Skocz do zawartości
Forum

Dzieci z astmą i cukrzycą

Rekomendowane odpowiedzi

Aneczka Wiki i tak była starsza niż Hania bo Hania w tamtym roku miała 2 m-ce a wczoraj jak mąż ubrał choinkę to jak by mogła to by na łóżko na oparcia wlazła aby dojść do choinki .Smieszne to było te jej kaskaderskie wygibasy.Prezenty są chłopcy dostaną psp ręczne a Hania dostanie Elmo taką zwykłą maskotkę 50cm uwielbia bajkę z tym stworkiem z maskotki też się ucieszyła przetestowaliśmy to,jak zabawka przyszła dliśmy ją i chodziła z nią pół dnia przytulała a potem jak go porzuciła to szybko schowałam.A chłopcy u babci pod choinką znajdą słodycze a Hania prezent od cioci chrzestnej a w domu pod choinką to co myśmy kupili :)
Wiecie czego mi brakuje snu,maże o takim dniu kiedy będę mogła spać do oporu aż mi tyłek zgnije :)

Przygotować pół miarki radości,
szczyptę pogody ducha, kwartę serdeczności,
dwanaście centymetrów uśmiechu, kilogram życzliwości,
pięć gramów dobrego humoru, miłości ze dwie garści,
odrobinę szaleństwa, 3 łyki szczęścia,
dwie łyżki wolnego czasu, garstkę otwartości
oraz cały zapas Wiary, Nadziei i Miłości.
Całość wymieszać energicznym ruchem,
2 razy zakręcić przy tym brzuchem,
długo podgrzewać w cieple domowego ogniska,
i patrzeć jak radość wśród bliskich rozbłyska.
Wesołych świąt.

Hej,
Ja w wigilie byłamu mamy i w pierwszy dzień świąt,Szymon z okazji urodzin dostał kasę i kupił sobie łyżwy ,prezenty świąteczne też zadowoliły dzieci zwłaszcza młodszego bo dostali psp a młody to taki maniak komputerowy,Hania od chrzestnej dostała niemowlaczka co naciska się na dłoń i ona się śmieje i macha nogami a od nas dużego pluszaka elmo.
U mnie remont ciąg dalszy :( ale już bliżej ku końcowi :)

IWA23
Hej,
Ja w wigilie byłamu mamy i w pierwszy dzień świąt,Szymon z okazji urodzin dostał kasę i kupił sobie łyżwy ,prezenty świąteczne też zadowoliły dzieci zwłaszcza młodszego bo dostali psp a młody to taki maniak komputerowy,Hania od chrzestnej dostała niemowlaczka co naciska się na dłoń i ona się śmieje i macha nogami a od nas dużego pluszaka elmo.
U mnie remont ciąg dalszy :( ale już bliżej ku końcowi :)

super ze dzieci zadowolone z prezentow:):) chociaz one maja radoche z Swiat;)
My cale swieta spedzilismy w domku z moja rodzinka:) nawet bylo wesolo pomimo moich boli i goraczki ale jakos dalam rade(odezwaly sie moje nerki). tyle szykowania na te swieta a tak szybko minely:(

teraz sylwester ale prawdopodobnie bedziemy w domku:( chcialabym sie wkacu gdzies wybawic ale jak co roku sobie obiecuje ze napewno w przyszlym tak bedzie hahaha

lwiczka123
witam a po świętach wszytko Oki mala dostała dużo prezentów cały czas się ty bawi ja jestem nadal u mamy wraca do domu baba jagi dopiero w nowy roku .
od 23.12. wiki dostała ospę ale szybko wychwycona wiec takie pozadne krostki miała z 3 już prawie po wszystkim pozdrawiam

nie ma jak u mamy:)
w sumie to dobrze ze Wiki przejdzie ospe i bedziecie mieli spokój:) z tego co czytam to sylwestra tez u mamy:) bedziecie w rogach jak IWA i ja czy na bal?

Podobno nic się nie zmienia nie będzie tylko leków za grosz,a te refundowane jak były tak mają być ale trzeba jeszcze poczekać z pare dni bo jest zamieszanie z tą refundacją bo lekarze nie wiedzą jak pisać czy P jak do tej pory czy inaczej,bo minister wymyślił aby lekarze pisali stopień refundacji zależne od ubezpieczenia pacjęta i ich przywilejów,dla tego najlepiej do 10-go do apteki nie chodzić puki się nie wyjaśni się sytuacja refundacji,dziś byłam u lekarza i mi co nieco wyjaśniła i powiedziała że zmian cenowych wielkich nie będzie jak to zapowiadali wręcz przy niektórych lekach nawet na niższe :)

witam kochane:) wroce do tematu refundacji lekow. Iwa ja to siesze ze jedfnak leki na stme dodali do tej lekow refundowanych:) na padaczke narazie nie wiem jak bedzie,ja w grudniu wykupilam na zapas zeby wlasnie mi starczylo przynajmniej do 15 stycznia. na cukrzyce wiem ze tez bedziemy mieli refundacjie ale ciagle czekam zeby dowiedziec czy na wszystkie paski i insuliny. moje maluchy maja tyle chorob ze az sie nawet boje tych zmian bo wiem ze niektore leki bedziemy musieli zmienic na niby lepsze i tansze:(:36_2_39: