Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

MATKO !!!!!!!!!!!!!ile tego naprodukowałyscie!!!!!!! a jak wesoło
Ja wam powiem jedno wcale sie nie boje porodu , uwazam ze bedzie tyo cudowne przezycie i nie moge sie doczekac...mam bardzo mile wspomnienia z pierwszego bol krótki szybko sie zapomina..bardzo sie ciesz ze maz bedzie ze mna i mysl ze bedzie to przezywał jak ja

hihi orgazm powiadacie ???:)))) watpie:))

lutka
a ja chyba wole sama rodzić, jak mam Miśka przy sobie, to szybciej się rozklejam, a atak to pewnei skupie się na porodzie i koniec zamiast użalać się nad soba.

Ja tam tez tak mam. Przy mamie bylam jak umierala i nie wyobrazam sobie inaczej. A teraz jak mam moje kochanie obok to jakas slaba sie wydaje. Chyba dlatego, ze moge i wiem, ze on na siebie wszystko wezmie za mnie. Szkoda tylko, ze urodzic nie moze :-)

mama2
MATKO !!!!!!!!!!!!!ile tego naprodukowałyscie!!!!!!! a jak wesoło
Ja wam powiem jedno wcale sie nie boje porodu , uwazam ze bedzie tyo cudowne przezycie i nie moge sie doczekac...mam bardzo mile wspomnienia z pierwszego bol krótki szybko sie zapomina..bardzo sie ciesz ze maz bedzie ze mna i mysl ze bedzie to przezywał jak ja

hihi orgazm powiadacie ???:)))) watpie:))
Oj mama2 - dzieki! Tego mi bylo trzeba. Caluuusy ogromniaste!!!!

Daffodil
mama2
Daffodil

10. centyl - 10% dzieciaków waży tyle lub mniej (szczuplaczki)
50. centyl - 50% waży tyle lub mniej (bardzo przeciętna waga)
90. centyl - 90% waży tyle lub mniej (tłuścioszki)

nie nie 90 centyli oznacza ze tylko 10 % dzieci ma wieksza wage a az 90 % mniejsza

Hmmm... dla mnie to jedno i to samo... Czy coś mylę?

Naisałas ze 90 centyl oznacza ze 90 % dzieci ma taka wage lub mniej a na prawde to oznacza ze własnie 90 % dzieci tyle NIE wazy bo wazy mniej a tylko 10% wazy wiecej ehh.... nie wiem czy my sie rozumiemy:36_11_1:

gunia43
katja79
Jola30

katja straszne to jest ja chyba wygonie Meza niech idzie precz jak juz bede miala dosc a jak tam jedzcze cos poleci i uleci tragedia pozniej tak bedzie ze on nie bedzie juz ze mna chcial sie brzykac czy cos a ja bym chciala jeszcze slodka dziewczynke?:36_3_1:

Jolcia ja swojemu opaske na oczy zaciagne i niech sie dzieje co chce :36_2_15: przeciez jemy wzrok w tym momencie potrzebny nie bedzie tylko sila w rekach zebym mu kosci nie polamala z bólu, a i ryzyko obrzydzenia znikome:smile_jump::smile_jump:to jest mysl...:36_2_15:
Dla mnie najgorsze bylo jak juz po wsyzstkim ona to lozsko rodzila :36_11_1:na tym filmie bez tego rozcinania a maz tam siedzial:36_11_1:. Ja taka naturalistka to nie jestem!!!

Gunia twardzielko dalas rade do tego momentu:o_master::o_master::o_master: to ja odpadlam w przedbiegach

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

gunia43
pat-k
katja79

no fajnie ze sie ubawilas ale mi jakos nie do smiechu jak o tej rzezni mysle, ehhh chyba pozostaje wierzyc w cuda i cudowne rozwiazanie:smile_jump:

na cudowne rozwiazanie to chyba mozna liczyc tylko jesli dziecko bylo cudownie poczete ;)

mi ju wszystko jedno jestem gotowa i na krwawy porod i na cesarke, byle dziecko bylo zdrowe
Generalnie ja tez. Ale jak sobie o tym pogadam to jakos z siebie wyrzuce i jest mi wtedy lepiej. Ja nie umiem tak w sobie dusic, bo wtedy to skutki oplakane. A tak ponarzekam na forum, powiem co mysle i zego sie boje a potem pojde jak bohater do boju!!!!
Ja to twardziel jestem generalnie, ale nie weim jak to boli, wiec nie weim czy akurat na porodzie bede!

pewnie, ze tak! gdybym nie wyzalila sie Wam z tym wielowodziem i swoimi strachami, to juz bym miala niezla schize.
moj M caly dzien w pracy, wieczorem nie chce robic mu jazdy. a znajomym nie chce sie zalic... dosc sie juz nasluchali o mojej skracajacej sie szyjce swego czasu. Mojej mamy tez nie chce martwic

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

mama2
Daffodil
mama2

nie nie 90 centyli oznacza ze tylko 10 % dzieci ma wieksza wage a az 90 % mniejsza

Naisałas ze 90 centyl oznacza ze 90 % dzieci ma taka wage lub mniej a na prawde to oznacza ze własnie 90 % dzieci tyle NIE wazy bo wazy mniej a tylko 10% wazy wiecej ehh.... nie wiem czy my sie rozumiemy:36_11_1:

Ta waga jest wagą graniczną właśnie dla 90% dzieciaków. W sumie mówimy o tym samym, tylko w Twojej definicji ta podana waga się nie zawiera, a w mojej tak :) Żadna różnica :)

Daffodil
mama2
Daffodil

Ta waga jest wagą graniczną właśnie dla 90% dzieciaków. W sumie mówimy o tym samym, tylko w Twojej definicji ta podana waga się nie zawiera, a w mojej tak :) Żadna różnica :)

Dla potwierdzenia jeszcze definicja z Wikisłownika:
centyl - statystyka wartość z przedziału od 1 do 100, która określa procent rozkładu znajdujący się poniżej lub równy danej wartości.

Ja to ze statystyki na studiach pamiętam jeszcze :)

katja79
no nic ja zmykam na troche bo od rana siedze przy kompie juz mnie oczy bola basta! trzeba zrobic przerwe. do wieczorka moje drogie teraz wezme sie za obiadek, pozniej z moim M jedziemy ogladac wózki wiec moze juz bede miala sie czym pochwalic. Buziale i do potem.

Do potem Katja. Ja tez sie musze opamietac i wylaczam kompa.
Milam wczoraj zajrzec do HM ale sie nie udalo, wiec moze dzisiaj sie wybiore. Musze sobie cos zupic na gore na szkole rodznia. W czym wy tam dziewczyny biegacie? Spodnie od dresu i co jeszcze?

alez dzis powazne tematy :)

Ja juz mam dosc! Przewalam sie w nocy z tym brzuchem jak porabana, sikam co 15-20 minut. Dzis na 15 mam wizyte kontrolna u lekarza, mam nadzieje, ze cos sie dowiem (przynajmniej czy nie mam przeziebionego pecherza) Choc znajac zycie g... ci cholerni, angielscy lekarze wiedza mniej ode mnie na temat ciazy. Moja corka chora, chyba ma angine ropna :( tez bede sie starala wcisnac ja dzis do lekarza, dobrze, ze mam w zanadrzu antybiotyk gdyby lekarz zapisal jak zwykle paracetamol i pice duzej ilosci wody...

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png

gunia43
katja79
no nic ja zmykam na troche bo od rana siedze przy kompie juz mnie oczy bola basta! trzeba zrobic przerwe. do wieczorka moje drogie teraz wezme sie za obiadek, pozniej z moim M jedziemy ogladac wózki wiec moze juz bede miala sie czym pochwalic. Buziale i do potem.

Do potem Katja. Ja tez sie musze opamietac i wylaczam kompa.
Milam wczoraj zajrzec do HM ale sie nie udalo, wiec moze dzisiaj sie wybiore. Musze sobie cos zupic na gore na szkole rodznia. W czym wy tam dziewczyny biegacie? Spodnie od dresu i co jeszcze?

Ja nawet spodni od dresu nie miałam. Zresztą u nas wszyscy byli w dżinsach, takich z lycrą oczywiście, żeby było wygodnie. A na górę jakaś koszulka. Nie kupowałam nic specjalnie, ubrałam taką obcisłą, trochę dłuższą.

Daffodil
Daffodil
mama2

Dla potwierdzenia jeszcze definicja z Wikisłownika:
centyl - statystyka wartość z przedziału od 1 do 100, która określa procent rozkładu znajdujący się poniżej lub równy danej wartości.

Ja to ze statystyki na studiach pamiętam jeszcze :)

no to sie wszystko zgadza:fun:

isabela

Ja juz mam dosc! Przewalam sie w nocy z tym brzuchem jak porabana, sikam co 15-20 minut. Dzis na 15 mam wizyte kontrolna u lekarza, mam nadzieje, ze cos sie dowiem (przynajmniej czy nie mam przeziebionego pecherza) Choc znajac zycie g... ci cholerni, angielscy lekarze wiedza mniej ode mnie na temat ciazy. Moja corka chora, chyba ma angine ropna :( tez bede sie starala wcisnac ja dzis do lekarza, dobrze, ze mam w zanadrzu antybiotyk gdyby lekarz zapisal jak zwykle paracetamol i pice duzej ilosci wody...

No tak, woda dobra na wszystko :hahaha:

isabela

Oj to w domku chorobsko. Z tym pecherzem to nie weim, ale ja tak miewam normalnie i tez myslalam, ze zapalanie albo cos ale wyniki dobr wiec to - ciaza!
Powodzenia u lekarza!

gunia43
A ja zjadlam obiadek i mialam wyjsc ale nie wychodze, bo leje i zimno. MOze potem ale na razie dziekuje! Moze poogladam film na DVD

a u nas zamiec za oknem. wstalam rano i nie moglam uwierzyc wlasnym oczom...

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

A ja się przespałam trochę - i miałam straszny sen.
Śniło mi się że jechaliśmy z mężem autem do Anglii i mieliśmy zderzenie prawie czołowe z tirem.
Nikomu nic się nie stało - na szczęście, ale jak próbowałam zadzwonić na policję to nikt nie chciał ze mną rozmawiać, albo nie rozumieli co do nich mówię.
To było gdzieś w Niemczech .:36_11_1::36_11_1:

http://s3.suwaczek.com/200905294980.png http://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a0.png?7187
http://s5.suwaczek.com/201202255180.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a1.png?829