wanny, żeby się trochę odstresować.

U mnie wygląda to tak: Kubuś rośnie, waży 3200, więc na szczęście trochę zwolnił tempo :) KTG wyszło bardzo ładnie, z małymi skokami, bo Kuba szalał jak zwykle wieczorem. Szyjka na razie twarda i zamknięta, co akurat w moim przypadku wcale pozytywne nie jest, bo łożysko jest już prawie dojrzałe :/ Jak zapytałam lekarza ile jeszcze czasu zostało do porodu patrząc na to łożysko, to powiedział, że ciężko określić, ale on by wolał, żebym w przyszłym tygodniu urodziła. W poniedziałek znowu kazał mi przyjść na KTG i oglądnięcie szyjki, bo trzeba teraz częściej dzieciaczka kontrolować. Pytałam go też czy wywołuje się poród w takich sytuacjach albo robi cesarkę i powiedział, że jeśli tylko KTG jest w porządku, to nie ma takiej potrzeby.
Poza tym mam sobie jutro wykupić sporo leków, bo po pierwsze znowu wyszło mi wysokie ciśnienie i stwierdził, że przy tych moich obrzękach zapisze mi małą dawkę i oprócz tego leki odwadniające, bo nogi mam bardzo opuchnięte. Nawet w udach mi się woda zatrzymuje... A ja głupek myślałam, że mi coś ostatnio przytyły :lup:

Najważniejsze, że u Kuby wszystko w porządku, ale przyznam, że trochę mnie ta wizyta przestraszyła i zmartwiła. Teraz to będę się w każdy ruch synka wsłuchiwać. Na szczęście do poniedziałku już niedaleko.
Daffodil - kochana nic sie nie martw. Jestes pod dobra opieka, z tego co przeczytalam. masz serio fajnego lekarza. Nie lekcewazy sobie niczego i jest konktretny. Co do wai Kubusia to gratulacje. Rosnei nasza kruszynka slicznie. Co do wody tez mi sie zbira i w udach czasami tez mam, czuje to jako takie napiecie nieprzyjemne. A co Ci przepisalaml? Jakies ziolka masz brac czy tabletki od razu? Nastapny termin w poniedzialek mowiosz, fajnie. bedziesz sie czula bezpiecznie.

Tak poza tym to witam w czwartek. Przed nami dzisiaj lekko stresowy dzien, bo po poludniu zalatwiamy w banku kase na wykup mieszkania w Polsce i nie weim czy nam dadza, bo juz kredyt mamy i debet, a teraz kryzys wiec bardziej niechetnie kase daja. Trzymajcie kciuki!!!!!!

Kciuki oczywiście będą.
A co do odwadniania to dostałam tabletki, ale bardzo słabe. Lekarz od razu powiedział, że jakiejś rewelacyjnej poprawy nie będzie, ale nic innego mi nie może zapisać, bo w III trymestrze nie wolno. Te które dostałam działają przy okazji odkażająco na układ moczowy.

katja79
mama2corun
ehh a ja od wczorajszego wieczora znowu biegunke mam :36_11_23:
jak ja dojade do tego pediatry to niewiem...
ale juz nawet niemysle ze sie organizm oczyszcza jakos juz w to niewierze ze przed terminem sie cos ruszy.przynajmniej Olenka jeszcze nabierze wagi :D

ja wczoraj powyciagalam wszystkie swoje gazetki typu m jak mama i 9 miesiecy i przegladam je jak nowe bo te artykuly które teraz czytam z wielkim zainteresowaniem typu objawy porodu itp na poczatku jakos nie bardzo mnie interesowaly na poczatku ciazy ale tak apropo biegunki no wiec wczoraj przeczytalam ze "luzny stolec" zaczyna sie poojawiac na tydzien dwa przed samym porodem a jest to spowodowane tym ze lozysko zaczyna produkowac jakis hormon który ma na celu oczyszczenie organizmu wiec moje drogie a zwlaszcza mama2córun u Ciebie kochana to juz chyba naprawde blisko:whoot:
A u mnie wrozy chyba pozniejszy porod. Wczoraj wcale nie bylam u WC. Znaczy bylam, ale bez sukcesu. Cholera!!!!

isabela
gunia43
Daffodil

Lutka buziaki ogromne na poprawę nastroju :* Faceci to takie gnomy paskudne.
Czasami kazdy bywa gnomem. Ale ja musze pochwalic mojego meza, ze tylko raz w ciazy mnie zdenerwowal i serio jestem pod wrazeniem jego postawy i tego jak sie mna i malym przejmuje i jak sie troszczy. Codziennie mnie rozpieszcza, a teraz jeszcze co wieczor smaruje brzuch i robi przez dobre 15 minut masaz niog, zebym nie miala atkich opuchnietych i ani razu nie marudzil, ze mi sie nie che czy takie tam. Nie moge narzekac. Ja nie jestem pewna czy mnie na takie gesty by bylo stac. U nas to ja chyba jestem bardzioej tym gnomem ;-)

Guniu skarb nie maz :)
Oby sie nie zmieil. Czasami jest taki dobry, ze wydaje mi sei, ze to nie moze tak dlugo trwac.
Ale tfu, tfu!!!!!

isabela
Daffodil
mama2corun
Lutka co sie stalo??co on takiego zrobil?pamietaj kochana ze to jednak tylko mezczyzna jak kiedys zaznaczyla mama2 wiec za duzo wymagac niemozna....Ty lepiej sie odzywaj i mnie niestresuj...
Daffodil chyba naprawde bedzie pierwsza mamusia z naszego grona :D
a ja tez mam jutro wizyte na 13 :D a polozna mi wrozyla ze niedoczekam do wizyty...hmm zobaczymy...hehe ciekawa jestem co mi powie apropo tych wod plodowych...a ja dzis z samego rana pije herbatke z lisci malin Daffodil Ty tez moze zacznij juz pic...

No to jutro potrójne kciukasy :) Za mama2corun, Mamę i Amelcię, mam nadzieję, że nie pominęłam nikogo :)

no i moje badania serca, jade z samego rana :(

:lup: Sklerotyczka ze mnie. Isabelka dla Ciebie też ogromne kciuki.

gunia43
Daffodil
lutka
Daffodil najwazniejsze ze prowadzi Cię jak widać świetny fachowiec :) No i patrz, możliwe ze będziesz pierwszą mamusią z majówek :) A waga super!

mama2 jak łożysko jest jjuż dojrzałe, to zaczyna sie starzeć i przestaje spełniac swoje funkcje.

A ja tylko dziś na chwilkę, bo brak mi weny. Mąż tak bardzo mnie wczoraj zawiódł, ze brak mi słów :/ Ale postanowiłam już nie ryczeć przez wzgląd na Szymka, co się ma denerwowac przez ojca dupka.

buziaki

Czasami kazdy bywa gnomem. Ale ja musze pochwalic mojego meza, ze tylko raz w ciazy mnie zdenerwowal i serio jestem pod wrazeniem jego postawy i tego jak sie mna i malym przejmuje i jak sie troszczy. Codziennie mnie rozpieszcza, a teraz jeszcze co wieczor smaruje brzuch i robi przez dobre 15 minut masaz niog, zebym nie miala atkich opuchnietych i ani razu nie marudzil, ze mi sie nie che czy takie tam. Nie moge narzekac. Ja nie jestem pewna czy mnie na takie gesty by bylo stac. U nas to ja chyba jestem bardzioej tym gnomem ;-)

Gunia mąż na medal. Ja mojego M. do masażu musiałam siłą zmuszać :) Ale tak poza tym, to też jakoś bardzo nie narzekam :)

katja79
mama2corun
oj dziewczyny cos nie tak zemna naprawde leci zemnie sama woda doslownie i slabo mi jest mi goraco a poce sie takim zimnym potem i mam gesia skorke leze w majtakch i koszulce i mam wrazenie ze sie gotuje ciezko mi sie oddycha.co robic??

rodzic kochana, rodzic:smile_jump::smile_jump::smile_jump::smile_jump::yyy::yyy:

hehhe Katja, nie urodz z wrazenia, hahhahha dobry komentarz :)
Nooooooo cos mi sie wydaje, ze nasza mama bedzie pierwsza :):yuppi:

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png

mama2corun
oj dziewczyny cos nie tak zemna naprawde leci zemnie sama woda doslownie i slabo mi jest mi goraco a poce sie takim zimnym potem i mam gesia skorke leze w majtakch i koszulce i mam wrazenie ze sie gotuje ciezko mi sie oddycha.co robic??

Gorzka czekolada. No i ja bym sie z domu bala ruszyc. Moze Twoj M. pojedzie dzisiasj z Oliwka, bo w tej sytuacji nii weim czy powinnas jechac sama. A wegla z polski nie wmasz albo jagod. Bardzo pomagaja na biegunke.

isabela
katja79
mama2corun

rodzic kochana, rodzic:smile_jump::smile_jump::smile_jump::smile_jump::yyy::yyy:

no cos mi sie wydaje ze jakby sie okazalo ze nasza mama2córun faktycznie rodzi to ja tez dostane niezlej biegunki ale z nerwów:yyy:

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

Daffodil
gunia43
Daffodil

Gunia mąż na medal. Ja mojego M. do masażu musiałam siłą zmuszać :) Ale tak poza tym, to też jakoś bardzo nie narzekam :)
Z tego co zauwazylam to Ty WCALE nie narzekasz :-) Najwazniejsze, ze masuje. No i do tego jeszcze goli, a to tez jest duze cos.

Daffodil
mama2corun

Koniecznie dzwoń po M. i do szpitala. A jak nie może to po karetkę.
Racja. Do szpitala a jak nie to niech chociaz do Ciebie przyjadai zobacza co i jak. O ironio!!!!!!
Czyzbys nie miala tego USG doczekac???!!!!

isabela
katja79
isabela

no cos mi sie wydaje ze jakby sie okazalo ze nasza mama2córun faktycznie rodzi to ja tez dostane niezlej biegunki ale z nerwów:yyy:

Katja, wdech - wydech - wdech - wydech!!!!:sofunny:
:sofunny::sofunny::sofunny::sofunny::sofunny::sofunny: Ale jazda!