Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Daffodil
katja79
babeczki macie juz dla siebie wszystko do szpitala? bo ja mam tylko dwie koszule, klapki i szlafrok...kurcze musze sie wziasc i pokupowac te wszystkie duperele bo zegar tyka...:smile_jump:a jeszcze jak czytam o waszych opadajacych brzuszkach no i nie mówie o Guni rozwarciu to mam wrazenie ze jutro pierwszy maj:o_no:
Daffodil a mówili u Ciebie na SZR o tym mydle dla mamy szry jelen no i zeby nie uzywac pachnacych kosmetyków bo ich zapach dla nas przyjemny ale dla maluszków nie koniecznie moze im sie nie podobac a ze ten szary jelen jest taki wlasnie bezzapachowy ale jak go zobaczylam ostatnio w sklepie dzieciecym to witki mi opadly i nie kupilam oczywiscie....myslicie ze przesadzaja...????

U nas trochę inne podejście mają w takim razie. Akurat babka mówiła o pielęgnacji krocza i dziewczyna zapytała o szare mydło. Położna stwierdziła, że to rzeczywiście była rewelacja, ale kilkanaście lat temu, jak nic innego nie było. Teraz ona doradza mycie się płynem do higieny intymnej najlepiej z korą dębu. Oczywiście trzeba wcześniej przetestować czy nie uczula, bo nie ma nic gorszego niż złapać uczulenie na ranie.
A co do pachnących kosmetyków, to położna mówiła u nas głównie o perfumach. Ja na pewno będę używać normalnych żeli pod prysznic.

Daffodils a na to krocze gdzies kiedys wyczytalam tondur ross czy cos takiego? tez moza bo widzialm a PL sklepie ale strasznie drogie i wlasnie sie zastanawiam czy nie kupic.

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

Daffodil, normalnie Cie kocham ;)

Lutka, ja biore magnez od kilku miesiecy, a brzuch mi sie stawia non-stop. Mysle, ze to juz taki urok ostatnich tygodni ciazy. Czasami mam wrazenie, ze zamiast brzucha mam kamien, do tego bole podbrzusza. Ot chyba przygotowanie do porodu.

mama2corun, rzeczywiscie kolezanka ma gust. Piekne ciuszki :) :Oczko:

Guniu, wow, :noooo: Ty chyba rzeczywiscie bedziesz kwietniowa MAJOWKA :) Uwazaj i nie rob duzych krokow, hihihihi

Katja, co za pomysly z tym myciem okien - nie kus losu!!!!

Ja juz wrocilam z urzedu, zalatwilam wszystko, bylam tez w GP powtornie zrobic badania moczu bo zgubili moje wyniki!!! Wizyte u lekarza mam za tydzien w srode :) Chciala mnie zapisac na poniedzialek, ale do tej samej lekarki co ostatnio, tej ktora stwierdziala, ze nie moze znalezc serca Mia i nie wie jak jest uloznona (klempa glupia) Wiec gdy uslyszalam jej nazwisko poprosilam o zmiane terminu bo mi poniedzialek nie pasuje ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png

Jola30
Jak tak sobie poczytalam ze juz pakujecie torby :36_2_39: to zwatpilam i tez musze zaczac planowac jak i co i gdzie i jaka duza ta torba bedzie?
Nie mam jeszcze ladnych koszul i musze zakupic z kilka,pieluchy tetrowe,klapki.nakladki do karmienia bo mimo ze cuduje z mojmi cycorkami to niestety brodawki mam wklesle do srodka i moze byc problem z karmieniem a jakos inaczej sobie tego nie wyobrazam.

Na wklęsłe brodawki położna na SR pokazywała takie nakładki, przez które można karmić. Bez tego może być ciężko. Widziałam kiedyś, że na Allegro jest spory wybór.
Jola a próbowałaś coś z nimi robić? Wiem, że są jakieś ćwiczenie, które ponoć mogą pomóc, ale jaka jest ich skuteczność niestety nie wiem, bo nigdy się tym nie interesowałam. Ponoć używanie laktatora przez chwilę przed karmieniem dziecka może pomóc.

lutka
mama2
LUTKA bylas wczoraj u lekarza??????????????///

byłam byłam. Wiadomości mam 2 :

zła: szyjka skrócona o około 80 %, tak czułam ze to częste stawianie się macicy przepowiada coś nei do końca dobrego :/

dobra: jest twarda i zamknięta, młody wazy 1900g czyli w 1,5 tyg przytyło około 220 g.

Teraz tylko musze wytrzymac conajmniej miesiac zeby nabrał ciałka. Mam zazywać nos-pę i magnez. Magnez mam 200 mg - do ilu na dobę mogę? I nospy tez ile?

lutka to nie jest zle, opoczywaj a mały urośnie i będzie wszytsko dobrze

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

Jola30
Daffodil
katja79
babeczki macie juz dla siebie wszystko do szpitala? bo ja mam tylko dwie koszule, klapki i szlafrok...kurcze musze sie wziasc i pokupowac te wszystkie duperele bo zegar tyka...:smile_jump:a jeszcze jak czytam o waszych opadajacych brzuszkach no i nie mówie o Guni rozwarciu to mam wrazenie ze jutro pierwszy maj:o_no:
Daffodil a mówili u Ciebie na SZR o tym mydle dla mamy szry jelen no i zeby nie uzywac pachnacych kosmetyków bo ich zapach dla nas przyjemny ale dla maluszków nie koniecznie moze im sie nie podobac a ze ten szary jelen jest taki wlasnie bezzapachowy ale jak go zobaczylam ostatnio w sklepie dzieciecym to witki mi opadly i nie kupilam oczywiscie....myslicie ze przesadzaja...????

U nas trochę inne podejście mają w takim razie. Akurat babka mówiła o pielęgnacji krocza i dziewczyna zapytała o szare mydło. Położna stwierdziła, że to rzeczywiście była rewelacja, ale kilkanaście lat temu, jak nic innego nie było. Teraz ona doradza mycie się płynem do higieny intymnej najlepiej z korą dębu. Oczywiście trzeba wcześniej przetestować czy nie uczula, bo nie ma nic gorszego niż złapać uczulenie na ranie.
A co do pachnących kosmetyków, to położna mówiła u nas głównie o perfumach. Ja na pewno będę używać normalnych żeli pod prysznic.

Daffodils a na to krocze gdzies kiedys wyczytalam tondur ross czy cos takiego? tez moza bo widzialm a PL sklepie ale strasznie drogie i wlasnie sie zastanawiam czy nie kupic.

Hmmm... Tantum Rosa? Bo nie wiem czy o tym samym myślimy. Do najtańszych rzeczywiście nie należy, bo z tego co pamiętam jedna saszetka kosztuje trochę ponad 3 zł, ale ponoć działa rewelacyjnie. Już od paru osób słyszałam, że przynosi natychmiastową ulgę i ponoć pomaga w gojeniu. Tylko trzeba się zaopatrzyć w taką butelkę z wody mineralnej z dziubkiem, żeby łatwo było pryskać.

isabela

Lutka, ja biore magnez od kilku miesiecy, a brzuch mi sie stawia non-stop. Mysle, ze to juz taki urok ostatnich tygodni ciazy. Czasami mam wrazenie, ze zamiast brzucha mam kamien, do tego bole podbrzusza. Ot chyba przygotowanie do porodu.

Guniu, wow, :noooo: Ty chyba rzeczywiscie bedziesz kwietniowa MAJOWKA :) Uwazaj i nie rob duzych krokow, hihihihi

Ja juz wrocilam z urzedu, zalatwilam wszystko, bylam tez w GP powtornie zrobic badania moczu bo zgubili moje wyniki!!! Wizyte u lekarza mam za tydzien w srode :) Chciala mnie zapisac na poniedzialek, ale do tej samej lekarki co ostatnio, tej ktora stwierdziala, ze nie moze znalezc serca Mia i nie wie jak jest uloznona (klempa glupia) Wiec gdy uslyszalam jej nazwisko poprosilam o zmiane terminu bo mi poniedzialek nie pasuje ;)

Isabela :36_4_20: :)))
Dobrze, że zachowałaś przytomność umysłu i nie dałaś się zapisać do tej pindy. Szkoda czasu na takie badania.

mama2corun
Ewciaa
gunia43

Ewciaa - ja mam kochana jedno i drugie. I to sa 2 diametralnie inne odczucia. Jedno jest jak klucie albo jakby Cie pradem ktos porazil - bardzo nieprzyjemne dla mnie, a drugie to takie reguralne pulsowanie nawet przyjemne by bylo gdyby nie to, ze dziwnie ze promieniuje akurat na te okolice :-) i trwa jakes pare minut.

Gunia ja już sama nie wiem, ważne żeby było wszytsko ok jakoś to przeżyje jak mała daje mi w kość

Ewciu czkawke odczuwasz juz dlugo wiec pomylic z czyms innym juz niemozesz klucie w pochwie na moj chlopski rozum to mala uciska nerw jakis i to trwa chwilke jakby pradem koplo i przechodzi a ten nacisk na krocze ja tez mam i wydaje mi sie ze jest spowodowane obnizaniem sie dzidzi i takie uczucie jakby mialo dziecko wypasc bo wlasnie sie obniza tak ja to rozumie ja mam wizyte w pt i jeszcze to potwierdze a Ty w czwartek i tez dopytaj.

mama2curon no wąłśnie o to mi chodzi, napewno zapytam lekarza, a może ja zmyślam, ale właśnie każda z nas tu jest by dzielić się swoimi doświadczeniami złymi i dobrymi

lutka
gunia43
lutka

byłam byłam. Wiadomości mam 2 :

zła: szyjka skrócona o około 80 %, tak czułam ze to częste stawianie się macicy przepowiada coś nei do końca dobrego :/

dobra: jest twarda i zamknięta, młody wazy 1900g czyli w 1,5 tyg przytyło około 220 g.

Teraz tylko musze wytrzymac conajmniej miesiac zeby nabrał ciałka. Mam zazywać nos-pę i magnez. Magnez mam 200 mg - do ilu na dobę mogę? I nospy tez ile?
Ja magnezu biore 500 dziennie przez cala ciaze. A Nospa - wiem, ze dwie mozna, ale nie jestem pewna czy codziennie. Ponoc rozmiekcza szyjke.

tylko 2? hmmm

a wiecie ż elekarka wczoraj mówi do mnie tak:

w którym tygodniu była pani u Grzesia ( to ten drugi lekarz), około 20 tak? to dobrze, ja też czuję sie pewniej jak inny lekarz zerknie na dziecko.

Kurde tak to jest jak mieszka się w 40 tysięcznym mieście, wszyscy wszystko wiedzą :/

Ewciaaa podobno w całym Podkarpaciu nie robią znieczuleń.

no to mnie pocieszyłaś:36_2_39: może jakoś przezyje

katja79

ja mam chyba wszytsko, niedługo \zaczne pakowanie:36_7_8:

isabela

Klempa....:smile_jump::smile_jump::smile_jump:bardzo mi sie podoba to okreslenie...ale naprawde przesadzili z tymi wynikami ale musza miec bajzer!!!

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

dziewczyny, Wy tez macie ostatnio jakas "spiaczke"??? Ja moglabym spac caly czas (gdyby nie to, ze gnaty mnie bola)
Musze sie ruszyc i zrobic obiadek bo moje kochane "malenstwa" za godzinke beda z zajec. Mlodsza dzis miala egzamin, pwnie wroci glodna i padnieta.
Robie szybkie schabowe, wieszam pranie i .... zmykam do lozka bo zasypiam na siedzaco.
Buziaki kochane, bede pewnie wieczorkiem.
xxx

Daffodil
Jola30
Daffodil

Hmmm... Tantum Rosa? Bo nie wiem czy o tym samym myślimy. Do najtańszych rzeczywiście nie należy, bo z tego co pamiętam jedna saszetka kosztuje trochę ponad 3 zł, ale ponoć działa rewelacyjnie. Już od paru osób słyszałam, że przynosi natychmiastową ulgę i ponoć pomaga w gojeniu. Tylko trzeba się zaopatrzyć w taką butelkę z wody mineralnej z dziubkiem, żeby łatwo było pryskać.

ja kupiłam tantum rosse 4 saszetki narazie

mama2
ale mi niedobrze i słabo...:36_2_39:chyba za duza dawka słonca dzisiaj.Jedna okienko juz umyłam :36_7_8: firaneczki mam nowe powieszone i slicznie mam teraz ..leze i podziwiam:36_7_8:

mamuska, zasluzylas na duzego klapsa w dupskooooooo!!!! Spacer spacerkiem, ale mycie okien i wieszanie firanek? "Boj sie Boga!!!" (jak to mawiala moja babcia w oburzeniu) :Oczko: