Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Daffodil
dorciaa25
Ja juz tez ide spać,jutro przyczytam. Musze się wyspac bo jutro mam badanie w szpitalu na streptokoki... miłej nocy:)

A co to jest?? :36_11_23:
Witam :)
Daffodil, ciesze się ze jest ok, no a z tym ciśnieniem to najlepiej mierz sobie w domu dodatkowo.
Streptokoki to inna nazwa paciorkowców, to badanie z wymazem z szyjki macicy.Tak mi napisała moja lekarka na skierowanie jak zapytałam, się o badanie na paciorkowce.

http://s2.pierwszezabki.pl/020/020364980.png?7448
http://s4.suwaczek.com/200905221562.png

mama2corun
Lutka co sie stalo??co on takiego zrobil?pamietaj kochana ze to jednak tylko mezczyzna jak kiedys zaznaczyla mama2 wiec za duzo wymagac niemozna....Ty lepiej sie odzywaj i mnie niestresuj...
Daffodil chyba naprawde bedzie pierwsza mamusia z naszego grona :D
a ja tez mam jutro wizyte na 13 :D a polozna mi wrozyla ze niedoczekam do wizyty...hmm zobaczymy...hehe ciekawa jestem co mi powie apropo tych wod plodowych...a ja dzis z samego rana pije herbatke z lisci malin Daffodil Ty tez moze zacznij juz pic...

no to trzymam kciuki mama2corun za jutrzejszą wizytę!!:36_27_1:

http://www.suwaczek.pl/cache/76b1a6931d.png

Daffodil
Dobry wieczór kobietki,

Witam się dopiero teraz, bo było straszne opóźnienie u lekarza. Jedna z pacjentek miała bardzo zły zapis KTG i od razu z gabinetu pojechała do szpitala na cesarkę. Lekarz to załatwiał, umawiał ją i to niestety trochę trwało. A później jak już wróciłam, to wlazłam do wanny, żeby się trochę odstresować.

U mnie wygląda to tak: Kubuś rośnie, waży 3200, więc na szczęście trochę zwolnił tempo :) KTG wyszło bardzo ładnie, z małymi skokami, bo Kuba szalał jak zwykle wieczorem. Szyjka na razie twarda i zamknięta, co akurat w moim przypadku wcale pozytywne nie jest, bo łożysko jest już prawie dojrzałe :/ Jak zapytałam lekarza ile jeszcze czasu zostało do porodu patrząc na to łożysko, to powiedział, że ciężko określić, ale on by wolał, żebym w przyszłym tygodniu urodziła. W poniedziałek znowu kazał mi przyjść na KTG i oglądnięcie szyjki, bo trzeba teraz częściej dzieciaczka kontrolować. Pytałam go też czy wywołuje się poród w takich sytuacjach albo robi cesarkę i powiedział, że jeśli tylko KTG jest w porządku, to nie ma takiej potrzeby.
Poza tym mam sobie jutro wykupić sporo leków, bo po pierwsze znowu wyszło mi wysokie ciśnienie i stwierdził, że przy tych moich obrzękach zapisze mi małą dawkę i oprócz tego leki odwadniające, bo nogi mam bardzo opuchnięte. Nawet w udach mi się woda zatrzymuje... A ja głupek myślałam, że mi coś ostatnio przytyły :lup:

Najważniejsze, że u Kuby wszystko w porządku, ale przyznam, że trochę mnie ta wizyta przestraszyła i zmartwiła. Teraz to będę się w każdy ruch synka wsłuchiwać. Na szczęście do poniedziałku już niedaleko.
Daffodil - kochana nic sie nie martw. Jestes pod dobra opieka, z tego co przeczytalam. masz serio fajnego lekarza. Nie lekcewazy sobie niczego i jest konktretny. Co do wai Kubusia to gratulacje. Rosnei nasza kruszynka slicznie. Co do wody tez mi sie zbira i w udach czasami tez mam, czuje to jako takie napiecie nieprzyjemne. A co Ci przepisalaml? Jakies ziolka masz brac czy tabletki od razu? Nastapny termin w poniedzialek mowiosz, fajnie. bedziesz sie czula bezpiecznie.

Tak poza tym to witam w czwartek. Przed nami dzisiaj lekko stresowy dzien, bo po poludniu zalatwiamy w banku kase na wykup mieszkania w Polsce i nie weim czy nam dadza, bo juz kredyt mamy i debet, a teraz kryzys wiec bardziej niechetnie kase daja. Trzymajcie kciuki!!!!!!

lutka
Daffodil najwazniejsze ze prowadzi Cię jak widać świetny fachowiec :) No i patrz, możliwe ze będziesz pierwszą mamusią z majówek :) A waga super!

mama2 jak łożysko jest jjuż dojrzałe, to zaczyna sie starzeć i przestaje spełniac swoje funkcje.

A ja tylko dziś na chwilkę, bo brak mi weny. Mąż tak bardzo mnie wczoraj zawiódł, ze brak mi słów :/ Ale postanowiłam już nie ryczeć przez wzgląd na Szymka, co się ma denerwowac przez ojca dupka.

buziaki

Lutka to chyba jakis taki naerwowy okres wszyscy przechodzą, my z mojim m tez się wczoraj pokłucilismy, a normalnie rzadko nam sie to zdarza, i to jeszcze o zupełne głupoty...

http://s2.pierwszezabki.pl/020/020364980.png?7448
http://s4.suwaczek.com/200905221562.png

amelcia8
Daffodil czy ty miałaś jakieś objawy związane z tym wysokim ciśnieniem ???
JA ZACZYNAM SIĘ BAĆ DOBRZE ŻE JUTRO WIZYTA!!
WCZORAJ ZACZĘŁA NAGLE DRĘTWIEĆ MI RĘKA I O ZGROZO JĘZYK:36_11_23:
JUŻ CHCIAŁAM PO KARETKĘ DZWONIĆ ALE TRWAŁO TO KILKA MINUT I PRZESZŁO
DO TEGO NIE MOGĘ TERAZ W NOCY SPAĆ CIĄGLE MI DUSZNO:36_2_51:
A CZY KTÓREJŚ Z WAS BOLI BRZUCH???????
ja jakaś słaba jestem cholera wie !!!! naprawdę boję się tego co moge jutro usłyszeć ale z drugiej strony sie cieszę

Amelcia -mnie boli brzuch dosc czesto. Dobrze, ze masz wizyte to sie uspokoisz. Trzymam mocno kciuki! Wez odpocznij i pomysl o czyms przyjemnym, zeby malenstwo sie nie denerwowalo wraz z mamusia niepotrzebnie. Bedzie dobrze!

Ja wizyte mam w przyszly czwartek. Tez nie moge sie doczekac.
Znow zle spalam. Taki rwany ten moj sen i jakos ulozyc sie nie moge -tu cisnie tam ciagnie. Ech....
Ale przynajmniej opuchlizna na nogach schodzi w porownaniu z niedziela.

lutka
Daffodil najwazniejsze ze prowadzi Cię jak widać świetny fachowiec :) No i patrz, możliwe ze będziesz pierwszą mamusią z majówek :) A waga super!

mama2 jak łożysko jest jjuż dojrzałe, to zaczyna sie starzeć i przestaje spełniac swoje funkcje.

A ja tylko dziś na chwilkę, bo brak mi weny. Mąż tak bardzo mnie wczoraj zawiódł, ze brak mi słów :/ Ale postanowiłam już nie ryczeć przez wzgląd na Szymka, co się ma denerwowac przez ojca dupka.

buziaki
Lutka - przytulam Cie mocno. Co do meza to moze nie jest az tak zle jak Ci sie wydaje. Caluski!

mama2corun
Lutka co sie stalo??co on takiego zrobil?pamietaj kochana ze to jednak tylko mezczyzna jak kiedys zaznaczyla mama2 wiec za duzo wymagac niemozna....Ty lepiej sie odzywaj i mnie niestresuj...
Daffodil chyba naprawde bedzie pierwsza mamusia z naszego grona :D
a ja tez mam jutro wizyte na 13 :D a polozna mi wrozyla ze niedoczekam do wizyty...hmm zobaczymy...hehe ciekawa jestem co mi powie apropo tych wod plodowych...a ja dzis z samego rana pije herbatke z lisci malin Daffodil Ty tez moze zacznij juz pic...

O wlasnei. Ja tez musze sobie zaparzyc i wypije dzisiaj ze 2 szklanki. Na sama mysle o tym slomianym smaku mi slabo. Ale postaram sie byc dzielna. Jak ma pomoc....

Juz dzisiaj USG!!!! Huuuurrrrra! Juz czekam na relacje.

No własnie to mnie wkurza, moja wizyta dopiero 27 kwietnia, czyli miesiąc po ostatniej!!!!

Dziewczyny tak fatalnie to nie jest bo zdarzają się gorsze rzeczy, ale zawiódł moje zaufanie a to ostatnia rzecz jakiej potrzebuję będąc w przededniu porodu, zwłaszcza przy takiej pracy.

mama2corun
Guniu a mi smakuje ale ja zawsze lubilam takie herbaty lisciaste ziolowe itp wiem inna jestem hehe ja uwielbiam ziola jak gotuje to mnostwo ich uzywam:D a jak mi brakuje jakis przypraw w domu to oj zle jest zle ...hehe moj M to zdecydowanie zdobyty metoda przez zoladek do serca hihi a raczej utwierdzony ze ja to ta odpowiednia

Mama2corun - ja tez uwielbiam ziola i przyprawy, ale ta herbatka jakos mi nie pasi.
Dziwna ta moja ciaza w ogole. Normalnie to pilam wsyzstko co zdowe i mi bardzo smakowalo np. herbate zielona czy Rooibos, koperkowa itd. A teraz najchetniej pije kawe bezkofiinowa, czarna herbate i cole !!!!! No i najbardziej smakuja mi slodycze i slodkie. Normalne jedzenie nie zawsze.
Bez sensu ale co zrobic.

mama2corun
Lutka to chyba nabroil...ehh
a zaufanie to podstawa...tule moocno!!!glowa do gory !!i kare mu jakas wymysl!!
ja juz kiedys mowilam ze mnie te wasze miesieczne odstepy miedzy wizytami przerazaja ja juz4 wizyte teraz mam w odstepie 2 tyg a jutro jak wczesniej rozmawialysmy to chyba raz w tyg bedziedziemy sie widziec z polozna.

Ja mam nastepna 23 kwietnia po 2 tygodniach. A nastepna - sama nie wiem. Moze juz wcale nie bedzie, albo dopiero - jakby sie termin przesunal - to wtedy co 2 dni sie chodzi. Ja wtedy to bym chyba codziennie biegala, zeby sie uspokoic.
Ciekawa jestem co mi ten moj lekarz powie w przyszly czwartek. Jakos psychicznie nie czuje tego klimatu, ze to juz!!!!!

Guniu i takie nastawienie jest najlepsze ze jeszcze czas ja tak mialam z Oliw ze jeszcze czas czas a tu bum 3 tyg przed terminem,niedenerwujesz sie niepotrzebnie nieszukac zwiastunow porodu i to jest super nastawienie.
a ja tez zupelnie smaki mi sie pozmienialy tzn przyprawy ziola zostaly ale jakos na jogurty niemoge patrzec za to mleko litrami moge pic,slodkie to okazjonalnie jadlam a teraz pochlaniam a od wczoraj to tylko suchy chleb mi smakuje a dodam ze polski chlebek...
no ja to niewiem co mi jutro powie ta polozna mialam niby juz niedotrzymac do tej wizyty jej zdaniem a tu ja zaskocze ;p i jutro dalej z brzusiem bede:36_11_23:

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

amelcia8
Ewciaa
dziewczyny cieszcie się tymi wizytami ja mam dopiero 27 kwietnia i co mam powiedzieć????:36_11_23: do tego czasu wszytsko może się stać :36_11_23:

ewcia to nie nie tak ja miałam ostatnią 13 marca:36_11_23:

no tak ale teraz jest ważne żeby lekarz nas często oglądał pod koniec ciązy, po poście Daffodil zaczełam się martwić, a jeszcze mała dziś mi się prawie nie rusza:36_11_23:

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

Witam się czwartkowo.

Ja już po gigantycznym maratonie po aptekach, bo nigdzie nie mieli tego leku na nadciśnienie, który mi lekarz wczoraj zapisał. Dostałam w piątej aptece z rzędu i jeszcze farmaceuta przyszedł z opasłą księgą i stwierdził, że w ciąży tego brać nie wolno :lup: No to po powrocie od razu przegląd internetu i widzę, że zapisywany jest bardzo często, więc zaufam lekarzowi i zażywam, bo ciśnienie cały czas mam na granicy.

A teraz zabieram się do czytania co tam dzisiaj naskrobałyście :)

Ja tez dzisiaj mam lenia. Lozko jeszcze nie poscielone. Tylko sniadanie zjadlam i tyle i teraz w kuchni i pokoju musze posprzatac alejakos weny nie mama. Moze dzisiaj poprasuje dla Malego9 rzczy bo tak leza i mi humor psuja juz od dawna. Ale mi sie nie chce przyznam szczerze.
Przynajmniej posciel uprasuje, zeby byla. Z reszta zobacze...