Skocz do zawartości
Forum

Sierpnióweczko-Wrześnióweczki 2007

martusia

Rekomendowane odpowiedzi

martusia-tak ! patula strasznie płakała i marudziła przy wychodzeniu zębów. to jest przecież straszny ból. nie jeden dorosły człowiek nie moze znieść bólu wyrastajacych zębów a co dopiero taki mały smyk ma powiedzieć!sił życzę na ten trudny okres!!!!!

radosci-:36_3_1:

k8i & Pati :Całus:

http://suwaczki.maluchy.pl/li-23419.png

k8i super fotki!!! tylko jakos nie moge sie w dzieciach odnalezc, czy jest tam jakas nie znna mi dziewczynka?? :lup:
super fota mam za szyba!!

ann, czasu!!!!

martusia, no u nas teraz z grypa wychodzi ostatnia trojka DP, meczy go bardzo bo gryzie potwornie co tylko zlapie i widac wscieklosc w nim, tak go boli, jak pies warczacy normalnie!! ale to juz ostatnia, potem chwila spokoju

a co do szczepien, Gosia, Ty pisalas ze do 5r z masz spkoj?? we FR chyba inny harmonogram bo sa jeszcze inneprzed piatym rokiem (nie pamietam dokladnie ktore)

Noas poszedl na drzemke, mam chwile wytchnienia, leb mi peka, katar przyszedl kaszel odszedl :lup: a dziecko upierdliwe jak tylko potrafi, no ale DR, tylko ze je beznadziejnie, co rozumiem bo sama nie mam apetytu ale jednak staram sie mu cos wcisnac, nawet sila, bo sie biedulek odchudzi na maxa, 3 miesiace temu wazyl 10.850 a teraz 11kg... o ale chudzielec nie jest i wczesniej jadl dobrze. oby apetyt mu wrocil po chorobie...

monikouette

a co do szczepien, Gosia, Ty pisalas ze do 5r z masz spkoj?? we FR chyba inny harmonogram bo sa jeszcze inneprzed piatym rokiem (nie pamietam dokladnie ktore).
Moniq tak mi powiedziała piguła w przychodni na ostatnim szczepieniu.Ostatnia dawka Infarnixu.
Piguła sie nie myliła:
SZCZEPIENIA - Kalendarz szczepień
Martusia oby Bartusiowi mineło
k8i super fotki

monikouette
o, Gosia, dzieki, no to mnie sie pomylilo i to w druga strone,bo pamietalam ze Natanek ma jakies szczepienie dopero w 2011 i jakos mi sie zle daty skojarzyly, wiec miala pigula racje a kalendarz tylko lekka roznica szczepien :) bo u mnie w 16/18 miesiacu jest tez dodatkowo WZW

Cieszę się że mogłam pomóc. Ja tam jestem zadowolona że ostatnie szczepienie bo juz mam odruch wymiotny na widok lekarza.

Strona za wiosnę oby szybko do nas zawitała, za zdrówko Moniq i jej rodzinki, Uszko Mikiego, Bartusia Martusi, za niedoczas Ann i za nas wszystkie:36_3_15:

Anulka
wstyd się przyznać, ale przez choróbska Maja ma jeszcze MMR zaległe

Anulka my w pierwszym roku życia miałyśmy okropne zaleglosci bo durni lekarze wymyslali choróbska. Teraz morfologia idealna i chyba nie beda robic problemów

jak tak czytam o morfologii to sie czasem zastanawiam (jak co jakis czas) czy zyjemy na tej samej planecie, wsrod wszystkich dzieciatych znajomych nie mam chyba zadnej ktora by poszla do lekarza zrobic badanie moczu lub krwi, ja sama z piecioletnim stazem i dwojka dzieci nie mialam takiej okazji czego absolutnie nie zaluje :) ale sie zastanawiam po raz entyz czego to wynika... tutaj sie malo przejmuja czy u Was sie bardzo przejmuja? :lup:

Moniq nasza pediatra raz w roku daje skierowanie tak kontrolnie. W zeszłym roku Amelka miała anemię i robilyśmy chyba ze 4 morfologie. Jak żelazo i hemoglobina były w normie to objętości komorek były małe. Tak się przejeli że wysłali nas do ACK i tam orzekli że dziecko juz tak ma i maja dac spokój i dali. Teraz mała ma żelaza w górnej granicy normy, henoglobina też i hematokryt a komórki ponizej normy.Jak się do tego przyczepi to odeśle ja do parę kartek wstecz w karcie zdrowia małej żeby dała sobie spokoj.

Gość patusia23

Witam Kochane ledwo żyję jestem padnięta a do tego pogoda(dziś wszystkie 4 pory roku)w pracy też dużo roboty,byłyśmy na zakupach,obiadek na jutro już się gotuje dziewczynki się bawią

Zuza rozbraja mnie swoimi tekstami np.mówię do niej pozbieraj zabawki a ona woła Kalka(natalka)ja jej mówię że siostra może ci ewentualnie pomóc a ona stanęła i woła Kalka pomoc,powtarza każde słowo jak papuga

K8I śliczne foteczki

MONIK zdrówka w dalszym ciągu dla Was

ANULKA
jak Miki???????

ANN
dłuższej doby

STARLETKA,JUSTYNKA,OLIMPIJKA A WY GDZIE??????????

Gość Agnieszka31

witam kochane

ja po upojnej nocy, Aliszon spal od 20 do 23, potem od 3.00 do 5.00 i od 7.00 do 9.30, przeklinalam macierzynstwo na czym swiat stoi, z drzemki popoludniowej zrezygnowalam poniewaz byla histeria,

Anulka, ja dopiero tydzien temu Ale zaszczepilam na MMR,

monikouette
jak tak czytam o morfologii to sie czasem zastanawiam (jak co jakis czas) czy zyjemy na tej samej planecie, wsrod wszystkich dzieciatych znajomych nie mam chyba zadnej ktora by poszla do lekarza zrobic badanie moczu lub krwi, ja sama z piecioletnim stazem i dwojka dzieci nie mialam takiej okazji czego absolutnie nie zaluje :) ale sie zastanawiam po raz entyz czego to wynika... tutaj sie malo przejmuja czy u Was sie bardzo przejmuja? :lup:

Moniczko moje dzieci pewnie by nie miały, ale jak Miki zachorował na zapalenie stawu biodrowego to kazali sprawdzić, potem powtórka z rozrywki za rok a za 3 miesiące zapalenie slinianki, potem te bóle brzucha. Pewnie zajmują się dziecmi tak samo, a to ile razy dziecko ma badana krew zalezy od jego stanu zdrowotnego

Gość patusia23

Anulka
patusia23

ANULKA
jak Miki???????

wczoraj włozył antenke od radia a dzisiaj przyszedł z dwugroszówka i zapytał czy to do jedzenia :lup:
jutro mimo kataru wysyłam go do przedszkola bo sie boje, że z grochem w dziurce od nosa do mnie przyjdzie :Padnięty:

Kochana skąd takie pomysły u niego,mam nadzieje że nic już nie wymyśli co będzie zagrażało jego zdrowiu

Gość Agnieszka31

Patusia- dziekuje ze pytasz, czuje sie dobrze, choc ruszanie sie ztym brzuchem sprawia mi trudnosc, ale jeszcze chwilka i pewnie bede domagala sie wlozenia malego z powrotem do brzucha razem z Ala,

Ala spi, ale co z tego ze szybko zasypia jak pewnie noc do bani,

Anulka- mi wyslali zawiadomienie ze mam sie z Ala zglosic na szczepienie, jak tego nie zrobie to grozi mi kara sadowo-administracyjna, jakos nikt nie pomyslal ze dziecko moze chorowac, tym bardziej ze przeciez mielismy ta epidemie grypy i przychodnie byly zawalone,
fakt ze jak Aliszon choruje to nawet nie dzwonie do naszej przychodni poniewaz na wizyte bym czekala pewnie tydzien a dziecko by dostalo zapalenia pluc tylko chodze prywatnie