Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

katja79
no ja dzis z okazji pieknej pogody chyba sie wezme za porzadne sprzatanko nawet sie zastanawiam czy jednego okna nie umyc bo mój M ma myc w sobote ale troche bym go odciazyla zawsze mialby jedno mniej ehhh jeszcze zobacze narazie zmykam poodkurzac troche bo wszedzie klaki mojego kota fruwaja a potem na zakupy smigam, pa brzuchatki

No nie, ja z okazji pięknej pogody, to mam raczej ochotę na spacery, a nie na mycie okien :what: U mnie na razie słońca jak na lekarstwo, ale przynajmniej przestało padać. Postęp jest :)

lutka
gunia43
lutka

byłam byłam. Wiadomości mam 2 :

zła: szyjka skrócona o około 80 %, tak czułam ze to częste stawianie się macicy przepowiada coś nei do końca dobrego :/

dobra: jest twarda i zamknięta, młody wazy 1900g czyli w 1,5 tyg przytyło około 220 g.

Teraz tylko musze wytrzymac conajmniej miesiac zeby nabrał ciałka. Mam zazywać nos-pę i magnez. Magnez mam 200 mg - do ilu na dobę mogę? I nospy tez ile?
Ja magnezu biore 500 dziennie przez cala ciaze. A Nospa - wiem, ze dwie mozna, ale nie jestem pewna czy codziennie. Ponoc rozmiekcza szyjke.

tylko 2? hmmm

a wiecie ż elekarka wczoraj mówi do mnie tak:

w którym tygodniu była pani u Grzesia ( to ten drugi lekarz), około 20 tak? to dobrze, ja też czuję sie pewniej jak inny lekarz zerknie na dziecko.

Kurde tak to jest jak mieszka się w 40 tysięcznym mieście, wszyscy wszystko wiedzą :/

Ewciaaa podobno w całym Podkarpaciu nie robią znieczuleń.

O rany, rzeczywiście nic się nie ukryje :what:

gunia43
Dziewczyny i jeszcze jedno czego sie wczopra dowiedzial. Ze moja szyjak jest rozwarta na 1 cm!!!!! Cio wy na to? A polozna powiedzial, ze na tym etapie to tak moze byc.

Gunia widzę, że informacje dozujesz stopniowo :) To chyba rzeczywiście nie jest nic strasznego (chociaż dla mnie trochę tak brzmi :36_2_39:), bo moja koleżanka z takim rozwarciem chodziła ponad 3 tygodnie. Tak więc nie masz się co martwić, ale za bardzo nie szalej.

Daffodil
gunia43
Dziewczyny i jeszcze jedno czego sie wczopra dowiedzial. Ze moja szyjak jest rozwarta na 1 cm!!!!! Cio wy na to? A polozna powiedzial, ze na tym etapie to tak moze byc.

Gunia widzę, że informacje dozujesz stopniowo :) To chyba rzeczywiście nie jest nic strasznego (chociaż dla mnie trochę tak brzmi :36_2_39:), bo moja koleżanka z takim rozwarciem chodziła ponad 3 tygodnie. Tak więc nie masz się co martwić, ale za bardzo nie szalej.
NO wlasnie. Polozna powiedzial, ze z takim rozwarciem a nawet 1-2 cm mozna chodzic jeszcze 2-3 tygodni.
Oj, cos mi sie wydaje, ze Maksio bedzie jednak kwietniowy!
Disiaj ide zrobic ostateczne zakupy i jutro spakuje torbe do szpitala. Ale dzisiaj jeszcze nie pakuje. Powiedzial, ze w kwietniu najwczesniej wiec do jutra jeszcze poczekam.

gunia43

o takiej rzeczy zapomnialas napisać! 1 cm to jest coś, uuuuuu coraz blizej :)

gunia43

o losie Gunia czyli pierwsze symptomy juz masz....jeny ja nie wiem sluchajcie co sie bedzie dzialo jak pierwszej z nas zacznie sie poród ale chyba tu zbzikujemy:what::o_no::smile_jump:

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

gunia43
Daffodil
gunia43

NO wlasnie. Polozna powiedzial, ze z takim rozwarciem a nawet 1-2 cm mozna chodzic jeszcze 2-3 tygodni.
Disiaj ide zrobic ostateczne zakupy i jutro spakuje torbe do szpitala. Ale dzisiaj jeszcze nie pakuje. Powiedzial, ze w kwietniu najwczesniej wiec do jutra jeszcze poczekam.

no wlasnie chyba ta torba to dobry pomysl, kurcze czujesz Gunia powage sytuacji pakowanie torby to nie przelewki...:36_2_15:

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

lutka
gunia43

o takiej rzeczy zapomnialas napisać! 1 cm to jest coś, uuuuuu coraz blizej :)
NO, bo wczoraj mialam taki natlok wrazen, ze zapomnialam o wszystkim, i skupilam sie geeralnie na tym, ze z Malym ok.
Ale duisiaj juz na spokojnie tak trawie wsyzstko co mi powiedzieli i chyba jutro pojde do mojego gina poza terminem sie skonsultowac. Moze mi glupot jakichsc naapowiadali!
Ja wierze tylko temu, co on powie.

Jola30
Witam
Przemyslalm sobie wiele spraw i mam wrazenie ze chyba jednak za bardzo sie uzewnetrznilam na forum co jak widac nie wszystkim sie podobalo za duzo tragedii wywleklam ze swojego zycia a tu przeciez czekamy na dziecko.Nie chce juz komentowac niektorych Waszych wypowiedzi poniewaz nie chce drazyc tematu ktory uwazam za zamkniety.
Lutka nie jestem dziecinna i nie obrazilam sie tylko urazily mnie nie ktore posy i tyle.Isabela to ze pieknie piszesz nie znaczy ze bedziesz mnie negowac zreszta to juz nie bylo pierwszy raz wiec napisze co lezy mi na sercu.Nawet jak odpisywalm na Twoje posty to je najwyrazniej ignorowalas:36_2_39:ale moze masz to w d... i jest OK.
Nie wymagam jakiegos nadzwczyczaj traktowania i wspolczucia.
A ciaze znosze tak jak znosze i napewno zadnej z Was tego nie zycze.
A i jeli chodzi o prace bo chyba ktosc cos napisal nie chce przytaczac ale chyba Daffodils ze inne pracuja?Niech pracuja jak sie dobrze czuja i nic sie nie dzieje i maja lekka prace ciaza to przeciez nie choroba coz w tym dziwnego.
Ja mialam ciezka prace i ciaze zagrozona.I wazniejsze bylo i jest dla mnie wlasnie to dziecko niz jakies tam zarobione pieniadze i palowanie sie w pracy za pare funtow.
I tak naprawde jesli chodzi o jakie kolwiek benefity to mam podejscie te same bo ja nie robilam sobie dziecka zeby od panstwa szarpac ?Albo zyc tylko z nich.

Miałam nie komentować, ale nie wytrzymam :)
Jolu po pierwsze chyba wszystkie z nas były świadkami, jak Isabela po parę razy odpowiadała na te same pytania, więc to co piszesz nie ma nic wspólnego z prawdą i jak dla mnie jest zupełnie niesprawiedliwe. Wiele razy pomyślałam sobie, że dziewczyna ma anielską cierpliwość...
Druga sprawa jest taka, że sprowadziłaś wszystko do tego, że nie należy się uzewnętrzniać, bo nie wszystkim się to podoba... Dla mnie jest to bzdurą totalną, bo wszystkie dziewczyny piszą o swoich problemach i nikt tego nigdy nie potraktował z lekceważeniem czy w jakikolwiek inny sposób. Wszyscy rozumieją doskonale jakim strasznym przeżyciem jest strata mamy i nikt z całą pewnością zaczynając ten temat o tym nie myślał.
Chodziło nam tylko o to, że praktycznie każdy Twój post mówił o tym jak to okropnie się czujesz... jeśli nie zauważyłaś tej prawidłowości, to cofnij się proszę o parę stron.
Chciałyśmy tylko trochę Ci pomóc zmienić swoje nastawienie. Niestety nie wyszło, bo całą sprawę potraktowałaś jako atak na swoją osobę. Trochę więcej dystansu i trzeźwego spojrzenia by się przydało...

katja79
gunia43
Daffodil

no wlasnie chyba ta torba to dobry pomysl, kurcze czujesz Gunia powage sytuacji pakowanie torby to nie przelewki...:36_2_15:
NO nie przelewki :-)
A nas czeka jeszcze malowanie sypialni, bo czekalismyy, zeby cieplej bylo, zeby porzadnie mzna bylo przewietrzyc. W niedziele malujemy nieodwolalnie!!!!
Kurcze. I chyba trzeba bedzie zadzwonic w sprawie wozka.

gunia43
Daffodil
gunia43

Widzę, że wszystkie stosujemy metodę odwlekania, dopóki nie spakuję torby, to nie urodzę :hahaha:

gunia43
Katja!!!!!! Ty dziewczyno nawet sie nie waz okien myc!!!! Kategorycznie zabraniam!
Moja szwagierka, tak wlasnie wyladowala w szpitalu. A czula sie poprostu super wczesniej i ciaza przebiegala bez komplikacji! KOniec koncow urodzila 5 i pol tygodnia wczesniej.

To ja chyba wyszoruję wszystkie, jak tylko zacznę 38. tydzień :)

gunia43
lutka
jakie "nas"? ja Ci dam "nas" czeka malowanie!!!!! Bo zasadzę kopa, albo palnę w leb:what:

No ja właśnie cieszę się, ze malowanie mamy za sobą:36_7_8:
Lutka - Sorki! Juz sie poprawiam. Poprostu chyba strasznie jednocze sie z mezem :-)
Meza czeka malowanie a mnie kierownie malowaniem!
Dobrze teraz?

doskonale :D będziesz kierownikiem prac remontowych :D

gunia43
Katja!!!!!! Ty dziewczyno nawet sie nie waz okien myc!!!! Kategorycznie zabraniam!
Moja szwagierka, tak wlasnie wyladowala w szpitalu. A czula sie poprostu super wczesniej i ciaza przebiegala bez komplikacji! KOniec koncow urodzila 5 i pol tygodnia wczesniej.

oooooooooo:36_2_13: no moze i tak tylko ja mam takie nad blatem kuchennym wiec nawet za bardzo rak do góry nie musze podnosic...ale moze to i faktycznie niezbyt dobry pomysl:what:

Maja

Daffodil
gunia43

To ja chyba wyszoruję wszystkie, jak tylko zacznę 38. tydzień :)

he,he niezla mysl wynajmiemy sie do mycia okien na swoich osiedlach jak nasze nie pomoga:smile_jump:

Maja