Skocz do zawartości
Forum

Jeszcze-nie-mamusie

Rekomendowane odpowiedzi

Madzialska napisz jak tak Twoja nowa fryzurka?!

Jeszcze Wam o tym nie pisalam bo myslalam ze to zdarzylo sie tylko w poniedzialek i nie ma znaczenia, ale dzis znowu sie zaczelo! Strasznie kolacze mi serce i az sie rece trzesa! Najgorsze jest wlasnie serce, strasznie mocno bije! i jakos nie umiem sie uspokoic, stresow zadnych nie mam obecnie, wiec to nie od tego.Ciekawe o co chodzi????

mosia
żanetko skoro to nie ciąża to bardzo niedobrze, że tak długo nie masz @
to mogą być zaburzenia hormonalne.
gin powinien ci coś przepisać na wywołanie. np zastrzyki z progesteronem, bardzo skuteczne.

a kiedy byłaś ostatnio u gina?
kiedy idziesz?

moje plamienie bylo koloru brazowego i strasznie mnie bolalo w podbrzuszu
a teraz nic
a bylam we wrzesniu i w lipcu
niewiem co to moze byc moze ciaza albo sie @ zbliza ale pewnie te 2

mosia
a robiłaś test?

i to nieprawda, że taka twoja natura. zapytaj każdego innego gina, że to nie jest normalne.
natura to mogą być wahania w długości cyklu o dni, ale nie o miesiące i niech nie pierdzieli ten lekarz.
wybacz za uniesienie, ale się wkurzyłam.

miałaś badane hormony?

tak mialam i bylo dobrze badala mnie nawet pani endykronolog i tsh mi robila i bylo okej
ja mam tak rozlegulowany okres od wtedy kiedy bralam tabletki antykoncepcyjne
wtedy tez mialam taki okres ;/

Żanetko zapisz się do innego lekarza, najlepiej endokrynologa-ginekologa, wtedy zrobi wszystkie badania, może trzeba zacząć kurację hormonalną, żeby organizm zaczął znów dobrze funkcjonować :).
Zastrzyki z progesteronu rzeczywiście są dobre, kiedyś nie miałam @ przez 3 miesiące i dostałam 3 zastrzyki i @ szybko się pojawiła.
Jak byłam w liceum po tabletkach antykoncepcyjnych jednofazowych Microgynon miałam takie cyrki z @, 9 miesięcy nie było @ tylko brązowe plamienia, okazało się że mam zachwianą gospodarkę hormonalną. Lekarz kazał mi na pół roku zapomnieć o tabletkach (3 miesiące organizm wraca do normy - podobno, u mnie tak akurat było). Jak się wyregulowało, minęło pół roku, lekarz przepisał mi tabletki antykoncepcyjne trójfazowe Milvane i po nich @ mi się wyregulował (miałam co 35-45 dni), ale nadal cykle zbyt długie, więc teraz luteiną się reguluje (ma to trwać pól roku ). Podobno w tym czasie powinnam zafasolkować :)

Czas oczekiwania to najpiękniejszy czas :)
Mam dwóch cudownych synów - Tymusia i Tytuska :)

U mnie dobrze :), ale dzisiaj bardziej zaczął boleć mnie brzuch i piersi.
Cieszę się że @ za niedługo się pojawi, więc znów zaczniemy się starać, trochę żałuje że ten cykl potraktowałam tak po macoszemu bo straciłam przez to cykl :(, ale ogólnie jest dobrze bo @ się zbliża :).

A co tam u Ciebie, jakieś objawy się pojawiły?? Czy może nie zwracasz na to uwagi :)??

nie wiem czy to jakis objaw, ale w poniedzialek i dzis mialam straszne kolatanie serca ( po poludniu i wieczorem) i drzenie rak! W poniedzialek nie zwrocilam na to uwagi ale jak dzis sie pojawilo to zaczelo mnie zastanawiac. Prawie slyszalam jak mi bije serce. Teraz przez to "pompowanie krwi" rozbolala mnie strasznie glowa, wzielam tabletke i teraz sie relaksuje. Raczej wczesniej takie drzenie mi sie nie zdarzylo, ale nie wyciagam pochopnych wnioskow bo to rownie dobrze moze byc cos innego. Stresow nie mam zadnych, wiec to nie to

dodam tez ze pic mi sie chce caly czas

Pragnienie to ciekawe, może być związane z ciążą, jeżeli chodzi o kołotanie to nie wiem.
Kiedyś tak miałam i okazało się że to z powodu seducha, u mnie to rodzinne, mamy problemy z secem. Jeżeli możesz to idz do lekarza i skonsultuj, może to wina pogody, ciśnienia itp