Skocz do zawartości
Forum

Sierpnióweczko-Wrześnióweczki 2007

martusia

Rekomendowane odpowiedzi

Z prezentami nie pomogę, bo sama mam zamiar czymś męża uszczęsliwić, ale nie wiem czym...chyba, że Nefretete mi jakiś czołg doradzi :sofunny:

Agnieszka nie zazdroszczę tego wstawania. Dzisiaj mnie pediatra oświeciła, że dzieci mniej więcej w tym wieku zaczynają czuć swoję indywidualność i podkreślają swoją obecność właśnie marudzeniem, płaczem, mędzeniem....:Szok: Nic tylko się cieszyć :duren:

Aniołku - GDZIE JESTEŚ????jak tam załatwianie spraw w urzędzie???

Magda & Kajetanek
http://parenting.pl/galeria/data/500/thumbs/IMG_00263.JPGhttp://ticker.7910.org/as1cA6GrmRJ1110MzIxfDU2MWR8S2FqZWNpayAtIE91ciBMaXR0bGUgUHJpbmNlIGlz.gif4th B-Day

Gość Agnieszka31

Mada- z tym podkreslaniem indywidualnosci tez mi sie wydaje ze to to, zauwazylam ze Alka juz wie czego chce i jak jej tego nie daje badz cos zabieram to jest mega rzut do tylu i zlosc, cos mi sie zdaje ze bede z nia miala jazde

Bry wieczer :)
ale pędzicie....
wpadłam się tylko przywitać, padnieta jestem, sprzątać mi się nie chce, bojkotuje święta, kupię tylko zajaca do koszyka a reszte mam gdzieś :)
zresztą po co to całe gotowanie :duren:

gda, dobry drineczek?
ja się dosiadłam z karmi :), bezprocentowe hehe

z doskoku i jeszcze stronkę zgarnełam, doczytałam wcześniej o Aniołku więc

Za Aniołka, by się wszystko poukładało i za Bloomo i Kajtusia, by wreszcie słoneczko zaświeciło nad nimi i przegnało wszystkie problemy!!!

Magda, Maja i Kingusia

http://www.suwaczek.pl/cache/373167d4cb.png
Maja ur.23.09.2007 3390/54
http://www.suwaczek.pl/cache/885a393640.png
Kinga ur.29.11.2011 3300/55

Madziutek
Pokaże wam jak zastałam dziś moje dziecko ja poszłam sprawdzić czy się nie odkryła :Śmiech:
- drzemka popołudniowa -
http://m.forum.parenting.pl/galeria/data/500/thumbs/DSCN4738.JPG

:sofunny:
gdanszczanka_27
ja nic nie dodaje do sloiczkow...
a dajecie jeszcze witamine d3??

tak, kropelke dziennie

inka
Madziutek...ale slodziara:):)
Gda- witamine jak najbardziej

To ja z innej beczki bo mialam pytac z ciekowsci i zapomnialam:
-jakie smoczki maja Wasze dzieci w butlach??(rozmiar)....
-obnizyłyscie juz łózeczka-ja chyba musze bo ten mój oszołom to fryka jak nie wiem ostanio
smoczki mam z canpola. do herbatki 6m+ a do mleka (daje zawsze troche zageszczone kleikiem ryzowym albo samo NAN2R) 12m+ i jest ok. Mam jeszcze jakas butle trojprzeplywowa na wyjscia i niekapek bialy z aventu do herbatki.

Lozeczko obnizylam w zeszlym tygodniu bo mala zaczela raczkowac tak konkretnie, tzn z pupka w gorze i na wyprostowanych raczkach wiec glowe miala ponad barierkami, a do tego kombinowala, zeby sie lapac wlasnie za gore i podciagac, wiec sie przestraszylam i obnizylam.

Madziutek
A ja dzisiaj kupiłam trójprzepływowy z aventu, tylko że chcę go używać do mleka, i teraz się zastanawiam czy mogę, ale jak na tym najmniejszym przepływie to może będzie ok? do tej pory używałam 3, a teraz sobie w brodę pluję że nie kupiłam 4 bo ten trójprzepływowy to chyba bardziej do kaszek, dziewczyny POMOCY co teraz? może pić z niego mleko czy raczej nie?

ja daje mojej mleko z kleikiem (konsystencja mocno plynna) smoczkiem canpola 12m+ czyli tak jakby trójką

Olimpijka
I my bezpoduszkowce i spiworkowe :) juz 3ci idzie w ruch :) żadnych kocyków, kołderek itp....łóżeczko dawno obniżone :) a teraz zakupiliśmy fotelik....hurrraaaa moze po świetach odzyskam autko :)
a fotelik taki NoweFoteliki Bebe Confort Iseos IsoFix 2008 Iso Fi (323514032) - Aukcje internetowe Allegro

A ja żółtko daje od czasu do czasu ze sliczka w postaci budyniu.... egg custard :)

a i witamine d3 tez jak mi sie przypomni......generalnie nie musimy bo ciemiączko 1cm :)
a my prawie od samego poczatku z poduszka (taka od kompletu plaska) a pod poduszka zlozony na 4 becik bo mala na dzien dobry byla chora i miala takie zalecenie, zeby ta wydzielina z zatok jej splywala a nie zatrzymywala... i tak jakos zostalo... a spimy w nocy pod koledrka a w dzien raczej pod kocykiem. Spiworek sie sprawdzil bardzo krotko, bo jak mala zaczela sie przekrecac w nocy na boki to krepowal jej ruchy i sie wkurzala i budzila co chwila.

martusia
witam poniedzialkowo

chce sie tylko podzielic radosna nowina ze bartek dobrze przyjal owsianke.. hurra. w koncu mam jakas alternatywe dla kaszek i kleikow :-)

a teraz zmykamy na spacerek bo poki co pogoda dopisujemartusia super !!!

blomoo a ja uwazam, ze jestes najdzielniejsza mamusia na swiecie, szczerze Cie podziwiam, bo ja nie umialabym zachowac sie tak jak Ty, naprawde! A maluszek, zobaczysz, na bank jakos Ci to wynagrodzi w zyciu, bedziesz z niego duma jak cholera :)

Juleczka bardzo dziekuje forumowym ciotkom za polroczne zyczonka :):love::love::love: i w koncu na bilansie nie bylysmy bo mala z katarem do zdrowych nie moze isc, a do chorych nie chce jej ciagnac, zeby jakiegos wiekszego swinstwa nie podlapala...

Największym szczęściem jest dziecko! Może stu inżynierów postawić tysi

Witam wieczorkiem

wstyd się przyznać ale nie nadrobiłam wszystkiego:Nieśmiały::Nieśmiały::Nieśmiały:
mada maluszek ślicznie rośnie, wyniki na listę wprowadzone :Śmiech::Śmiech::Śmiech:

Madziutek pozycja w jakiej spała twoja Majka stkądś jest mi znana :Śmiech::Śmiech::Śmiech:

bloomoo trzymaj się kochana .... wiem że jesteś silną kobietą.... zobaczysz że w końcu wszystko się ułoży ....
jeśli chodzi o rozwój ruchowy Kajtka, mojej koleżanki chłopczyk też miał przez 3 miesiące szelki i też nie chciał się przekręcać, ani leżeć na brzuszku, ale bardzo szybko to nadrobił .... u ciebie będzie podobnie zobaczysz

bloomoo

troche to jest niesprawiedliwe to zycie,moja matka dzies glupio stwierdzila"moze na to zasluzyliscie?"..kocham ja ale jak czasem powie jakas pierdole to az sie wyc chce....

a to jakbym słyszała moją matkę .... u mnie jest tak, że czasami jak powiem jej że Ala strasznie marudzi to ona stwierdza "no dziecko musi marudzić, bo inaczej byś nie wiedziała, że je masz" albo "a niech marudzi przynajmnie będziesz wiedziała co ja z toba miałam" .... ja staram się nie zwracać na to uwagi, ale wiem jakie to bywa przykre ...

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/24565.png