Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

mama2corun
Ewciaa
katja79
a ja sluchajcie po puiatkowej szkole rodzenia codziennie w nocy jestem w szpitalu tzn we snie tak mnie jakos strach oblecial mielismy po kolei omawiane wszystkie fazy porodu i mimo ze polozna zbyciara i starala sie opowiadac wszystko jak najbardziej z humorem to jednak po zajeciach zrobilo mi sie blado i tak mnie trzyma ta bladosc do dzisiaj ....:o_no:

ogólnie mówila ze baaardzo rzadko zdarza sie zeby pierworódka urodzila przed czasem ze jednak 75% kobiet z pierwszym porodem rodzi po terminie, ze podejscie kobiet ze ciaza w 37 tyg to ciaza donoszona teoretycznie tak i dziecko jest juz w stanie samodzielnie funkcjonowactzn bez inkubatora itp, jednak nawet te ostatnie tygodnie nie pozostaja dla dzidziusia bez znaczenia i im dluzej w brzuchu mamy tym lepiej dla niego ( oczywiscie nie za dlugo) mówila tez o tych zielonych wodach skad sie biora i dlaczego no i ogólnie duzo informacji dotyczacych samego porodu jak mi sie beda jakies ciekawostki przypominaly to bede wam pisac.
ja sie tylko zdenerwowalam tym ze Warszawskie szpitale juz chyba na wszystkim oszczedzaja bo musze spakowac dla malej do szpitala wszystkie kosmetyki i pieluchy tetrowe...co za konowaly no czujecie nawet dzieciaka nie umyja jak nie bedzie czym:what::what:

katja a ja znam pierwodróki i wszytskie jakie znam urodziły przed terminem, jednam 16 dni przed, druga 9 dni, trzecia 6 dni i tak różnie, ciekawe jak nam się uda

i ja tez Oliw 3 tyg przed terminem czyli zaliczam sie do teych 25%:D ale mi tez sie wydaje ze chyba wiecej pierworodek rodzi wczesniej

włąśnie mi też się tak wydaje, ale to może tylko taki zbieg okoliczności że akurat moje wszytskie znajome rodzą wcześniej, mama2curon ja już niemoge się doczekać,został miesiać nam :36_7_8:

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

mama2 cor nic takiego nie napisalam ze zle mnie traktowalyscie zle chyba mnie zrozumials a tak naprawde nie mam juz ochoty ciagnac ten temat i tlumaczyc sie po prostu zrobilo mi sie smutno i tyle przespalam sie z tym i juz jest mi dobrze.
Forum moze i jest od tego ale jak widac nie karzdy moze sobie rowno narzekac wiec Wy sobie narzekajcie a ja po prostu bede sobie czytac a jak to ujela Isabela bede ciezyc sie stanem ciazy chodz nie skacze jak sarenka i czuje sie jak babka 90 letnia.Ale spoko dam rade i wytrzymam te ostatnie tyg.

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

Ewciaa
ja się witam na koniec i zaraz znów lece...dziś dużo załatwień, zakupy i ortodonta...
JOlcia30 ja tez strasznie czekałam i myślałam że się dowiem czegoś i nawet napisałam sobie do niego pytania i nici....no ale cóż dopiero w czwartek się okaże co i jak ale jak tylke kobiet do niego przyjdzie to chyba do 10 w nocy będe siedzieć:36_2_39:
Jolcia ja dużo narzekałam na tym forum, prawie codziennie, takie ciężkie życie jest i trzeba się z tym pogodzić...a na to forum weszłam po to żeby się wygadać, wypłakać i żeby inni mogli zrozumieć....bo nie mogłam się wygadac innym tym osobą co są blisko mnie....Jolcia napewno wszytsko będzie dobrze nic się nie martw, bo każda z nas się martwi ale nie dopuszczajmy złych mysli do siebie:zwyrazami_milosci:

Ewciaa no ja tez tak myslalam ze od tego jest forum a to przeciez nie moja wina ze tak wszystko mi sie zlozylo i z mojch postow wyszla jedna wielka tragedia:36_7_8:
No i coz zameczylam chyba co niektorych?:36_15_4:

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

Jola30
Ewciaa
ja się witam na koniec i zaraz znów lece...dziś dużo załatwień, zakupy i ortodonta...
JOlcia30 ja tez strasznie czekałam i myślałam że się dowiem czegoś i nawet napisałam sobie do niego pytania i nici....no ale cóż dopiero w czwartek się okaże co i jak ale jak tylke kobiet do niego przyjdzie to chyba do 10 w nocy będe siedzieć:36_2_39:
Jolcia ja dużo narzekałam na tym forum, prawie codziennie, takie ciężkie życie jest i trzeba się z tym pogodzić...a na to forum weszłam po to żeby się wygadać, wypłakać i żeby inni mogli zrozumieć....bo nie mogłam się wygadac innym tym osobą co są blisko mnie....Jolcia napewno wszytsko będzie dobrze nic się nie martw, bo każda z nas się martwi ale nie dopuszczajmy złych mysli do siebie:zwyrazami_milosci:

Ewciaa no ja tez tak myslalam ze od tego jest forum a to przeciez nie moja wina ze tak wszystko mi sie zlozylo i z mojch postow wyszla jedna wielka tragedia:36_7_8:
No i coz zameczylam chyba co niektorych?:36_15_4:

JOlcia nic się nie przejmuj, dziewczyny na forum są dość optymistyczne...ja Cię troche rozumiem... miałam też dość swoich problemów...chodz nie o wszytkich umiałam tu pisać...i nadal jest ciężko nie jest tak jakbyśmy chcieli....najważniejszy dzidzius i żeby był zdrowy to teraz dla nas piorytet....

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

isabela
dzis mierzylam swoj brzuch.... mam 124 cm w obwodzie :) matko coz za talia heheheh, wrzucam zdjecie tej wielkiej rezydencji mojej corci :)
nie zwracajcie uwagi na cellulit ;) udka tez mi przytyly ;)

Witam wtorkowo! Dzisiaj juz spalam lepiej a Malutki ruszyl sie juz pare razy, choc dosc ospale. Ale i tak sie ciesze, bo lepsze to niz nic.

isabela - Balonik niczego sobie. No i obwod imponujacy!!! A cellulitem to ja juz sie przstalam przejmowac. Po ciezy trzeba sie bedzie za niego porzadnie zabrac, jak mam wszedzie, lacznie z lydkami, co ostatnio z lekkim przerazeniem zauwazylam. Widac hormony sprzyjaja.

isabela
mama2corun
a ja teraz zauwazylam opis u Isabeli ja tu biegac z takim brzuchem hahaha humor kochana ani na sekunde nieopuszcza :36_7_8:tak trzymac

:sofunny::sofunny::sofunny:
Bo chyba przekroczylam jakas magiczna liczbe i ze spacerowiczki stalam sie biegaczem. No Ty to masz "przesrane" sprinterko... Hahahhahha Jaki masz czas na 1000 metrow. Jeszcze troche a bedziesz smigajaca z szybkoscia swiatla :36_2_15::36_2_15::36_2_15::36_2_15:
HI, hi. Chyba do toalety na siku!!!! Wtedy to tak.

jola22
Dzień dobry babaeczki.

Ja właśnie rozpoczełam swój ostatni dzień pracy:36_7_8::36_7_8::basen::36_7_8::36_7_8:
Już nie mogę się doczekać 16 - będę wtedy wolna jak ptak.
Aaaaaa zapraszam was wszystkie na bibkę z tej okazji - a co, pojemy sobie, popijemy - trzeba to jakoś uczcić.
Życzę wam miłego i słonecznego dnia i spadam - paaaa.
Jola22 - nadeszla wreszcie ta wiekopomna chwila :-) Huuura!!!!!!

Jola30
Witam
Przemyslalm sobie wiele spraw i mam wrazenie ze chyba jednak za bardzo sie uzewnetrznilam na forum co jak widac nie wszystkim sie podobalo za duzo tragedii wywleklam ze swojego zycia a tu przeciez czekamy na dziecko.Nie chce juz komentowac niektorych Waszych wypowiedzi poniewaz nie chce drazyc tematu ktory uwazam za zamkniety.
Lutka nie jestem dziecinna i nie obrazilam sie tylko urazily mnie nie ktore posy i tyle.Isabela to ze pieknie piszesz nie znaczy ze bedziesz mnie negowac zreszta to juz nie bylo pierwszy raz wiec napisze co lezy mi na sercu.Nawet jak odpisywalm na Twoje posty to je najwyrazniej ignorowalas:36_2_39:ale moze masz to w d... i jest OK.
Nie wymagam jakiegos nadzwczyczaj traktowania i wspolczucia.
A ciaze znosze tak jak znosze i napewno zadnej z Was tego nie zycze.
A i jeli chodzi o prace bo chyba ktosc cos napisal nie chce przytaczac ale chyba Daffodils ze inne pracuja?Niech pracuja jak sie dobrze czuja i nic sie nie dzieje i maja lekka prace ciaza to przeciez nie choroba coz w tym dziwnego.
Ja mialam ciezka prace i ciaze zagrozona.I wazniejsze bylo i jest dla mnie wlasnie to dziecko niz jakies tam zarobione pieniadze i palowanie sie w pracy za pare funtow.
I tak naprawde jesli chodzi o jakie kolwiek benefity to mam podejscie te same bo ja nie robilam sobie dziecka zeby od panstwa szarpac ?Albo zyc tylko z nich.

Jola30 - dobrze, ze jestes znow z nami. Ja to wsyzstko widze ciut inaczej. Ale co tam! Szkoda drazyc juz tematu, bo faktycznie atmosfera dosc dziwna sie zrobila.
W ciazy jestesmy wszystkie we wladzy hormonow - to jedno jest pewne.
Calusy dla Ciebie. I jesli cos Cie urazilo z mojej akurat strony to mam nadzije, ze wybaczysz. Nie mialam takowych intencji.

gunia43
isabela
mama2corun
a ja teraz zauwazylam opis u Isabeli ja tu biegac z takim brzuchem hahaha humor kochana ani na sekunde nieopuszcza :36_7_8:tak trzymac

Bo chyba przekroczylam jakas magiczna liczbe i ze spacerowiczki stalam sie biegaczem. No Ty to masz "przesrane" sprinterko... Hahahhahha Jaki masz czas na 1000 metrow. Jeszcze troche a bedziesz smigajaca z szybkoscia swiatla :36_2_15::36_2_15::36_2_15::36_2_15:

haha chyba tylko tam sprintem hihi

Ewciu u mnie wlasnie tak ze niby bol okresowy ale nie na zasadzie skurczy tylko taki dluuugi czasem pol godz sie wlecze czasem godzine ehh bardzo bolesny nie ale nieprzyjemny.
Jola ni to temat zamykamy i bardzo dobrze!!ciesz sie ze jest Nikus a jak cos boli szczyka itp pisz bo zawsze ktos poradzi chocby najbanalniejszy sposob zeby przestalo bolec.a wlasnie maz zrobil masazyk mascia rozgrzewajaca??

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

Ewciaa
gunia43
Ewciaa

Gunia to napewno nie czkawka, czkawke czuje wyraźnie ale troche wyżej
A ja wiem, ze to czkawka, bo Maksio juz nie raz ja mial i czulam ja juz w roznych miejscach. A to sa takie jakby rtopwne w czasie wibracje, no .... jak czkawka :-)

gunia moze u ciebie to czkawka, u mnie chyba nie bo ja czkawke czuje jak już pisałam wyżej i dość długo a to między nogami trwa pare sekund taki napór i puszczanie
Ewciaa - ja mam kochana jedno i drugie. I to sa 2 diametralnie inne odczucia. Jedno jest jak klucie albo jakby Cie pradem ktos porazil - bardzo nieprzyjemne dla mnie, a drugie to takie reguralne pulsowanie nawet przyjemne by bylo gdyby nie to, ze dziwnie ze promieniuje akurat na te okolice :-) i trwa jakes pare minut.

mama2corun
gunia43
isabela

haha chyba tylko tam sprintem hihi

Ewciu u mnie wlasnie tak ze niby bol okresowy ale nie na zasadzie skurczy tylko taki dluuugi czasem pol godz sie wlecze czasem godzine ehh bardzo bolesny nie ale nieprzyjemny.
Jola ni to temat zamykamy i bardzo dobrze!!ciesz sie ze jest Nikus a jak cos boli szczyka itp pisz bo zawsze ktos poradzi chocby najbanalniejszy sposob zeby przestalo bolec.a wlasnie maz zrobil masazyk mascia rozgrzewajaca??
Mama2corun - a to jest czwarty z moich boli. Taki okresowy trwa u mnie okolo 10 minut-mierzylam i jest najgorszy ze wszystkiego i nawet czasami dretwieja mi wtedy nogi.

mama2corun
Guniu ale u mnie przez cala ciaze to na palcach moge policzyc ile mnie tak bolalo a teraz tak dokladnie od wczorajszego wieczora non stop boli przestaje wlasnie na jakies 10 minut i znowu z godz boli.niefajnie mi z tym:nerw: bo albo bym wolala zeby cos sie dzialo konkretnego albo nic...aaa i sie wkurzam:36_2_39:

Mama2corun - Ja to bym chciala najlepiej, zeby mnie nic nie bolalo, ale widac tak sie nie da ;-) w moim przypadku. W Twoim widac tez :-)
Ja mam nadzije, ze urodze najwczesniej za trzy tygodnie, bo wczesniej jakos sobie nie wyobrazam. No i z ta skrocona szyjka tez nie weim co i jak. Polozna mi powiedziala, ze szyjka krotka, ale w normie. Ja dalej nie pytalam, bo bylam skupiona na Maksie wczoraj i na tym, zeby tylko z nim bylo ok i zapomnialam spytac a dzis sie zastanawiam. Ile mi sie skrocila i czy mam lezec wiecej czy jak?
Generalnie to tak jak u Ciebie na ostatniej wizycie u poloznej...