Skocz do zawartości
Forum

Listopadowe bobaski!

cytrynkowa

Rekomendowane odpowiedzi

Migotka5
Widzę,że tu telenowela nam się jakaś szykuje brazylijska rajtki rządzą !

A skoro dzisiaj dzień zdjęć to i ja pochwalę się jaką babcia Adasiowi zrobiła na drutach czapeczkę :work:
Ale przerażenie w oczach jest-tak kocha wszystkie czapeczki :snow2:

takie czapy sa najlepsze , bo sie z uszkow nie zsuwaja

http://www.suwaczki.com/tickers/zem3gu1rclrl8nwl.png
- A jeśli pewnego dnia będę musiał odejść.? - spytał Krzyś, ściskaj

Babcia wpadła w jakiś amok z tymi drutami ... :hahaha: i chyba zadam jej pytanie dlaczego sama nie chodzi w czapce zrobionej na drutach ?
Z całym szacunkiem do rękodzieła i serduszka włożonego w tą pracę,ale kurde nie można jej powstrzymać ... co chwila coś na drutach robi,ale jej matka też " druciara " była. Pamiętam sama jak zapitalałam z wełną w koło krzeseł i ją zwijałam,ale na Boga mamy XXI wiek i stringi na szydełku ,czapeczki to folk ;) ale faktycznie z uszów się nie zsuną ;P

" Dziecko jest księg

witam sobotnio :)

i zaraz spadam do kuchni, bo dziś impreza urodzinowa :lup:

ma-mmi, gorzata super że udało się wam spotkać :) a dzieciaczki macie cudne - od razu widać który to chłopak, bo większy :D a Karolcia taka mała panienka już :love: no słodziaki poprostu

viosna Twój Wojtuś boskiii, szkoda że nie mam córci ;)

Migotka u nas prababcia robi na drutach :Padnięty: czapki i takie buciko-skarpetki. Najpierw Wojtek dostawał, a teraz Przemek, a i tak praktycznie im tego nie zakładam ;) Ewidentnie widać, że czapeczka Mu nie leży ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9df9hrpuolg3r.png
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkkanli9cf3r2dw.png[/url]
http://www.suwaczki.com/tickers/n59y3e5e2ipfdwq5.png

co do manufakturki to ja uwielbiam sweterki zrobione na drutach przez moja mame i namietnie zakladam takie bezrekawniki mojej marysi, karolka jeszcze za mala na welniane sweterki, ale jak podrosnie to pewnie i ona dostanie kamizeeczki, a i ja sama lubie i juz zlozylam zamowienie mamie na 2 bezrekawniki z golfikiem i jak polece do pl pod koniec kwietnia to beda do odbioru.

a i mnie dopadlo nocka przerabana karola co 1,5 h cyca ale chyba tylko do pociumlania, ale pewna nie jestem bo wzielam ja do naszego wyrka wyciagnelam cyca i drzemalam.
kamil wlasnie zabiera marysie na basen wiec bedzie chwila ciszy w domu, a z karola na basen pewnie dopiero w hiszpanii w czerwcu

Witajcie Mamy.
Nasza noc z 2 pobudkami.Myslalam,ze moze świadczący wiatr za oknem ulula Małego i będzie ładnie spał,ale mylilam sie i o 1:30 i o 5 minut 30 pobudka zagrała...jak widać Adas jeszcze nie jest gotowy na tyle godzin snu z " pustym brzuszkiem",tzn jego żołądek;) albo ja musze coś zmienić...

Dziewczyny,a powiedzie mi (szczególnie do cycusiowych ) czy karmiacej na zadanie czy macie jakiś ustalony plan karmien itp?

" Dziecko jest księg

Migotka5
Witajcie Mamy.
Nasza noc z 2 pobudkami.Myslalam,ze moze świadczący wiatr za oknem ulula Małego i będzie ładnie spał,ale mylilam sie i o 1:30 i o 5 minut 30 pobudka zagrała...jak widać Adas jeszcze nie jest gotowy na tyle godzin snu z " pustym brzuszkiem",tzn jego żołądek;) albo ja musze coś zmienić...

Dziewczyny,a powiedzie mi (szczególnie do cycusiowych ) czy karmiacej na zadanie czy macie jakiś ustalony plan karmien itp?

jA ZTYCH CYCUSIOWYCH.U MNIE TWARDEGO HARMONOGRAMU NIE MA.JEDYNA ZELAZNA ZASADA JEST TAKA ZE POMIEDZY 17.30-19.00 NIE MA CYCUSIA OKOLO 19 KAPIEL I DOPIERO CYC, CHYBA ZE TO AKURAT DZIE "NA BRUDASKA" TO CYC O 19.00 I DO LOZECZKA.TAK NA MARGINESIE TO MOJE ULUBIONE KARMIENIE W CIAGU CALEJ DOBY, BO KARMIMY SIE NA LEZACO I MAMUSIA CZYTA WTEDY KSIAZKE(ZAZWYCZAJ JAKIES FANTASY O WAMPIRACH , ZEBY BYLO TEMATYCZNIE PRZY KARMIENIU HEH)

A TAK Z INNEJ BEKI TO WYPRAWILAM MOJA EKIPE NA BASEN, MALA DO BUJAKA A MAMUSIA WZIELA SIE ZA TESTOWANIE "PRYWATNEGO TRENERA"NA WII.WYBRALAM ZESTAW CWICZEN DLA POCZATKUJACYCH, TRWAJACY OKOLO 20-25 MIN I PADAM NA TWARZ,ZERO KONDYCJI I POT SIE PO DUPIE LEJE OJJJJJJJJJJ TRZEBA SIE WZIASC NA POWAZNIE BO JAK KAROLKA BEDZIE JUZ CHODZIC TO MAMA ZA NIA NIE NADAZY

hej hej...
ale cisza.... maz w pracy, tesc pojechal do muzeum, a Kongen spi na tarasie. tak wiec wtrabie lody i biore sie za porzadki no i moze w koncu uda sie na skocznie wyskoczyc chociaz bilety wyprzedane, ale moze jakos sie uda.
Gosia ja wczoraj powiedzialam na co Ci ten trener poczekaj do wiosny i co drugi dzien kos trawe :love sick:.
moze Karolka od Kongena sie zarazila he he
u mnie tak jak juz wczoraj napisalam ze ta nocka to byl jednorazowy rarytas dzis znow trzy razy ehhhhhhhhh
Nelson gratki dla Szymusia z okazji CZWORECZKI:zwyrazami_milosci:
Madzia odzywaj sie bo pomyslimy, ze tesciowa Cie uwiezila.
Slonko nic nie stoi na przeszkodzie celuj w dziewuche:tenis:
Artaga glosiki leca....
Migotka u nas jak u Gosi kiedy chce to je tylko miedzy 19-20.30 przerwa potem kapiel chyba ze tak jak u G tego dnia sie nie kapiemy to tylko pizamka tran cyc i spanie...

Trzy serca, jeden rytm
Kjære Gud, hvis du ikke kan gjøre meg tynn....
så vær så snill å gjør mine venner tykkere
:na:

gorzata

jA ZTYCH CYCUSIOWYCH.U MNIE TWARDEGO HARMONOGRAMU NIE MA.JEDYNA ZELAZNA ZASADA JEST TAKA ZE POMIEDZY 17.30-19.00 NIE MA CYCUSIA OKOLO 19 KAPIEL I DOPIERO CYC, CHYBA ZE TO AKURAT DZIE "NA BRUDASKA" TO CYC O 19.00 I DO LOZECZKA.TAK NA MARGINESIE TO MOJE ULUBIONE KARMIENIE W CIAGU CALEJ DOBY, BO KARMIMY SIE NA LEZACO I MAMUSIA CZYTA WTEDY KSIAZKE(ZAZWYCZAJ JAKIES FANTASY O WAMPIRACH , ZEBY BYLO TEMATYCZNIE PRZY KARMIENIU HEH)

A później od 20ej to już nic jak Karo zawoła tylko ? Hehehe o wampirach-to trzeba lubić mnie by się mleko zatrzymało pewnie ze strachu:36_2_39:
Extra wiesz ,za trenera personalnego Małgosiu to się ze 150 pln za godzinę płaci ,więc dobrze zainwestowałaś :36_1_1:

Nelson
gratki z racji 4reczki,przecierasz nam szlaki :36_2_25:

I dziękuję dziewczyny za opinie,chciałam porównać jak to wygląda.Bo czasami człowiek coś robi i zastanawia się jak to robią inni ( w temacie macierzyństwa of course ).

" Dziecko jest księg

Migotka5
gorzata

A później od 20ej to już nic jak Karo zawoła tylko ? Hehehe o wampirach-to trzeba lubić mnie by się mleko zatrzymało pewnie ze strachu:36_2_39:
Extra wiesz ,za trenera personalnego Małgosiu to się ze 150 pln za godzinę płaci ,więc dobrze zainwestowałaś :36_1_1:

Nelson
gratki z racji 4reczki,przecierasz nam szlaki :36_2_25:

I dziękuję dziewczyny za opinie,chciałam porównać jak to wygląda.Bo czasami człowiek coś robi i zastanawia się jak to robią inni ( w temacie macierzyństwa of course ).

czasem potrafi od 20 do 5 rano przespac na tym wieczornym karmieniu dla mnie pierwsza pobudka o 3 jest rzadkoscia, wiec mam luzik.a rzeczywiscie o wampirach lubie poczytac:36_1_15:

wlasnie szukam wczasow i mam superowy hotel w hiszpanii za 500euro za 10 dni(juz bylam w tym hotelu 2 lata temu i waruneczki super)ale loty pironsko drogie, bo kosztuja ponad 2000pln to wiecej niz za hotel,mam nadzieje ze nieco potanieja, bo nie lubie bez sensu kasy wydawac a juz bym sie powylegiwala na plazy:basen:

a jaką książkę o wampirach czytasz:)?

co do karmień, to niestety harmonogramu brak, bo wszystko zależy od tego, jaka była nocka i kiedy jest pierwsze dzienne karmienie. Ale gdybym miała dopatrzyć się schematu, to było by tak, pierwsze karmienie między 8 a 9, drugie koło 11, trzecie koło 13, czwarte koło 16, piąte między 18 a 19, szóste po kąpieli czyli przed 20 i ostatnie dzienne przed snem czyli przed 22. Jeżeli nocka jest dobra to są dwie pobudki na mleko mniej więcej o 2 i 5. Czyli wychodzi 9 karmień z odstępami co 2-3 godzinki.
Ale czasem jest np wielki ryk po godzinie i tylko cycuś uspokoi mojego malca, a czasem np o 16 przystawiam po 3 godzinach przerwy a tylko pociumka.

U nas trzy ostatnie nocki w porządku, czyli 2 pobudki na karmienie.

Nie pisałam Wam, ale dwa dni temu nie popisałam się przy obcinaniu paznokci...do tej pory używałam nożyczek, ale coś mnie podkusiło i użyłam obcinacza, który był w zestawie i pierwszy paznokieć, a właściwie palec i mama zrobiła synkowi wielką krzywdę, była krew, był ryk z jego strony, płacz z mojej. Masakra jakaś, miałam straszne wyrzuty sumienia, strasznie podżyłam.

Wczoraj byliśmy w galerii, Młody był bardzo grzeczny, w sumie to 2 h przespał. A my kupiliśmy sobie ekspres do kawy, w końcu będę piła dobrą świeżo mieloną, a nie rozpuszczalny syf:).
Wojtusiowi kupiłam dwa pajace w cubus'ie- była przecena z 60 na 15:)
A i sobie co nieco kupiłam na wiosnę:)

Nelson a może lekarka kazała Ci odstawić jaja, bo to je też podejrzewa o to, że ewentualnie uczulają Szymka? Tzn czytałam, że jaja jako takie nie mają nic wspólnego ze skazą białkową. Po prostu też mogą uczulać, ale nie jest to ze sobą powiązane. Po prostu jeżeli wykluczenie mleka i nabiału nie pomaga, to szukamy dalej i wykluczamy jaja, skorupiaki i ryby czy seler.
Ja na razie jajek nie odstawiam, bo to już byłaby dla mnie udręka, na razie odstawiłam nabiał i zobaczymy.
Poza tym mamy szczepienie na początku marca, to zmuszę lekarkę by obejrzała kupę młodego:).

http://www.suwaczki.com/tickers/ukdy15nm1nwn6t52.png

http://www.suwaczki.com/tickers/er3mio4padgfza1m.png

viosna
a jaką książkę o wampirach czytasz:)?

co do karmień, to niestety harmonogramu brak, bo wszystko zależy od tego, jaka była nocka i kiedy jest pierwsze dzienne karmienie. Ale gdybym miała dopatrzyć się schematu, to było by tak, pierwsze karmienie między 8 a 9, drugie koło 11, trzecie koło 13, czwarte koło 16, piąte między 18 a 19, szóste po kąpieli czyli przed 20 i ostatnie dzienne przed snem czyli przed 22. Jeżeli nocka jest dobra to są dwie pobudki na mleko mniej więcej o 2 i 5. Czyli wychodzi 9 karmień z odstępami co 2-3 godzinki.
Ale czasem jest np wielki ryk po godzinie i tylko cycuś uspokoi mojego malca, a czasem np o 16 przystawiam po 3 godzinach przerwy a tylko pociumka.

U nas trzy ostatnie nocki w porządku, czyli 2 pobudki na karmienie.

Nie pisałam Wam, ale dwa dni temu nie popisałam się przy obcinaniu paznokci...do tej pory używałam nożyczek, ale coś mnie podkusiło i użyłam obcinacza, który był w zestawie i pierwszy paznokieć, a właściwie palec i mama zrobiła synkowi wielką krzywdę, była krew, był ryk z jego strony, płacz z mojej. Masakra jakaś, miałam straszne wyrzuty sumienia, strasznie podżyłam.

Wczoraj byliśmy w galerii, Młody był bardzo grzeczny, w sumie to 2 h przespał. A my kupiliśmy sobie ekspres do kawy, w końcu będę piła dobrą świeżo mieloną, a nie rozpuszczalny syf:).
Wojtusiowi kupiłam dwa pajace w cubus'ie- była przecena z 60 na 15:)
A i sobie co nieco kupiłam na wiosnę:)

Nelson a może lekarka kazała Ci odstawić jaja, bo to je też podejrzewa o to, że ewentualnie uczulają Szymka? Tzn czytałam, że jaja jako takie nie mają nic wspólnego ze skazą białkową. Po prostu też mogą uczulać, ale nie jest to ze sobą powiązane. Po prostu jeżeli wykluczenie mleka i nabiału nie pomaga, to szukamy dalej i wykluczamy jaja, skorupiaki i ryby czy seler.
Ja na razie jajek nie odstawiam, bo to już byłaby dla mnie udręka, na razie odstawiłam nabiał i zobaczymy.
Poza tym mamy szczepienie na początku marca, to zmuszę lekarkę by obejrzała kupę młodego:).

ostatnio czytalam "ksiezyc w nowiu", "dziedziczka"-pilipiuka a teraz czytam sage "pocalunki wampira" wlasnie koncze trzecia czesc. a ty tez jestes zwolennikiem tego gatunku literatury?

viosna
zwolenniczką to dużo powiedziane, ale na punkcie sagi zmierzch zwariowałam jak jakaś średnio bystra nastolatka:). uwielbiam te książki.
teraz czytam pamiętniki wampirów, ale średnio mi się podoba, jakieś takie miałkie, właśnie męczę 3 tom.

na mam swoje w wersji elektronicznej jak masz ochote to moge ci podeslac