Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

pat-k
katja79
pat-k
nadal mieszkamy u znajomych, bardzo sie staraja, zebysmy sie dobrze czuli ale niezreczna to sytuacja jednak... nie moge sie doczekac przeprowadzki pod swoj dach a tam jeszcze trzeba podlogi polozyc, dokonczyc malowanie... na razie tylko lazienka jest jako-tako skonczona.
o umeblowaniu juz nie wspomne

Patka no nareszcie jestes :smile_jump::smile_jump: no i jak wczorajsza wizyta i w ogóle?

wiecie co... bez was i forum ciaza staje sie choroba. Tydzien bez was i placzliwa sie zrobilam i czuje sie gorzej.
bylam wczoraj u lekarza, ktory pracuje w szpitalu (zastanawiam sie nad Inflancka... co o myslisz o tym szpitalu Katja?)
I zbadal mnie tylko na fotelu. nie moglam sama sie podniesc z tego fotela a on mi na to: dawno nie widzialem tak niesprawnej kobiety w ciazy...
Poryczalam sie jak wyszlam od niego. Nie wiem czy bardziej ze wstydu czy z przykrosci

Patka, trafiłas na lekarza prostaka!!! Moja gin zawsze chce pomagac wstawać jak leży na "leżance " po usg, a co dopiero na fotelu.
No ale tak facet nigdy w ciąży nie był...i myśli ze jest madry.. wwwrrrrr żal mi takich ludzi!!!

http://s2.pierwszezabki.pl/020/020364980.png?7448
http://s4.suwaczek.com/200905221562.png

pat-k
katja79
pat-k
nadal mieszkamy u znajomych, bardzo sie staraja, zebysmy sie dobrze czuli ale niezreczna to sytuacja jednak... nie moge sie doczekac przeprowadzki pod swoj dach a tam jeszcze trzeba podlogi polozyc, dokonczyc malowanie... na razie tylko lazienka jest jako-tako skonczona.
o umeblowaniu juz nie wspomne

Patka no nareszcie jestes :smile_jump::smile_jump: no i jak wczorajsza wizyta i w ogóle?

wiecie co... bez was i forum ciaza staje sie choroba. Tydzien bez was i placzliwa sie zrobilam i czuje sie gorzej.
bylam wczoraj u lekarza, ktory pracuje w szpitalu (zastanawiam sie nad Inflancka... co o myslisz o tym szpitalu Katja?)
I zbadal mnie tylko na fotelu. nie moglam sama sie podniesc z tego fotela a on mi na to: dawno nie widzialem tak niesprawnej kobiety w ciazy...
Poryczalam sie jak wyszlam od niego. Nie wiem czy bardziej ze wstydu czy z przykrosci

pat-k co za gbur!! Nie idź do niego więcej. Gość za grosz taktu nie ma.
To ja jednak na mojego lekarza nie mogę narzekać, bo ostatnio mi zawsze rękę podaje, jak schodzę z fotela.

dorciaa25
pat-k
katja79

Patka, trafiłas na lekarza prostaka!!! Moja gin zawsze chce pomagac wstawać jak leży na "leżance " po usg, a co dopiero na fotelu.
No ale tak facet nigdy w ciąży nie był...i myśli ze jest madry.. wwwrrrrr żal mi takich ludzi!!!

dokladnie, lekarze pomagaja wstac z fotela kobietom niebedacym w ciazy, przynajmniej ja sie z tym zawsze spotykalam, a co dopiero z balonikiem z przodu!

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png

pat-k
katja79
pat-k

Och Pateczko lekarzem sie nie przejmuj ja po ostatniej swojej wizycie tez mialam niezle jazdy Ci warszawscy lekarze kurcze tacy sa albo sie trafi na kogos milego albo nie i wtedy naprawde mozna sie zdziwic podejsciem no ale cóz...co do szpitala na Inflanckiej to mam kolezanke która tam rodzila i jest zadowolona( no i z tego co kojaze to oddzial jest po remoncie) wiec mysle ze ok a tak naprawde to zawsze nasz poród zalezy od poloznej na jaka sie trafi a z tymi kobietami to tez róznie bywa.

racja, wlasnie zastanawiam sie jakie znaczenie ma lekarz przy porodzie... bo chyba wiekszosc czasu jest przy rodzacej polozna?

pat-k lekarz bierze udział przy szyciu (i to też nie zawsze) i w razie jakiś ewentualnych komplikacji. W drugiej fazie jest zawsze, ale i tak główną rolę odwala położna.

wlasnie wyjelam z lodowki skrzydelka kurczakowe. Kupione przedwczoraj z data waznosci do 11. Otworzylam i musialam wietrzyc caly dom, sa sine i tak smierdza, ze musialam przed wyrzuceniem do smietnika pozawijac w reklamowki. Nie chce mi sie specjalnie z nimi jechac do sklepu, a powinnam pokazac palantom co sprzedaja!
Zawsze mam cos w zamrazarce wiec smaze udka, zrobie jej w sosie z ziemniakami i surowka z marchewki.

Daffodil
pat-k
katja79

To ja jednak na mojego lekarza nie mogę narzekać, bo ostatnio mi zawsze rękę podaje, jak schodzę z fotela.
Patka ja jak lezalam w szpitalu po ciazy pozamacicznej to lekarz na wizycie powiedzial do mnie ze mam sie w ziasc w garsc i cos ze soba zrobic bo wygladam strasznie tak mnie wk... ze odpowiedzialm mu ze Ciekawe jak on by wygladal jak by mu dzien wczesniej wycieli fiuta.Wiecej sie na mojej sali nie pokazal hihihi

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

Jola30
Daffodil
pat-k

Patka ja jak lezalam w szpitalu po ciazy pozamacicznej to lekarz na wizycie powiedzial do mnie ze mam sie w ziasc w garsc i cos ze soba zrobic bo wygladam strasznie tak mnie wk... ze odpowiedzialm mu ze Ciekawe jak on by wygladal jak by mu dzien wczesniej wycieli fiuta.Wiecej sie na mojej sali nie pokazal hihihi

:sofunny::sofunny::sofunny::sofunny::sofunny: normalnie padam buhahhahhahhah

pat-k
jola22
A co z Twoim "wielowodziem" - mówiłaś o tym lekarzowi??

A mama panikuje bo Cię kocha i martwi się o Ciebie.
Patka - fajnie, będziecie mieć swój kąt, Tosieńkę - tyle szczęścia na raz.
Ja bardzo mocno trzymam za was kciuki - żeby wszystko się udało.
A znajomym i rodzinie przesyłam wielkie buziaki - powiedz im że są cudowni że tak wam pomagają.
Wiesz Patka - w takich właśnie momentach człowiek wie kto jest jego przyjacielem, i na kogo może liczyć.

powiedzialam lekarzowi o wielowodziu, ale on wysyla mnie na usg i dopiero wtedy bedzie mogl cos stwierdzic.
mam tez odwiedzic interniste. was lekarze tez przed porodem wysylaja na ogolne badania?

Ja nie dostałam takiego zarządzenia :)

Jola30

i bardzo dobrze zrobiłaś, trzeba pokazać chamom gdzie ich miejsce.

katja79
Jola30
Katja ja wczoraj kupilam mieso ktore wlasnie wyladowalo w toalecie nie wiem co to ale nie da sie zjesc - nie mam wiec nic musze cos wymyslic.
zostala wczorajsza zupka jarzynowa i chyba zrobie placki ziemniaczane.

oooooooooooooooooooooo losie Jolcia please rzuc chociaz jednego, ale bym zjadla:smile_jump::smile_jump:

Katja to zapraszam do smarzenia bo kregosob wchodzi w d....

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

isabela
hej dziewczyny.
Zrobilam sobie kawusie i czytam Was.

Wracam do wczorajszego dnia bo nie bylam w humorze i tylko w skrocie Wam napisalam, ze mala ok i dostalam leki.

Powiem Wam, ze gdyby nie koniecznosc badan to w ogole bym zrezygnowala z chodzenia tu do lekarza.
Nie pisalam, ze w ubieglym tygodniu spedzilam ponad 6 godzni w szpitalu i wyszlam w koncu na wlasne zadanie (to ta sytuacja z lampa i lekarzem, z ktorej sie smiealysmy)
Badali mala bo byla za bardzo aktywna i prawdopodobnie wody mi sie saczyly (!?) plus mialam bolesne skurcze, twardy brzuch i jakies dziwne palpitacje. Generlanie w szpitalu oprocz podlaczenia mnie pod monitor, ktory nic nie wykazywal (przez 5 h), bo Mia byla za aktywna i nie dala sie zbadac nie powiedzieli mi nic. Chcieli zatrzymac mnie na obserwacji, kazali wlozyc sobie gruba podpaske i lazic z nia dobe by potem ja zbadac... Kur... w PL zrobiliby mi po prostu usg. Nie zgodzilam sie na to wszystko bo juz nerwy mi puszczaly. Lekarz i polozna byli oburzeni, ze nie chce zostac. Zadzwonilam do polskiego lekarza i zlecil zrobic mi wszystkie badania. Okazalo sie, ze mam zalpalenie nerek (zwiekszone uplawy i skurcze) no i anemie (stad te palpitacje).
Wczoraj u lekarza trafilam na kontrole i wszystkie wizyty byly nagrywane kamera. No i w zwiazku z tym pani doc przejela sie rola maxymalnie. Przeczytala opinie ze szpitala, plus powiedzialam jej o tym, ze 2x robili mi badnaia moczu i wciaz gdzies gina moje wyniki, ze jestem niezadowolona bo nie pomagaja mi. Jestem zdenerwowana bo gdyby nie prywatne wizyty u lekarza polskiego nie mialabym zadnej pomocy z ich strony. No i konczac lekarka zapisala mi lek, ktory zmienjsza skurcze stale (nie wiem czy tak dokladnie sie nazywaja bo to moje tlumaczenie) no i glownie zajela sie moja anemia plus czekamy na reakcje lekow, ktore dostalam wczesniej na nerki.

Sumasumarum.... Jestem stara 37 baba, ktora powinna chyba sobie darowiac ciaze bo sypie sie jak pruchno.
Jestem zmeczona i wciaz wqrwiona. Wszystko i wszyscy mnie draznia, irytuje sie kazdym gownem. A zobaczycie, ze Mia zrobi wszystkich w konia i urodzi sie nie przed, a po terminie.

Za tą starą babę, to Ci się :lup: należy :)
O brytyjskiej służbie zdrowia pisałyśmy już wielokrotnie i już nawet nie mam siły poruszać tego tematu po raz kolejny. Ale przyznam się, że badanie materiału z podpaski przebiło wszystko. Dobrze, że poszłaś do polskiego lekarza, przynajmniej wiesz co się dzieje.
Ogromne buziaki na poprawę nastroju :in_love:

katja79
Jola30
Katja ja wczoraj kupilam mieso ktore wlasnie wyladowalo w toalecie nie wiem co to ale nie da sie zjesc - nie mam wiec nic musze cos wymyslic.
zostala wczorajsza zupka jarzynowa i chyba zrobie placki ziemniaczane.

oooooooooooooooooooooo losie Jolcia please rzuc chociaz jednego, ale bym zjadla:smile_jump::smile_jump:

Katja zapraszam i do pomocy tez bo kregosob wchodzi w d....