Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

gunia43
katja79
aaaaaaaaaaaa ale tak na pocieszenie dodam bo zapomnialam Wam powiedziec co nam polozna powiedziala na szkole rodzenia ze kobiety w czasie porodu przezywaja czasami orgazm czasem nawet wielokrotny, narzady sa tak przekrwione wtedy ze podobno nie wiele brakuje :36_2_15::36_2_15:ciekawe czy ten masaz szyjki ma tu jakies znaczenie...:36_2_15::36_2_15::what::what::what:niech ges kopnie ten orgazm i ten poród nie?

Orgazm!!! Dobre sobie. Jakos mi te kobiety, ktore widzialm nie wygladaly na to, zeby orgazm przechodzily.....

teraz to i ja umieram ze smiechu----orgazm

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

katja79
aaaaaaaaaaaa ale tak na pocieszenie dodam bo zapomnialam Wam powiedziec co nam polozna powiedziala na szkole rodzenia ze kobiety w czasie porodu przezywaja czasami orgazm czasem nawet wielokrotny, narzady sa tak przekrwione wtedy ze podobno nie wiele brakuje :36_2_15::36_2_15:ciekawe czy ten masaz szyjki ma tu jakies znaczenie...:36_2_15::36_2_15::what::what::what:niech ges kopnie ten orgazm i ten poród nie?

eeee nie wierzę... jakim cudem, niech sobie będze przekrwione jak chce ale do ekstazy to daleka droga :D

katja79
gunia43
amelcia8

oj kataja ale się usmiałam :)))wiesz to rzeczywiście tak strasznie wygląda z boku ale jak ty sie męczysz to nie widzisz i nie kontrolujesz swojego zachowania:))))) ja już raz rodziłam i powiem ci że wolałabym żeby kobieta zapominała o tym wydarzeniu bo teraz to dopiero mam cykora:36_11_1::36_11_1:
Czyli co? Jest jeszcze gorzej niz to wyglada czy jak???!!!! O BOze drogi!!!!

o losie rece i nogi ze strachu opadaja, i jeszcze jak na to patrzylam tzn usilowalam patrzec to juz nie wiem czy buym chciala zeby maz byl przy mnie jak bym miala rodzic naturalnie przeciez tam wszystko jest na wierzchu a jak maz stoi przy glowie to z takiej wysokosci i tak wszystko widzi...o losie co za masakra jakas:what:

a wyobrazacie sobie ten masaz szyjki jak polozna wklada pól dloni i gmera....???:o_no:nie no mi juz sie slabo robi na sama mysl poprostu:what:

Hehe nie ma to jak wzajemne nakręcanie się :) Ja na razie podchodzę do tego spokojnie. Jest to coś czego się przeskoczyć nie da, boli na pewno, ale kobiety od tysięcy lat rodzą w nieporównywalnie gorszych warunkach i żyją :) Będzie co ma być, trzeba się do tego jak najlepiej przygotować i damy radę :)

Jola30
Gunia smiej sie smiej ?
jola ja juz powiedzialm do moje M. ostatnio ze jak mnie bedzie dolalo to samo sobie rozetne brzuch.
Bo on nic nie oglada i nawet niechce mowi ze da rade i tyle a glupia go namawialm zeby byl przy mnie a teraz juz nie chce.
Chyba wolalabym kolezanke.

Ja tez juz o tym myslalam. Ale w pierwszej fazie chce na pewno zeby byl a potem najwyzej w koncowce za drzwi precz wywale!!!!!!

lutka
gunia43
Tez mialam takie mysli, bo to wyglada starsznie dla mnie. Ja to jestem twardziel i bym sie nie przejela, ale jak pomysle, ze moj maz bedzie patrzyl jak mi jakies sluzy wypadaja i ochlapy czegos - nie wnikam co to bylo, to mi jakos dziwnie :sofunny::sofunny::sofunny:!!!!!!

ja mojego nie dopuszczę do zaglądania mi w krocze!!! ma stać przy głowie - o ile będzie :P

Nie no moj tez jak juz cos to tylko przy glowie i bez zadnych super kamer i zdjec .Dobrze ze on jest malo wytrzymaly i juz widze jego mine napewno nie da rady i wyjdzie za bardzo wrazliwy.

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

gunia43
Jola30
Gunia smiej sie smiej ?
jola ja juz powiedzialm do moje M. ostatnio ze jak mnie bedzie dolalo to samo sobie rozetne brzuch.
Bo on nic nie oglada i nawet niechce mowi ze da rade i tyle a glupia go namawialm zeby byl przy mnie a teraz juz nie chce.

Ja tez juz o tym myslalam. Ale w pierwszej fazie chce na pewno zeby byl a potem najwyzej w koncowce za drzwi precz wywale!!!!!!

Gunia no tak by bylo najlepiej ale to przeciecie pepowiny????kazdy facet peka z dumy jak mu sie uda dotrwac do tego etapu.

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

katja79
Jola30
katja79

o losie rece i nogi ze strachu opadaja, i jeszcze jak na to patrzylam tzn usilowalam patrzec to juz nie wiem czy buym chciala zeby maz byl przy mnie jak bym miala rodzic naturalnie przeciez tam wszystko jest na wierzchu a jak maz stoi przy glowie to z takiej wysokosci i tak wszystko widzi...o losie co za masakra jakas:what:

a wyobrazacie sobie ten masaz szyjki jak polozna wklada pól dloni i gmera....???:o_no:nie no mi juz sie slabo robi na sama mysl poprostu:what:
katja straszne to jest ja chyba wygonie Meza niech idzie precz jak juz bede miala dosc a jak tam jedzcze cos poleci i uleci tragedia pozniej tak bedzie ze on nie bedzie juz ze mna chcial sie brzykac czy cos a ja bym chciala jeszcze slodka dziewczynke?:36_3_1:

Jolcia ja swojemu opaske na oczy zaciagne i niech sie dzieje co chce :36_2_15: przeciez jemy wzrok w tym momencie potrzebny nie bedzie tylko sila w rekach zebym mu kosci nie polamala z bólu, a i ryzyko obrzydzenia znikome:smile_jump::smile_jump:to jest mysl...:36_2_15:
Dla mnie najgorsze bylo jak juz po wsyzstkim ona to lozsko rodzila :36_11_1:na tym filmie bez tego rozcinania a maz tam siedzial:36_11_1:. Ja taka naturalistka to nie jestem!!!

gunia43
Jola30
katja79

katja straszne to jest ja chyba wygonie Meza niech idzie precz jak juz bede miala dosc a jak tam jedzcze cos poleci i uleci tragedia pozniej tak bedzie ze on nie bedzie juz ze mna chcial sie brzykac czy cos a ja bym chciala jeszcze slodka dziewczynke?:36_3_1:
Tez mialam takie mysli, bo to wyglada starsznie dla mnie. Ja to jestem twardziel i bym sie nie przejela, ale jak pomysle, ze moj maz bedzie patrzyl jak mi jakies sluzy wypadaja i ochlapy czegos - nie wnikam co to bylo, to mi jakos dziwnie :sofunny::sofunny::sofunny:!!!!!!

Kobietki jeśli myślicie w ten sposób, to może wspólny poród nie jest najlepszym pomysłem? Żeby się nie skończyło tak, że zamiast aktywnie uczestniczyć w porodzie, to Wy będziecie mieć blokadę psychiczną.

Dafodils ty to jednak jestes twardziel musi bole i juz dobre podejscie ale ja to nie lubie bolu i nie jestem taka wytrzymala na taka masakre.
Moj kolega powiedzial ze on jest bardzo wytrzymaly i malo go rusza ale jak rodzila jego zona to on mial dostc i po prostu wyszedl a potem powiedzial ze to wygladalo jak jakas awaria i ze ona za chwile umrze.

Jola30
Daffodil
jola22

Amelcia tutaj mierzą też brzuch mamy - i według tego wiedzą czy ciąża przebiega prawidłowo:36_11_1::36_11_1:

Ale w którym miejscu mierzą? Bo nie bardzo wiem, w którym wymiarze mój brzuch mógłby mieć 30parę cm :) A może po położeniu na plecach to jest odległość między podłożem a czubkiem brzucha?

bada caly brzuch i naciska gdzie sie umiejscowilo dziecko pozniej mierzy od dna macicy do gory za pepkiem :36_11_1:
no oczywiscie na jej oko hihihhi

Aaaaa... czyli to po prostu jest wielkość macicy.

katja79
gunia43
katja79

Katja - poplakalam sie ze smiechu poprost!!!! Ja juz chyba jestem na tym etapie, ze do tego, zeby zwariowac ze strachu to mi niewiele brakuje!!!!
Normalnie lzy kapia po klawiaturze :-)

no fajnie ze sie ubawilas ale mi jakos nie do smiechu jak o tej rzezni mysle, ehhh chyba pozostaje wierzyc w cuda i cudowne rozwiazanie:smile_jump:

na cudowne rozwiazanie to chyba mozna liczyc tylko jesli dziecko bylo cudownie poczete ;)

mi ju wszystko jedno jestem gotowa i na krwawy porod i na cesarke, byle dziecko bylo zdrowe

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

katja79
gunia43
Jola30
Gunia smiej sie smiej ?

Gunia no tak by bylo najlepiej ale to przeciecie pepowiny????kazdy facet peka z dumy jak mu sie uda dotrwac do tego etapu.
Moj maz powiedzial, ze zostawia te przyjemnosc poloznej. Jemu wystarczy, ze dostanie na rece Malego. Pewnie sie poryczy jak bobr jak go znam. Po weselu to sie tak nagle ze szczescia poryczal!!!!

lutka
gunia43

ja mojego nie dopuszczę do zaglądania mi w krocze!!! ma stać przy głowie - o ile będzie :P

My na razie prowadzimy na ten temat zażarte dyskusje :hahaha: Tzn M. się upiera, żeby mnie wnerwić :)

katja79

hmmmm ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

Daffodil
gunia43
Jola30

Kobietki jeśli myślicie w ten sposób, to może wspólny poród nie jest najlepszym pomysłem? Żeby się nie skończyło tak, że zamiast aktywnie uczestniczyć w porodzie, to Wy będziecie mieć blokadę psychiczną.

Ja juz mam blokade wiec teraz bede go przekonywac zeby nie byl przy mnie bo nie ciezka sprawa z tym porodem i na prawde chyba strach bierze gore.No i czlowiek nie wie co cie czeka ?

Daffodil
gunia43
Jola30

Oj! Mysle, ze zobacze przy bolach jak sie potoczy dalej. Na pewno nie chce sama byc w szpitalu caly czas. Potem zobaczue cz maz mi bedzie przeszkadzal czy nie. Jak tak - to za drzwi. Juz mu mowilam, ze musi byc na wszystko przygotowany.

Daffodil
lutka
nie kumam, te 3 wymiary to sa normalne? takie minimum średnia i maksimum?

10. centyl - 10% dzieciaków waży tyle lub mniej (szczuplaczki)
50. centyl - 50% waży tyle lub mniej (bardzo przeciętna waga)
90. centyl - 90% waży tyle lub mniej (tłuścioszki)

nie nie 90 centyli oznacza ze tylko 10 % dzieci ma wieksza wage a az 90 % mniejsza

Jola30
Dafodils ty to jednak jestes twardziel musi bole i juz dobre podejscie ale ja to nie lubie bolu i nie jestem taka wytrzymala na taka masakre.
Moj kolega powiedzial ze on jest bardzo wytrzymaly i malo go rusza ale jak rodzila jego zona to on mial dostc i po prostu wyszedl a potem powiedzial ze to wygladalo jak jakas awaria i ze ona za chwile umrze.

Jola bólu nikt nie lubi, ale już jak postanowiliśmy się starać o dzidziusia, to wiedziałam jak ciąża się kończy i że każda mama musi przez to przejść :)

mama2
Daffodil
lutka
nie kumam, te 3 wymiary to sa normalne? takie minimum średnia i maksimum?

10. centyl - 10% dzieciaków waży tyle lub mniej (szczuplaczki)
50. centyl - 50% waży tyle lub mniej (bardzo przeciętna waga)
90. centyl - 90% waży tyle lub mniej (tłuścioszki)

nie nie 90 centyli oznacza ze tylko 10 % dzieci ma wieksza wage a az 90 % mniejsza

Hmmm... dla mnie to jedno i to samo... Czy coś mylę?

pat-k
katja79
gunia43

Katja - poplakalam sie ze smiechu poprost!!!! Ja juz chyba jestem na tym etapie, ze do tego, zeby zwariowac ze strachu to mi niewiele brakuje!!!!
Normalnie lzy kapia po klawiaturze :-)

no fajnie ze sie ubawilas ale mi jakos nie do smiechu jak o tej rzezni mysle, ehhh chyba pozostaje wierzyc w cuda i cudowne rozwiazanie:smile_jump:

na cudowne rozwiazanie to chyba mozna liczyc tylko jesli dziecko bylo cudownie poczete ;)

mi ju wszystko jedno jestem gotowa i na krwawy porod i na cesarke, byle dziecko bylo zdrowe
Generalnie ja tez. Ale jak sobie o tym pogadam to jakos z siebie wyrzuce i jest mi wtedy lepiej. Ja nie umiem tak w sobie dusic, bo wtedy to skutki oplakane. A tak ponarzekam na forum, powiem co mysle i zego sie boje a potem pojde jak bohater do boju!!!!
Ja to twardziel jestem generalnie, ale nie weim jak to boli, wiec nie weim czy akurat na porodzie bede!