Skocz do zawartości
Forum

Sierpnióweczko-Wrześnióweczki 2007

martusia

Rekomendowane odpowiedzi

starletka

Anulka ja chcę kapuśniak - a swoją drogą niech mi ktoś powie jak go ugotować -jakoś nigdy nie miałam okazji sama robić :)

Starletko moja mama nazywała tą zupę zarzutka, ale dlaczego nie wiem. Gotowanie rozpoczynam standardowo, czyli od ugotowania wywaru. Wrzucam jakieś mięsko i warzywa i gotuję. Kiedy już wszystko jest ugotowane wrzucam uprzednio wypłukana w jednej lub dwóch wodach kapustę(w zależności od kwaśności). Wcześniej ją kroję na jeszcze mniejsze drobinki by dzieci mogły swobodnie jeść. Kiedy kapusta juz sie ugotuje robię zasmażkę z cebulki usmażonej na oliwie i mąki, wlewam do zupki, zagotuję i gotowe.

Gość patusia23

justyna@
ja sie już powolutku zbieram do pracy ale jeszcze jednym okiem lukam na forum no nic trzeba sie wdrożyć teraz wytrzymać do ferii czyli do 15 lutego :Oczko:

u nas ferie od 19 stycznia (no ale cóż nie dla mnie ja będę pracowac)

Gość patusia23

ANULKA wszystko będzie dobrze dzielny chłopak i na pewno nie będzie płakał

STARLETKO kciuki za to aby Nati pochodziła a nie chorowała

A ja to bym już poszła po Zuzę ale pójdziemy wszyscy po nią (Ja,Natala i T )T kończy za godz. pracę

Patusia ja też tak myślę, aczkolwiek nie wiem jak to jest, że gdy zbliża się 16 a nas nie ma i jesteśmy np. 16.05 to mu bardzo smutno, że tak późno po niego przychodzimy...jak jestem 15.55 to jest ok :Szok:

ja własnie wywaliłam całą pościel dzieciaków wraz z materacami na balkon...przy -10 stopniach żaden robal (czyt. roztocza) nie maja najmniejszych szans :Oczko: za dwie godzinki wyniosę moją i męża, niech się też mróz do niej dobierze...

witam!
wpadłam tylko na chwilę,zeby się wypłakać:(
przepraszam,że nie nadrobiłam ale już nie mam siły na nic :(
myślałam,że gorzej nie zaczne roku słysząc od męża,że już mnie tak bardzo nie kocha....a jednak myliłam się:(dzisiaj miałam stłuczkę:(jakiś palant wjechałby mi na czołowe,gdybym nie odbiła w prawo:(wpadłam w poślizg i władowałam się w dupę samochodowi stojącemu na parkingu:( wogóle porażka.nie chcę mysleć,co by było gdybym jechał prędzej niż 30 km/h.tamten samochód sie nawet nie ztrzymał,więc wina spadła na mnie:(
niestety mój dzień rozwożenia wniosków do żłobków szybko się skończył:(

przepraszam,że wyskakuję z takimi smutami,ale jest mi cholernie ciężko.
nie dość,ze jestem fatalna żoną, kiepską matką(jakoś nie radze sobie ostanio z emocjami:(), to jeszcze udowodniłam,ze baba za kółkiem=rozwalony samochód:(

nic,muszę sie położyć,bo łeb mi pęka(i nie wiem czy od uderzenia czy z nerów?).

:36_2_24::36_2_58:

k8i & Pati :Całus:

http://suwaczki.maluchy.pl/li-23419.png