Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Daffodil
mama2
Daffodil ale te jablka musze na czczo bo rano od kilku dni to ja MUSZE mleko i ser biały z dzemem bo inaczej ocip....je a tak jak zjem jabłka to juz zero mleka!!!Bo wiesz ja codziennie jem jabłka ale przed snem ze skórka

Hmmm, szczerze mówiąc to nie wiem :) Moja mama jadła na czczo, ja też i działa. Nie wiem co będzie jak będziesz jadła wieczorem, ale spróbować nie zaszkodzi :)
A ja chetnie od jutra wykozystam ten patent. Ciekwe czy na mnie podziala....
Tylko nie mam mikroweli. Moze sporobuje do piekarnika. Jak myslisz?

gunia43
jola22
gunia43
isabela, jola22 - ja jeszcze raz pytanie dot. pracy w Anglii.
Mja siostra byla w JC i wydrukowala sobie odferty pracy na miejscu.I takie jest moje pytanie -czy oni jakos rejestruja jako poszukujacy pracy i posrednicza w szukaniu pracy, jesli ona juz pracuje w KFC czyli bezrobotna nie jest? Jej powiedzieli tylko, ze ma sobie oferty wydrukowac.
A czy mozna jkos inaczej szukac jeszcze pracy niz przez gazety, ogloszenia i JC. Sa jakies agencje? Jak to wyglada, bo bardzo sie martwie io ta moja mlodsza siostre.
Ona od zawsze siedzi w tym KFC ale teraz jest malo pracy i kasymalo zarabia a tu zachunki itd.
Help!!!!!

Sa różne agencje pracy - ale nie wiem czy są w Brighton.
Ja nigdy nie szukałam pracy przez agencje więc nawet nie wiem jak to się odbywa.
Na ofertach z JC są numery tel i numery ref - musi tam zadzwonić i się zapytać - to działa bo mój mąż kiedyś tak znalazł pracę.
Gunia a niech spróbuje w szpitalu - ja nie musiałam kończyć żadnej szkoły żeby pracować jako Health Care Assistant - wszystkiego ją nauczą, i praca nie jest zła no i dla państwowej instytucji.
Zamieszczam Ci linka ze szpitala z Brighton - niech ona szuka ofert na recepcjonistkę, HCA, (wszystko co jest poniżej 20 tyś funtów na rok - wtedy zazwyczaj nie potrzebujesz wykształcenia w tym kierunku)

Job vacancy search: Which health sector?

Ta oferta jest np na osobę która sterylizuje wszystko po operacji - prosta i łatwa.

Job vacancy: Brighton and Sussex University Hospitals NHS Trusts, Brighton, Sterile Services Technician
Jola22 - dziekuje Ci bardzo. Wyslalam siostrze linki. Moze jej sie uda.
Strasznie sie o nia martwie, bo ona jst 12 lat mlodsza i ja przezywam jakby to moje dziecko bylo. Zwlaszcza, ze ona zostala w wieku 15 lat bez mamy. Pewnie przesadzam, ale juz tak mam.

Gunia wiem co przeżywasz bo moja siostra ma to samo - jak moja mama zmarła ja miałam 12 lat i ona wtedy próbowała mi ją zastąpić - z resztą tak jest do tej pory.
A siostrze życzę powodzenia i trzymam kciuki.

http://s3.suwaczek.com/200905294980.png http://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a0.png?7187
http://s5.suwaczek.com/201202255180.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a1.png?829

gunia43
Daffodil
mama2
Daffodil ale te jablka musze na czczo bo rano od kilku dni to ja MUSZE mleko i ser biały z dzemem bo inaczej ocip....je a tak jak zjem jabłka to juz zero mleka!!!Bo wiesz ja codziennie jem jabłka ale przed snem ze skórka

Hmmm, szczerze mówiąc to nie wiem :) Moja mama jadła na czczo, ja też i działa. Nie wiem co będzie jak będziesz jadła wieczorem, ale spróbować nie zaszkodzi :)

takie to dopieo pyszne wyjda tylko troche dłuzej poczekasz

"8 miesiąc oczy dziecka są otwarte i zaczyna przemieszczać się ku macicy. Kobieta najwięcej przybiera na wadze."

"A oto prawidłowe przyrostu wagi w czasie ciąży
Idealna dynamika przyrostu masy w czasie ciąży:
- 0-14 tydzień - waga bez zmian,
- 14-20 tydzień ciąży - przyrost ok. 2,5 kg,
- 20-30 tydzień ciąży - przyrost ok. 5 kg,
- 30-36 tydzień ciąży - przyrost ok. 2,5 kg,
- 36-40 tydzień ciąży - nie powinno dojść do zwiększenia masy ciała."

no to jeszcze dwa tyg i powinnam juz nie tyc:ble:

gunia43
jola22
gunia43
isabela, jola22 - ja jeszcze raz pytanie dot. pracy w Anglii.
Mja siostra byla w JC i wydrukowala sobie odferty pracy na miejscu.I takie jest moje pytanie -czy oni jakos rejestruja jako poszukujacy pracy i posrednicza w szukaniu pracy, jesli ona juz pracuje w KFC czyli bezrobotna nie jest? Jej powiedzieli tylko, ze ma sobie oferty wydrukowac.
A czy mozna jkos inaczej szukac jeszcze pracy niz przez gazety, ogloszenia i JC. Sa jakies agencje? Jak to wyglada, bo bardzo sie martwie io ta moja mlodsza siostre.
Ona od zawsze siedzi w tym KFC ale teraz jest malo pracy i kasymalo zarabia a tu zachunki itd.
Help!!!!!

Ja nigdy nie szukałam pracy przez agencje więc nawet nie wiem jak to się odbywa.
Na ofertach z JC są numery tel i numery ref - musi tam zadzwonić i się zapytać - to działa bo mój mąż kiedyś tak znalazł pracę.
Gunia a niech spróbuje w szpitalu - ja nie musiałam kończyć żadnej szkoły żeby pracować jako Health Care Assistant - wszystkiego ją nauczą, i praca nie jest zła no i dla państwowej instytucji.
Zamieszczam Ci linka ze szpitala z Brighton - niech ona szuka ofert na recepcjonistkę, HCA, (wszystko co jest poniżej 20 tyś funtów na rok - wtedy zazwyczaj nie potrzebujesz wykształcenia w tym kierunku)

Ta oferta jest np na osobę która sterylizuje wszystko po operacji - prosta i łatwa.

Job vacancy: Brighton and Sussex University Hospitals NHS Trusts, Brighton, Sterile Services Technician
Strasznie sie o nia martwie, bo ona jst 12 lat mlodsza i ja przezywam jakby to moje dziecko bylo. Zwlaszcza, ze ona zostala w wieku 15 lat bez mamy. Pewnie przesadzam, ale juz tak mam.

to całkowicie normalne ze sie tak troszczysz o siostre...ja mam zas starsza siostre o 6 lat

gunia43
Daffodil
mama2

Myślę, że na to samo wyjdzie. Piecz tyle, żeby jabłka trochę zmiękły, a skórka nadal pozostała dość twarda.

mama2
"8 miesiąc oczy dziecka są otwarte i zaczyna przemieszczać się ku macicy. Kobieta najwięcej przybiera na wadze."

No cóż, u mnie aż tak pięknie to nie wyglądało :)

Daffodil
mama2
sam maluszek: 3– kg
macica: 1 kg
łożysko: 0,5– kg
płyn owodniowy: 1– kg
piersi: do 2 kg
krew i inne płyny ustrojowe: 3 kg.

Przy dobrych wiatrach koło 10 kg może spaść... marzenia ściętej głowy :hahaha:

Daffodil jak tak mysle ze gora 4 , 5 kg nam zostanie do zrzucenia , nie wiecej

jola22
mama2
To i ja sie witam , dzis ostatnie poddrygi zimy od juztra coraz cieplej:))):fun:

I spoznione gratulacje za 40 Ewci I 50 JJolci oraz dzisiejsze gratulacje 40 Isabeli

U mnie przeziebienie trwa :36_2_24:ale narazie sytucaja opanowana

Ja tez juz zaliczam same nieprzespane noce raz leiej raz gorzej ale generalnie niewysypiam sie :karate:

Mama2 dobrze że przeziębienie opanowane.:fun:

Witam wszystkie brzuszki i równiez gratuluje kolejnych 40-tek i 50-tek juz niebawem moje kochane :36_15_44:

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

gunia43
pat-k
mama2
Ja tu widze w jakim przerazającym tempie rosnie mi waga a maz moj wczoraj do mnie mowi ze szczypiorek jestem:36_11_1::36_11_1::36_11_1:

nie wyobrazam sobie lepszego komplementu w ciazy!

moj tylko dziwi sie, ze taki duzy brzuch daje rade utrzymac na stosunkowo chudych nozkach... no coz, staram sie tez traktowac to jak mile slowa :)))
No bo jak dla mnie , z tego co widze na zdjeciu to Ty jakos duzo nie przytylas - no oczywiscie poza brzuchem :-)

dzieki Gunia, tez mi sie tak wydaje :)
ale jak to mama2 powiedziala, po porodzie wyjdzie szydlo z wora ;) ciekawe ile bedzie na plusie..

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

jola22
Ja spadam kobietki na miasto - muszę oddać parę rzeczy które kupiliśmy w sobotę bo mój mąż uparciuch nie chciał spodni w sklepie przymierzyć, a w domu okazało się że są na niego za krutkie - i to dużo.
Co ja z nim czasami mam to poezja.

Ojej. Faceci i zakupy. Ja mojemu juz zaczelam przez internet zamawiac i sama kupowac, bo on zwasze jest zmeczony jak ma isc ze mna i sobie cos wybrac, a jak juz go wyciagne to nic mu sie nie podoba.
A jak sobie sam spodnie kupil z mustanga to kupil rozmiar 32 na dlugosc przy jego wzroscie 186. I twierdzil ze byly dobre przed praniem tylko sie jakos skurczyly!!!!!

mama2

Oj jakies dziwne to. Ja wszedzie czytalam, ze prawidlowy przyrost waha sie w granicach srednio 8-16 kilogramow. To chybaz jakiejs strony LADY FiTNESS!
Wiadomo, ze jak sie przytyje mniej to dobrze. Ale czlowiek to nie komputer. Nie da sie zaprogramowac, ze w tym i tym tygodniu ma tyle przytyc.

mama2

ha! to ja mam jeszcze tylko kilka dni na legalne tycie...

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

Daffodil
gunia43
Daffodil

Myślę, że na to samo wyjdzie. Piecz tyle, żeby jabłka trochę zmiękły, a skórka nadal pozostała dość twarda.
Dzeiki Daffodil! Bede probowac.

mama2
Daffodil
mama2
sam maluszek: 3– kg
macica: 1 kg
łożysko: 0,5– kg
płyn owodniowy: 1– kg
piersi: do 2 kg
krew i inne płyny ustrojowe: 3 kg.

Przy dobrych wiatrach koło 10 kg może spaść... marzenia ściętej głowy :hahaha:

Daffodil jak tak mysle ze gora 4 , 5 kg nam zostanie do zrzucenia , nie wiecej

Mama to może Tobie :) Ja to pewnie z 10 kg zostanę :36_11_1:

pat-k
gunia43
pat-k

nie wyobrazam sobie lepszego komplementu w ciazy!

moj tylko dziwi sie, ze taki duzy brzuch daje rade utrzymac na stosunkowo chudych nozkach... no coz, staram sie tez traktowac to jak mile slowa :)))
No bo jak dla mnie , z tego co widze na zdjeciu to Ty jakos duzo nie przytylas - no oczywiscie poza brzuchem :-)

dzieki Gunia, tez mi sie tak wydaje :)
ale jak to mama2 powiedziala, po porodzie wyjdzie szydlo z wora ;) ciekawe ile bedzie na plusie..
Po porodzie ubywa, tak na moja logike to co w brzuchu, czyli woda plodowa plus maluch plus lozysko. Inne rzeczy jak krew dodatkowa, powiekszona macica, wieksze ilosc wody, jak na moj rozum powinny sie zmniejszac stopniowo. Inaczej sobie tego nie wyobrazam. Takze troche trzeba bedzie pewnie odczekac. No i dochodzi mleko w piersiach. To chyba tez os tam wazy.

Jola30
Witam.
Pogoda pod psem leje i wieje :wrrr:zimno i od razu w mieszkaniu zimno.
Noc w miare przespana.Musze nadrobic zaleglosci bo juz sie nazbieralo jak zwykle ranne ptaszki nie moga spac?

Jola teraz to już chyba tak będzie, że od świtu będziemy siedzieć na forum :) A w kwietniu to jeszcze pewnie nocne pogaduchy dojdą :)

mama2
gunia43
jola22

to całkowicie normalne ze sie tak troszczysz o siostre...ja mam zas starsza siostre o 6 lat
A ja jestem najstarsza. Cale rodzenstwo jest ode mnie mlodsze a ja bym chciala starsza siostre!!!!!

gunia43
mama2
gunia43

A ja jestem najstarsza. Cale rodzenstwo jest ode mnie mlodsze a ja bym chciala starsza siostre!!!!!

A ja zawsze marzyłam o starszym bracie, żeby fajnych kolegów do domu przyprowadzał :hahaha: