Skocz do zawartości
Forum

Niedrogie pieluchy wielorazowe

Rekomendowane odpowiedzi

DO ADMINA:

Bardzo proszę o przywrócenie poprzedniego stanu rzeczy, tzn. ankiety i pytania w innym dziale ODDZIELNIE. Ankieta jakich pieluch wielorazowych używa twoje dziecko jest czymś innym niż pytanie o tańsze pieluchy i uprzejmie proszę tego nie łączyć i nie upraszczać!!! Wątek ankiety zawierał konkretne pytania do użytkowników, tymczasem po "porządkach" zawierał JEDNO PYTANIE tylko i wyłącznie o tanie pieluchy (w ankiecie wymienione są WSZYSTKIE), które nie miało się tu znaleźć. W związku z tym użytkownicy zamiast głosować i dyskutować o wszystkich rodzajach pieluch czytają tylko opinie p. Ewy na temat pieluch tanich. Równie dobrze możemy wszystko połączyć w jeden temat pt. 'pieluchy'. Jeśli przywrócenie stanu poprzedniego jest niemożliwe, to proszę całkowicie usunąć ten wątek jako bezsensowny. Nie wszystko da się swobodnie sztukować.

Tomek ur. lipiec 2011 / Ola ur. wrzesień 2013

Nie dalej jak wczoraj odpowiadałam an to pytanie i pozwolę sobie przekleić tutaj, bo po części odpowiada i na Twoje.
Wcześniej w sąsiednim wątku mojego doradzania także pisałam, że znam mamy zadowolone i nie z tych dokładnie pieluszek. Jedna załamana, że w ogóle zainwestowała nawet te grosze, odda i chce mieć lepsze, druga zadowolona, jej wystarcza jakość i pewno zaryzykuje kolejną, inna zaryzykowała więcej, ale dzięki temu, że miała porównanie, bo jednocześnie używała i markowych, zobaczyła, że nieporównywalnie szybciej jej się zuzywały i nie było nawet mowy, by dotrwały kolejnegodziecięcia.
Była jednak i 1 seria markowych, Fuzzi Bunz, którym odklejał się PUL od materiału i te z kolei nie dotrwały kolejnego dziecięcia, mimo, że z wyższej półki, ale szczęśliwie był za nimi Producent, który wymienił każdą jedną sztukę i się całkowicie zrehabilitował, a pieluszki od tego czasu bez zarzutu.

Kochana, ja jestem tylko ekspertem Parentingu i mamą, która siedzi w temacie od lat, pieluszkuje i czyta, ale biorę na siebie odpowiedzialność tylko za to co znam.

Nie znam każdej chińskiej pieluszki, nie odpowiem Ci an pytanie czy jest dobra czy zła, bo tak jak chińskie podkoszulki kupione na "Stadionie"- jedne się sprawdzą , inne nie; jedne ponosisz, inne- szybko się zeszmacą. Kogo zapytać o jakość? do kogo wrócić jak się zeszmaci i mieć pretensje? nie wiadomo...bo to urok kupowania z takiego rynku.
Znam świetne markowe sukienki, znam i świetne niemarkowe kiecki, ale w tym towarze to nie tylko wyglądu oczekuję.
Spróbuj znaleźć Producenta zwanego Happy Flute, Minke coś.. Naught Baby... nie ma... nie ma kogo zapytać czy mikrofibrowe wkłady były wybielane chlorem(?), czy PUL ma gramaturę laminatu, który ma strukturę tkaniny i oddycha, czy już jest foliującym laminatem, znaczy jeszcze bardziej skutecznym w praktyce, ale niestety nieoddychającym.
Nie wiem czy sklepy sprzedające te pieluszki biorą na siebie gwarancję i w przypadku problemu z PUL przyjmują reklamację, zwracają pieluszkę, bo raczej nie mają Producenta do którego mogą to odesłać, a pan z e-baya tylko ma towar, tematu nie zna, a za taką cenę to kto się będzie czepiał.
Pan, który w Polsce sprzedaje pieluszki na popularnym serwisie zakupowym, do niedawna sprzedawał towary dla panów, kolekcjonerów...ale teraz dobrze się sprzedają pieluszki, to przecież trzeba ściągać to co się sprzedaje.
Takie metki i Pieluszkarnia by mogła nakleić na tanie kieszonki, ale tego nie zrobi i nie podpisze się pod czymś czego nie zna, nie ma wsparcia ze strony świadomego Producenta. Jeśli ludziom się wydaje, że to sklep w Polsce, choćby Pieluszkarnia, zarabia takie krocie na markowych, bo pewno kupuje je za tyle co chińskie na e-bayu i sprzedaje za takie pieniądze, to nic dalszego od prawdy. Gdybyśmy chcieli łatwe pieniązki, to nic prostszego, tylko sciągać z taniego źródła. Radek, mój mąż, naprawdę ma głowę na karku i gdyby tylko myślał o zysku, już by w Pieluszkarni były chińskie tanie, bo na nich dopiero się zarabia. Ściągnęliśmy, żeby zobaczyć jakość, przekonać się o co chodzi. Koszt? 4,50zł. nawet za 30 zł...kroooocie! ale nie, dziekuję, może i nie trafione były, może i są lepsze, ale za nimi nie stoi nikt komu chciałabym dać zarobić, ani od kogo uzyskałabym konieczne do spełnie nia przez pieluszkę i Producenta warunki.
Będąc na targach w Kolonii spotkałam pana, producenta bucików, ślicznych...pan zachwycał nas wzorami, po czym przyszło proste pytanie, o zawartość chromu w skórze. Pan był na tyle uczciwy, ale i świadomy tego, że brak mu certyfikatu, że przyznał, że rzeczywiście jest to minimum, ale jeszcze nie jest na etapie, an którym całkowicie pozbyl się tego przy produkcji, pracuje nad tym. No to poczekamy, dziękujemy... ten Pan ma oczywiście prawo bytu na e-bayu, na allegro itp natomiast ja ze spokojnym sercem wybieram właśnie współpracę z panem, który zanim przysłał mi próbki bucików, przysłał mi certyfikat ekologiczności skóry (wolne od metali ciężkich, wodne farby itp) Tak, odrobinę drożej, ale to jest jakość jakiej poszukuję, poza wyglądem.
Ja wierzę w sumiennych Producentów, w towar kontrolowany, w uczciwy, sprawiedliwy handel, w ludzi, którzy wiążą swoją przyszłość z eko biznesem, w ludzi, którzy wkładają energię w produkt, który tworzą i gdyby nie ich promowanie, pisanie, wystawianie się na targach, prowadzenie warsztatów, to teraz te chińskie nie miałyby prawa bytu, bo weszły na rynek na podatnym gruncie, ale kto o tym mysli..i ja mam zamiar ich wspierać :)
ale to tylko moje dywagacje nt. i żadna ekspertyza:)
pzdr ciepło

DO ADMINA:

Bardzo proszę o przywrócenie poprzedniego stanu rzeczy, tzn. ankiety i pytania w innym dziale ODDZIELNIE. Ankieta jakich pieluch wielorazowych używa twoje dziecko jest czymś innym niż pytanie o tańsze pieluchy i uprzejmie proszę tego nie łączyć i nie upraszczać!!! Wątek ankiety zawierał konkretne pytania do użytkowników, tymczasem po "porządkach" zawierał JEDNO PYTANIE tylko i wyłącznie o tanie pieluchy (w ankiecie wymienione są WSZYSTKIE), które nie miało się tu znaleźć. W związku z tym użytkownicy zamiast głosować i dyskutować o wszystkich rodzajach pieluch czytają tylko opinie p. Ewy na temat pieluch tanich. Równie dobrze możemy wszystko połączyć w jeden temat pt. 'pieluchy'. Jeśli przywrócenie stanu poprzedniego jest niemożliwe, to proszę całkowicie usunąć ten wątek jako bezsensowny. Nie wszystko da się swobodnie sztukować.

DO ADMINA:

ela84
DO ADMINA:

Przepraszam, ale ja zupełnie nie mam wpływu na to gdzie pojawia się pytanie. Odpowiedziałam na nie, gdyż pojawiło się w moim dziale, ale zupełnie nie mam wpływu na przeklejanie, na jego istnienie tutaj, a nawet nie miałam pojęcia, że jest częścią innego wątku.
Zgłoszę życzenie Gospodyniom Forum
pzdr serdecznie,