Skocz do zawartości
Forum

Kwietniowe Mamulce 2009

bloomoo

Rekomendowane odpowiedzi

Gość AgulaMamula

Happy trzymam i ja, bądź silna:36_27_1:
Witam się w nowym tygodniu:in_love:
Wczoraj was czytałam, ale nie miałam jak odpisać nawet.
Co do jedzenia , to ja jem surówki: z marchewki i jabłka ze śmietaną, buraczki z cebulką, sałatę, ostatnio spróbowałam brokuły i ogórki konserwowe i było ok:brawo:
Bardzo chce mi się nabiału:bardzoglodny: jakiś jogurt bysię zjadło...ale małą boli potem brzuch więc na razie odstawiłam. ( tylko mleko do kawy i śmietanę do tej marchewki używam)
Co do potraw z grila to wydaje mi się, że mozemy jeść, tyle że ja starałabym się bez skórki... Ostatnio jadłam rybę pieczoną w folii w piekarniku.. pychotka.
Pomidorów i zielonych ogórków jeszcze nie jadłam, ale np zupę pomidorową jaknajbardziej.

happy, Wiki trzymam kciuki. Wiki się wreszcie doczekała :D

U mnie dzień zaczął się po 5-tej i nie zapowiada się, żebym mogła odespać tę noc.
Malutka marudziła, podejrzewam, że to kolka, ale dzisiaj ma przyjść lekarz, to niech ją obada. Teraz jest po jedzeniu, może wreszcie uśnie.
Dziewczyny, z tego, co się orientuję, większość z Was karmi piersią. A która jest tylko na butli? I jak wygląda problem kolek u dzieci karmionych piersią? Bo słyszałam, że zdarzają się rzadziej, czy to prawda? Ja karmię butlą, podejrzewam, że kłopoty mogą wynikać ze sztucznego mleka. Próbuję je bardziej rozcieńczać, ale chyba i tak jest dla niej za tłuste. No i kupki przez to rzadko robi i się męczy. Macie na to jakiś sposób sprawdzony?

Ja przewijam małą głównie po jedzeniu, akurat jeszcze mam okazję ją poobserwować jak się zachowuje, gdy jej się nie odbije. Zwykle wtedy jeszcze ulewa, więc dopiero jak jest przebrana, to ją kładę do łóżeczka. A nieraz też, gdy śpi, ale się powoli wybudza, wtedy jest spokojna, i można ją przewinąć. Ogólnie też tego nie lubi.

A jak Wasze maluchy reagują na kąpiel? Bo u mnie jest dziki krzyk, dopiero w ręczniczku się uspokaja hehe.

Lecę, póki mam chwilę czasu, to pozałatwiam codzienne sprawy.

Miłego dnia dziewczyny :)

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png

Happy, Wiki TRZYMAM ZA WAS KCIUKI!!!! SZYBKIEGO I LEKKIEGO PORODU WAM ZYCZE!!!!!

Ha ha zaczelo sie na dobre!!! Jeszcze tylko Pyska i Robaczek... choc robaczek moze juz po...

Jola super, ze juz bedziesz w domku!!! Pozdrowienia dla Ciebie i Ewci!!!!

Sylwia suuuuuper wygladasz!!!! Fryzurke masz boska!!! Widze, ze ta chusta to super sprawa!

Bajustyna ja tez jeszcze nie jadlam pomidorow ani ogorkow, choc pomalu trzeba bedzie poprobowac. Kochana Twoje dziewczyny wygladaja identycznie!!!! Piekne sa obie!!!

Dziewczyny ja mam maly problem z Hania, od kilku dni zrobila sie bardzo niespokojna. Po jedzeniu bardzo sie prezy i steka (tak jakby chciala zrobic kupke) choc z kupkami nie ma problemu, nie moze przez to zasnac i strasznie wierzga nozkami. Czsami jak juz zasnie, to po chwili budzi sie z okropnym krzykiem i kopie mocno nozkami. Dzis prawie cala noc przestekala bidulka zasypiajac tylko na chwilke:( Moze ktoras z Was to przechodzila i wie jak na to zaradzic??? Strasznie mi jej szkoda, bo sie meczy biedulka.

Gość AgulaMamula

aga_3000
Happy, Wiki TRZYMAM ZA WAS KCIUKI!!!! SZYBKIEGO I LEKKIEGO PORODU WAM ZYCZE!!!!!

Ha ha zaczelo sie na dobre!!! Jeszcze tylko Pyska i Robaczek... choc robaczek moze juz po...

Jola super, ze juz bedziesz w domku!!! Pozdrowienia dla Ciebie i Ewci!!!!

Sylwia suuuuuper wygladasz!!!! Fryzurke masz boska!!! Widze, ze ta chusta to super sprawa!

Bajustyna ja tez jeszcze nie jadlam pomidorow ani ogorkow, choc pomalu trzeba bedzie poprobowac. Kochana Twoje dziewczyny wygladaja identycznie!!!! Piekne sa obie!!!

Dziewczyny ja mam maly problem z Hania, od kilku dni zrobila sie bardzo niespokojna. Po jedzeniu bardzo sie prezy i steka (tak jakby chciala zrobic kupke) choc z kupkami nie ma problemu, nie moze przez to zasnac i strasznie wierzga nozkami. Czsami jak juz zasnie, to po chwili budzi sie z okropnym krzykiem i kopie mocno nozkami. Dzis prawie cala noc przestekala bidulka zasypiajac tylko na chwilke:( Moze ktoras z Was to przechodzila i wie jak na to zaradzic??? Strasznie mi jej szkoda, bo sie meczy biedulka.

Aga Karolcia ma to samo.kupiłam bobotik kropelki i jej daję po posiłku. pomaga i mała śpi spokojnie. one są od 28 dnia zycia, ale daję już tyle ze na pocżatku mniejszą dawkę, nic sie nie działo wiec daję normalnie. No i w trakcie jedzenia odstawiam ją kilkakronie od cyca i czekam aż jej się odbije

Aga - to wyglada jak kolka wlasnie... czy jakies bole brzucha...
Moze herbatka z koperku pomoze?
Kurcze wspolczuje Wam tych boli u dzieciakow, ja bym kompletnie stracila glowe. Jakos gdy Maks placze nie umiem byc spokojna... Najgorsze ze moj A. tez glupieje i generalnie nie ma rozsadnego wtedy ;-)

Dziewczyny, Happy pisze, ze u niej na razie spokoj, wzieli ja z porodowki na oddzial. Wody sie sacza ale nic poza tym. Brak skurczow. Odpisalam, zeby byla dobrej mysli, ze urodzi szybciej niz mysli :) Oczywiscie pozdrowilam od nas i ze kciuki trzymamy. Tez pozdrawia :)

Wiki, trzymam za Ciebie tez kciukasy! Ale jaja, jak sie worek rozsypal nam w tym samym czasie :)
Jeszcze tylko Pyska i koniec?

Kamidianka - sprobuj zrobic cieplejsza wode. U mnie to sie sprawdzilo, w takiej 'akurat' (nie mam termometru, tylko lokciem sprawdzamy cieplo wody) ryczal moj Maly jak opetany. Gdy ma cieplejsza, zamyka oczy, delektuje sie kapiela :) W CISZY :D

http://www.suwaczek.pl/cache/e8709fd38b.png

http://www.suwaczek.pl/cache/12571a6fee.png

Dziewczyny - Happy, Wiki, trzymajcie sie!!!!! Nareszcie!!! Moze znowu beda astralne bliznaiczki, tak jak u mnie i Gabalas :)))

Kamidianka, jak Ciebie czytam to naormalnie jakbym o sobie czytala (znow, podobnie jak z nastrojami) ;) Ja karmie butla - tylko nie w 100% tylko tak w proporcjach 2/3 butla (Bebilon Pepti), 1/3 - moj (tylko tyle udaje mi sie wycisnac z cyca laktatorem, - co najlepsze leci w zasadzie tylko z jednego, w drugim posucha ;)))

A Ty czemu butla? Mozesz zdradzic? Moize tez podobnie jak u mnie? ;)) (Nasza Lenor w ogole nie chiala ssac..)

Co do kup, to robi tak ze 3 na dobe, raz zrobila jedna i tez sie zestresowalam ze malo (a tez czesto prezy sie i placze) i zapytalam poloznej i lekarki i powiedzialy, ze mozna dopajac woda. I tak ze dwa razy dziennie po jedzeniu (tak z godzinke) jej daje troche wody przegotowanje nieslodzonej - pije az huczy :) ale ona wszystko zje co sie jej do dzioba da, strasznie jest zarta....
W kazdym razie od tej pory kupki rzadkie i czesciej.

I wiesz co jest taki watek dla karmiacych butla, ja sie zapisalam (Gabalas tez jest ;)) moze i Ty wpadnij?

http://parenting.pl/kacik-dla-mam/124-karmie-butla-i-mi-nie-wstyd.html

co do kapania, to Lenuch tez wyje - nawet nie w samej kapieli ale wlasnie potem jak sie ja wyciera i przebiera. W kapieli tez pare razy dala koncert (probowalismy kapac ja przed karmieniem, ale wtedy jest juz tak zla i wkurzona, ze jest jeszcze gorzej)... A Wy jak - o ktorej godzinie kapiecie i przed czy po jedzeniu? (Gabalas juz wiem, ze przed ;)))

Milego Dnia Dziewczyny, wieczorem pewnie bedzie jzu wiecej Malych Istotek na forum ;)

Zmykam bo Lenot wyje ;)

http://tickers.baby-gaga.com/t/catcatard20090406_-8_My+child+is.png

Malinka no właśnie widzę, że mamy podobne problemy :)
Może dlatego, że nasze małe to Lenki :D może taka ich natura hehe.
Mówiąc poważnie, w szpitalu próbowałam karmić piersią, ale dla niej było za mało i musiałam butelką dokarmiać, a teraz to nie chce patrzeć na pierś, nie mówiąc już, że z niej prawie nic nie leci. A moja mała bardzo łakoma, na butlę rzuca się jak wygłodniały wilczek, więc nie dla niej ssanie cyca :)
Ja swoją też dopajam, położna powiedziała, że można wodą z glukozą (na 50 ml wody mniej niż połowę łyżeczki glukozy), ale to tylko przy karmieniu sztucznym. A podaję jej też tak godzinkę, półtorej po posiłku, często żłopie, nawet wodę bez słodzenia, ale na kupki to nie ma u niej wpływu. No nic, dzisiaj się poradzę lekarki, może ona coś mądrego wymyśli.

Ogólnie jestem dzisiaj strasznie niewyspana i boli mnie głowa.

Chustę też sobie zakupię, już zdecydowałam, wiązana elastyczna, taka do mnie najbardziej przemawia.

trzymajcie się :)

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png

Czytam Was dziewczyny i już niemal wszystkie urodziły, a Wiki i Happy pewnie szybciutko urodzą... A ja 5 dzień po terminie i nic.. Sex nie działa, długie i męczące spacery nie działają, mycie podłóg też nie.. Ojej, chyba tylko lekarz coś zaradzi :). Jutro idę do szpitala, bo miałam się zgłosić tydzień po terminie jeśli nic nie ruszy więc mam nadzieję, że już jutro mój syneczek przyjdzie na świat :36_1_66::yuppi::11_9_16:

Dawno nic nie pisałam więc GRATULUJĘ kolejnym rozpakowanym mamusiom i życzę dużo zdrówka ich dzieciaczkom :36_3_15::36_3_15:

Trzymam kciuki za Wiki i Happy a Wy trzymajcie za mnie żeby wszystko poszło gładko i przyjemnie :hahaha: :36_1_21: :hahaha: hehe

Serdecznie pozdrawiam wszystkie mamulki i ślę buziaki :Kiss of love::Kiss of love::Kiss of love:

Gość kwiatuszek9876

Dziewczyny widzę że niktóre z was karmią butelką i się zamartwiają że są wyrodne , dlaczego tak myślicie przeciesz nie każda kobieta może karmić dziecko piersią . Ja karmiłam mała piersią miesiąc ale już w szpitalu dostała butlę i wogóle się tak nie czułam poprostu nie było mi dane i koniec . Dziecko na butli też dobrze rośnie i się dobrze rozwija w mlekach w proszku jest to samo prawie co w tych piersiach . Nie przejmujcie się różnymi słowami jeśli wam ktoś coś mówi . Zrobiłyście tak a nie inaczej i koniec .