Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

figgga
Ewciaa
dziewczyny strasznie boli mnie gardło nie mogę w nocy spać czy jakieś tabletki nam wolno w ciązy? do ssania?? piłam herbate z miodem już

Ewcia spróbuj babcinego sposobu.
Cebulę obrać i pokroić. Wrzucić do słoiczka. Zasypać cukrem. Na 2, 3 dzien puści sok. I trzeba ten sok pić jak syropek. Łyżeczkę rano i wieczorem.
Powiem, ze mi smakowało bo słodkie i pomaga na gardło.

dzięki za te wszytkie sposoby, dziś jest lepiej ale nadal się będe kurować :)

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

Ewciaa
Daffodil
A moje dziecię się wypięło na to całe badanie :) Tak dosłownie. Zwinęło się w kulkę, wystawiło tyłeczek i spało w najlepsze :) Lekarz robił maksymalne zbliżenia i wypatrzył coś co wyglądało na siusiaka, ale przy tym ułożeniu nie był pewien. Tak więc na jakieś 70% Kubuś, ale na razie nie będę się tak zwracać do brzucha, bo nie chcę potencjalnej córci skrzywdzić :) 17 grudnia mam USG genetyczne, może wtedy da się coś więcej zobaczyć.
A tak poza tym to dzidziuś ładnie rośnie, serduszko bije tak jak trzeba, więc wszystko w porządku. Ja muszę trochę bardziej na siebie uważać, nic nie podnosić itp, bo mam dość nisko łożysko. Nie jest to jeszcze łożysko przodujące, bo 1 cm od szyjki i na tym etapie ciąży może się jeszcze przesunąć w zupełnie inne miejsce, tak więc na razie nie panikuję :)
Pozdrawiam wszystkie mamusie i życzę kolorowych snów.

ciesze się że wszytsko dobrze :) a to napewno chłopak :) gratuluje dobrych wieści :) ja też musze bardziej uważać na siebie więc jesteśmy we dwie :)

Co do lozyska to u mnie tez bylo nieciekawie mialam przodujace i niezle sie tym przestraszylam ale juz po tygodniu wiekszego oszczedzania ladnie mi sie podciagnelo wiec dbajcie o siebie babeczki ile wlezie a napewno sie podniesie... bo wywnioskowalam ze Ty Ewciutez masz je nisko

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

Ewciaa
mama2
czy aby napewno to sie tak liczy ze jak jestem w 16 tyg i 4 dniu to to jest 17 tydz? bo wszedzie mi pisze ze jestem w 16 tyg! nawet Isabela ma na pierwszym suwaczku 17 tydz i 1 dzien a pod spodem ze jest w 17 tyg. Chyba juz głu[ia jestem:36_2_21:

mi sie wydaje że jesteś już w 17 tygodniu , bo 16 już mineło i idzie 17 tydzień

Dziekuje mi tez ta opcja sie bardzo podoba..:))

katja79
Ewciaa
Daffodil
A moje dziecię się wypięło na to całe badanie :) Tak dosłownie. Zwinęło się w kulkę, wystawiło tyłeczek i spało w najlepsze :) Lekarz robił maksymalne zbliżenia i wypatrzył coś co wyglądało na siusiaka, ale przy tym ułożeniu nie był pewien. Tak więc na jakieś 70% Kubuś, ale na razie nie będę się tak zwracać do brzucha, bo nie chcę potencjalnej córci skrzywdzić :) 17 grudnia mam USG genetyczne, może wtedy da się coś więcej zobaczyć.
A tak poza tym to dzidziuś ładnie rośnie, serduszko bije tak jak trzeba, więc wszystko w porządku. Ja muszę trochę bardziej na siebie uważać, nic nie podnosić itp, bo mam dość nisko łożysko. Nie jest to jeszcze łożysko przodujące, bo 1 cm od szyjki i na tym etapie ciąży może się jeszcze przesunąć w zupełnie inne miejsce, tak więc na razie nie panikuję :)
Pozdrawiam wszystkie mamusie i życzę kolorowych snów.

ciesze się że wszytsko dobrze :) a to napewno chłopak :) gratuluje dobrych wieści :) ja też musze bardziej uważać na siebie więc jesteśmy we dwie :)

Co do lozyska to u mnie tez bylo nieciekawie mialam przodujace i niezle sie tym przestraszylam ale juz po tygodniu wiekszego oszczedzania ladnie mi sie podciagnelo wiec dbajcie o siebie babeczki ile wlezie a napewno sie podniesie... bo wywnioskowalam ze Ty Ewciutez masz je nisko

tzw. nic mi lekarz nie mówiła bardziej chodziło mi o to że gardło boli i że w szkole wysyp chorób (ospa,odra,różyczka|) i nie wiem czy nie pojde na L4

Emilka witam i tez czekam na suwaczek ciążowy :)

Czas mam w tzw międzyczasie :P Obsłuze jednego czy 2 klienta, i zerkam do Was, zachwile puszczę przelew, zrobię zamówienie i znowu zerkam. Ale to wszystko dzięki temu ze jets po sezonie, od kwietnia do września nie miałabym czasu na to.

Ja ciągle nie wierze ze to już 5 miesiąc. Kiedy to zleciało i gdzie mój brzuch?

lutka
Emilka witam i tez czekam na suwaczek ciążowy :)

Czas mam w tzw międzyczasie :P Obsłuze jednego czy 2 klienta, i zerkam do Was, zachwile puszczę przelew, zrobię zamówienie i znowu zerkam. Ale to wszystko dzięki temu ze jets po sezonie, od kwietnia do września nie miałabym czasu na to.

ja nie pracuję przy kompie więc jak wróce z pracy to jedynie mogę zaglądnąć :) ale ja ciązgle mam coś do roboty zawsze coś się znajdzie :)
co do czasu to rzeczywiście szybko to mija i dobrze :)

Daffodil
lutka

Za tydzień - dwa zobaczysz ogromną różnicę. U mnie w ciągu paru dni piękny bańdzioszek urósł. Dosłownie z dnia na dzień. Aż żałuję, że zima jest i w kurtkach trzeba chodzić, bo z dumą bym go światu pokazała :)

Daffodil pokaz ten brzusio :)

Daffodil
lutka

Za tydzień - dwa zobaczysz ogromną różnicę. U mnie w ciągu paru dni piękny bańdzioszek urósł. Dosłownie z dnia na dzień. Aż żałuję, że zima jest i w kurtkach trzeba chodzić, bo z dumą bym go światu pokazała :)

Mój tez jest spory , chodze juz tylko w ciążowych bo w inne ciuchy nie ma szans zebym sie zmiesciła