Skocz do zawartości
Forum

Rekomendowane odpowiedzi

mój cykl przeważnie trwa 30 dni,dzisiaj mija 41 dzień cyklu i nadal nie mam miesiączki,zrobiłam test i wyszedł pozytywnie,byłam u ginekologa ale dowiedziałam się,że nie można jeszcze na 100% sprawdzić czy jestem w ciąży, co Wy o tym myślicie? szczerze to mam przeczucie,że jestem w ciąży i już martwie się co mogę jeść a czego nie,czego nie mogę robić... pomóżcie...

Witam:) mam takie pytanie które mnie nurtuje od wczoraj a wiec:
ostatni okres mialam 15,06,2008 do dzisiaj go nie mam (powinnam miec ok 12,07,2008). Mam wszystkie objawy ciazy i jestem pewna ze jestem w ciazy z moich obliczen wyszlo ze 2 tygodnie i 5 dni:) wczoraj zrobilam sobie badanie krwi na beta hcg i moj wynik wyszedl 6,51 mIU/ml mam zaznaczone ze jest to miedzy 3-4 tyg. ciazy 5,8- 71,2 czy nie jest to za niski wynik??wizyte u ginekologa mam na 30,07,2008. prosze o jak najszybsza odpowiedz bo nerwy mnie zjedza:)

Oj dzisiaj byl najgorszy dzien:( po poludniu dostalam duzych bolesci brzucha i krwawienie:( nie wiem co sie stalo przewiduje najgorsze:( ze moja fasoleczka nie utrzymala sie:( tylko sie poplakac:( a tak sie cieszylismy z narzeczonym... na wszelki wypadek zrobie sobie bete jeszcze w poniedzialek... nie wiem czy krwawienia sa mozliwe w czasie ciazy:( dziekuje fewa za pocieszenie staram sie nie denerwowac...

Witaj Agniesiu.Ja z pierwszą ciążą nie miałam kłopotów po za tym że ciśnienie mi skakało,ale z drugą już było inaczej.W 4-tygodniu zaczęłam krwawić.Zrobiłam sobie test ciążowy,ponieważ te krwawienie było inne niż okres.Wyszło mi że jestem w ciąży,nastepnego dnia poszłam do lekarza.Zbadał mnie(podobne badanie jak USG)i na monitorze widział bardzo maleńką ciążę.Od razu powiedział mi,że mam się położyć do szpitala,ja się nie zgodziłam,ponieważ synka miałam 3-letniego itp....Więc kazał mi leżeć w domu,odpoczywać,nie dzwigać nic,no i oczywiście dostałam tableteczki.Takie krwawienie ciągło mi sie 2-tygodnie.Cały czas byłam w niepewności,czy jestem czy to już koniec.Pózniej miałam wizytę u lekarza i kolejne badania(USG)i się definitywnie dowiedziałam że jestem w ciąży.Szczęśliwa wróciłam do domku.Po 9 miesiącach urodziłam córcię zdrową.
Agniesiu jestem dobrej myśli,że u Ciebie również sie wszystko dobrze ułoży.Nie załamuj się.Trzymam za Ciebie kciuki.Powodzenia.

http://www.suwaczek.pl/cache/fad6b82a8d.png

http://www.suwaczek.pl/cache/b82db0ef2b.png

Wczoraj pojechalam do szpitala bo tak sie zaniepokoilam... pani doktor zbadala mnie i powiedziala ze ciaza jest za mala na jej wykrycie:/powiedziala zebym w poniedzialek zrobila powtornie test beta jesli sie powiekszy wynik to moj dzidzius jest:) ale jesi nie to mialam poronienie:) dziekuje wielkie za wsparcie:* az czlowiekowi lepiej sie robi na sercu:) napisze co jak w poniedzialek:)trzymajcie mocno kciuki :)

No i dzisiaj juz jestem po kolejnym badaniu BHCG niestety wynik 1,3 no cóz a mialam taka iskierke nadziei ze moja dzidzia jest. Ale nie trace nadziei bardzo nam zalezy na dzidziusiu i chcialabym probowac odrazu. Chcialam sie zapytac czy moge juz teraz starac sie o dziecko?? Bylam w drugim tygodniu ciazy i wydaje mi sie ze byla to ciaza pozamaciczna.