Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

zapytałam lekarkę co z pracą (bo zwolnienia lekarskie noszę już od kilku miesięcy, tylko i tak pracuję) i powiedziała, ze własciwie jeśli nei robie nic cieżkiego to moge pracować (głownie siedzę - przynajmniej dziś). Ale powiem dzis ojcu, że musze mocno ograniczyć pracę, więcej być w domu i lezeć, ale czasem pewnie wstąpię na 3-4 h.

No własnie net, to ta sparwa kt orej nie zdąrzylam załatwić, al ew przyszłym tyg Misiek na 100% to zrobi :)

lutka
mama2
LUTKA bylas wczoraj u lekarza??????????????///

byłam byłam. Wiadomości mam 2 :

zła: szyjka skrócona o około 80 %, tak czułam ze to częste stawianie się macicy przepowiada coś nei do końca dobrego :/

dobra: jest twarda i zamknięta, młody wazy 1900g czyli w 1,5 tyg przytyło około 220 g.

Teraz tylko musze wytrzymac conajmniej miesiac zeby nabrał ciałka. Mam zazywać nos-pę i magnez. Magnez mam 200 mg - do ilu na dobę mogę? I nospy tez ile?
Ja magnezu biore 500 dziennie przez cala ciaze. A Nospa - wiem, ze dwie mozna, ale nie jestem pewna czy codziennie. Ponoc rozmiekcza szyjke.

hej brzuszki witam w ten sloneczny dzien u mnie prawdziwa wiosna i slonce daje od samego rana mam nadzieje ze u Was równiez.:smile_jump::smile_jump:

matko jak Wy trajlujecie od samego rana no i jak wczesnie wstajecie...ja dopiero wstalam a gdyby nie glod to pewnie jeszcze bym sie przeciagala, ale widze ze nasza :smile_jump: dzis pospala
Jolcia no to dzisiaj imprezka mówisz no i bomba ostatnio nikt nie zapraszal wiec bedzie morowo, oby szybciutko Ci zlecial ten ostatni dzien
Lutka najwazniejsze ze szyjka twarda i ze nasz Szymus rosnie jak na drozdzach:smile_jump:no a jak troszke wiecej bedziesz polegiwac to wszystko bedzie ok.:smile_jump:
Daffodil brzunio sliczny ale faktycznie widac ze Ci opadl, spakuj torbe kochana....:36_2_15:

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

lutka
mama2

zła: szyjka skrócona o około 80 %, tak czułam ze to częste stawianie się macicy przepowiada coś nei do końca dobrego :/

dobra: jest twarda i zamknięta, młody wazy 1900g czyli w 1,5 tyg przytyło około 220 g.

Teraz tylko musze wytrzymac conajmniej miesiac zeby nabrał ciałka. Mam zazywać nos-pę i magnez. Magnez mam 200 mg - do ilu na dobę mogę? I nospy tez ile?
Zobaczysz, teraz to przybieranie ruszy jak z kopyta!!!! Duzy juz nasz Szymus! No i wazne, ze zdrowy.

Lutka no ja mysle ze net wkrotce w domu bedzie
Amelciu u mnie zakreconae bo najpierw bencwal w PL powiedzial ze termin mam na 16 maja co mi kapletnie nieposowalo bo wiem co i jak z OM mam na 29 kwietnia a z USG juz tu w NL na 3 maja ale trzymam sie terminu juz teraz 29 kwietnia bo najbardziej stabilny no i mala nisko wiec chyba tez sie go trzyma
jak sie zapisywalam na forum to z terminen na 16 maj,i ze to bedzie chlopczyk bo tak twierdzil lekarz z PL

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

no ja dzis z okazji pieknej pogody chyba sie wezme za porzadne sprzatanko nawet sie zastanawiam czy jednego okna nie umyc bo mój M ma myc w sobote ale troche bym go odciazyla zawsze mialby jedno mniej ehhh jeszcze zobacze narazie zmykam poodkurzac troche bo wszedzie klaki mojego kota fruwaja a potem na zakupy smigam, pa brzuchatki

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

amelcia8
gunia cieszę się że się okazało że z dzieckiem wszystko ok!!!!:36_1_1:
a powiedz mi czy lekarz lub położna mówili ci dlaczego tak sie dzieje?????
no i fajnie że urósł::36_1_1:

Amelcia - Polozna powiedziala, ze czasami tak sie dzije, bo dziecko coraz wieksze i mniej sie rusza. Ale mnie to nie przekonalao, bo dzien wczesniej mocno go czulam nagle nic. A lekarka powiedzial, ze powodu nie zna. MOze Maly ma taki dzien, bnie jest w stanie odpowiedziec. W kazdym badz razie jest odzywiony i dokrwiony wiecpowinno byc ok. Ale i tak czuje niepokoj, bo Mkasio chociaz dzisiaj sie ruszal to jednak nie tak samo jak wczesniej :-(

gunia43
lutka
mama2

Ja magnezu biore 500 dziennie przez cala ciaze. A Nospa - wiem, ze dwie mozna, ale nie jestem pewna czy codziennie. Ponoc rozmiekcza szyjke.

tylko 2? hmmm

a wiecie ż elekarka wczoraj mówi do mnie tak:

w którym tygodniu była pani u Grzesia ( to ten drugi lekarz), około 20 tak? to dobrze, ja też czuję sie pewniej jak inny lekarz zerknie na dziecko.

Kurde tak to jest jak mieszka się w 40 tysięcznym mieście, wszyscy wszystko wiedzą :/

Ewciaaa podobno w całym Podkarpaciu nie robią znieczuleń.

lutka
gunia43
lutka

tylko 2? hmmm

a wiecie ż elekarka wczoraj mówi do mnie tak:

w którym tygodniu była pani u Grzesia ( to ten drugi lekarz), około 20 tak? to dobrze, ja też czuję sie pewniej jak inny lekarz zerknie na dziecko.

Kurde tak to jest jak mieszka się w 40 tysięcznym mieście, wszyscy wszystko wiedzą :/

Ewciaaa podobno w całym Podkarpaciu nie robią znieczuleń.
Lutka - a lekarka Ci nic nie powiedzial ile czego masz brac? Mi moj gin zawsze dokladnie pisze ile czego. A co na ulotce pisza?

witajcie kochane w ten cieply dzionek :)

Jolcia22 GRATULUJE, koniec pracy :) Opijemy to piccolo dzis wieczorem ;)

Daffodil piekny apartamencik :)

Lutka, kochana najwazniejsze, ze szyjka zamknieta i malenstwo nabiera wagi :)

Guniu, ja tez biore magnez 500, w ktorym tygodniu nalezy przestac brac bo u mnie jak zwykle zero wiadomosci w tym temacie od poloznej, a wiem, ze do konca ciazy nie powinno sie przyjmowac magnezu.

Mama2 GRATULUJE 40TKI :):):)

Amelcia, GRATLUJE 30TKI WOW :)

JoluG, Zawsze odpisywalam na Twoje posty. Moim zdaniem nie zrozumialas tego co napisalam. Nie mialam zamiaru bys czula sie zaszczuta. Nie ma sensu ciagnac ten glupi temat bo takim wlasnie sie stal. Zycze Ci powodzenia i mniej pecha w zyciu.

A ja moje drogie, robie drugie podejcie do spraw urzedowych. Mialam jechac o 9, juz jest po 10, a ja wciaz popijam zimna juz kawe i czytam forum. Kopnijcie mnie w cztery litery bo znow nic nie zalatwie :):):)
Buziaki kochane, do pozniej

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png

isabela

Guniu, ja tez biore magnez 500, w ktorym tygodniu nalezy przestac brac bo u mnie jak zwykle zero wiadomosci w tym temacie od poloznej, a wiem, ze do konca ciazy nie powinno sie przyjmowac magnezu.

JoluG, Zawsze odpisywalam na Twoje posty. Moim zdaniem nie zrozumialas tego co napisalam. Nie mialam zamiaru bys czula sie zaszczuta. Nie ma sensu ciagnac ten glupi temat bo takim wlasnie sie stal. Zycze Ci powodzenia i mniej pecha w zyciu.

A ja moje drogie, robie drugie podejcie do spraw urzedowych. Mialam jechac o 9, juz jest po 10, a ja wciaz popijam zimna juz kawe i czytam forum. Kopnijcie mnie w cztery litery bo znow nic nie zalatwie :):):)
Isabela - polozna mi wczoraj a lekarz juz wczesniej powiedzial, takze z 2 zrodel wiem to samo. Oto mowili, ze w 38 tygodniu juz odstawic, bo bedzie problem ze skurczami porodowymi.

lutka
zapytałam lekarkę co z pracą (bo zwolnienia lekarskie noszę już od kilku miesięcy, tylko i tak pracuję) i powiedziała, ze własciwie jeśli nei robie nic cieżkiego to moge pracować (głownie siedzę - przynajmniej dziś). Ale powiem dzis ojcu, że musze mocno ograniczyć pracę, więcej być w domu i lezeć, ale czasem pewnie wstąpię na 3-4 h.

No własnie net, to ta sparwa kt orej nie zdąrzylam załatwić, al ew przyszłym tyg Misiek na 100% to zrobi :)

Trzymamy za słowo, bo jak się w najbliższym czasie do reszty świata nie podłączysz, to będzie lanie po dupsku :36_1_1:
I oszczędzaj się. Myśl o Szymusiu, bo dobrze by było, gdyby jeszcze trochę przypakował :)

isabela

Isabela - no i wirtualny kop ode mnie!!!!
Poczulas?????

katja79
hej brzuszki witam w ten sloneczny dzien u mnie prawdziwa wiosna i slonce daje od samego rana mam nadzieje ze u Was równiez.:smile_jump::smile_jump:

matko jak Wy trajlujecie od samego rana no i jak wczesnie wstajecie...ja dopiero wstalam a gdyby nie glod to pewnie jeszcze bym sie przeciagala, ale widze ze nasza :smile_jump: dzis pospala
Jolcia no to dzisiaj imprezka mówisz no i bomba ostatnio nikt nie zapraszal wiec bedzie morowo, oby szybciutko Ci zlecial ten ostatni dzien
Lutka najwazniejsze ze szyjka twarda i ze nasz Szymus rosnie jak na drozdzach:smile_jump:no a jak troszke wiecej bedziesz polegiwac to wszystko bedzie ok.:smile_jump:
Daffodil brzunio sliczny ale faktycznie widac ze Ci opadl, spakuj torbe kochana....:36_2_15:

Torba na razie wyciągnięta z pawlacza, ale jeszcze pusta :) Wczoraj M. na cały dzień wyjechał, więc kazałam mu wcześniej wyciągnąć, bo nie chciałam jeszcze po drabinach łazić, gdyby się coś zaczęło :hahaha:

gunia43
amelcia8
gunia cieszę się że się okazało że z dzieckiem wszystko ok!!!!:36_1_1:
a powiedz mi czy lekarz lub położna mówili ci dlaczego tak sie dzieje?????
no i fajnie że urósł::36_1_1:

Amelcia - Polozna powiedziala, ze czasami tak sie dzije, bo dziecko coraz wieksze i mniej sie rusza. Ale mnie to nie przekonalao, bo dzien wczesniej mocno go czulam nagle nic. A lekarka powiedzial, ze powodu nie zna. MOze Maly ma taki dzien, bnie jest w stanie odpowiedziec. W kazdym badz razie jest odzywiony i dokrwiony wiecpowinno byc ok. Ale i tak czuje niepokoj, bo Mkasio chociaz dzisiaj sie ruszal to jednak nie tak samo jak wczesniej :-(

Guniu wiem, że łatwiej powiedzieć niż zrobić, ale spróbuj się nie stresować. W końcu Maksio został porządnie przebadany i wszystko u niego gra. Jeśli tylko go czujesz od czasu do czasu, to na pewno jest w porządku. Po prostu ma leniwe dni.