Skocz do zawartości
Forum

Listopadowe bobaski!

cytrynkowa

Rekomendowane odpowiedzi

Ja po prostu nie lubię zimy czy z maluchem czy sama :) tyle ciuchów trzeba na siebie zakładać i buty ciepłe a latem myk w laczki i już na dworku a tak ubierania pół godziny człowiek mokry zziajany i już na początku zmęczony:36_2_25:
My na jesień mamy kilka kurteczek + bezrękawnik część kupiona a część w spadku, buciki kupiliśmy w deichamanie na razie na jesień ale trzeba będzie pewnie kozaczki też jakieś kupić bo pewnie po nowym roku to już nam dzieciaki ruszą do przodu.

http://www.suwaczek.pl/cache/86d74dfc70.png

ja na zime kombinezon mam po marysi, a jak siostry brzdac byl maly to kupilam mu taki mega cieply polarkowy kombinezon do wozka i teraz siostra mi go przywiozla jak u mnie byla.czapek tez mam wiele po filipku wlasnie wiec i ten zakup mi odpada.ale w jakies porzadne buty bede musiala zainwestowac ,bo karola juz stara sie stac sama bez trzymania , wiec pewnie lada moment ruszy.
a co do nocnych histerii to i u nas dzisiaj byla i jestem pewna ze zabek bo juz go czuc pod dziaselkiem i lada chwila sie przebije.a w zwiazku z tym ze karola smoczkiem gardzi to ja jestem cala zgryziona bo praktycznie cala noc na cycu wisi :uff2:

http://www.suwaczki.com/tickers/zem3gu1rclrl8nwl.png
- A jeśli pewnego dnia będę musiał odejść.? - spytał Krzyś, ściskaj

viosna

Norweski styl bardzo lubię, kojarzy mi się z taką "szczęśliwą zimą":).

A mi z kominkiem,dziewczynami sniezynkami.Dokladnie superowo zima gdzieś w Aspen na nartach:oczko:
Artaga,Ty powinnas sobie na zimę coś norweskiego sprawić.Moze wtedy polubisz zimę?:oczko:

Ma-mmi wspolczuje stluczki.Czy wszystko w porządku?

Ja bym chciała takie traperki.Adas ma cholendziu wysokie podbicie::(:
Ach my tu o zimie to Juz sie sanek doczekać nie moge.Na bank kupię w listopadzie i bede gnac z Adasiem niczym pies Husky!:snow:
Póki co u nas piękna pogoda.

Dziewczyny.Czy wszystkie podają witaminy D regularnie?
Przeszło mi przez myśl,ze ja od 6 miesiąca tak w kratkę te witamine Adasiowi dawalam i Moze dlatego on jeszcze tych zębów nie ma?
Po cichu liczę,ze w poniedziałek na moje urodziny Syn wypuści zęba na światło dzienne:oczko:

" Dziecko jest księg

Migotka5
viosna

Norweski styl bardzo lubię, kojarzy mi się z taką "szczęśliwą zimą":).

A mi z kominkiem,dziewczynami sniezynkami.Dokladnie superowo zima gdzieś w Aspen na nartach:oczko:
Artaga,Ty powinnas sobie na zimę coś norweskiego sprawić.Moze wtedy polubisz zimę?:oczko:

Ma-mmi wspolczuje stluczki.Czy wszystko w porządku?

Ja bym chciała takie traperki.Adas ma cholendziu wysokie podbicie::(:
Ach my tu o zimie to Juz sie sanek doczekać nie moge.Na bank kupię w listopadzie i bede gnac z Adasiem niczym pies Husky!:snow:
Póki co u nas piękna pogoda.

Dziewczyny.Czy wszystkie podają witaminy D regularnie?
Przeszło mi przez myśl,ze ja od 6 miesiąca tak w kratkę te witamine Adasiowi dawalam i Moze dlatego on jeszcze tych zębów nie ma?
Po cichu liczę,ze w poniedziałek na moje urodziny Syn wypuści zęba na światło dzienne:oczko:
w norwegi na okres letni zaleca sie odstawienie witaminy D ze wzgledu na to ze dziecko przyswaja wystarczajaca ilosc ze slonca.ja tez mialam przerwe i mysle za tydzien znow zaczac podawac.
a w irlandii(jak marysia byla mala) w ogole nie podawalo sie dzieciom witaminy D

http://www.suwaczki.com/tickers/zem3gu1rclrl8nwl.png
- A jeśli pewnego dnia będę musiał odejść.? - spytał Krzyś, ściskaj

Witam weekendowo my na campingu...
Zaczynamy budowac taras.*
Z nami wszystko okey rondo bylo tak zapchane ze nie dalo sie jechac szybko, a koles chcial przejechac rondo przed tiren niestety nie widzial mnie w srodku ronda a tym samym ja nie widzialam barana- ewidentnie jego wina plus dadatkowo sytuacje spowodowal kierowca tira bo z pasa z ktorego startowal nie powinien jechac w tam gdzie zmierzal oczywiscie nie zatrzymal sie i zero swiadkow. Dziadek kolo 70 wiec pewnie w strachu ze straci prawko. My mamy male bardzo male wgniecenie na masce reszta to starte litery na tablicy w kazdym badz razie nasz wspolny kolega powiedzial zeby podac go ze on widzial. Tak wiec w tygodniu pewnie zajedziemy do dziadka i powiemy ze zglosil sie swiadek i albo sie dogadamy albo to z jego ubezpieczenia poleci- koles mysli ze zwali na mnie bo przeciez slyszal inny akcent pod tym wzgledem oni sa cwani no ale nie ze mna.*
Wychodzi na to ze tylko my jestesmy regolarni w podawaniu tranu.. Od trzeciego tygodnia zycia opuscilismy moze 5 lyzeczek.*
To tak w skrocie ..... A teraz musze sniadanko wtrabic bo malz przygotowal;-)))

Trzy serca, jeden rytm
Kjære Gud, hvis du ikke kan gjøre meg tynn....
så vær så snill å gjør mine venner tykkere
:na:

Migotka Aspen co prawda w Colorado, ale kominek jak najbardziej w kazdym norweskim domu:apacz:
Viosna bylam z mlodym ktory dzielnie czekal w aucie az Mama skonczy dyskusje z dziadkiem. Kierowca tira doskonale wiedzac ze cale zajscie z jego winy choc tez nie do konca bo dziadek nie majac widocznosci na cale rondo nie powinien wjezdzac na nie bo gdyby na moim miejscu byl inny kierowca ktory jechalby do Hokksund to by go mocniej puknal ja na szczescie musialam zwolnic bo wspomniany tir pakowal sie na moj tor co nie zmienia faktu ze dziadkowi przywalilam bo wyrosl nie wiadomo skad.

Trzy serca, jeden rytm

Artaga ja tez mowilam ze nie lubie, ale wcale nie jest tak zle poprzednia zima faktycznie byla zimna, ale w ta zime to w PL bly nizsze temperatury... Poza tym te wieczory przy kominku rewanzuja temparature na zewnatrz:36_1_1: do tego narty i wspanialy widok dookola-bialo.

Trzy serca, jeden rytm

artaga6
No właśnie o to chodzi w Polsce ostatnio zimy bardzo mroźne ale bez śniegu albo plucha, pewnie że taka fajna zima przy tem -5 z ładnym białym śniegiem jest fajny - sanki, bałwan i aniołek na śniegu. A porównania niestety nie mam bo w Norwegii nie byłam - tam mnie jeszcze nie widzieli:Hi ya!:
Pozdrawiam mamuśki i maluszki

Haha a ja przed przyjazdem tu zarzekalam sie ze nigdy w zyciu nie wyjade do NO:36_19_1:

Trzy serca, jeden rytm

ma-mmi
Artaga ja tez mowilam ze nie lubie, ale wcale nie jest tak zle poprzednia zima faktycznie byla zimna, ale w ta zime to w PL bly nizsze temperatury... Poza tym te wieczory przy kominku rewanzuja temparature na zewnatrz:36_1_1: do tego narty i wspanialy widok dookola-bialo.

Ma-mmi drażnisz!!:36_2_12::oczko:

Trzymajcie za mnie kciuki i za Adasia.Dzisiaj jestem przeorana a to dlatego,że podjęłam się nauki spania Adasia w łóżeczku i od rana tzn od południa u mnie ryki Adasiątka:dzidzia:
Narazie jestem twarda boję się nocy.Idę zaraz spać,żeby siłę mieć.
Usypiam wg instrukcji Tracy Hogg:o_master:
Nawet ta metoda taka ludzka bardziej.Wiadomo,że jest ryk .Bez przytulania,ale z powtarzaniem jak mantry,że wszytsko jest okej a teraz czas na spanko lub " nie zostawię Cię-wiem,że jesteś zdenerwowany/zmęczony dlatego czas spać" i tak w kółko.
Powiem Wam,że uspokaja chyba bardziej mnie i Adasia też przy 100tnje próbie wstania:hahaha:
Dzisiaj juz tak uśpiłam 2 drzemki i noc.Ale jak mogłam inaczej jak jedziemy do teściowej na weekend za tydzień a ta już łóżeczko turystyczne specjalnie dla Adasia kupiła no i ja od wtorku do pracy a już mam dość tych nocnych wietrzeń cycucha:oczko:

" Dziecko jest księg

Migotka5
ma-mmi

Ma-mmi drażnisz!!:36_2_12::oczko:

Trzymajcie za mnie kciuki i za Adasia.Dzisiaj jestem przeorana a to dlatego,że podjęłam się nauki spania Adasia w łóżeczku i od rana tzn od południa u mnie ryki Adasiątka:dzidzia:
Narazie jestem twarda boję się nocy.Idę zaraz spać,żeby siłę mieć.
Usypiam wg instrukcji Tracy Hogg:o_master:
Nawet ta metoda taka ludzka bardziej.Wiadomo,że jest ryk .Bez przytulania,ale z powtarzaniem jak mantry,że wszytsko jest okej a teraz czas na spanko lub " nie zostawię Cię-wiem,że jesteś zdenerwowany/zmęczony dlatego czas spać" i tak w kółko.
Powiem Wam,że uspokaja chyba bardziej mnie i Adasia też przy 100tnje próbie wstania:hahaha:
Dzisiaj juz tak uśpiłam 2 drzemki i noc.Ale jak mogłam inaczej jak jedziemy do teściowej na weekend za tydzień a ta już łóżeczko turystyczne specjalnie dla Adasia kupiła no i ja od wtorku do pracy a już mam dość tych nocnych wietrzeń cycucha:oczko:

Migotka trzymam kciuki grunt to byc konsekwentnym jak sie cos zaczna
POWOWODZENIA

Trzy serca, jeden rytm

Dzień Dobry

Artaganajlepszości dla Wikuni:36_3_1:Poprosimy o zdjęcie naszej " jubilatki"na 10 miesięcy :smile:

Ma-mmi jestem zdeterminowana i Męża szkolę.Już szkoda tego płaczu Adasia.Jestem bardziej przekonana do tej metody Tracy.

Jak Adaś wstaje na nóżki w łóżeczku to delikatnie go odkładam i tak do skutku.I cały czas się mówi.Ponoć ten miły ton głosu powoduje,że dziecko na sam ton głosu kładzie się spać ponieważ czuje się bezpiecznie.
A my z Adamem po nocy i już po porannej drzemce.
W nocy trochę w szoku dałam się zmanipulować i podałam cycuszka,ALE...
Obudził się o 1:20-nigdy się o tej nie budził więc stwierdziłam,że może być głodny i podałam cyc.Usnął i odłożyłam do łóżeczka.Spał do 4:45 i wtedy rozpoczęłam naukę usypiania...Adasiątko poddało się po ok 30 minutach.I wstało o 7mej i wtedy dostał mój zuch cycuszka:smile: O 8:45 ziewanko zaczęło być i wyniosłam go do sypialni o 9 po 15 minutach protestu spał.
Musiałam się uzewnętrznić:oczko:

" Dziecko jest księg

Ma-mmi, jak tylko oddadzą nam kompa to nadrobię. Ten, ktory mamy od tescia to złom, do tego lezy na kanapie, bo chodzi na kablu, wiec zeby cos napisac musze dziwne pozycje przybierac. Do tego tak, żeby Maciejka nie dosięgnął, bo jego bardzo interesuje wszystko prócz zabawek-piloty, telefony, komputery :)

Teraz pisze z pracy, ale tu to tak nie zawsze mam czas.

Staram się czytać was regularnie.

Jutro ide na siłownie z dziewczynami z pracy. Rano zamierzam zrobic podejście do złapania siuśków Maciusia do badania-jak się uda to idziemy na badanie krwi.

No to miłego końca weekendu :)

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpr2n0akkmhqze2.png
Maciuś-ur.2.12.2011-2710g, 54cm
http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0a68r5hfdc.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/047/0470729a0.png