Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

mama2corun
Kira bo ja sie niemoge powtrzymac wszystkim kobita sie opr nalezy Kira o ojcu bilogicznym i o swoim patnerze pisala juz duuzo razy.Pisala ze niechce zeby biologiczny sie dowiedzial i nawet padaly rady zeby sie jeszcze zastanowila.wiec sie niedziwie ze Kira dzis zwrocila uwage na swoje posty.
Kira a moze paluszek boli od nauki??moze od trzymania dlugopisu...

A o tym to ja bardzo dobrze wiem co i jak z Kira bylo :-)

mama2
Jola trzymam kciuki zeby Julcia sie obrócila, bo z tym recznym obracaniem to bym sie bała.
Mama2 corun i Ewcia nie straszcie bo tu i tak widze dziewczyny juz maja plan ucieczki a co drugi to lepszy plan , do lasu , za lodówke:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

Katja baba cie niepotrzebnie tak skrzyczała ale musisz sie pilnowac z tym jedzeniem i faktycznie nie robic takich długich przerw

Patka kochana odezwałas sie wkoncu , trzymamy kciuki za wizyte

Ja juz dzis zrobilam corce zaszczyk , ale bylo arcia w niebogłosy , masakra tak mi jej zal ..a tu jeszcze 9 zaszczyków:nie_mam_pojecia:

Jestem dzis padnieta bo i noc nieprzespana i cały dzien na dworze była a na koniec bardzo długi spacer z psem i padam a przed nami jeszcze duzo dni cieplych .24 stopnie az!!!!!!!!!!!

Mama to Ty dzielna baba jesteś, że sama Klaudii zastrzyki robisz :whoot: Jestem pod wrażeniem.

isabela
a i jeszcze jedno, moja znajoma miala odwracane dziecko. Mowila, ze bardzo bolalo, trwalo to ponad 2h, a dziecko w nastepnej godzinie moment wrocilo do "starej" pozycji, mowila, ze byla wsciekla, ze na taki bol ja narazili bez sensu i nie zgodzila sie na kolejny raz - zrobili jej cc

Ja bym sie nie zgodzila, bo czytalam, ze przy odwracaniu jest ryzyko komplikaci i tylko bardzo doswiadczopny lekarz moze to przeprowadzac. Cos tam bylo, ze jest ryzyko naderwania lozyska i jweszcze cos, ale dokladnie nie pamietam.
Tutaj w Niemczech tego nie robia juz nigdzie.

gunia43
isabela
a i jeszcze jedno, moja znajoma miala odwracane dziecko. Mowila, ze bardzo bolalo, trwalo to ponad 2h, a dziecko w nastepnej godzinie moment wrocilo do "starej" pozycji, mowila, ze byla wsciekla, ze na taki bol ja narazili bez sensu i nie zgodzila sie na kolejny raz - zrobili jej cc

Ja bym sie nie zgodzila, bo czytalam, ze przy odwracaniu jest ryzyko komplikaci i tylko bardzo doswiadczopny lekarz moze to przeprowadzac. Cos tam bylo, ze jest ryzyko naderwania lozyska i jweszcze cos, ale dokladnie nie pamietam.

W Polsce też nie.

katja79
isabela
katja79

o matko tak po fakcie mozna sie posmiac ale wtedy pewnie rece i nogi ci opadly co?
zarówke w pochwe powiadasz...:sofunny::sofunny::sofunny:

lampa na wielkim stojaku, co chwile obnizal ja blizej i blizej, mialam wrazenie, ze mi chce krocze opalic :) :sofunny::sofunny:

Isabelka moze to solarium miejsc intymnych bylo...:sofunny::sofunny::sofunny: o losie ale sie nasmialam, juz to sobie wyobrazam tzn Twoja mine..:36_2_13::36_2_15::sofunny:
Katja - bo zaraz normalnie padne! sOLARIUM!

Daffodil
A ja już spakowana, mogę jechać na porodówkę :hahaha:
Nawet zrobiłam listę rzeczy, które mam jeszcze dopakować (głównie kosmetyki i parę badań, których jeszcze nie mam), specjalnie dla M., gdybym ja dostała jakiegoś zaćmienia umysłu :) Wszystko ma pięknie wypisane, nawet jaki krem i który balsam :hahaha:

a tak apropo pakowania... zastanawiałam sie ostatnio czy jakieś badania trzeba mieć ze sobą... i widze, ze chyba tak XD jakie?

http://suwaczki.maluchy.pl/li-71171.png
http://s1.suwaczek.com/200905081662.png

Daffodil
Jak już się zabrałam do pakowania, to postanowiłam przetestować te gatki siatkowe :) I wiem już, że oprócz nich zabieram też zwykłe bawełniane, bo te to jakieś dramatyczne są :) Nie dość, że sięgają mi do pępka, to jeszcze przy ubieraniu zrobiłam w nich dziurę pazurem :lup: Trzeba za gumkę ciągnąć, a nie gdzie popadnie, zapamiętajcie to sobie :hahaha:

Ja kupilam sobie wlasnie dzisiaj z eko bawelny. Te siatkowe dostane szopitalu.

Daffodil
gunia43
isabela

W Polsce też nie.
Tylko te Wyspy jak zwykle jakies inne techniki stosuja. Odwaracanie dzieci, solarium krocza....

Kira89
Daffodil
Nawet zrobiłam listę rzeczy, które mam jeszcze dopakować (głównie kosmetyki i parę badań, których jeszcze nie mam), specjalnie dla M., gdybym ja dostała jakiegoś zaćmienia umysłu :) Wszystko ma pięknie wypisane, nawet jaki krem i który balsam :hahaha:

a tak apropo pakowania... zastanawiałam sie ostatnio czy jakieś badania trzeba mieć ze sobą... i widze, ze chyba tak XD jakie?

Kira wszystko zależy od szpitala, najlepiej dowiedz się u siebie, to będziesz mieć pewność. Jeśli chcesz rodzić z partnerem, to zorientuj się czy on jakiś badań nie musi zrobić, czasem np wymagają prześwietlenia klatki piersiowej.
Napiszę Ci jakie badania są potrzebne u mnie, ale tym się nie kieruj, bo co szpital, to inne wymagania:
*morfologia
*mocz
*cukier
*owa
*hbs
*karta przebiegu ciąży
*układ krzepnięcia (INR, APTT)
*elektrolity (sód, potas)
*dowód osobisty
*książeczka ubezpieczeniowa (w moim szpitalu ważna 2 miesiące)

Daffodil
Kira89
Daffodil

Kira wszystko zależy od szpitala, najlepiej dowiedz się u siebie, to będziesz mieć pewność. Jeśli chcesz rodzić z partnerem, to zorientuj się czy on jakiś badań nie musi zrobić, czasem np wymagają prześwietlenia klatki piersiowej.
Napiszę Ci jakie badania są potrzebne u mnie, ale tym się nie kieruj, bo co szpital, to inne wymagania:
*morfologia
*mocz
*cukier
*owa
*hbs
*karta przebiegu ciąży
*układ krzepnięcia (INR, APTT)
*elektrolity (sód, potas)
*dowód osobisty
*książeczka ubezpieczeniowa (w moim szpitalu ważna 2 miesiące)

I jeszcze grupę krwi zgubiłam.

mama2corun
jest tu jeszcze ktos??
ja leze i odpoczywam....czuje sie strasznie slabo :nie_mam_pojecia:duszno mi i goraco ale takiego konkretnego nic sie niedzieje.... bo gdyby choc jeden skurcz normalny to wiedzialabym co jest grane a tak to stwierdzam ze nic sie niedzieje :nie_mam_pojecia:

mama2córun bidulko odpoczywaj na calego moze ta biegunka tak Cie oslabila, mam nadzieje ze nic sie w nocy juz nie bedzie dzialo i ze bedziesz miala spokojna nocke.
ja juz bede zmykac bo jakas zmarnowana jestem do jutra kwoczki.

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

mama2corun
jest tu jeszcze ktos??
ja leze i odpoczywam....czuje sie strasznie slabo :nie_mam_pojecia:duszno mi i goraco ale takiego konkretnego nic sie niedzieje.... bo gdyby choc jeden skurcz normalny to wiedzialabym co jest grane a tak to stwierdzam ze nic sie niedzieje :nie_mam_pojecia:

Może jednak to był tylko fałszywy alarm :16_10_9:
mama2corun śpij dobrze i zamelduj się rano, żebyśmy wiedziały, że wszystko w porządku :)

gunia43
isabela

ja sie tez nie zgadzam z odwracaniem dziecka, nie mam pojecia jakie sa komplikacje, ale wiem, ze w zyciu nie pozwolilabym na to! Juz brzmi okropnie, a jak to musi bolec?!!! Przeciez musza niezle cisnac dzieckiem i Toba by w ogole je ruszyc. Niby robia to podczas usg, ale dla mnie brzmi to troche sredniowiecznie...

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png

gunia43
Daffodil
gunia43

W Polsce też nie.
Tylko te Wyspy jak zwykle jakies inne techniki stosuja. Odwaracanie dzieci, solarium krocza....

Guniu, gdy pojechalam z corka po jej ciezkiej operacji do PL na konsultacje, bo tych konowalow nie moglam scierpiec to lekarz sie za glowe zlapal i wprost zapytal czy mieszkamy w Afryce bo nie wierzy, ze takich lekarzy mozna w Londynie znalezc... Juz wtedy narzekalam na nich. Ale co sie dziwic. W PL medycyne robisz w 5 lat plus specjalizacja 3 lata i praktyka. W UK 3 lata i jestes lekarzem, podkreslmy - angielskim lekarzem...

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png

Witam was , tak sobie zagladałam ze marcówki dwie jeszcze zostały , przerąbane a mamy juz 8 kwietnia !!!:nie_mam_pojecia:

Ja dzis oddałam krew i siku i Pani byla zdziwiona ze jestem taka opalona a w ciazy nie wolno!!:36_1_68::36_1_68::36_1_68:
Bez przesaday jak cały dzien jestem na placu to trudno sie nie opalic:)))
Klaudia coraz mocniej kaszle , cholera za oknem 24 stopnie a ona kaszle jak gruzlik :36_1_15::36_1_15:
Ja juz po sniadanku, dzis rogalik z kakao . A na wadze narazie ani grama wiecej ! to dobrze ze troche przystopowało:)) :water_fun:
Noc miałam fatalna , głupie sny o złodziejach , kaszel corki od 5 rano i tak juz nie spimy:whoot: Juz chyba nie zdaze sie wyspac:36_11_23:
a co do oznak porodu to u mnie wszystko cichutko , nawet brzuch przestal sie stawiac hihi czym blizej tym u mnie spokojniej:taniec::taniec::taniec:

witam się środowo:)))))
mama2corun:)- jeszcze poczekaj 5-dni z tym porodem po świętach już śmiało twoja córcia może byc z tobą i z nami majowymi ciociami:)

ewciaa mnie tez boli podbrzusze jak na okres no ale chyba tak ma być;))
ale mój syn bardzo mało od dwóch dni się rusza mmmmm albo zaczynam panikować albo sie coś dzieje mam nadzieję że jutro wróci do normy:):nie_mam_pojecia::nie_mam_pojecia:

http://www.suwaczek.pl/cache/76b1a6931d.png