Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Jola30
Witam Was wszystkie.
Pogoda naprawde piekna.:36_7_8:
Historia z mama2 jakos specjalnie mnie nie zdziwila:36_2_39: cos czulam ze jak tak bedzie fikac wszystko moze sie zdarzyc jednakze trzymam kciuki zeby wszystko dobrze sie skonczylo i niech Maks posiedzi jeszcze troszke w brzuszku a jego mama niech sie troche opamieta bo skacze jak sarnka.:36_7_8::sklon:

U mnie tez za oknem cudnie poprostu,. Zarza koncze obiad robic i spadam na spacerek!
Jola30, moze wyjdz do ogrodu - cos pisalams ze masz przy domu, jak nie umiesz chodzic i poczytaj sobie na swierzym powietrzu!

isabela
nosz glupia cipa z tej mamy2, az sie poryczalam, pewnie nie zdazyla firan zawiesic lub okna domywala... Normalnie obilabym jej dupsko!!!
Wariatkaaaaa. Dziewczyny nie wazcie sie byc takie nieodpowiedzialne, bo mozna nerwicy sie przez to nabawic. Mama2, wariatkooooooo, TRZYMAM KCIUKI ZA CIEBIE I MALEGO!

Isabela ja tylko czekam aż wróci ze szpitala, powie, że niebezpieczeństwo zażegnane i wtedy opierdziel będzie taki, że się do taboretu nie zbliży :nerw:

isabela
gunia43
jola22

Ja tez nie miała bym nic przeciwko bo już nie mogę doczekać się mojej Juleczki.

Mnie trochę denerwują teksty typu - czy to już jutro, albo czy to bliźniaki???
Ludzie czasami uważają się za profesorów z dziedziny ginekologi, a guzik mają pojęcie - przecież wielkość brzucha nie ma nic do zaawansowania ciąży itp
Jola22 - NO mnie tez to zawsze wkurzalo. Np. moja sasiadka ktora caly czas twierdzi, ze mam bardzo aly brzuch. Zawsze jej odpowiedam, ze moj lekarz twierdzi inaczej. Ale do niej nic nie dociera i dalej swoje i znow to samo gada. Durne babsko!
Albo te tektsty w stylu oj, bedzie dziewczynka, bo przy dziewczynce sie brzydnie. Albo jesz slodkie to bedzie chlopak. Normalnie sredniowiecze i brak kultury.

Jola, Gunia tego typu babe - mam znajoma. Jest mlodsza ode mnie i marzy jej sie dziecko (to wiem) zawsze jak sie widzimy (dobrze, ze bardzo rzadko) mowi, ze w ogole brzuch mi nie urusl i za kazdym razem zwraca uwage jak przytylam. "Duzo przytylas tak w sobie, ale brzucha to ty prawie w ogole nei masz" ????? - moje corki stwirdzily, ze z zazdrosci jej przycmilo postrzeganie kobiet w ciazy ;)

jesu, do jutra nie pojde pod ten prysznic

:sofunny: Uśmiałam się z tego tekstu :sofunny: Rzeczywiście coś jest z tą babką nie tak :)

Jola30
gunia43
dorciaa25

Guniu masz na myśli Linomag?
ULŻYŁO MI TROCHE BO MAŁY COS SIĘ DZŚ TAK ENIGMATYCZNIE RUSZAŁ, WYSTRASZYŁAM...ALE WRESZCIE GO MOCNIEJ CZUJE:))))

Kira 89 trzymam kciuki za Twoja wizytę.

A co z Figgą ? Dawno nic nie pisała...
Tak Dorciaa. Linomag.

A ja kupilam linomag,alantan plus masc i krem.sudokrem i J&J puder.
A jesli chodzi o Tantum Rosa+iligator to musze kogos poprosic zeby mi kupil w PL.Bo tu niestety za drogo poniewaz chyba nie wiedza ile za to brac w Pl.sklepie.

Jolu 30 widzę, że masz cały zestaw:)

http://s2.pierwszezabki.pl/020/020364980.png?7448
http://s4.suwaczek.com/200905221562.png

Daffodil
Ja właśnie wróciłam wygrzana i przeszczęśliwa :) Siedziałabym nad zalewem dłużej, ale niestety mój pęcherz zastrajkował :36_2_39: Ale jak na niego, 4 godziny to i tak wyczyn :36_7_8:
Myślałam cały czas co tam u Mamy. Do mnie nic nie pisała, zaraz poczytam czy tu nie pojawiły się jakieś nowe informacje.

Daffodil, niestety dalej nic nie wiemy o mamie 2...

http://s2.pierwszezabki.pl/020/020364980.png?7448
http://s4.suwaczek.com/200905221562.png

dorciaa25
gunia43
Daffodil

Ja kupiłam 10 :36_2_39:
Kurcze a ja mam 2 opakowania. MOja znajoma, u ktorej robilam zamowienie z Polski doszla do wniosku, ze 10 to malo i kupila mi dwie paczki. Jedna za 32 a druga za 38 zlotych. Tyle kasy cholewcia. Ale coz! Moze sie kiedys przydadza jeszcze....

Ja kupiłam jedna paczkę, czyli 10 saszetek za jakies 35 zł. Ale irygatora nie kupiłam, w sumie nie pomyślałam o tym...

A co kupujecie dla maluszków do smarowania pupy???, bo stwierdziłam że puder moze sie zbijać w grudki i byc nie przyjemny dla dziecka więc kupiłam maść Linomag z lanolina i wazeliną i wsummie cena przystepna, bo 8 zł.

Ja mam Alantan Plus (też coś koło 8 zł) i oprócz tego Bepanthen (koło 16 zł), który w zasadzie kupiłam na brodawki, ale podobno na pupcie też świetny. Zobaczymy co się bardziej Kubie spodoba :)

Daffodil
pat-k
dziewczyny, od poniedzialku bede miala polski numer i od razu wam go wysle. Gunia, Twoj zapisalam. Jolu22 Twoj nr tez juz mam.

Ok, to czekamy na informacje. I napisz od razu jak podróż przebiegła i jak się z Tośką czujecie. A jedziecie w weekend?

jedziemy jutro po poludniu. 18 godzin w pociagu... bierzemy stos kanapek, zapas wody mineralnej..... mam nadzieje, ze nasz przedzial bedzie blisko toalety ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

dorciaa25
Daffodil
Ja właśnie wróciłam wygrzana i przeszczęśliwa :) Siedziałabym nad zalewem dłużej, ale niestety mój pęcherz zastrajkował :36_2_39: Ale jak na niego, 4 godziny to i tak wyczyn :36_7_8:
Myślałam cały czas co tam u Mamy. Do mnie nic nie pisała, zaraz poczytam czy tu nie pojawiły się jakieś nowe informacje.

Kurcze, mam nadzieję, że właśnie nie rodzi...

Daffodil
dorciaa25
gunia43

Kurcze a ja mam 2 opakowania. MOja znajoma, u ktorej robilam zamowienie z Polski doszla do wniosku, ze 10 to malo i kupila mi dwie paczki. Jedna za 32 a druga za 38 zlotych. Tyle kasy cholewcia. Ale coz! Moze sie kiedys przydadza jeszcze....

Ja kupiłam jedna paczkę, czyli 10 saszetek za jakies 35 zł. Ale irygatora nie kupiłam, w sumie nie pomyślałam o tym...

A co kupujecie dla maluszków do smarowania pupy???, bo stwierdziłam że puder moze sie zbijać w grudki i byc nie przyjemny dla dziecka więc kupiłam maść Linomag z lanolina i wazeliną i wsummie cena przystepna, bo 8 zł.

Ja mam Alantan Plus (też coś koło 8 zł) i oprócz tego Bepanthen (koło 16 zł), który w zasadzie kupiłam na brodawki, ale podobno na pupcie też świetny. Zobaczymy co się bardziej Kubie spodoba :)

ja mam sudokrem i bepanthen, a dokupie pewnie jeszcze linomag. bedziemy testowac na pupci :)

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

pat-k
Daffodil
pat-k
dziewczyny, od poniedzialku bede miala polski numer i od razu wam go wysle. Gunia, Twoj zapisalam. Jolu22 Twoj nr tez juz mam.

Ok, to czekamy na informacje. I napisz od razu jak podróż przebiegła i jak się z Tośką czujecie. A jedziecie w weekend?

jedziemy jutro po poludniu. 18 godzin w pociagu... bierzemy stos kanapek, zapas wody mineralnej..... mam nadzieje, ze nasz przedzial bedzie blisko toalety ;)

No to spore wyzwanie przed Wami :) 18 godzin :what: normalnie chyba by mnie tam poskręcało :)

Daffodil
dorciaa25
Daffodil

Kurcze, mam nadzieję, że właśnie nie rodzi...

tez mam takie mysli... na mojego smsa tez nie odpowiedziala jeszcze

pat-k
Daffodil
dorciaa25

ja mam sudokrem i bepanthen, a dokupie pewnie jeszcze linomag. bedziemy testowac na pupci :)

Aaaa... sudokrem też mam, zapomniałam napisać, bo dostaliśmy takie nieduże opakowanie w SR. Ale dziewczyny pamiętajcie, że sudokrem to dopiero jak się odparzenia pojawią. Na co dzień smarujemy pupcię Alantanem, Linomagiem, Bepanthenem itp. Położna mówiła, że to najczęstszy błąd jaki młode mamy popełniają.

pat-k
Daffodil
pat-k

Patka mam nadzieje ze podroz przebiegnie zgodnie z planem i wycieczka dobrze sie skonczy dla Ciebie i Tosi.
Napewno tak bedzie bedziemy z Wami przez cala droge 18 godzinnej podrozy.:zwyrazami_milosci:
Toaleta -co prawda to prawda najwazniejsza w 9 miesiacu ciazy ja to juz chyba niedlugo miske wsadze do pokoju:36_7_8::36_7_8:

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

mama2corun
kurcze niebylo mnie a tu takie rzeczy mama trzymam kciuki zeby Maksio zostal w brzuszku!!
Jola22 gratuluje 50tki
my z Oliw bylysmy na 3 godzinnym spacerku pogoda piekna w cieniu17 w sloncu to chyba z 22 no poprostu cudnie a jak fajnie mi po spacerku w takim sloneczku teraz jemy zupke z duuza iloscia mieska wolowego.
sa jakies wiesci nowe od mamy2

:36_2_39:tak cieplo super Oliwka pewnie zadowolona po takim spacerku :36_7_8:

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

mama2corun
kurcze niebylo mnie a tu takie rzeczy mama trzymam kciuki zeby Maksio zostal w brzuszku!!
Jola22 gratuluje 50tki
my z Oliw bylysmy na 3 godzinnym spacerku pogoda piekna w cieniu17 w sloncu to chyba z 22 no poprostu cudnie a jak fajnie mi po spacerku w takim sloneczku teraz jemy zupke z duuza iloscia mieska wolowego.
sa jakies wiesci nowe od mamy2

mama2corun niestety na razie nic nowego nie wiemy...
U nas też taka pogoda, że grzech w domu siedzieć. Czekam na męża i zaraz znowu pewnie się przejdę :)
Mam nadzieję, że nie przeforsowałaś się za bardzo na tym spacerku. Żeby tu zaraz powtórki z rozrywki nie było :)

Jola30
bepanthen-tez mam i wszystkiego chyba po pare sztuk bo tak mi znajoma doradzila.Smiechu warte teraz tak sobie mysle ze to lekka przesada:what:

Jeśli dzidziuś nie będzie na nic uczulony, to zużyjesz na pewno. Gorzej jak będzie miał skłonność do wysypek itp. Ja kupowałam wszystko po jednym opakowaniu, tak samo pieluszki, żeby nie było żal, jak trzeba będzie się jednej marki pozbyć. Kosmetyki takie jak oliwki, żele pod prysznic jeszcze można na sobie zużyć, ale pieluszki i kremy do pupy, to tylko do kosza :)