Skocz do zawartości
Forum

Lipcóweczki 2011

Rekomendowane odpowiedzi

curry mi też się wydaje, że mój jest podobny, chociaż twardy i napięty jak wstaję, taki 'zbity'.

Kupiliśmy dzisiaj wózek, xlandera xa w kolorze ocean. Cena niezła, bo około 1550 zł za nowy zestaw. Nie chciało mi się już szukać niczego innego, nie mam jak jeździć i oglądać wózków z allegro, zaryzykować wysyłki bez oglądania nie chciałam. No to mam wózek - co prawda jeszcze go nie widziałam (kiedyś w sklepie...), ale najbardziej problematyczny zakup już jest z głowy. Z Teutonii zrezygnowałam, bo ma plastikowe kółka, a ja chciałam pompowane.

Kurde, chciałabym jeszcze przed porodem ogarnąć trochę rzeczy dla dziecka, mój mąż na pewno tylko dokłada na kupkę kolejne zakupy albo wrzuca je do łóżeczka;) Dobrze, że ubranka kupiłam wcześniej, nawet je uprałam i wyprasowałam i leżą w przewiewnej sosnowej szafeczce. No nic, wrócimy i zabiorę się za odgruzowywanie i układanie wszystkiego na półeczkach :)

Tomek ur. lipiec 2011 / Ola ur. wrzesień 2013

Curry ja też mam taki wiszący....tylko większy i moja gin i położna uważają że nie opadł jeszcze bo się pytałam:)Takie jest wrażenie bo mała jest nisko i to podobno u kobiet co aktywnie spędzają ciąże!

30.09 ostatnia@
06.11 II kreseczki
25.01 będziesz DZIEWCZYNKĄ:*
27.01 pierwszy kopniaczek

http://lena2011.aguagu.pl/suwaczek/suwak4/a.png

http://pelus.aguagu.pl/suwaczek/suwak1/a.png
http://s2.pierwszezabki.pl/024/024252980.png?617

Hmmm :nie_mam_pojecia: z tym opadnięciem to mi lekarze w szpitalu stwierdzili. Jak napisałyście teraz to zgłupiałam zupełnie. Może dlatego że mam dno macicy ok 4-5 cm nad pępkiem? Tego na zdjęciach nie widać. Mnie macali po tym brzuchu. Teraz już nie wiem co myśleć :lup:

curry
Annika, robi się :) Już wstawiam. No nie wygląda to jakoś pięknie bo brzuch nie jest napięty tylko na dole jest taki wiszący, jak piwny :((
Zdjęcia nie są najlepsze, mam jakoś ciemno w przedpokoju i coś mi nie wyszły. Ale brzucho widać.

Dzięki Curry, za zdjęcia i za tempo odpowiedzi:):). Jak dla mnie Twoje zdjęcia są idealne, bo chciałam zobaczyć właśnie kształt brzuszka:). Górę (nad pępkiem) mamy podobną.. a właśnie na to głównie zwracałam uwagę, natomiast widzę różnicę na dole: ten 'brzuch wiszący' (zapewniam Cię, że brzuch piwny tak nie wygląda:) mam codzienny widok Panów na Ławeczce, 'troszkę' brakuje Ci do nich, poza tym Twój brzuszek to rozmiar XS przy ich brzucholach;)). Wstawiłam moje zjdęcie i widzę różnicę, tzn. że mój nie wisi.. tak? Ok. to na razie uff:):).
Ela, gratuluję zakupu:).

Annika, kochana cieszę się, że mogłam pomóc :))) Jak dla mnie Twój brzuszek nie wisi. I jest taki estetyczny, ładny :)) Mój to obleśny przy Twoim.

Sprawdziłam w wypisie ze szpitala, "dno macicy na 2 palce nad pępkiem - odpowiada 28 tc", a byłam w 33/34 czyli jest różnica.

curry mój brzuch też jest taki jak twój... i nie jest nisko... przy najmniej lekarz nic mi o tym nie wspominał żeby brzuszek był zbyt nisko... jak stoję to też nie czuję kopniaków w żebra dopiero kiedy usiądę i się lekko zgarbię , albo jak śpię na boku z zgiętymi nogami to wtedy czuję że dostaję w żebra ale nie jest to wcale jakoś strasznie bolesna... owszem jak leżę całą noc na jednym boku i sięnie rusze to wtedy wstaję obolała i mnie bolą żebra bo mały cały czas wali w jedną stronę... więc nie przejmuj się wcale nie masz nisko brzuszka... nisko by był jak najszersze miejsce było by poniżej pępka a wcale na to nie wygląda...:)

http://www.suwaczki.com/tickers/1usakrhmdembn5yu.png
http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6sg18viijjczi.png

Wiecie, brzuch po prostu inaczej wyglądał i zmienił się w ciągu 2 dni. Dno macicy jest za nisko, a było wyżej więc dlatego stwierdzili to opadnięcie brzucha. Nie wiem czy tak na oko to może być widać. Tak czy inaczej nie wiem już kompletnie co myśleć. Oby Laura, najszersze miejsce zdecydowanie jest poniżej pępka tylko to nie wyszło na zdjęciu. Ja nawet jak siedzę i się zgarbię nie czuję kopniaków w żebrach. Zuza, a jak wysoko masz dno macicy? Odpowiednio do tc?

Znalazłam coś takiego na necie o powodach obniżenia się brzucha "Obniżenie się dna macicy to efekt wstawienia się części przodującej - czyli najczęściej główki dziecka - do wchodu kanału rodnego. Jeśli maluch przyjmie tę pozycję to konsekwencją jest obniżenie dna macicy - czyli jej części, która znajduje się pod biustem. " A moja mała jest wstawiona w kanał - tego jestem pewna, w szpitalu 3 lekarzy mi to mówiło.

ela84
Wklejałam w innym wątku, wkleję i tutaj... Wszyscy się boją teraz "gównianej bakterii" e.coli z hiszpańskich ogórków, a na co dzień pełno jej i w piaskownicach...

Straszą bo:
1. Sprzedaż/poczytność gazet rośnie przy straszeniu nowym zagrożeniem / przynajmniej jest nowy temat do pisania.. wierszówka leci;)
2. Jest wiele szczepów e.coli, te najbardziej popularne przeważnie mamy w sobie, i póki nie 'pojawiają się' w badaniu moczu, czy nie trafiają do buzi, to sobie tak współistniejemy z nimi (w miarę 'bezkonfilktowo'). Wystarczy tylko nie umyć łapek, czy dotknąć rzeczy, która została dotknięta przez kogoś z brudnymi łapkami, co to ich nie umył po załatwieniu swojej potrzeby. I już.
A mówi się tyle o nich (tych popularnych) bo są najłatwiejsze do zidentyfikowania. Tzw. 'organizmy wskaźnikowe'. Wiadomo, tam gdzie wykryje się e.coli, to znaczy że to coś badane jest zanieczyszone kałem, to znaczy, że pewnie i cała reszta 'skarbów' normalnie obecna w kale też tam jest i też zanieczyszcza. I stąd mówi się najczęściej akurat o e. coli, przy mówieniu o czystości np. zbiornika wodnego.
Ale ta 'ogórkow'a to jest nieprzyjemna.. tyle, że.. trzeba rozważyć realność zagrożenia.

Ja większy problem widzę w owocach. Ogórek myję płynem do naczyń chyba od zawsze.. nie mam wpływu na to, czy Pan Przenoszący Skrzynki umył ręce czy nie;). Uwielbiam maliny.. malin przecież tak dobrze nie umyję.. a na pewno ludzie je zbierający chodzą za potrzebą, a nie zawsze w 'toi toi'ach jest woda z mydłem;). I są toi toi'e dostępne..
A tu się ogórkami podniecają.. ech..

No i to co piszesz.. zanieczyszczenia odzwierzęce.. problem stary jak świat..

Curry śliczny brzuszek tylko wydaje się mniejszy, dostrzegam różnicę pomiedzy Twoim brzuszkiem a moim, bo mój tak jak Lusitano jest wypchany - Tymon siedzi z główką na wysokości pępka, nigdy nie czułam kopniaków w żebra, natomiast kopniaki w szyjkę znam bardzo dobrze. Co do czkawki to czuję ja nisko ale nie bardzo nisko - tak pod pępkiem :)
Annika śliczny brzuszek taki okrąglutki :)

Czas oczekiwania to najpiękniejszy czas :)
Mam dwóch cudownych synów - Tymusia i Tytuska :)

Gość Justina

Moj brzuch jest okragly jak arbuz:D Maly siedzi glowa w dol, chyba rosnie z dnia na dzien bo strasznie wypycha konczyny i czuje piete lub lokiec przesuwajaca sie pod skora! Ostatnio na samej gorze brzucha mam 2 buly, nie wiem co to jest:lol:
Nie poczulam juz dawno czkawki....

Dziewczyny mnie juz tylko miesiac zostal, mam nadzieje, ze urodzi sie troche wczesniej, nie chce miec porodu wywolywanego.
Milego dnia

Zauważyłam, że brzuszek jak buzia, ma tą bardziej reprezentacyjną stronę (u mnie lewa) i tą mniej 'kształtną', czyli prawą:).
Oo, Justina, to mnie właśnie martwiło, te dwie buły (oddalone od siebie, Oby Lauro, to nie pupa:)) na prawo i lewo od pępka. Bo mi to wyglądało na główkę i pupę. No ale skoro czkawka jest na dole.. A dziś obudziłam się czując taką malutką bułeczkę pod prawym żebrem.. byłam zbyt śpiąca, żeby otworzyć oczy, ale wymacałam, że mam.. trzecią pierś pod żebrem no i natychmiast się obudziłam :sofunny:.
Justina, nie martw się, istnieje też dość miła;) naturalna metoda wywoływania porodu:). Słyszałam, że działa od 38 tyg, więc niech już Twój mąż zaczyna zbierać siły..:guitar:

Gość Justina

Annika juz rozmawialismy o tej metodzie i moj M stwierdzil, ze po tym i jest latwiejszy porod bo dziecko jest zrelaksowane:sofunny::sofunny::sofunny:

Czkawki wlasnie nie czuje ostatnio wogole, ale te 2 buly na gorze to niemozliwe zeby byla glowa i pupa:smile_move: w srode ide na wizyte to zapytam, mam nadzieje, ze jest dalej glowa w dol

Gość Justina

Ela wlasnie, to musi byc cos takiego, dopiero od tygodnia mam te buly, przytylam w zeszlym tygodniu 2kg, dziecko pewnie tez uroslo i nie miejsca i tak sie rozpycha moj kochany syn! A Jak tam u Ciebie? Jak sie czujesz?

Ogólnie całkiem nieźle. Miałam dzisiaj kryzys - przykro mi się zrobiło, że rzeczy dla mojego dziecka kupuję w internecie i nawet ich nie mogę obejrzeć, że wózek w domu czeka a ja tutaj, że męża widzę dwie godziny dziennie, skutkiem czego zjadłam całą czekoladę truskawkową i teraz jestem nieco szczęśliwsza, ale mnie mdli :Męki: Za to KTG poranne w przeciwieństwie do wczorajszego jest dobre.

Tomek ur. lipiec 2011 / Ola ur. wrzesień 2013

ELU kochana domyślam się co czujesz... no to musi być naprawdę przykre tym bardziej jak czytasz jak my się chwalimy naszymi zakupami czy prezentami dla dzieciaków od naszych bliskich... ale kochana nie smutaj się już bliżej niż dalej... :) a mąż jak ma wolne to chyba może wpadać na troszkę dłużej żeby ci smutno nie było...:) ściskam cię kochana i nie smutaj się bo i mnie jakoś zaczyna dopadać...:) buzia :*

http://www.suwaczki.com/tickers/1usakrhmdembn5yu.png
http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6sg18viijjczi.png

Dziewczyny nie smućcie sie ostatnie tygodnie zostały i maluszki będą z nami, a wtedy będziemy pisać jakie to jesteśmy wypompowane i jakie to były cudowne czasy gdy wcinałyśmy cała tabliczkę czekolady na raz (ja dzisiaj zjadłam dwie :D)

Justina a może to sa dwie stópki, a dokładnie i piętki, może już jest ustawiony do porodu pleckami do brzucha :)

Czas oczekiwania to najpiękniejszy czas :)
Mam dwóch cudownych synów - Tymusia i Tytuska :)