Skocz do zawartości
Forum

Kabanosy w cieście francuskim


kaskasto

Rekomendowane odpowiedzi

Kabanosy w cieście francuskim

Składniki:
ciasto francuskie
kabanosy
musztarda
jajko

Aby było szybciej - kupuję mrożone ciasto francuskie.
Ciasto lekko rozmrożone - kroję na trójkąty (nie wychodzą mi nigdy równe), następnie smaruję każdy trójkąt musztardą, wkładam kawałek kabanosa, zawijam ciasto w taki sposób, aby końce kabanosów wystawały, wierzch ciasta smaruję roztrzepanym żółtkiem. Kabanosiki układam na blaszce i piekę ok. 30 min. w dobrze nagrzanym piekarniku.

Mama Dominika (16.07.2001), Oskara (02.07.2005), Nikosia (25.06.2009) i Małgosi (07.08.2013)

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...