Skocz do zawartości
Forum

Kwietniowe Mamulce 2009

bloomoo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Kobietki:)

ale ten czas leci, wlasnie w piatek wracamy do belgii, szybko nam te wakacje minely. Supelek tez ok chyba go dziaselka swedza bo lapki i wszystko co w okolicy gryzie jak szalony a na plecach nie polezy nawet chwilki tylko od razu przekreca sie na brzuszeki wtedy zaczyna glosno rozmawiac. dzis mamy w planac h wyprobowac kaszke ryzowa z bananani zobaczymy jak mu podejdzie.

Agula- Karolcia super siedzi!
happymam - pozazdroscic konceptu co do miszkania bo dla mnie to masakra wymyslanie urzadzania domku.
ja mam wanne ale teraz wolalbym duzy prysznic no ale coz...nastepny na pewno bedzie prysznic:)
Wiki udanych chrzcic, no i mieszkanko jak burza:)
miranda no chopaki cudne
bajustyna na pewno z Martynka bedzie wszystko ok, podziwiam cie ze przy 2 jeszcze szalejesz tak w kuchni:)

na razie zmykam

http://www.suwaczek.pl/cache/a85d64150a.png

http://www.suwaczek.pl/cache/6161153f77.png

Gość Agnieszka31

witam

Buziaki dla Lenki i Weroniczki oraz dla Kubusia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
rosnijcie zdrowo dzieciaczki!!!!!!!!!!!!

u nas po staremu, noce w karatke, raz Pierozek spi od 20 do 5.00 a raz (jak dzisiaj) budzi sie co chwile, wrrrr,

z jedzniem idzie srednio, wiec wyladowal juz w krzeselku do karmienia mimo ze siedziec nie umie,

jutro na szczepenia a z Ala na bilans 2 latka wiec bedzie krzyku a krzyku

zdjecia cuuuudo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Justys- kochana, nie nadrobilam wiec napisz mi prosze jak z ta nozka i z tymi popekanymi naczynkami????mam nadzieje ze to nic powaznego, martwie sie!!!!!!!!!!

WITAM SIĘ I JA!
My właśnie przyjechaliśmy.
Dzisiaj mamy 6 roczniće ślubu CUKIERKOWĄ. Dostałam od męża śliczne kolczyki do kompletu :) Ale jakie były jaja ja otwieram pudełeczko z myślą, że tu będzie coś ekstra a tam cukier wysypuje się...myślę sobie ale żartowniś ale ostro ogladam pudełeczko a tam kolczyczki:taniec1: Takze się postarał :) Ja mężowi nic nie kupiłam ale mam zamiar mu zrobić łóżkową niespodziankę hihi:taniec1::taniec1: Ubiorę fatałaszki i tam takie :love together::love together:

Moja Martynia dzisiaj pobiła wszytsko w śmianiu się. Jak tylko widziała Kingusię to tak się śmiała, że ludzię się oglądali i pytali ile ona ma.:36_3_8::36_3_8::36_3_8:

Agula powiem Ci, że jestem w szoku jak mała siedzi:taniec1::taniec1:
Uczyłaś ją jakoś czy sama?

Wiki ale masz frajdę w meblowaniu domku. Ja następnym razem jak będę robić kuchnię to już mówiłam meżowi, ze na kuchenkę wydam najwięcej. Moja koleżanka wydała jakieś 25 tys. i ma kuchnię z marzeń. Mój mówi, ze oszalałam ale jak będziemy robić to tylko taką. Hmmm ale mam marzenia bo jak narazie to mam ale 25 złoty hihi

Witam Dziewczynki.
Ja dziś tylko tak na chwilkę , bo czas mnie goni jeszcze dziś prasowanko , później jeszcze skończyć pakowanie M . , bo jutro się jeszcze większy maraton zapowiada......

Wszystkiego naj dla Lenki , Weroniczki i Kubusia oraz dla Ciebie Bajustynko z okazji rocznicy ślubu

AgulaMamula Karolinka ślicznie siedzi już nie mogę doczekać się takiego widoku u mnie

Sylwia U Was te ząbki wyrastają jak grzyby po deszczu hihi super

Miłej nocy :)

http://alanek1.aguagu.pl/suwaczek/suwak1/a.png
http://laura1.aguagu.pl/suwaczek/suwak2/a.png
:Aniołek:19.06.10

Witajcie Kochane!

Przepraszam, ze tyle czasu nic nie pisalam, ale poprostu brakowalo mi na to sil, nawet nie mialam Was jak poczytac:(((( Hania wogole nie daje mi spac w nocy a i dzi sa do d..... Czasem mam wrazenie, ze juz dluzej nie dam rady...

Ale po kolei...

We wtorek bylam tutaj u lekarza - pelna nadziei, ze moze maja jakies leprze lekarstwa, albo mleko dla dzieci z takimi problemami jakie ma Hania - dalam przetlumaczona kartke od pediatry z Polski z informacja co u Niej stwierdzil i czym to leczymy oraz z prosba o kontynuacje leczenia. Pani doktor kartke przeczytala, sprawdzila nazwy lekow w komputerze i... powiedziala, ze dziecku nic nie jest!!!!!! Ze brzuch boli... tak ma byc. ze nie spi po nocach... tak ma byc, ze robi zielone cuchnace kupy... tak ma byc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! No k.... rece mi opadly razem z majtkami!!!!!!!!! Wydrukowala mi (jak jakiejs idiotce) z internetu iles tam stron na temat kolki dzieciecej i kazala to poczytac, powiedziala, ze moge albo przeczekac az skonczy 6 miesiecy i... moze wtedy minie, albo laskawie umowi mnie do pediatry (widujesz sie tu tylko z lekarzem pierwszego kontaktu, a do specjalisty trudno sie dostac!!!!). Wybralam druga opcje ale mam watpliwosci, czy to cos zmieni, bo oni wszyscy sa tu (co najmniej) dziwni. Mam juz wszystkiego dosc, nie spie bo mala steka, rzuca sie po lozeczku i pobekuje, w dzien tez daje mi popalic, ciagle placze, no i te cholerne zielone kupy!!!!! Juz nawet przestalam podawac Jej jakies dodatkowe pokarmy, zeby nie obciazac Jej jelit, ale efekty sa mizerne:((( Nie wiem teraz czy robie dobrze, czy zle.

No nic. Nie psuje Wam humorow:)

Zalaczam kilka fotek z wakacji

Agula kurczę,ale mała fajniutko siedzi :) Szybko się nauczyła :)

Bajustyna oj to będzie się działo ... :36_3_3: Mąż się spisał z tym prezencikiem :)

A ja wczoraj wieczorem dostałam pierwszą @ po ponad roku czasu. A tak było fajnie bez niej ! No i oczywiście budze się nad ranem cała zalana wrrr.... Jedyny plus, że boli tylko troszeczkę. A przed ciążą to przy okresie 1. i 2. dzień to zawsze na tabletkach musowo musiałam być, bo tak bolało ....
U nas dziś była kuzynka. Wróciła parę dni temu z Krety - pracowała tam 3 miesiące w restauracji. Opalona, ze hej, i zadowolona strasznie. Już ma zaklepane, zę za rok znów może jechać. A na razie musi się uczyć do maturki ...
My dziś pospaliśmy długoooo ... Mały spał w sumie od 21 - 9 z jedną przerwą na jedzonko. U nas to się bardzo rzadko zdarza, więc wyspana byłam że hoho :)
No, ale dzień taks zybko minął i znów trzeba już zmykac do wyrka.

Dobranoc kobietki :)

http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0a706otrmz.png

Aga ojeju tak mi Was szkoda, ze się obie męczycie. Mogę sobie tylko wyobrazić co czujesz. Ja nie wiem ci lekarze to jacyś nienormalni. Przecież zdrowe dziecko się tak nie zachowuje ! I jak tu kontynuowac leczenie skoro dziecku niby nic ma... No po prostu płakac sie chce... Mam nadzieję, ze ten pediatra w końcu jakoś zareaguje i coś zrobi. A kiedy się do niego wybieracie?
Hania śliczna :)

http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0a706otrmz.png

Witam Was Kochane :Śmiech:
Chrzciny wypadły Super !!! :smile_move: W kościele Maja była grzeczna leżała sobie w wózeczku, a na koniec usnęła tylko jak już był sam chrzest i ksiądz polewał jej główke wodą to zaplakała, ale chwilke :Oczko: Później na zdjeciach u fotografa była troszke niespokojna bo była już śpiąca nie spała od 6, a zdjecia mieliśmy o 11, ale dałam jej jeśc i się troszke uspokoila i zdjęcia wyszły Super !! Później obiadek w domku też minął w bardzo miłej atmosferze :Śmiech: Siedzieliśmy do prawie 22. Jedzenia zostało chyba na cały tydzien. Możecie nie gotować obiadu przychodzcie do mnie :sofunny: najemy się wszystkie :Śmiech::Śmiech::Śmiech: Maja dostała głównie pieniądze oraz złoty medalik z łańcuszkiem od chrzestnego, pamiątke chrztu świętego taki albumik z różnymi informacjami na temat chrztu do wpisania od mojej teściowej czyli od babci :Śmiech: No i ma dostać jeszcze prezent od chrzestnego bo zostawił w pracy, a że pracuje tam tylko w weekendy to Maja dostanie dopiero za kilka dni i dostanie krzesełko do karmienia od chrzestnej (jeszcze nie dostała bo chrzestna miała teraz na studiach kilka poprawek i nie wyrobiła sie z kupienie, ale przeciez Nam na prezentach nie zależało tylko na obecności) :Śmiech: a no i jeszcz chrzestny dał na ofiare za chrzest i zapłacił za zdjęcia u fotografa :Real mad: po kryjom. Powiedział Nam dopiero wieczoram że jest juz zapłacone, a wiedziałam ze coś kombinuje bo My wyszliśmy od fotografa do auta, a jego coś długo nie było. :ehhhhhh: ten chrzestny. Super było !!!
A teraz kilka zdjęci. Bo zrobiliśmy ich 120 :Śmiech:

http://maja2009.aguagu.pl/suwaczek/suwak4/a.png
http://www.suwaczek.pl/cache/29414a2d3e.png
http://www.suwaczki.com/tickers/ckai3e3kyvu8eal1.png

Gość AgulaMamula

Witam się po wekendzie:in_love:
Bajustyna życzonka gorące z okazji rocznicy śluby:love_pack:tylko żeby z tej upojnej nocki jakaś niespodzianka nie wyskoczyła:36_15_33::36_27_2::36_1_66::sofunny:
Wiki czekam na zdjęcia z chrzcin:in_love:
Aga moja koleżanka też nmiała chorego synka a mieszkali w Irlandii, mały nie jadł, chudł , robił zielone kupy i nikt tam im nie pomógł, dopiero w Polsce go wyleczyli, okazało się że miał bakterie koli we krwi:what: Teraz mały ma ponad rok i jest wszystko ok. A co ci w Polsce lekarze powiedzieli?

Ja Karolinki nie uczyłam siadać, po prostu dużo ją noszę w chuście i na rękach i szybko się sztywna zrobiła. Jak zaczęł się do siadania podnosić to dawaliśmy jej ręce, ale na siłę poduszkami nie podpieraliśmy. i kedyś myk.. ona po puszczeniu moich palców zamiast upaść na poduchę już sobie sama siedziała:36_27_1:Starszy też tak szybko siadał, więc pewnie to genetyczne:in_love:
miłego dzionka... lecę kawusię zrobić

Gość AgulaMamula

Wiki widzę ze czytasz posty zanim się jeszcze ukarzą:sofunny: Zdjęcia suuuper. Już nie mogę się doczekać chrzcin Karolinki, ale przekładam na październik, bo przez szkołę Igora trochę więcej wydatków w tym miesiącu i nie da rady... A Karolinki chrzesna załatwi jej sesję zdjęciową u swojej koleżanki, która ma studio fotograficzne... więc paamiątka będzie super:in_love:

Gość Agnieszka31

witam Was

Agus- jak bedziesz potrzebowala jakie leki z PL to dawaj znac, jakby cos to tez pisz kochana!!!!!!!!!!!!!podaj tylko nazwe a recepte sie zalawi,
swoja droga o Ci lekarze jacys porabani,
wnuki mojej mamy meza maja ewidentnie skaze bialkowa i ani ich matka ani lekarze nic z tym nie robia, dzieciaki chodza i rozdrapuja sobie rece i nogi a ci nic, dodam ze jeden ma ponad 4 lata a drugi 2,

Wiki- zdjecia cudo, super wygladaliscie, i brawa dla dzielnej Majeczki

Witajcie,

Agula brawa dla Karolinki, no siedzi wspaniale, ale skoro Igorek tak wcześnie zaczął siadać, to pewnie rodzinne :) Aż strach się bać, kiedy zacznie chodzić :D

Aga fajnie, że znalazłaś czas dla nas. Fotki cudne, Hania urocza. Nóż się w kieszeni otwiera na tych lekarzy. Oby jednak pediatra pomógł, bo inaczej to nie wiem, co!

Wiki fajnie, że wszystko się udało. Majeczka obdarowana, że ho ho!! Zdjęcia wyszły super! Pogody to jednach chyba nie mieliście za ciekawej?

Sylwia drugi ząbek!! No Maks najwyraźniej zamierza cały garniturek sobie szybko skompletować hehe. U mojej na razie brak ząbków, ciekawe, kiedy wyjdą.

bajustyna gratulacje z okazji rocznicy!! Oby się Wam caly czas tak układało!! I jak, mężowi prezent sie spodobał?? ;)

U nas niby ładniej niż wczoraj, ale jesienne powietrze czuć wyraznie, chmury też się kłębią.
Lenka w nocy od jakiegoś czasu budzi się ok 5-tej rano i zaczyna brykać. Na szczęście na razie wystarczy zapodać smoka i pieluchę do wąchania. Ale już po 6-stej na nogach. Potem, po jedzonku pospała do 11-stej jeszcze.

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png